agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   Kaktüsadamspnc / Kaktüs ve sukulentlerim (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/43323.htm)

Kaktüsadamspnc 28-06-2019 23:05

Kaktüsadamspnc / Kaktüs ve sukulentlerim

3 Eklenti(ler)
merhaba arkadaşlar aranızda yeniyim bende kaktüslerimi sizinle paylaşmak istedim.
ilk olarak agave ve aleovera'larım

ama devamında yukleyeceğim kaktüs türlerinin isimlerine pek hakim değilim

Kaktüsadamspnc 28-06-2019 23:15

kaktüs ve sukulentlerim

3 Eklenti(ler)
türünü siteden bir arkadaştan öğrendim
opuntia monacantha monstruosa türü kaktüs anaç'ım ve yavruları

Kaktüsadamspnc 28-06-2019 23:24

kaktüs ve sukulentlerim

2 Eklenti(ler)
turunu bilmediğim bir tanesi

Kaktüsadamspnc 28-06-2019 23:31

kaktüs ve sukulentlerim

3 Eklenti(ler)
opuntia sülealesi:)

Kaktüsadamspnc 28-06-2019 23:35

kaktüs ve sukulentlerim

2 Eklenti(ler)
tohumdan elde ettiğim kaktüsler 1 ve 2 senelik gelişimler resimde

Kaktüsadamspnc 30-06-2019 00:21

1 Eklenti(ler)
dikenli ve dikensiz turde aynı kaktusler

Kaktüsadamspnc 30-06-2019 00:29

4 Eklenti(ler)
kaynana dilleri ailesi :) 4 farklı tür.

birde sorum var bu konuda üzerlerine bulaşan mantarımsı hastalık için bir öneriniz var mı ?

Kaktüsadamspnc 30-06-2019 00:36

2 Eklenti(ler)
miniklerim

Mesut Temiz 30-06-2019 10:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kaktüsadamspnc (Mesaj 1571351)
kaynana dilleri ailesi :) 4 farklı tür.

birde sorum var bu konuda üzerlerine bulaşan mantarımsı hastalık için bir öneriniz var mı ?

Aspirini suda eritip fısfısla bitkinin yüzeyine birkaç kez püskürterek uygularsanız fungusit etkisiyle mantarı giderir... (Ben 500'lük aspirini 1 litre suda eritip kullanıyorum.)

Yine, oranı yanlış hatırlamıyorsam 0,5 litre suya bir tatlı kaşığı oksijenli su karıştırıp bunu da aynı şekilde uygulayabilirsiniz...

Yalnız su püskürtme uygulamalarını güneş bitkiye vurmuyorken yaparsanız iyi olur, aksi takdirde damlacıklar mercek işlevi görüp küçük küçük yanıklara yol açabiliyor...

Not: Bu arada, eğer mantar olarak kastınız büyük kaktüslerin eski yapraklarındaki kahverengileşen alanlarsa, onlar bitki yaşlandıkça doğal olarak oluşan dokulardır... Yıllar geçtikçe eski yapraklar üzerindeki bu kabuklaşmalar daha da kalınlaşacak ve ağaç kabuğunu andıracaktır.. O yassı yapraklar da giderek yuvarlaklaşıp birbiriyle kaynaşacak ve silindir bir ağaç gövdesi görünümü ortaya çıkacaktır.. Bu normal...

Kaktüsadamspnc 30-06-2019 11:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mesut Temiz (Mesaj 1571360)
Aspirini suda eritip fısfısla bitkinin yüzeyine birkaç kez püskürterek uygularsanız fungusit etkisiyle mantarı giderir... (Ben 500'lük aspirini 1 litre suda eritip kullanıyorum.)

Yine, oranı yanlış hatırlamıyorsam 0,5 litre suya bir tatlı kaşığı oksijenli su karıştırıp bunu da aynı şekilde uygulayabilirsiniz...

Yalnız su püskürtme uygulamalarını güneş bitkiye vurmuyorken yaparsanız iyi olur, aksi takdirde damlacıklar mercek işlevi görüp küçük küçük yanıklara yol açabiliyor...

Not: Bu arada, eğer mantar olarak kastınız büyük kaktüslerin eski yapraklarındaki kahverengileşen alanlarsa, onlar bitki yaşlandıkça doğal olarak oluşan dokulardır... Yıllar geçtikçe eski yapraklar üzerindeki bu kabuklaşmalar daha da kalınlaşacak ve ağaç kabuğunu andıracaktır.. O yassı yapraklar da giderek yuvarlaklaşıp birbiriyle kaynaşacak ve silindir bir ağaç gövdesi görünümü ortaya çıkacaktır.. Bu normal...

Tesekkurler mesut temiz asprinli suyu sulamada kullanmayi planliyorudum ama dedigin hic aklima gelmrmisti kesinlikle deneyecegim ve sonucu belirtecegim :)

Kaktüsadamspnc 02-07-2019 00:02

leş kaktüsü,tilki kuyruğu,opuntia monocantha monstruosa

2 Eklenti(ler)
leş kaktüsü,tilki kuyruğu,opuntia monocantha monstruosa

Kaktüsadamspnc 02-07-2019 00:04

2 Eklenti(ler)
karışık türler

Kaktüsadamspnc 02-07-2019 00:10

4 Eklenti(ler)
karışık anaç olma yolunda ilerleyen kaktüslerim

Kaktüsadamspnc 02-07-2019 00:15

3 Eklenti(ler)
tilki kuyruğu ve yılbaşı kaktüsüm diğerinin turunu bilmiyorum ama en güzelide o ben bir kaç kök aldım anacı pembe çiçekli ve mukemmeldi:)

S.b 2244 31-08-2019 17:09

Maaşallah hepsi birbirinden salıklı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:48.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025