agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Üzümsü Meyveler
(https)

Beğeni Düzeni9Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 09-04-2011, 18:35   #1
Ağaç Dostu.

doğalbahçe's Avatar

Giriş Tarihi: 15-01-2009
Galeri: 17
Miracle Berry fidelerimin son durumları.

Name:  miracle berry.jpg
Views: 837
Size:  70.3 KB

doğalbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2011, 18:36   #2
Ağaç Dostu.

doğalbahçe's Avatar

Toprak karışımında Baltık torfu(sphagnum moss) kullandım.

Eski 10-04-2011, 01:08   #3
Ağaçsever

TUĞCU's Avatar

Giriş Tarihi: 07-04-2011
Sayın doğalbahçe çok güzel gözüküyorlar.Elinize sağlık.Bugün sizden temin ettiğim tohumları ektim,umarım bende başarabilirim bu işi.

TUĞCU Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-04-2011, 16:26   #4
Ağaç Dostu.

doğalbahçe's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TUĞCU Mesajı Göster
Sayın doğalbahçe çok güzel gözüküyorlar.Elinize sağlık.Bugün sizden temin ettiğim tohumları ektim,umarım bende başarabilirim bu işi.
Sn. tuğcu,

Tohumlarınızı ektikten sonra sıcak bir ortamda ve mümkünse kilit poşet içinde veya üzerlerine şeffaf bardaklar kapatarak küçük bir sera ortamı oluşturabilirseniz çimlenme biraz daha hızlı oluşabilir. Ben ilk 2-3 hafta boyunca kilitli poşetlerde çimlenişlerini sağladım.

Eski 15-04-2011, 17:33   #5
Ağaçsever

TUĞCU's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi doğalbahçe Mesajı Göster
Sn. tuğcu,

Tohumlarınızı ektikten sonra sıcak bir ortamda ve mümkünse kilit poşet içinde veya üzerlerine şeffaf bardaklar kapatarak küçük bir sera ortamı oluşturabilirseniz çimlenme biraz daha hızlı oluşabilir. Ben ilk 2-3 hafta boyunca kilitli poşetlerde çimlenişlerini sağladım.
Sayın Doğalbahçe;

Geç cevap verdiğim için kusura bakmayın.

Mesajınızı görür görmez, üstlerini 2-3 yerinden deldiğim ,şeffaf bardaklar ile kapattım.İçlerinden birinin orta kısmında beyaz filiz gibi birşey gözükmeye başladı.Umarım doğru yoldayımdır.

Evde nem oranını arttırmak için kaloriferlerdeki sulukların dışında, üstlerine ıslak havluda koydum.Hanım kızmaya başladı ,yakında yüzgeçlerimiz çıkacak diye

Eski 15-04-2011, 18:26   #6
Ağaç Dostu.

doğalbahçe's Avatar

Alıntı:
Sayın Doğalbahçe;

Geç cevap verdiğim için kusura bakmayın.

Mesajınızı görür görmez, üstlerini 2-3 yerinden deldiğim ,şeffaf bardaklar ile kapattım.İçlerinden birinin orta kısmında beyaz filiz gibi birşey gözükmeye başladı.Umarım doğru yoldayımdır.

Evde nem oranını arttırmak için kaloriferlerdeki sulukların dışında, üstlerine ıslak havluda koydum.Hanım kızmaya başladı ,yakında yüzgeçlerimiz çıkacak diye
Sn. Tuğcu,

Evet gayet güzel izlenimler vermeye başladığımı belirtmek isterim. Uzama devam edecektir, 3-4 cm uzunluğa geldiğinde yapraklar belirmeye başlar. Islak havlu veya nem oluşturacak yıkanmış bir eşya bile çok faydalı olmaktadır.

