![]() |
Merhaba
Siteye Yeni üye oldum,Harika paylaşımlar var.kaltüslerinize bayıldım;)
|
Sayın tapi bende 18-55mm objektifime makro için uzatma tüp kullanıyorum.Makinemi ilk aldığımda uzaktan kumanda hediyesiydi şimdi bu hediye gerçekten çok işime yarıyor. İyi bir tripod kullanmama rağmen gerek objenin durduğu masa gerekse deklanşöre basma esnasında titreşim neredeyse kaçınılmaz olduğu için makro fotoğraf çekerken uzaktan kumandayı kullanıyorum.Açıkçası benimki birazda merak.Taşlar mineraller olsun pul ve şimdi kaktüs hobilerim olsun daha küçüğünü görmek istiyorum bu yüzden acaba bir mikroskop alsammı diye ne zamandır düşünüyordum.Paylaştığım linki görünce baya sevindim çünkü yüklü miktar para verip mikroskop almaktansa bir adaptör ve mikroskop lensi ile (anladığım kadarıyla uzak için kullanılan telezoom objektife takılıyor ve elimdede 55-250mm telezoom objektifte olduğu için) eldeki mevcuttan yararlanıp mikroskopun yaptığı işi yapmak bununla birlikte görüntüyü pc ye ve/veya büyük ekran tv ye aktarabilmek, hd kalitesinde mikro dünyada neler olup bittiğini izleyebilmek gözüme güzel göründü :).Tabi ki makro çekimde yaşadığımız titreşim ve odaklama zorluğu katlanıyor bahsettiğiniz hassas ray,objeye yakınlık nedeniyle ışıklandırma netlik vs. iş biraz daha profesyonelleşiyor ve buna uygun donanım şart hale geliyor.Gördüğüm kadarıyla adaptör ve mikroskop lenslerini bulmak ya çok zor ya da çok pahalı.Gerek yurt içinden gerekse yurt dışından araştırmaya ve uygun fiyatta ürün bulmak için çalışmaya şimdilik devam :). haklısınız o kadar küçükle ve detayla ilgilenen uğraşan pek yok bunun yanında iyiki cep telefonları,otomatik ayarlar ve megapikseller iyileştide biraz daha kaliteli resimler kullanılıyor ;)
|
Opuntia ficus-indica
2 Eklenti(ler)
Opuntia ficus-indica,(Hint inciri, Frenk inciri, dikenli incir) ya da halk ağzında "Kaynanadili"
Bugüne kadar Opuntia cinsi kaktüsler hakkında pek yazmadım, ilgim yok. Bugün bir parkta opuntia öbekleri ve üzerinde de meyveleri görünce dayanamadım üç adet meyve kopardım. Meyvelerinde çok sayıda diken olabiceği aklıma gelmedi, ayrıca çok dikenli de görünmüyordu. Ancak bir süre sonra parmaklarımda ve avucumda ciddi rahatsızlık veren minik dikenleri farkettim. Dikenlerden kurtulmak epey zamanımı aldı. Eklenti 659544 Opuntia ficus-indica. Alıntı Eklenti 659551 Bu kaktüslerin İngilizce'deki ismi prickly pears (dikenli armutlar) Türkçede Hint inciri", "Frenk inciri", "dikenli incir" ya da halk ağzında "Kaynanadili". Yassı bölümlerin eklemlenerek oluşturduğu gövdelere sahip. Meyveleri yenilebiliyor. (Yesem mi bilmiyorum!) Tüm kaktüsler gibi anavatanı Kuzey ve Güney Amerika. Ancak tüm dünyaya yayılmış durumda. En çok tür barındıran kaktüs cinsi Opuntia Kaktüsgiller (Cactaceae) familyasının en büyük iki subfamilyası Cactoideae ve Opuntuideae lardır . Tüm kaktüslerin büyük bölümü bu iki subfamilyada yer alır. 1- Cactoideae, En büyük subfamilya. 2 -Opuntuideae, Opuntuideae subfamilyasıda 15 cins kaktüs bulunmakta. |
Opuntia ficus
3 Eklenti(ler)
Bu sabah Opuntia ficus meyvelerinden birini soydum. Elimde hala dünden kalan dikenleri var. Rengi şeker pancarı ya da koyu nar renginde. Eli boyuyor.
