![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba . Ben de iki adet Sunshine Blue getirttim , şimdilik toprak saksıya diktim , yağmurun altına bıraktım . 3' cü haftaları . Çelikleri nasıl almak gerekiyor ? Dikerken kırılan bir dal vardı , gelişi güzel bir saksıya diktim , acaba tutması için ne yapmak gerekiyor . Sn . Romantikten satın aldığım bir çift yerli Likapam oldu , onlar da filizlenme başladı . Saygılar . |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-05-2009
|
Sn. Nevsune lingonberry sizlere ömür...Sn Bari yenisini getirtecek...tohum meselesine gelince kültür edilmiş tüm yabanmersinleri sunshineblue,tophat vs. melez çeşitler oldukları için tohumdan yetiştirdiğimiz zaman genetik açılım göstermeleri yüksek bir orandır.sunshineblue dan tohum alıp ektiğimiz zaman büyük ihtimal ana bitkiden farklı bir çeşit olacak.ama sunshineblue da daha üstün bir çeşit olma ihtimali de var.yinede meyve veren bitkiler tohumla üretimi pek tercih edilmez.nedenide meyveye yattığı zaman ne ile karşılacağınız belli olmaz...tohumdan yetişenin cinsi ne olacak derseniz.ismi size kalmış ) |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-05-2009
|
Sn Nevsune sunshineblue m geldi.yapraklarının yarısı bordo yarısı yeşil.amerikadan tophat lerim de yolda umarım sağ salim gelirler.esasen ankara için tophat değilde norhtsky bence daha makbul tophat ten daha verimli,bodur ve -30 dereceye kadar dayanıklı.ama bir türlü getirtmeyi başaramadım... |
|
|
|
![]() |
|
|