agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   ekak / Kaktüs ve sukulentlerim (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/43148.htm)

ekak 20-04-2019 19:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YRKaktüs (Mesaj 1566277)
Cok sagol cinsini soyledigin icin bu arada gercekten 100 tane mi var yoksa abartimi anlamadim evini cidden cok merak ettim her yer cocek olmalı

Rica ederim YRKaktüs.. evet 100 kadar çeşit var.. fakat hava şartlarından dolayı çok fazla büyük degiller... O yüzden fazla yer kaplamıyorlar.. yani evim gayet küçük bir ev..
Birde bu sayfada yaptığınız paylaşım ve yorumları sadece ben görüyorum.. diğer üyeler benim sayfamı açtıklarında görebilirler...
Siz herkese açık bir paylaşım için kendi sayfanızı acmalisiniz.. üyelerin isimlerinin olduğu yerde sayfa sonunda ve başında ---- yeni konu aç--- yazan yere tıklayarak yapabilirsiniz...
Ayrıca paylastiginiz fotoğraftaki yaprağı toprağın üzerine bırakırsanız köklenir ve orada büyür...

ekak 21-04-2019 15:05

5 Eklenti(ler)
Bu günün güzelleri

ekak 21-04-2019 15:15

2 Eklenti(ler)
Güneşe hasret 2 yavrucak daha...

engin koç 22-04-2019 09:30

Sayın Ekak
Sayfanız hayırlı olsun.
Çiçekleriniz çok güzel. İyi günlerde büyütün.
Naçizane bir önerim olacak. Çiçek alırken bulunduğunuz ortam şartlarına uygun olanları seçmeniz iyi olur düşüncesindeyim.
Sukulentleriniz için de 15+15+15+İz gübre kullanmanızı öneriyorum. Sizin bölge için tam zamanıdır.
Hep çiçekli, sağlıklı günler dilerim.

ekak 22-04-2019 09:50

Çok teşekkür ederim Sayın Engin Koç :) Önerinizi
mutlaka dikkate alacağım..Size de sağlıklı güzel günler diliyorum..

YRKaktüs 24-04-2019 21:30

Fikri olan yokmu

YRKaktüs 24-04-2019 21:32

Cok sagolun yeni konu acmayi yeni anladim en baslarda bilmedigim icin baska sitelerde paylasmak zorundaydim yine de cevapladiginiz icin cok sagolun

ekak 29-04-2019 23:53

1 Eklenti(ler)
Önceden çektiğim bir fotoğraf...

ekak 01-05-2019 00:18

4 Eklenti(ler)
Az da olsa çiçek açanlar:)

typist 24-05-2019 12:59

kütahya

Bende bir kütahyalı olarak diyorum ik, Kütahya şartlarında kaktüs yetiştirmek çok zor, mayıs bitti halen güneş açacak,

Fatih_Soydemir 24-05-2019 14:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi typist (Mesaj 1569018)
Bende bir kütahyalı olarak diyorum ik, Kütahya şartlarında kaktüs yetiştirmek çok zor, mayıs bitti halen güneş açacak,

Antalya da aynı merak etmeyin Türkiye'nin her yeri aynı durumda bu sene.

Mesut Temiz 24-05-2019 17:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi typist (Mesaj 1569018)

Güneş bulutların arkasında olduğunda bile fotosentez yapacak epey ışın gönderiyor ve bu da kaktüsler ve diğer güneşisteyen sukulentler için gölgeye kıyasla oldukça olumlu bir etki oluşturuyor.. Yani normalde güneş alan bir konuma yerleştirirseniz, kapalı havalarda bile işe yarayacaktır...

ekak 25-05-2019 11:48

Ev içinde olduğu sürece idare ediyor, özellikle camda olanların durumu gayet iyi sayin Mesut Temiz. Fakat hemen camın yanında rafta olanlar maalesef yavaş yavaş cansız cılız hale geliyor.. Daha yeni yeni bir kısmını balkona alabiliyorum..ilk fırsatta toplu olarakta fotoğraf atacağım...

ekak 25-05-2019 11:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Fatih_Soydemir (Mesaj 1569027)
Antalya da aynı merak etmeyin Türkiye'nin her yeri aynı durumda bu sene.

Sayın Fatih Soydemir illaki bir sıcaklık farkı oluyor inanın bu bile etkili... Antalya'da tanıdıklarım var paylaştıkları fotoğrafları görüyorum biz burada hala montla dolaşıyoruz:) :)

Mesut Temiz 25-05-2019 15:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ekak (Mesaj 1569080)
Ev içinde olduğu sürece idare ediyor, özellikle camda olanların durumu gayet iyi sayin Mesut Temiz. Fakat hemen camın yanında rafta olanlar maalesef yavaş yavaş cansız cılız hale geliyor.. Daha yeni yeni bir kısmını balkona alabiliyorum..ilk fırsatta toplu olarakta fotoğraf atacağım...

Evet, bizim kapalı/bulutlu olarak nitelediğimiz hava koşullarında bile gün ışığına açık konumda olmaları formlarının düzgün olması açısından çok önemli... Şu anda oturduğum evde biri camlı diğeri açık olmak üzere iki balkon var. Camlı balkondakileri kışın yerlerinde bırakıyorum, açıktakileri mecburen içeriye alıyorum.
Camlı balkonumda kışı geçiren kaktüs ve sukulentlerim kışın kapalı havasına rağmen açık balkonda bırakamayıp odaya koymak zorunda kaldıklarıma kıyasla çok çok iyi formdalar... Diğerlerinde maalesef çoğu kez kalıcı form bozuklukları oluşuyor.. Bu bitkileri ne yapıp edip gün ışığının üzerlerine geleceği konuma yerleştirmeye çalışmak lazım...

ekak 25-05-2019 22:46

1 Eklenti(ler)
Son çiçeği yakaladım galiba:)

ekak 29-05-2019 23:01

1 Eklenti(ler)
Bir bakıyorum açmış,
bir bakıyorum kapanmış:):)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025