Eklenti 659562 Tohumlar Eklenti 659563 xxxxxxxxxxxxxxxxx Sulcorebutia caniguarelli/ Anavatanı bolivya. Artık rebutia cinsine dahil edilmiş durumdalar. Tedaviden sonra 1hafta geçti. Hala sağlam. Ölürse yakışıklı bir fotoğrafı kalsın diye siyah saksıya aldım. Kışı orda geçirecek. Eklenti 659564 Not: Yara arka tarafta. |
Tekrar merhaba ,tüm sayfayı inceledim. Güzel kaktüsleriniz var. Size başarılı ,güzelliklerle dolu çiçekler diliyorum.
|
Hibrid echinopsisler- PerlitveVermikülit
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
Hibrid echinopsisler Her ne kadar Taner Angay artık kaktüs işiyle uğraşmıyorsa da onun hibrid echinopslerinden dört adet aldım. Dört minik echinopsis. İleride büyümelerini ölçmek için fotoğraflarını şimdiden ekliyorum. Echinopsis tangerine ve Echinopsis afrodite 5cm lik saksılarda. Eklenti 659579 Echinopsis pisco ve Echinopsis sofia Eklenti 659580 xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Vermikülit ve Perlit Eklenti 659593 Vermikülit----------------------------------------------------------Perlit Her ikiside 800 derecelerde ısıtıldığında aşırı genleşiyorlar (15 kat..) Perlit beyaz renkli patlamış mısıra benziyor. Vermikülit ince tabakalar halinde genleşiyor, kahverengi. İsmini solucana benzerliğinden almış. Her nekadar okuduğum bazı kaynaklarda bunlar birbirinin yerine kullanılsada aslında çok farklılar. Bitkiler için kullanılan toprak karışımında iki fonksiyon çok önemli 1- Havalandırma (bitkilerin köklerinin O2 alması için) 2-Su tutma Perlit havalandırma mükemmel, su tutma zayıf. Vermikülit Havalandırma zayıf, su tutma mükemmel. Herikis de nötral Ph. Vermikülit in ayrıca ortama besin (Potasyum ve Magnezyum) verme özelliği var. Her ikisinide kendi hazırladığım kaktüs harcında düşük oranlarda kullanmıştım. Ancak konu tohum çimlendirme olunca bir saksıda %50-%50 kullandım. |
Tınlı Toprak (Loam)
2 Eklenti(ler)
Eklenti 660060
Kaktüs toprağı karışımında kullanılan İngilizcesi "Loam" olarak geçen toprak çeşididir "Tınlı Toprak". Basitçe bitkilerin sevdiği verimli toprak da diyebiliriz . Toprakta tanecik boyutuna göre 3 tip tanecik bulunur; kum, silt ve kil. 1- Kum: Çap büyüklüğü 0,02mm ve 2 mm arasındaki toprak taneciklerine kum adı verlir. (2mm den daha büyük taneciklere çakıl denir). Tane ne kadar büyükse direnaj o kadar iyi olur. Su tutma ve besin özelliği yoktur. 2- Silt(mil): Çap büyüklüğü 0,002mm-0,02mm arasında değişir. Toprak oluşumunda esas görevi fizisel bağlama yapmaktır. 3- Kil: Çap büyüklükleri 0,002 mm (2mikron) den daha küçüktür. Su tutucu özelliği vardır. Ayrıca (+) Katyonları ; Ca, Mg, K, Amonyum tutar. Tanecik büyüklüklerinin birbirbirlerine oranlarına göre toprak çeşitleri a) Kumlu topraklar: %85 den fazla kum ihtiva ederler. Direnajı iyı, su tutma kapasiteleri düşüktür. b) Siltli topraklar: %80 den fazla silt ve %12 den az kil ihtiva ederler. Su tutma kapasiteleri ve su geçirgenlikleri orta derecedir. c) Killi topraklar: %40 dan daha fazla kil %45 den daha az kum ihtiva edrler. Su tutma kapasitesi yüksektir. Kil oranı arttıkça yağışlı havalarda yapışkan bir çamur halini alırken kurak şartlarda sertleşir ve çatlar. Havalanma kapasitesi düşüktür d) Tınlı topraklar: Bu topraklar kumlu, milli ve killi toprağın belli orandaki karışımından