agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Üzümsü Meyveler
(https)

Beğeni Düzeni571Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-05-2010, 13:12   #1
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 12-05-2008
Çileklerinizin toprağını asla kuru bırakmayacaksınız. Devamlı nemli olacak.Toprağı kontrol edin ve ona göre sulayın.Bu hava sıcaklığı ve aldığı güneşin saati ile dengelidir. Belirttiğiniz saat yeterlidir. Her tür saksının altını delmek gerekir. Toprağın hava alabilmesi ve fazla suyu atabilmesi için gerekli. En az iki delik açmalısınız.

lovejoy Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-05-2010, 10:25   #2
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 10-05-2010
Merhaba, ben ilk defa bahçe de sebzeciliğiyle uğraşıyorum. İlk olarak işe çileklerle başladım. Düne kadar çok sağlıklı gözüküyorlardı, bir sürü de meyvesi vardı. Akşam eve gittiğimde bir baktım ki neredeyse tüm meyveler çürümüş, dalları kurumuş ve yapraklarının üzerlerinde siyahlıklar olmuş. Dün rüzgar, yağmur ve ardın da güneş vardı, bu sebepten dolayı olabilir mi?
Kökleri mi çürümüş diye baktım, birini çıkardım, hiç bir sorun yok köklerinde; ancak o kadar uzamışlar ki neredeyse domateslerimin boyu kadar vardı. Uzun dikdörtgen saksılar var ya onlarda 5 tane var. Yeri artık dar mı geliyor, daha derin bir kaba mı almalıyım?
Çileklerimi toplayıp yemeği hayal ederken dün onları öyle görünce çok üzüldüm, ne yapmalıyım? Bir de yapraklarının rengi hala yeşil ve hepsi dik dik duruyor, karşıdan siyahlıkları görmezseniz çok sağlıklı gibi duruyor. Ya da bana öyle geliyor...

açi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-05-2010, 12:42   #3
Ağaç Dostu.

gilaburu's Avatar

Giriş Tarihi: 01-03-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi açi Mesajı Göster
Merhaba, ben ilk defa bahçe de sebzeciliğiyle uğraşıyorum. İlk olarak işe çileklerle başladım. Düne kadar çok sağlıklı gözüküyorlardı, bir sürü de meyvesi vardı. Akşam eve gittiğimde bir baktım ki neredeyse tüm meyveler çürümüş, dalları kurumuş ve yapraklarının üzerlerinde siyahlıklar olmuş. Dün rüzgar, yağmur ve ardın da güneş vardı, bu sebepten dolayı olabilir mi?
Kökleri mi çürümüş diye baktım, birini çıkardım, hiç bir sorun yok köklerinde; ancak o kadar uzamışlar ki neredeyse domateslerimin boyu kadar vardı. Uzun dikdörtgen saksılar var ya onlarda 5 tane var. Yeri artık dar mı geliyor, daha derin bir kaba mı almalıyım?
Çileklerimi toplayıp yemeği hayal ederken dün onları öyle görünce çok üzüldüm, ne yapmalıyım? Bir de yapraklarının rengi hala yeşil ve hepsi dik dik duruyor, karşıdan siyahlıkları görmezseniz çok sağlıklı gibi duruyor. Ya da bana öyle geliyor...

Merhaba sayın açi çilek fidelerini seradan mı almıştınız.yani siz aldığınızda çilek fideleri seranın içindemiydi?

gilaburu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-05-2010, 12:57   #4
Ağaçsever

Merhaba Gilaburu. Fideleri fideciden aldım; seradan olup olmadığını bilmiyorum. Ama alırken sormuştuk, soğuğa dayanır mı diye "bunlar kışın kar altındaydı" demişti. Aldığımda küçücüklerdi, şimdi en az 3 katı büyüdüler.

Eski 19-05-2010, 15:09   #5
Ağaç Dostu.

gilaburu's Avatar

Giriş Tarihi: 01-03-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi açi Mesajı Göster
Merhaba Gilaburu. Fideleri fideciden aldım; seradan olup olmadığını bilmiyorum. Ama alırken sormuştuk, soğuğa dayanır mı diye "bunlar kışın kar altındaydı" demişti. Aldığımda küçücüklerdi, şimdi en az 3 katı büyüdüler.
Tamam sayın açi serada yetişen fideler dışarı alışmadan bahçeye yani direk güneş ışığına dikilirse zarar görebiliyor.çünkü seranın içinde yaprakları ve fidanin kendisi zayıf oluyor ve dışarının havasına alışmadan bahçeye dikilince fide geriliyor.yaprakları kuruyor tekrar yeşeriyor veya buna benzer şeyler olabiliyor. böyle olmaması için seradaki fideleri önce az güneş alan yarı göglge bir yere çıkartıp dışarının havasına alışmasını sağlamalıyız sonra istediğiniz yere dikebilirsiniz.bu önerim sadece çilek fidesi için değil çoğu fideler içindir.

iyi günler

gilaburu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-05-2010, 15:14   #6
Ağaçsever

Teşekkürler, cahillik her zaman başa dert demişler. Bundan sonraki denemelerimde bu konuya dikkat edeceğim. Çünkü sadece çileğim değil aynı zamanda domates, biber, salatalık ve patlıcanım da var. Çok zevk aldım çünkü bu işten, kolay kolay bırakamayacağım gibi duruyor.

Eski 19-05-2010, 12:59   #7
Ağaçsever

Buradan bir arkadaşım şöyle br yorum yaptı. Patlayan yanardağın külleri İstanbul'a ulaştığı için bu son seferde, belki de yağan yağmur zarar vermiştir dedi. Olabilir mi? Çok mu fantastik bir yorum olmuş

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025