Eski 22-04-2011, 12:23   #7
Ağaçsever

TUĞCU's Avatar

Alıntı:
Sn. Tuğcu,

Evet gayet güzel izlenimler vermeye başladığımı belirtmek isterim. Uzama devam edecektir, 3-4 cm uzunluğa geldiğinde yapraklar belirmeye başlar. Islak havlu veya nem oluşturacak yıkanmış bir eşya bile çok faydalı olmaktadır.
Sayın doğalbahçe, 5 tohumdan 3 ünde filizler çıktı ve boyları 3 cm gibi oldular.Uçlarında hafif bir çıkıntı oluştu muhtemelen dediğiniz gibi ilk yaprak çıkacak.Hareket olmayan 2 sinide akşam bir el atacağım kökü sağlamsa kilitli poşet içine alıp tohumların çatlamasını bekleyeceğim.
Birde yurt dışından mucize meyve tableti siparişi verdim.10-15 günde elime geçeceğini söylediler.Tabletler gelince deneyimlerimi buradan aktarırım.Tazesiyle aynı etkiyi gösterecekmi göreceğiz.

Eski 10-04-2011, 10:46   #8
Ağaç Dostu

nariçi's Avatar

Giriş Tarihi: 28-09-2008
Galeri: 8
Benimkilerde hala çıkan yok sera içinde olmalarına rağmen.

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-04-2011, 16:37   #9
Ağaç Dostu.

doğalbahçe's Avatar

Meyvesini yedikten sonra gerçekten mucize meyve olduğu kanısına vardım. Çok güzel ve özel bir meyve. Herkesin meyveyi yemesini ve akabinde Limonu adeta limonata gibi algılamasını tavsye ederim.

Name:  meyvenin yapısı.jpg
Views: 799
Size:  22.8 KB

Name:  miracle berry meyvesi.jpg
Views: 750
Size:  27.2 KB

Eski 10-04-2011, 23:05   #10
Ağaç Dostu

vehbi's Avatar

Giriş Tarihi: 23-03-2009
Galeri: 9
Sndoğalbahçe sizden aldığım tohumlar çimlendi üç dört yaprak açtılar gelişmeleri yavaşladı kaç yaşında meyve verecekler teşekkür ederim.

vehbi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2011, 19:13   #11
Ağaç Dostu.

doğalbahçe's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi vehbi Mesajı Göster
Sndoğalbahçe sizden aldığım tohumlar çimlendi üç dört yaprak açtılar gelişmeleri yavaşladı kaç yaşında meyve verecekler teşekkür ederim.
Sn. Vehbi,

3 yaşında meyve veriyorlarmış.

Eski 12-04-2011, 21:33   #12
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 31-01-2011
sayın doğalbahçe sizden temin ettiğim 5 tohumdan 4ü şu an büyümekle meşgul.ancak 2 gün önce rüzgar saksılarımdan birini devirmiş neyse bitkiye bir şey olmamış kökünü toplayıp biraz toprakla saksıyı takviye ettim bakalım şu an iyi gibi. işyerimdekiler ise yavaş büyüyordu birinin yaprağı birden çürüme gibi bir olay gösterdi suyu kestim evdeki sebze coşturanı alıp su ile karıştırıp işyerindekilere kullandım her ikiside 4.yaprağı çıkarıyor. sebze coşturanlı suyu haftada bir dökmek iyi geliyor gibi,naylonlarını hala bitkilerin çıkarmadım sizce çıkarmam gerekirmi?

Bu arada abdden bir adet "musa california gold" sipariş ettim bakalım kargoyu bekliyorum.abd kargo fiyatları pahalı olduğundan gücüm ancak birine yetti.

cagatayc78 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-04-2011, 20:18   #13
Ağaç Dostu.

doğalbahçe's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cagatayc78 Mesajı Göster
sayın doğalbahçe sizden temin ettiğim 5 tohumdan 4ü şu an büyümekle meşgul.ancak 2 gün önce rüzgar saksılarımdan birini devirmiş neyse bitkiye bir şey olmamış kökünü toplayıp biraz toprakla saksıyı takviye ettim bakalım şu an iyi gibi. işyerimdekiler ise yavaş büyüyordu birinin yaprağı birden çürüme gibi bir olay gösterdi suyu kestim evdeki sebze coşturanı alıp su ile karıştırıp işyerindekilere kullandım her ikiside 4.yaprağı çıkarıyor. sebze coşturanlı suyu haftada bir dökmek iyi geliyor gibi,naylonlarını hala bitkilerin çıkarmadım sizce çıkarmam gerekirmi?

