![]() |
|
![]() |
#242 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Ben bile hasta olmaya başladım.Öyle güzel şeyler var ki. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#243 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bir problem yaratacagını zannetmiyorum. Saygılarımla. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#246 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-04-2007
|
Alıntı:
ben de schisandra chinensis ile ilgileniyorum.Aklınızda olursa haberleşelim. Galiba verdiğiniz sipariş çelik zannedersem.Tohum ile üretimi yok anladığım kadarıyla... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#247 |
Ağaç Dostu
|
Eğer çelik ise çok daha iyi olur...tohumdan 3-4 sene sonrası için meyve alınırken çelikde ertesi sene meyve alabiliriz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#248 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-12-2006
|
hayır tohum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-04-2007
|
Eğer tohumla da üretim oluyorsa sorun yok.Varsın biraz geç meyve versin. Sonuç olarak Sayın Lokmanbahçe ,benim de ilgilendiğimi unutmayın.Haberleri bekliyoruz... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Ağaç Dostu
|
Çelikler kargoda
Sevgili adabayrakoğlu, agartha, bilgekaan, sinaninci ve sonreis66 çelikleri bugün söktüm ve Yurtiçi kargoya verdim. Sanırım en geç Pazartesi elinizde olacaklar. Sn Lokmanbahçe sizin için de bir tane ayarlamaya çalıştım ancak çıkardığım çeliğin yeterince köklenmediğini gördüm. İnşallah daha sonra. 50x50 cm ebadında bir çukur açın. Çukura bol gübreyle karışık toprak doldurun. Kök bölgesi 5 cm aşağıda kalacak şekilde dikebilirsiniz. ÇOK ÖNEMLİ: Baharda güçlü bir çalı istiyorsanız diktikten hemen sonra sağlıklı bir göz bırakarak gözün hemen üstünden budayın. Çeliklerinizi güle güle büyütün. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-12-2007
|
merhabaa
frenk üzümü fidesini nereden temin edebilirim.. iyi günler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#257 |
Ağaç Dostu
|
adres yollayan arkadaşlar schisandra chinensis ler oldukça gecikti herkesten özür dilerim. siteyi bile ne zamandır ziyaret edemiyorum. bayramdan sonraki hafta yollayacağım bi aksilik olmazsa. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Ağaç Dostu
|
ben trabzonluyum ama balıkesirde oturuyorum. onun için sordum. siyah frenk üzümü fidanını arıyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#260 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar Ankara'da aldığımız bazı frenk üzümü ve ahududuların Bursa kaynaklı olduğunu biliyorduk ama neyin nesi olduğunu çıkaramıyorduk. Bu konuda verdiğim linke bir göz atın derim aynı zamanda bilgi alabileceğimiz telefon no ve isim de var. Bursa İl Tarım Müdürlüğünü bu titiz çalışması için tebrik etmek lazım. Peki katalogda belirtilen fidanları nereden bulacağız? http://www.bursatarim.gov.tr/haber-oku.asp?id=194 MEYVE ÇESIT KATALOGU Iç ve Dis piyasalarda Pazar degeri olan ve iyi fiyat bulabilen, yeni meyve tür ve çesitlerinin, Ülkemiz üreticilerine tanitilmasi ve yayginlastirilmasi amaciyla Bursa Il Tarim Müdürlügü konu uzmanlarinin iki yillik titiz çalismasi sonucu MEYVE ÇESIT KATALOGU hazirlanmistir. Hazirlanan bu katalog 81 Il Tarim Müdürlüklerine, Ilçe Müdürlüklerine, Çiftçi örgütlerine, üreticilere ve bu isle istigal eden özel sektörün hizmetine sunulacaktir. Siparisleriniz için enformasyonbrs@hotmail.com veya bursa.cey@tarimnet.gov.tr adreslerine mail ile basvurabilirsiniz. Bu Katalog ile ilgili teknik bilgi, görü? ve önerileriniz için kurumumuz meyvecilik uzmany Dr. Sabahattin UFUK ile 0 224 246 42 30 (Dahili Tel:118) ve 0 532 767 80 58 no'lu telefonlardan irtibat kurabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#261 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-02-2008
|
Bektaşi Üzümü
Alıntı:
Peki bektaşi üzümü Türkiye'nin hangi bölgeleri için uygundur? Ankara'nın Elmadağ ilçesinde (Hisarköy'ün bitişiğinde) bir organik tarım arazisi var (Balaban Vadisinde). Vakit buldukça pazar günleri ekiple araziye gidip gönüllü olarak çalışıyoruz. Verim tatmin edici nitelikte. Fırsat buldukça değişik bitkiler ve meyveler yetiştirmeye çalışıyoruz. Sahşi fikrim bektaşi üzümü yetiştirmek. İç Anadolu gibi kurak bir bölgede bektaşi üzümü yetişir mi. Bölgenin genelde iklimi bu bitkinin yetişmesine uygun mudur? Teşekkür ederim... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Ağaç Dostu
|
ben kırmızı veya siyah frenk üzümü çeliği arıyorum elinde olan var mı acaba? saygilarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#264 |
Ağaç Dostu
|
Benim balkondaki frenk üzümleri çiçek açtı. Ademden aldığım frenk üzümünden kestiğim çelikler de yapraklandı. Yalnız çiçekler beni hayal kırıklığına uğrattı ![]() Ama arkasından gelecek kırmızı üzümler çiçeklerin bu durumunu affettirecek ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-09-2007
|
ribes bir sus agacidir ****** meyveleri yenir ancak bir sus agacidir bazi arkadaslar bendeki cali gibi diyor onlar da bir cesit ribes ailesinden olup karisim olarak bulunanlardir ancak yenen meyvelerdir ama biraz eksimsidir bunun icin receli uygun olur Ribes rubrum resimlerini ekleyecegim ama nereye eklemem gerektigini bilmiyorum siz ribes olarak arayiniz siyah beyaz kirmizi bavi renkleri vardir ve yenilebilir |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-09-2007
|
valla resimler bunlar groseiller ribes yani Düzenleyen yakamozsimsek : 12-06-2008 saat 23:40 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Ağaç Dostu
|
yenebilen ribes rubrum oluyor şimdi değil mi? ben dondurulmuş kırmızı frenk üzümü almıştım ama bana tadı pek ekşi geldi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|