![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Geçmiş olsun .Aceleye derek yok daha zamana var nasılsa .. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-05-2006
|
goji tohumları
Henüz 26.12.07 tarihi itibarıyla ulaşmadı.Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Banada ulaşmadı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
|
gojy berry
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-07-2007
|
Sinan Bey tohumlar bana henüz ulaşmadı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Bana gelmedi . ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-12-2006
|
adres yollayan arkadaşlar schisandra chinensis ler oldukça gecikti herkesten özür dilerim. siteyi bile ne zamandır ziyaret edemiyorum. bayramdan sonraki hafta yollayacağım bi aksilik olmazsa. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
adres gönderen arkadaşlara schisandra chinensisleri postaladım umarım başarılı olursunuz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Tüh gitti bizim tohumlar ![]() Postacı çöpemi attı ki. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
schisandra chinensis ler ulaştı mı arkadaşlar acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Sayın lokmanbahçe 2 tohum elime ulaştı, çok teşekkürler. Ancak malasef her iki tohum da parça parça olmuş sanırım gelirken balyalar arasında ezilmiş. Kısmet değilmiş, mahon67 arkadaş da göndermişti inşallah onunkiler sağlam elime geçer. Tekrar teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
bu arada bu konuyu taşısak iyi olacakmış |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
onlar da mı schisandra chinensis ti? değilse tekrar sipariş verdiğimde aklımda olsun |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
mahon67 arkadaştan schisandra tohumları elimize sağlıklı bir şekilde ulaştı. Çok teşekkürler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
mahon67 arkadaşımızda çimlenmeyle ilgili bilgi var mı acaba bana gönderdiklerinde bilgi yok |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
halbu ki sert şeylere benziyorlardı parçalanmış olmaları çok ilginç |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çok teşekkür ediyorum, zahmet verdik size de. Artık birimizinki tutsa bari ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
1- "Keep in mind it needs 2 weeks of 75 degrees. Then 3 months cold (0-32 F) required. Then sow and germinate at 40-50 degree temps in early spring. Order and Sow In Late Summer." http://www.sandmountainherbs.com/schisandra.html 2- Propagation Seed - best sown in the autumn in a cold frame[200, 238]. Pre-soak stored seed for 12 hours in warm water and sow in a greenhouse in the spring[238]. Germination can be slow and erratic. Prick out the seedlings into individual pots when they are large enough to handle and grow them on in light shade in the greenhouse for their first 2 years. Plant them out into their permanent positions in early summer. Cuttings of half-ripe wood, 5 - 8cm with a heel, August in a frame. Overwinter in the greenhouse and plant out in late spring[11, 78]. Good percentage[78]. Layering of long shoots in the autumn[200]. http://www.pfaf.org/database/plants....ndra+chinensis Düzenleyen denizakvaryumu : 04-01-2008 saat 09:15 Neden: bilgi ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Lütfen üzülmeyin, bunun suçlusu siz değilsiniz ki, olacağı varmış. Siz elinizden geleni yapmış, gayet güzel paketlemişsiniz. Sanırım tohumlar kırılgan. Hem benimkilerden bir tanesi sağlam ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2006
|
Arkadaşlar eğer zarf, postaneden atıldıysa pul amblemi basan makinenin arasına giren tohumlar eziliyor. Geçenlerde benim başıma geldi ezik tohumların sebebini araştırırken buldum. Eğer PTT. den zarf atılacaksa pul satın alıp yapıştırmak lazım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
vay be bunu nasıl akıl edemedik. bir yandan da iyi oldu bunu öğrendiğimiz. bundan sonra aklımızda bulunsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
ben ebay dan almıştım benimkiler 1 haftada falan çimlendi ancak çok nazlılar, bedenleri de çok ince oluyor ilk çimlendiklerinde... ve çok hızlı bir şekilde 2cm falan olup ondan sonra kalıyorlar. sanırım yeterince güneşe doymamaları bedenlerinin kıl gibi olmalarına ve gelişimlerini devam ettirememelerine sebep oluyor. tabi güneş alırken aynı zamanda nem oranını da yüksek ve sabit tutmak gerekiyor. yani epey nazlılar, en azından çimlenme ve ilk dönemlerinde böyle oluyor. umarım daha sonra dirayetleri artar. ben bi çok hafif hümik asit deneyeceğim bakalım faydası olacak mı... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
bu goji mi ki?...çok ince, sayın yılmaztaşovanınkine göre baya cılız |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 09-11-2007
|
Cılız olmalarının asıl sebebi bence direkt gün ışığı alamamaları; ben bu sebepten kışın odada tohum ekmeyi denemiyorum. Madem ekmişsiniz, gün ışığını fazla alan cam kenarına koyun derim. Cam kenarına koyduktan sonra çimlenenlerde farkı göreceksiniz; daha kısa ve kalın saplı, koyu renkli olacaklardır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaçsever
|
Evet bu goji;ancak söylenenler çok doğru direkt güneş ışığına ihtiyaç gösteriyor.Bence topraktan yukarıda kalan kısmını torfla besleyerek nemli tutmayı deneyin ve de bol güneş alabileceği bir yere bırakın. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
teşekkürler kurtarmaya çalışıcam ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|