Bu arada abdden bir adet "musa california gold" sipariş ettim bakalım kargoyu bekliyorum.abd kargo fiyatları pahalı olduğundan gücüm ancak birine yetti.
Aşırı nemden bitkilerin yapraklarının etkilenmemesi gerekiyor bu bakımdan kontrollü olmakta fayda var. Keşke 5 te 5 olsaydı. Tohumlar taze olduğunda çimlenme çok kısa sürede meydana geliyor.

Kargo masrafları bayağı yüklü inşallah en kısa sürede elinize geçer. Bende 2 yaşında 3 adet Miracle berry fidesi temin etmiştim, 2 tanesi adapte oldu bu sene yapraklarının açmasını bekliyorum.

Eski 12-04-2011, 21:36   #14
Ağaç Dostu

vehbi's Avatar

Giriş Tarihi: 23-03-2009
Galeri: 9
sn doğalbahçe teşekkür ederim inşallah üç yaşına kadar geliştiririz.

vehbi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-04-2011, 20:19   #15
Ağaç Dostu.

doğalbahçe's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi vehbi Mesajı Göster
sn doğalbahçe teşekkür ederim inşallah üç yaşına kadar geliştiririz.

Çok aşırı ilgi istemiyor ama ortamını sağladıktan sonra inşallah 3 yaşını göreceğimize inanıyorum.

Eski 20-04-2011, 20:26   #16
Ağaç Dostu

bunlarda miracleların son hali,işyerindekiler naylonlu ve odada 4.yapraklarını çıkarmaya başladılar.evdekiler ise dışarıda naylonsuz durumlarında pek bir değişiklik yok ama dikkatimi çekti guavaya göre dışarıda daha dayanıklılar.

Kırmızı Guava ise dışarıda naylonsuz 3 gün kaldı poyraz ve soğuk pek iyi gelmedi anlaşılan yaprakların 2si kurumaya başladı. hayret 5 derecenin altındada ısı değil.Neyse içeri aldım şu hava biraz düzelsin hemen dışarı çıkaracağım.

Eklenen Resimler

Eski 20-04-2011, 20:27   #17
Ağaç Dostu

Ananasta dışarıda durumunda bir değişiklik yok kuruyan dalda yok ama büyümede yok.

Eklenen Resimler

Eski 20-04-2011, 20:31   #18
Ağaç Dostu

Bu arada musa california gold da yarın herhalde elime geçecek bakalım sağ salim gelecekmi,gümrükten geçti kargo yarın teslim eder diye bekliyorum.

Eski 21-04-2011, 21:58   #19
Ağaç Dostu

evet nihayet geldi bakalım yarına dikeceğim,dikmeden evvel elime geçen bitkinin son hali bu linkte.
http://www.agaclar.net/forum/showthr...081#post790081

Eski 22-04-2011, 12:56   #20
Ağaç Dostu

ben bu kuşları ne yapayım?!

sayın doğalbahçe ve arkadaşlar,
miraclelarımla övünüyordum ama ne diyeyim en önemli dersi almamışım. miraclelarımdan ikisi dün balkonda sapasağlamdı bugün ise sağlammı yoksa değil mi ne yapmam lazım bilmiyorum zira kargamı,serçemi güvercinmi ne olduğunu bulamadığım ama bir bulursam falakaya ayaklarından yatırmayı düşündüğüm bir kuş,uyurken sabahın köründe balkona dadanıp evde balkonda duran 2sininde tepesinden bütün yapraklarını hemde tomurcuğuyla yemiş. hayret birşey, bir kuş hayatı boyunca görmediği,bilmediği bir bitkinin yaprağına nasıl dadanıp yiyebiliyor,çıtır çerez mi miracle'ın yaprakları..pişmiş tavuğun başına gelmeyecek iş yahu. saksıları eve aldım son hali böyle. sadece yapraksız gövdeyi bırakmış.
siz siz olun tavsiyem kesinlikle büyüyüp ağaç olana kadar miracleları balkona çıkarmayın veya kuşlara karşı koruyun. 4 aylık emeğimi bir kuş çöpe attı.sadece işyerimdeki 2 miracle şu an yapraklı sağlam durumda.)

şimdi benim sorum şu olacak sayın doğal bahçe ve ilgililer bu durumdaki bir bitki tekrar kökten sürgün verebilirmi yoksa 4 miraclemın ikisi ile vedalaşıyım mı.ne yapmalıyım bir bileniniz varmı?(lütfen bunu cevaplarsanız sevinirim).

