![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Kurt üzümü- Goji berry - Wolf berry (Lycium barbarum)
Arkadaşlar Dünya'da antioksidant düzeyi en yüksek bir üzümsü meyveyi de tanıyalım.Dünya'nın en kuvvetli anti aging meyvesi diye biliniyor. ------------------------------------------------------------- Yeni keşfim Goji Berry. Çok önemli bir meyve. Orijini Asya olan ve çoğunlukla Tibet’te ve Moğolistan’da yetişen Goji Berry, dünyadaki besin değeri en yüksek olan meyvelerden biri. Çok kuvvetli bir antioksidan olan bu meyve Çin’de tıp alanında 2000 yıldır kullanılıyor. Bir protein deposu. Aynı zamanda 18 ayrı aminoasit, yüksek değerde betakaroten, çinko, demir, fosfor, B-complex, E vitamini ve C vitamini de barındırıyor. Tart : Cafe Fernando – Yemek Tarifleri --------------------------------------------------------------------- Dünya'da Goji berry ya da wolf berry diye bilinen ancak ülkemizde hiç bilinmeyen kurt üzümü aslında süper meyve tanımını gerçekten hak ediyor. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() timpanogosnursery.com Welcome gojigardens.com - Justhost.com Goji Berry Fidanı Üretimi- 2 TL den başlayan fiyatlarla http://www.drgillianmckeith.com/nutrition-goji.php Goji Berry Fidanı Üretimi- 2 TL den başlayan fiyatlarla ![]() Goji berries contain more vitamin C than oranges do Düzenleyen denizakvaryumu : 15-07-2010 saat 23:26 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Açıkçası bildiğimiz anlamda klasik salon ve pencere çiçekleri hiç ilgi alanımda olmadı, bilinmiyen veya az bilinenlere doğru merakım giderek artıyor. Önce etobur bitkiler sonra calamondin şimdi üzümsü meyveler ....özellikle frenk üzümü...bakalım ne olacak ? Kurt üzümünü tesadüfen nette dolaşırken gördüm,Dünya'da bu kadar ünlü iken Türkiye'de tanınmaması çok garip...bilmediğimiz daha neler var acaba? Kurt üzümü ( goji berry ) Türkiye'de rahatlıkla üretilebilir ... http://www.uzumsu.com/ üzümsü meyvelerle ilgilenenler için yararlı bir site. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-08-2006
|
merhaba bu tür bitkilerin kapama bahçe şeklinde üretilmesi konusunda, adapazarı/kocaali belediyesi ile görüşebiliriz fındıgın son yılalrda ekonomik deyerini kaybetmesi yüzünden bölge halkıda yeni bir şeyler arayışı içinde ama önder olacak insan maalesef çok az benimde bu bölgede sera ve sebzecilik yapma idealim var. eyer , sizinle fikir alışverişinde bulunabilirsek çok memnun olurum selamlar saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-03-2014
|
Bilgi için teşekkürler nereden edinebiliyoruz bu meyveyi acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Kuruyemiş satan yerlere sorun. Kilosu 50-60 TL'ye satılıyor. 100 gr tadına bakmak için alabilirsiniz. Bir kaç tane kuru meyvenin içinden tohumları çıkarıp ekebilirsiniz. Çimlenme oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, Acaba tohum bulma imkanı varmı. Burada bazı tohum bolumlerıne masaj yazdım. Dış ülkelerden tohum getırtmede tecrübeli arkadaşlar getirtsede paylaşsak hem tohumu hem ücretini. Ama şimdiye kadar bir cevap çıkmadı, destekçide çıkmadı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
karınca70 zaman zaman yurt dışından posta ile tohum getirmek için organizasyon yapıyor...en son neem ağacı tohumu getirtecekti, bu tohumdan da istenebilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-08-2006
|
Alıntı:
http://www.gojiberries.us/index.asp?...ATS&Category=3 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-04-2009
|
Merhaba benimde bahçemdede gojiberry var,henüz 1 yıllık.çiçek açıyor ama henüz meyve vermedi,kısmetse seneye.Gojiberry fidanını ben yusuf ustaoğlundan Trabzondan getirttim.Çok saygıdeğer ve işini iyi yapan biri,sitesinde bu aralar bazı proplemler var galiba ama facebooktan veya msn den ulaşabilirsiniz.İsterseniz telefonunu da verebilirim.İnşallah işinize yarar,Saygılarımla... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
goji berrymeyvesi
Goji berry yetiştirecek arkadaşların fidan alırken meyvenin kalitesine dikkat etmelerini öneririm.Küçük meyveli ve düşük verimli cinslerden uzak durmaları kendi menfaatlerinedir. Düzenleyen mdemirbas : 03-12-2012 saat 18:59 Neden: kelime hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2012
|
üstat nasıl anlarız cinsini, belirgin farklılıklar varmıdır aralarında? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-04-2011
|
Alıntı:
mahmut bey telefonumu verdiğiniz kişi aradı meyveleri ve çiçekleri tahlil için araştırılması için istenilen yere gönderdim bugün ellerine geçecek saygılarla |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaçsever
|
Teşekkür ederim yakup bey size zahmet verdik. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaçsever
|
goji berry
Bu yılın goji berry meyveleri |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-04-2014
|
Bi tanıdığımın gojiberry bahçesi var bildiğim kadarıyla fidan satışıda yapıyor. Eğer ilgilenirseniz bana mesaj yazın elinde fidan olup olmadığını öğrenip sizi görüştürebilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
O siteyi inceledim. Kredi karti istiyor. Denedim kartim $` odemeye kapaliymis. Acilmazmis Bazi ingilizce mesajlar cikiyor sozlukten bulamadigim kelimeler var. Ornegin en cok istek alan ve yazilarindan,gorunusunden begendigimiz 10 meyve belirlesek. Bu isi daha once yapan arkadaslarda getirtse ve ucretini odeyerek paylassak. Sadece BEN yerine hepimiz faydalansak guzel olmazmi. Ben burada yeniyim pek fazla tanidigim yok. Bir haftadir bu dilegimi heryere yaziyorum henuz destekcim cikmadi. En sonunda yine olmazsa gidip dolarla alisveris yaptiran bir kredi karti alacagim ve kendim yapacagim bu isi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-12-2009
|
Merhaba daha önce goji berry tohumu aldınız mı nasıl alınıyor **** nerden temin edebilirim. yardımcı olurmusunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-11-2013
|
Selamlar mersin mut ilçesinde yetişiyor. fidesinide istanbuldan getirttim çok uzaklarda aramanıza gerek yok. Türkiyede kurt üzümü diye biliniyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Saka saka. Ankara'nin iklimi de sert bir kara iklimi, denemekte fayda var. Nasreddin Hoca'nin gole maya calmasi gibi bir de tutturduk mu degmeyin keyfimize. (Bu arada ben, Istanbul'da yetisir mi diye dusunuyorum.) ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-09-2009
|
ben eskişehir de diktim fidanlar iyi boy yaptı bir de sert kış geçirdiler sorun yok dayanıklı bir çalı bitkisi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Palmiye merkezinde Tropikal meyvelerde natal eriği ne çok benziyor.Acaba aynı bitki mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Natal eriği yani Carissa grandiflora ile goji berry aynı bitki değil ...meyveleri benzer gibi görünse de çiçeklerinden çok bariz şekilde ayırabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Teşekkürler.: ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|