![]() |
|
![]() |
#1021 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2009
|
Tadı çok güzeldi meyvesinin ben beğendim valla. Birgün bu yüzden ölebilirim ama ya her bulduğum meyveyi yiyorum. Zehirli olursa yandım valla. Bu bitkiyi dalından koparsam eksem tutar mı? Ne yapabilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1022 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Şimdi artık tadını yazmaya geldi sıra ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1024 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1025 |
Ağaç Dostu
|
Çok utandııııımmmm ![]() Tadı konusunda sanki daha önce biryerlerde taze meyvasının çok lezzetli olmadığı ama kurutulmuşunun tatlı olduğunun yazıldığını okudum gibi hatırlıyordum Onunla karıştırmış olmalıyım. Eğer tazesi de lezzetliyse çok güzel. Bu taze ve kurutulmuş sözü geçince, geçen gün aktarda yaban mersininin kurutulmuşu vardı. Kanada'dan geliyormuş ve kilosu 35 liraydı. Tadına bakmak için az birşey aldım. Yani demem o ki, Karadeniz likapa kaynıyor değerlendiren yok, Eskişehir goji kaynıyor değerlendiren yok. Bizler bu önemli bitkilere gerçekten sahip çıkmalıyız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1026 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
![]() Geçen hafta gojilerin bir ay içinde saksıları delip geçtğini yazmıştım. Yerlerine dikmeden önce birinin resmini çektim. Bu kökler bir ay önce yoktu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1028 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2007
|
Cahilliğimi maruz görün.. EMA nedir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1029 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1031 |
Ağaç Dostu
|
İşte eskişehir gojileri. Sayın bari sağolsun bugün gösterdi bana. Onunla birlikte gittik ve resmini çektim. Sizlerle paylaşmak istiyorum. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1033 |
Ağaç Dostu
|
Bunun tadı pek iyi değildi. Zaten sayın bari de öle dedi. Asıl güzel olana gidecektik benim işim vardı. Öteki kısıma ben gidip bulucam son baharda ve kendime büyükçe bir kök alıcam. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1035 |
agaclar.net
|
Saksılardan yerlerine diktiğim gojilerin bazıları çiçek açmaya devam ettiler. Daha da ilginci sanırım bir iki tanesi meyve de bağladı. Haftaya durumları netleşmiş olur. Olursa, Nisanda tohum Ağustosta meyve gibi bir tuhaflık gerçekleşmiş olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1036 |
Ağaç Dostu
|
Gojiler bence asıl meyveleri önümüz ayda bağlayacaklar.. Sıcaklık meyve tutumunda önemli bir etken.. Şu anda çiçek açıp döküyorlar burdakilerin bir çoğu.. Geçen sene eylül-ekimde meyve doluydu üzerleri... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1037 |
Ağaç Dostu
|
Bence de erken meyva verdiler.Geçen sene eylül ekim gibi oldukça fazla meyva vermişlerdi.Şu anda üzerlerinde 20-30 meyva var ama nerdeyse tüm yapraklarını döktüler.İlginç geldi..Birşeyler yanlış gidiyor ama çözemedim..Ya Fransa seyahatinde susuz kaldılar ya da çok sulandilar...Bilmiyorum..Nedenini bilen arkadaş varmıdır.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1039 |
Ağaç Dostu
|
Zaten geldiğimde [20 gün sonra] arada susuz kaldıklarını tahmin ettim ama sadece tahmin..Bitkilerimizide yanımızda götürecek halimiz yok..Aynen evde evcil hayvan beslemeye benziyor..Aklımız onlarda kalıyor..Ders 1 kesinlikle zaman ayarlı otomatik sulama sistemine geçilecek..Ders 2 kendinden başka kimseye güvenmeyeceksin..[ya çok sular ya da susuz bırakabilir.] |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1041 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1042 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1044 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1045 |
Ağaç Dostu
|
Bu sabah meyvaların tadına baktım..Geçen seneden daha sulu ve tatlı geldi..Terapiler işemi yaradı ya da artık olgunlaştıda adam gibi meyva vermeye başladı anlamadım? Neyse Sn. Nevsune Hanım Gojiniz çok sağlıklı görünüyor..Bakarsınız Ekime kadar çiçeklenir ve meyva verir.Tabiat Anamız iyiliklere iyilikle cevap verir....Neden olmasın? Herşey gönlünüzce olsun.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1046 |
agaclar.net
|
![]() Bizim gojiler işi ilerletti. Nisan ayında tohumlarını fideliğe ektim. Haziran ayında saksılara alarak dış ortama koydum. Temmuz ayında saksıda çiçeklenmeye başladılar. Kökler saksıların altına indiği için 25 tanesini mevsimsiz olarak kalıcı yerlerine dikmek zorunda kaldım. İki tanesi zarar gördü, yapraklarını döktü. Diğer 23 tanesi kısa sürede toparlandı. 7-8 tanesi çiçeklenmeye devam etti. Bir tanesinde bu resmi çektim. Tohumun ekilmesinden itibaren 4-4.5 ay kadar bir zamanda meyve verdi. Çok keyifli, çok. Not: İlk baharda geçen yılın fidanlarından iki tane satın almıştım. Onlar da çiçek açıyorlar ama meyve yok henüz. Fakat onların çeşiti farklı. Nedir bilmiyorum. Bunlar ile aralarındaki en büyük fark yaprak büyüklükleri. Bir de bunların tohumlarını kurumuş meyvelerden çıkarmıştım ve meyveleri çok lezzetliydi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1047 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Bugün, henüz yaşını yeni doldurmuş olan ve çiçeklenmeyeceklerini düşündüğüm L.Chinense türü gojilerde çiçek oluşumu gördüm. Meyve tutar mı bilmiyorum ama en azından L. Barbarum' un meyveleri ile karşılaştırma yapmak için bir ihtimal fırsat doğar. Goji çok sürpriz bir bitki. Erken yaşta çiçek, meyve oluşumu, çok güçlü kök yapısı, kurumaya yüz tutup ardından filiz vermesi gibi bir sürü sürprizi içinde barındırıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1048 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2008
|
Benim 2.5m lik Goji moğol'lar en nihayet tepelerinden çiçeklendiler,ayrıca bolca tomurcukta oluştu.Birkaç çiçeği elle tozllaştırdım bakalım meyveye dönecekmi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1049 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Oooo tebrikler .İnşallah meyve oluşur . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|