Eklenen Resimler

Eski 22-04-2011, 20:30   #21
Ağaç Dostu.

doğalbahçe's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cagatayc78 Mesajı Göster
sayın doğalbahçe ve arkadaşlar,
miraclelarımla övünüyordum ama ne diyeyim en önemli dersi almamışım. miraclelarımdan ikisi dün balkonda sapasağlamdı bugün ise sağlammı yoksa değil mi ne yapmam lazım bilmiyorum zira kargamı,serçemi güvercinmi ne olduğunu bulamadığım ama bir bulursam falakaya ayaklarından yatırmayı düşündüğüm bir kuş,uyurken sabahın köründe balkona dadanıp evde balkonda duran 2sininde tepesinden bütün yapraklarını hemde tomurcuğuyla yemiş. hayret birşey, bir kuş hayatı boyunca görmediği,bilmediği bir bitkinin yaprağına nasıl dadanıp yiyebiliyor,çıtır çerez mi miracle'ın yaprakları..pişmiş tavuğun başına gelmeyecek iş yahu. saksıları eve aldım son hali böyle. sadece yapraksız gövdeyi bırakmış.
siz siz olun tavsiyem kesinlikle büyüyüp ağaç olana kadar miracleları balkona çıkarmayın veya kuşlara karşı koruyun. 4 aylık emeğimi bir kuş çöpe attı.sadece işyerimdeki 2 miracle şu an yapraklı sağlam durumda.)

şimdi benim sorum şu olacak sayın doğal bahçe ve ilgililer bu durumdaki bir bitki tekrar kökten sürgün verebilirmi yoksa 4 miraclemın ikisi ile vedalaşıyım mı.ne yapmalıyım bir bileniniz varmı?(lütfen bunu cevaplarsanız sevinirim).
İnanın emeğinizin zayi olmasına üzüldüm, bitki gövdesi yarı odunlaşmaya dönmüş olsaydı daha dayanıklı olabilirdi ve gövdesinde yaprak gelişimleri olmuş olsaydı sorun teşkil etmezdi kuşun zarar verdiği üst kısmına yakın bir yerden kesmenizi tavsiye ederim. Beklemenizde fayda olduğunu düşünüyorum.

Düzenleyen doğalbahçe : 23-04-2011 saat 08:33
Eski 22-04-2011, 23:37   #22
Ağaç Dostu

neşride's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2009
Sayın cagatayc78, çok üzüldüm.

Benimkilerin büyümesinden ümidi kesince sizinkilerle avunuyordum.

Benim Miracle'larımın beşinin de yaprak çıkarması gereken yer, sanırım nem fazlalığından çürümüşler. Kökleri ve tohumun olduğu bölüm iyi gözüküyordu. Ben de hepsinin tepelerini kesmiştim. Hala öyle duruyorlar.

Yalnız, genel anlamda bitkiler gerçekten çok ilginç. Bütün kodları üremeye, çoğalmaya odaklanmış. O yüzden ben tamamen öldüğünü tespit etmediğim bitkilerime her zaman şans veririm.

Sayın doğalbahçe'nin de dediği gibi, üst taraftan hırpalanan yerleri kesip beklerseniz, belki de dipten ya da yandan yeni sürgünler çıkabilir.

neşride Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-04-2011, 22:17   #23
Ağaçsever

TUĞCU's Avatar

Sayın cagatayc78 ,resimleri görünce benimde içim cız etti.Bunca emekten sonra fidelerin bu hale gelmesi inanın çok üzücü.

Sayın doğalbahçe 4.tohumda da fide oluşumu başladı.İyiki sizi dinleyip tohuma ellememişim.

Sayın doğalbahçeden aldığım tohumların son halleri.Sol üst köşedeki biber fidesi, yanlışlığa mahal vermeyeyim.

Eski 23-04-2011, 22:31   #24
Ağaç Dostu.

doğalbahçe's Avatar

Sn. Tuğcu;

Çok güzel sizin adınıza çok sevindim.

Eski 23-04-2011, 22:52   #25
Ağaçsever

TUĞCU's Avatar

Alıntı:
Sn. Tuğcu;

Çok güzel sizin adınıza çok sevindim.
Esas ben teşekkürederim sayın doğalbahçe,sayenizde.

