![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-11-2007
|
Kasım gibi tomurcuklanan likapalarımın tomurcukları, havaların ısınmasının etkisiyle açılmaya başladı. İşin ilginci, bayağı da kar yediler, günlerce kar altında kaldılar ama şimdi canlanıyorlar. Soğuktan donup öleceklerini sanmıştım, neyse ki öyle olmadı. Çok sevinçliyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
sn. fkilimci, Bendeki blueberrylerde tomurcuklarını erken açtı. Sanırım ilkbahar erken uyanmalarının nedeni saksıda olmaları soğuklanma ihtiyaçlarını karşılıyamamaları. Bu durum temennim o ki , ileriki günlerde olumsuz bir durum yaratmaz . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-10-2007
|
ben de bir blue berry fidanı buldum.demir arberotum altunizade den aldım 25 ytl ye aldım. 3 yaşında. şu anda filiz vermeye başladı.çok merak ediyordum.inşallah meyvelerini yiyeceğiz ne zaman olur bilmiyorum.keşke imkanım olsa da memleketim giresundaki yerimizde yatiştirebilsem.ancak verim almak vakit istiyor.4 sene burdaki iş bırakılıp orda ne yapabilirim ki.neyse şimdilik elimizdeki fidanı bakıp en azından ilerde yaparız hayaliyle yaşayalım.bu forum a girdiğimden beri blu berry bir parçam oldu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
|
vacinnıum crombossıum cinsi imiş meyve verir dediler.olmazsa çiçek açmadan birde başka cins almaya çalışırım.teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu türe giren yaban mersini çeşitleri kendine verimli olarak kabul edilmektedir. Ancak karşılıklı tozlanma ve döllenme için birkaç çeşidin birlikte dikilmesi ile daha iri meyveler elde edilebilmektedir. Kaynak: Yaban mersini (likapa) yetiştiriciliği . Dç. Dr. Hüseyin ÇELİK Sizin likapanız muhtemelen kendine verimli olacaktır. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Üye
|
teşekkürler ben de kitap almıştım orda öyle yazıyordu.bekleyip göreceğiz.sadece yaprak açıp büyüdüğünü görsek yeterli benim için.bir şeyler deneyip araştırıp hayatımızı dolduracağız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 09-11-2007
|
Merhaba arkadaşlar; bende iki adet patriot var. ( Yusuf Ustaoğlu'ndan aldım) patriot kendine verimli midir? Yoksa yanına başka bir tür de almam mı gerekir? Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-11-2007
|
Likapa fidanını veya tohumunu nerden bulabilirim ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Yeni Üye
|
Yusuf Ustaoğlu http://pepino61.sitemynet.com/hobim/id3.htm en uygun fidan şu anda bu adresten bulabilirsiniz.mail atın.birbirini dölleyen iki ayrı cins fidan alırsanız iyi olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Patriot yaban mersininin çeşidinin bazı özellikleri : Olgunlaşma periyodu : erkenci Verim potansiyeli : 4 üzerinden 2 Meyve iriliği : 4 üzerinden 3 Tad : 4 üzerinden 3 Kış soğuklarına dayanımı :4 üzerinden 4 Kaynak: - Dç.Dr. Hüseyin Çelik Yaban Mersini ( likapa yetiştiricilği), -Vaccinium croymbosum( Kuzey orijinli yüksek çalı formlu yaban mersini)çeşitlerinin bazı özellikleri (Pritts ve Hancock , 1992) |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Asıl teşekkürü , sn . Dç. Dr. Hüseyin ÇELİK ve Rize İkizdereli sn .Osman Yıldız gibi , son derece değerli ve ORAC sıralamasında 2. sırada yer alan maviyemiş (likapa) meyvesini bizimle tanıştırdıkları için hak ediyorlar. http://www.fruitrich.com/images/oracchart.gif |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Bauhaus'da Bluecrop, Patriot ve Goldtraube!!!
Sonunda Ankara Bauhaus'a Bluecrop, Patriot ve Goldtraube da geldi. Bugün herbirinden ikişer adet aldım. 2 litrelik saksılarda 3 yıllık bitkiler gelmiş. Her bir bitki için 40 litrelik torf alırsanız (Gardol torflardan Açelya için olanlardan) toprak asitliği konusunda sorun yaşamazsınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Berkeley
Evet hepsinin üzerinde çiçekleri var. Ya dün fark etmemişim, ya da bugün gelmişler, bir de Berkeley çeşidini getirmişler. Bir adet de ondan aldım. Sonradan okuduğuma göre en büyük meyveyi veren çeşitmiş. Onu da deneyelim bakalım. Geçen yıl diktiğim maviyemişler henüz uyanıyorlar. Çok fazla bir çiçek ve yaprak gözü geliştirmemişler. Sanıyorum bir hafta sonra harekete geçecekler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Fiyatlar hakkında da bilgi verirmisiniz.? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Yeni Üye
|
istanbul kavacık migrosta 125 gr 19 ytl ye satışa sunulmuş.tabi ki almak pek akıllı işi gelmedi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-11-2007
|
Beylikdüzü Bauhaus'ta da berkeley ve patriot vardı. Evde 2 adet patriot'um olduğu için ben de berkeley aldım. Demek en büyük meyve berkeley'inmiş. Akşam iş çıkışı bir tane daha mı alsam acaba ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Yeni Üye
|
blue berry fidanım çok güzel bir gelişim içine girdi.küçük yaprakları çıkıyor ve her gün büyüyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Yeni Üye
|
hayır bahçeye diktim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2007
|
Saksıda 2. senesi olan Likapa (Patriot) çiçek açıyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
maviyemiş
Selam Havalardaki ani soğumalara dikkat ilkbahar geç donları emeklerimizi boşa çıkarmaz inşallah . Benim blueberryler erkenci olmamasına rağmen 40 lt lik büyük boy saksıda olmaları , erken gelen bahara kanıp 15 gün önce çiçek açmalarına neden oldu ![]() Düzenleyen bluecrop : 01-04-2008 saat 19:39 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Yeni Üye
|
benim fidanımda da biraz çiçeklenme başladı bazı dallarında da yapraklar açıyor.çok güzel olacağa banziyor.sizinkiler gibi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-03-2008
|
iyi günler. Likapa (yaban Mersini) bikisini yeni duydum ve bayağı ilgimi çekti burada yazılanlara baktım arkadaşlar bayağı güzel bilgiler vermişler herkese öncelikle paylaştıkları bilgilerinden dolayı teşekkür ederim. bir kamu kurumunda çalışmama rağmen fidancılıkla iç içeyim. Fidan üretim memleketi olan İzmir Ödemiş Bademli kasabasındanım. Likapa üretimi konusunda birşeyler yapmaya çalışacağım. 8tabiki burada verilen bilgiler ışığında) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Sonunda bir likapa sahibi oldum.Yusuf Bey 'den aldım.Tomurcuklu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|