![]() |
|
![]() |
#872 |
Ağaç Dostu
|
Aynı phmetreyi ben de aldım ve çalışmadığını görünce iade ettim. Çok sağlıklı bir alet değil bu. İyileri de oldukça fiyatlı doğrusu ama bu tür bitkiler için galiba paraya kıyıp iyi bir şey almamız gerekecek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#874 |
Ağaç Dostu
|
Ph metre kullanirken once bende yanlislik yaptim.Fakat deneye deneye topragin PH ini olcebildim. Sulama yaptiktan sonra cubuklari topraga batiriyorum. Dogru olcum icin 10 dakika bekliyorum.Herhalde yaptigim islem dogruki likapalar yasiyor. Benim Patriotlar da yapraklarini doktu,fakat bluecroplar dahala kirmizi-yesil renkteler. Belkide yaprak dokmeyen cinslerdir? Asil onemlisi Sunshineblue: Dahala tomurcuk vermeye devam ediyor. Ben kopariyorum, o tomurcuk yapmaya devam ediyor....Ne yapacagiz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#875 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-05-2009
|
sn.sındırglı ph ölçerken bende sizin yaptıgınız gibi yapıyorum.sunshineblue yu dışarı aldınızmı.bluecrop şimdiye kadar yaprak dökmeliydi.benim tavşangözü yabanmersinleri bile yaprak döktü.sanırım orda mikroklima bir iklim var.bitkiler kış ayını algılayamıyor... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#876 |
Ağaç Dostu
|
Romantik'te vaccinium myrtillus var, bilginize... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#877 |
Ağaç Dostu
|
Cuma gunu Buyukadaya gidecegim.Malum, artik hafta sonlari gidiyorum.Sonucu bildiririm.Yalniz sunshineblue Istanbulda ve acik balkonda...Kargalar ve martilarda eksik olmasin dallarini kirmaya basladi...Yoksa onuda Adaya tekrar gotursemmi ? Senin dedigin gibi Buyukadada evin oldugu yerde iklim entersan. Mikroklimatik bir durum soz konusu... Zaten ona guvenerek Kaymak agaclarini topraga diktim. Benim Adadaki tum meyva agaclarimda ilk kista algilama sorunu yasiyorum.Daha sonra alisiyorlar... Lodos yuzunden pazar gunune kaldi. Adaninda boyle hava sartlari yuzunden ulasim problemleri var !!!! Düzenleyen sındırgılı : 01-01-2010 saat 13:18 Neden: ek bilgi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#879 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Geçen yıl bahçenin muhtelif yerlerine dağınık bir şekilde diktiğim likapaları küçük bir likapa bahçesi oluşturacak şekilde bir araya topluyorum. Bir ay kadar önce içinde kükürt ve zeolit olan toprak hazırladım. Fidanları yerlerinden söküp hazırladığımız yeni yerlerine diktik. Dikim çukurlarında da hazırladığımız toprağı kullandık. Maksat, aynı yerdeki fidanlara aynı bakımı kolayca yapabilmek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#880 |
Ağaç Dostu
|
pembe blueberry
![]() Buda pembe blueberry |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#881 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#882 |
Ağaç Dostu
|
Sn denizakvaryumu sizinle aynı fikirdeyim...bitkiyi tanıyana kadar yetiştirmesi zor tanıdıktan sonra kolay bir bitki... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#890 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ne yapıyorsunuz bu hale getirmek için?(darısı başımıza ![]() Bu yıl kışa tam olarak giremediğimiz için bitkiler de şaşırdı. Bir iki tomurcuğu kendi haline bıraksanız da ne yapabileceğini görsek diyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#891 |
Ağaç Dostu
|
Sn sındırgılı nın sunshineblue su ilginç bir performans sergiliyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#892 |
Ağaç Dostu
|
Artik hic bakamiyorum. Once mor tomurcuk yapiyor,sonra beyaz cicekler basliyor.Elle tozlama yapabilsem, meyva alabilirmiyiz? (Bende cok abartimmi nedir!!!) Ingiltereden geldigi zamanki bilgi kartini cikarmamistim,en yakin surede fotograflarim.Ayrica bu gun fotograf makinesinde burada yayimlanmayan cok guzel fotograflarini buldum.Onlarda en azindan bu mevsimde gozlerimize hitap eder diye dusunuyorum..Sn.Caturanga benim yapraklar da hala yesil,hic kizila donmeye niyeti yok !! Yoksa, Ingilizler farkli bir turmu melezlediler? Düzenleyen sındırgılı : 14-01-2010 saat 07:13 Neden: ilave |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#893 |
Ağaç Dostu
|
Sn sındırgılı elimde sunshine blue yok.ama bildiğim kadarı ile kızıl değilde mavi ve bordo karışık olması gerek.en iyisi Sn. nevsune nin dediği gibi siz ellemeyin bizde sizin vasıtanız ile ne yaptığını görelim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#894 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#895 |
Ağaç Dostu
|
tohumdan yabanmersini |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#896 |
Ağaç Dostu
|
foruma yükleyebilmek için boyutunu küçülttüm.2 ayda çimleniyorlar.bu sene kontrollü tozlama ile melezleme yapmayı deneyecem. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#899 |
Ağaç Dostu
|
Sn nariçi şubat ta ekerseniz mart gibi çimlenirler.baharda çıkmaları yaşamaları açısından uygun zaman... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#900 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2006
|
Sayın Caturanga, siz nasıl bir karışımın içine ektiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|