Eski 23-04-2011, 22:55   #26
Ağaç Dostu

sayın tuğcu bende epey sevindim,en azından sizinkilerde sorunsuz büyüyor gibi allah çalı boyunu görmenizi ve meyvelerinide nasip etsin.inşallah benim işyerinde duran ikisinine en azından nasip eder.
İşyerimdeki yapraklı 2 miracle'ıma artık bütün ilgimi yönelteceğim.
Evdeki kuşzede 2'si içinse bekleyeceğim hırpalanan yerlerinden bende 2 miracle'ı kestim bakalım bekliyorum yeni sürgünle kendilerini toparlarlar mı,toparlamazlar mı.herhalde 15-20 güne belli olur.
birde size tavsiyem Miraclelarda yaprakların birinde çürüme görürseniz o yaprağı,hiç bir şekilde kesmeyin eğer naylon altındaysa saksıyı bir 12 saat kadar havalandırın ardından naylonunuza ortasından fazladan bir delik açın bu hava girişini arttırır. saksıya tekrar naylonunu geçirin ve 1 hafta kadar su vermeyin.sulamayı az yapın bu şekilde kendilerini toparlıyorlar hatta o çürüyen yaprağın yarısı çürüyor ancak kalan kısmı sağ duruyor ve miracle o yaprak yerine üstten yeni yaprak sürgün verebiliyor.burada birazda çürümeyi hızlı fark etmek gerekir. benim işyerimdeki ve kuşzede evdeki miraclelarımın birer tanesinde de buna benzer olay oldu ama bu şekilde çözdüm.bunun dışında öğleye yakın hele doğrudan güneş alıyorlarsa su vermemenizi akşamüstü veya sabahı beklemenizi tavsiye ederim anladığım kadarıyla nemle birleşen güneş ışığı yapraklarında mercek etkisi yaratıp yapraklarını yakıyor.
guavam kendini toparladı gibi bu arada,ananasta ise bir gelişme yok.
abd'den binbir zahmetle getirdiğim musa california gold muzunu ise dev bir saksıya sitede site yöneticileriyle birlikte diktik ve dışarıda bekliyoruz bakalım istanbulda dışarıda muz verebilecekmi diye,maceralarına başladı bakalım bizim muz.ama şansına nisan ayında istanbulda tam ilginç bir hava var kuzeyde avrupa ülkeleri yanıyor ama niyeyse güneyde olan ülkemiz bir ilginç aşırı serin bir hava yaşıyor.

Eski 28-04-2011, 12:29   #27
Ağaçsever

TUĞCU's Avatar

Teşekkürler sayın cagatayc78,sizinde işyerinizdeki miracleler inşallah sağlıklı büyür ve meyvelerini görürüsünüz.

Sayın Doğalbahçe,5.tohumda filizlendi.Bununla birlikte,göndermiş olduğunuz tüm tohumlar filizlenmiş oldu.
Tohumların 1 tanesini torfa,diğerlerini üst sayfalarda yazdığım toprağa ekmiştim.Toprağa ektiklerim daha hızlı büyüdü ve şuan ufak yaprakları var.Torfa ektiğim diğerlerinin yarısı kadar yaprak oluşumuda daha başlamadı.

Eski 28-04-2011, 15:21   #28
Ağaç Dostu

Alıntı:
Teşekkürler sayın cagatayc78,sizinde işyerinizdeki miracleler inşallah sağlıklı büyür ve meyvelerini görürüsünüz.

Sayın Doğalbahçe,5.tohumda filizlendi.Bununla birlikte,göndermiş olduğunuz tüm tohumlar filizlenmiş oldu.
Tohumların 1 tanesini torfa,diğerlerini üst sayfalarda yazdığım toprağa ekmiştim.Toprağa ektiklerim daha hızlı büyüdü ve şuan ufak yaprakları var.Torfa ektiğim diğerlerinin yarısı kadar yaprak oluşumuda daha başlamadı.
torfa bende ekmiştim (kuşzede evdekiler torfa ekiliydi) torftakine haftada bir vitaminli (besin destekli) su vermeni tavsiye ederim.sorunu hemen çözer ve en hızlı şekilde onları yakalar. bitkide ilk 2 yaprak hızlı çıkıyor 3. yaprağın ardından 4.yaprak biraz yavaş çıkıyor 4.yapraktan sonra bitki tekrar atılım yapmak için bir süre sabit kalıyor ardından sanırım büyümesi tekrar hızlanıyor.