oluşur. Su tutma ve havalanma kapasitesi yüksektir. Bitki üretimi için verimli toprak olarak tarif edilir. Yukarda sayılan dört önemli tekstür sınıfı dışında içerisinde nispi olarak daha fazla bulundurdukları fraksiyona göre kumlu kil, siltli tın, kumlu killi tın, siltli kil vb. isimler alırlar. Kullanmak istediğiniz toprağının bu tanecikleri ne oranda içerdiği toprak analizinde belli olur. Eklenti 660058 Not: Yukardaki yazıyı loam(tınlı toprak) nedir merak ettiğimdem yazdım. Kaktüs toprağı karışım önerilerini daha sonra yazacağım ama bu arada sayın Taner Angayın basit kaktüs toprak karışım önerisini yazayım; Taner Angayın kaktüs toprak karışım önerisi : Çiçek toprağı ve kalın kum karışımı veya bizim senelerdir başarıyla kullandığımız torf-pomza karışımı kullanılabilir. Ne kullanırsanız kullanın, toprağın çok geçirgen olması önemli. Bir de eğer torf-pomza karışımı kullanıyorsanız her sulamada bol iz elementli suni gübreden vermeniz gerekir. Tabii toprak kullanırsanız, bu toprağın fazla kireçli olmamasına dikkat etmelisiniz. |
Mammillaria schiedeana ssp
6 Eklenti(ler)
Mammillaria schiedeana ssp
Anavatanı Meksika. Eklenti 660237 Çiçeği Eklenti 660218 xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Torf; 1- Torf (Yosun torfu) 2- Hindistan cevizi torfu 1-Torf (ing: Peat) ( peat moss=sphagnum peat moss) Eklenti 660235 Doğada genelde turba yosununun binlerce yılda dekompose olmasıyla oluşur. Torfun yalnız turba yosunundan oluşması şart değildir, onunla birlikte ölü bitkiler ve ölü böcekler bu oluşumda yer alır. Daha genç olan daha az dekompasedir, açık renklidir, fibröz yapıdadır, daha çok su tutar, verilen besinlerin bitkiler tarafından emilimini kolaylaştırır. Yaşı arttıkça rengi koyulaşır ve karbon miktarı artar; Eklenti 660236 Su tutma kapasitesi çok yüksektir. Ph asidiktir. Asidik ortam seven bitkiler için çok iyi bir ortam oluşturur. Dezavantajı kuruduğunda su verildiğinde yeniden açılması zordur. Unlu bit için uygun ortam oluşturur. 2-Hindistan Cevizi Torfu Eklenti 660234 Hindistan cevizi kabuğunun liflerinden oluşmuştur. Su tutma kapasitesi çok yüksektir. Ph nötraldir. Kuruduğunda yeniden açılması daha kolaydır. Her ikiside kumla karıştırılıp kullanıldığında kuma tutunduğu için kumun akıp gitmesini zorlaştırır. Kaktüs toprağı karışımlarında belli oranda kullanılırlar. |
Deneyler/ Lava taşı, Pomza
4 Eklenti(ler)
Deneyler
Kasım ayı, kaktüsler uyuyor. Kaktüsler uyurken boş durmak olmaz. Kaktüs karışımlarında kullanılan organik ya da inorganik substratları incelemek istedim. Bu substratların su tutma ve hava tutma, direnaj gibi fonksiyonlarına bakmak istiyorum. Elimde olanlar substratlar; Hindistan cevizi torfu, Vermikülit, Perlit, 3 boy Pomza, Çakıl, Kiremit irmiği, Tınlı toprak. 5cm lik potlara bu örneklerden doldurdum. Eklenti 660329 Hassas digital tartı Eklenti 660330 5 cm saksının net ağılığı 3 ya da 4 gram. Çizgiye kadar olan hacmi 50cc olarak buldum. Tüm örneklerin kuru ağırlığını, daha sonra da suyla doymuş ağırlığını hesapladım. Böylece su tutma kapasitesi ortaya çıkıyor...Araştırmam devam ettiği için kendi bulgularımı daha sonra açıklayabilirim. