26-05-2016, 19:43
|
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2010
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Bayram18
Merhaba arkadaşlar 10 Nisan 2016 tarihinde tohumdan ektiğim gojı berry fidelerimi şaşırtma işlemini yaklaşık 1,5 hafta önce yaptım. Bugünde gelişimlerini hızlandırmak amaçlı hümik asit aldım. Bunu ne ölçüde ne kadar suya ne aralıklarla vermeliyim? Birde bazı yapraklarını bişeyler yemiş. Gelişimleri hakkında da yorum yaparsanız sevinirim. Şu anda evin içinde camın önünde duruyorlar ne zaman dışarı çıkarmamı önerirsiniz? Yorumlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.
|
Sayın Bayram 18, gojilerinizi şaşırtırken toprağına yanmış hayvan gübresi karıştırdıysanız, ilave bir şey vermenize gerek yok. Gelişim hızları sizi şaşırtacaktır. Gojilerinizi gündüzleri bir kaç gün sabah ve akşam güneşi alan gölge bir yere çıkarıp akşam içeri alarak dış ortama alıştırın. Bir kaç gün sonra da devamlı dışarda tam gün güneş altında kalmaya başlasınlar.Çok hızlı gelişeceklerdir. Yalnız dış ortamda kuşlara karşı dikkatli olmalısınız. Taze yapraklarını çok seviyorlar.Dış ortamda devamlı kaldıkları sürede her gün **** en geç günaşırı sulamayı da ihmal etmeyin.
Kolay gelsin..
|
|
|