Eski 28-04-2011, 23:08   #29
Ağaçsever

TUĞCU's Avatar

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürederim sayın cagatayc78.
Ben ,asitli toprak seven ortanca ve açelyalar için yapılmış sıvı gübre veriyorum ve şuan için memnunum.

Birde aklıma gelmişken sizin balkonda kuş sorununuz vardı.Aynı sorun bende de vardı bizim bölgede yüzlerce güvercin var.Balkonları kullanmak hemen imkansız haldeydi.Hatta ben toprağı havalansın diye balkona serdiğim zaman üzerinde halay çekiyorlardı.Bu kuşları kovmak için araştırmadığım yer kalmadı ve çözümü yine bizim burada Bursa'da buldum.
Ben 2 ürün aldım ,biri ırri tape denen kuş kovucu şerit,bu şeritleri 50 cm civarında kesip balkon demirlerine bağladım.İki tanede ,Mobil Eyes Kuş Kovucu Hareketli Gözler alıp bunlarıda balkonun tavanına bağladım.Yaklaşık 2 aydır yani bunları balkona bağladığımdan beri balkonda 1 tane bile kuş görmedim.Balkonda havuçtan tutun domates ve bibere kadar hertürlü sebze var ve bir tane bile kuş bitkilere zarar vermedi.
Altta sitenin linkini veriyorum bir bakarsınız.Irri tape şeritlerin metresini 4 TL den,hareketli gözleride tanesi 11 TL den aldım ve son derece memnunum.Hatta evde 3 balkon var ve kuş kovucu takmadığım 2 balkonda da şuan güvercinler yuva yapıp yumurtladılar.Kuş kovuculu balkonda ise kuş görmek bile mümkün değil.

http://bird-x.com.tr/kus-kovucular-v...sel-aparatlar/

Eski 01-05-2011, 21:56   #30
Ağaç Dostu.

doğalbahçe's Avatar

Alıntı:
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürederim sayın cagatayc78.
Ben ,asitli toprak seven ortanca ve açelyalar için yapılmış sıvı gübre veriyorum ve şuan için memnunum.

Birde aklıma gelmişken sizin balkonda kuş sorununuz vardı.Aynı sorun bende de vardı bizim bölgede yüzlerce güvercin var.Balkonları kullanmak hemen imkansız haldeydi.Hatta ben toprağı havalansın diye balkona serdiğim zaman üzerinde halay çekiyorlardı.Bu kuşları kovmak için araştırmadığım yer kalmadı ve çözümü yine bizim burada Bursa'da buldum.
Ben 2 ürün aldım ,biri ırri tape denen kuş kovucu şerit,bu şeritleri 50 cm civarında kesip balkon demirlerine bağladım.İki tanede ,Mobil Eyes Kuş Kovucu Hareketli Gözler alıp bunlarıda balkonun tavanına bağladım.Yaklaşık 2 aydır yani bunları balkona bağladığımdan beri balkonda 1 tane bile kuş görmedim.Balkonda havuçtan tutun domates ve bibere kadar hertürlü sebze var ve bir tane bile kuş bitkilere zarar vermedi.
Altta sitenin linkini veriyorum bir bakarsınız.Irri tape şeritlerin metresini 4 TL den,hareketli gözleride tanesi 11 TL den aldım ve son derece memnunum.Hatta evde 3 balkon var ve kuş kovucu takmadığım 2 balkonda da şuan güvercinler yuva yapıp yumurtladılar.Kuş kovuculu balkonda ise kuş görmek bile mümkün değil.

http://bird-x.com.tr/kus-kovucular-v...sel-aparatlar/

Sn. Tuğcu;

Balkonlarınızdaki kuş sorunları için kullanılmış veya yeni bir CD, DVD'yi misina ile balkonunuza asarsanız kuşların balkona gelmemesini sağlamış olursunuz. Bizde balkonumuzda bir, iki adet asılı ve memnunuz

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025