agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Üzümsü Meyveler
(https)

Beğeni Düzeni571Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 06-06-2011, 22:46   #11
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 31-03-2011
Merhabalar. 3 hafta önce sayın gilaburudan aldığım çilekler bu hale geldi. Acemilikten kaynaklanan bazı hatalarım oldu tabi. Toprak olarak torf kullandım, biraz da annemin saksılarındaki ve çilek fidelerindeki topraktan da ekledim. Süper emici polimer olarak yeğenimin bebek bezinden faydalandım , içindeki emici tanecikleri ayıklayıp toprağa karıştırdım. 3 tane de supradyne iyice ezip onları da karıştırdım . Toprağı iyice sıkıştırmadığım için herhalde, zamanla fideler deliklerin merkezinden aşağı kaydılar, resimlerde de görülüyor. Bazı deliklere 2şer fide diktim, bir tanesi dikim sırasında kırıldığı için soldu, ben de söktüm orası boş kaldı. Bunlar çiçek yapmaya başladı, çiçekleri koparmaya kıyamadım bir an evvel çilek yemek istiyorum. Şimdilik sağlıklı gibiler. 20 kök almıştım arta kalanları annemin saksılarındaki boş yerlere ektim, balkonda duruyorlar. Yalnız işin ilginçi saksıda ekili olanlar çiçek açmadılar, ya boya büyüdüler ya da sürgün verdiler. Onların da resimlerini eklerim. Tavsiyelerinize açığım, ilk çilek tecrübem, inşallah verimli olurlar.

bountr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025