agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Üzümsü Meyveler
(https)

Beğeni Düzeni746Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 30-07-2009, 15:48   #1
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2008
Sn nariçi, fideniz senesini doldurmamışsa çiçek vermesi biraz zor. İklim olarak oldukça sıcak bir yerde bulunduğumuz için çiçek ve meyvede pek sorun yaşamadık. Bendeki meyveli fideler 16 aylık oldular. 13 aylık olanlarda herhangi bir çiçeklenme oluşmadı. Size nacizane tavsiyem her iki dalın da uçlarından kısaltıp yan dal oluşumunu tetiklemeniz. Ne kadar yan dal varsa o kadar çiçek ve dolayısıyla meyve oluşuyor.

Ben tohumdan yetiştirdiğim için bu duruma çok erken müdahale şansım oldu. 15-20 cm boya gelen fidelerin uçlarının koparılmasıyla yan dal oluşumu teşvik edilmeli. Aksi takdirde kırbaç fide tabir edilen tek veya iki dallı fideler oluşuyor.

Çiçeklenme için çok özel bir şey yapmanız gerekmiyor. Bitkinin bulunduğu yerdeki toprağın mutlaka çok iyi drenajlı olması gerek. Vıcık vıcık su sürekli yaprak dökümüne sebep oluyor. Eğer yaşını doldurmadıysa çiçek için önümüzdeki sezonu bekleyeceksiniz. Ama Sn MeyveliTepe' nin gojileri gibi sürpriz de yapabilir, belli olmaz

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-07-2009, 16:25   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-11-2007
Benim tohumdan ürettiğim gojilerde şöyle bir yöntem izledim. Tutunacak bir yer bulamamış sarmaşıklar gibi cılız gövdelerin saksıdan aşağıya sarkmalarına izin verdim. Bu durumda fideler eğilen gövdede, kök boğazının hemen üzerinden yeni bir sürgün verdiler. Bu sürgün yeterince güçlendiğinde, sürgünün biraz ilerisinden bitkiyi kestim. Sonuçta bu sürgün son derece güçlü bir şekilde gelişiyor.
Daha sonra oldukça kalın bir şekilde gelişen bu daldan da 15 cm. civarı çelikleri kesip kök hormonuyla torfa diktim. Bu iki adet çelik de çok kısa sürede filizlendi.

polatuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:50.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025