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Lava taşı, Pomza Bu konuyla ilgili bildiklerimi ve internetten bulduklarımı yazayım; Lava taşı, Bazaltik Pomza, Curüf(Scoria) Doğada kahverengi, siyah, kırmızı renklerde bulunabilen ponza türü olup, özgül ağırlığı 1-2 gr/cm3’tür. Çok sayıdaki gözeneklerden dolayı yoğunluk bakımından düşüktür. Özgül ağırlığı 1 den yüksek olduğu için suya batar. Türkiye de Tarımsal Pomza olarak 4mm-8mm ebatlarında satılmakla beraber maalesef daha büyük boyları daha kolay bulunmaktadır. Ağırlığının 2 misli kadar su tutabilir ama bunun için suda birkaç saat bekletilmelidir. Kullanmadan önce yıkanmalıdır çünkü tozları altta birikerek tıkanmaya yol açabilir. Eklenti 660336 Pumice, Asidik Pomza Kirli beyaz, gri, beyaz renktedir. Çok gözeneklidir. Özgül ağırlığ 1 den düşüktür suda yüzer. Ağırlığının 4 katı kadar su tutabilir. Besin tutma özelliği lava taşına göre daha yüksektir. Eklenti 660337 Her ikiside bitki kökleri için iyi havadarlık ve direnaj sağlar. Yabancı ülkelerde daha çok asidik pomza (pumice) kullanılmakta. Ülkemizde ise bazaltik pomza(Lav taşı) daha kolay bulunmakta. |
Led lamba
4 Eklenti(ler)
Led lamba
Aliexpress ten sipariş ettiğim kırmızı-mavi ışıklı led lamba geldi. 18 watt gücünde. Üzerinde herbiri 1watt olmaz üzere 18 led bulunuyor. 11 kırmızı, 3 mavi, 1 sıcak beyaz, 1 soğuk beyaz, 1 Ultraviolet, 1İnfrared led bulunmakta. Boyutu anlaşılsın diye 5 cm potun yanında dururken. Boyu küçük ama kendisi 18watt gücünde. Minik dev! Eklenti 660406 Eklenti 660407 Eklenti 660408 Fotoğraflardan belli olmayabilir ama ışığın çok kuvvetli olduğunu söyleyebilirim. Sanırım ışığı daha yukardan vermek lazım. Ayrıca 1 adet UV led olduğu için ışığa doğrudan bakmamak gerek. Eklenti 660409 Not: Bitkiler için üretilmiş ve kırmızı-mavi ışık ağırlıklı spektrumu olan 18watt gücünde bir lambanın etkisi beklediğinizden fazla olabilir...O nedenle bu lambayı tohum ya da fide için kullanmayacağım. Bunun gücünü mart ayında doğrudan kaktüslerde test edeceğim. |
Annemin "Kaynana Topuzu"
1 Eklenti(ler)
Küçükken (35-40 yıl önce) annemin kaktüs baktığını bilmiyordum. Geçenlerde eski aile fotoğraflarına bakarken farkettim...Masa üzerinde çiçek açmışken çekilmiş bir fotoğraf... Anneme sordum o da bana "o kaktüs yalnız bir günlüğüne çiçek açardı" onu çok severdim dedi.
Orijinal fotoğraf çok silikti. Onu taratıp bilgisayara yükledim. Sonra kırptım. Arka fonu boyama yaparak sadeleştirdim. Buyrun annemin "Kaynana Topuzu (Echinopsis oxygona)" ; Eklenti 661014 |
Mammillaria hahniana
2 Eklenti(ler)
Mammillaria hahniana
Mammillaria hahniana biraz nazlandı ama sonunda açtı. Facebook guruplarında da paylaşıldığını gördüm, bu türün çiçekleri kış aylarında açıyor sanırım. Eklenti 661737 Opuntia ficus indica Daha önce meyvesini aldığım ve tohumlarını ektiğim Opuntia ficus indica. Bir bahçede görüp izin alarak iki dal aldım. Eklenti 661738 Not: Tohumlarda henüz filizlenme olmadı. |
Schlumbergera truncata (tomurcuk)
2 Eklenti(ler)
Schlumbergera truncata (tomurcuk)
Bir yıl önce aldığım ve çiçek açması için program yaptığım Yılbaşı Kaktüsüm tomurcuk yaptı. 5-kasım Eklenti 661799 3 hafta sonra... 28-kasım Eklenti 661798 |
Alıntı:
Benim de yılbaşı çiçeğim var. Bende iki senedir çiçek açmasını bekliyorum. Birde kaktüsten tohum nasıl alınır. Bende yapabilir miyim ? Yardım edebilir misiniz? |
Sayın çiçek aşığı, Schulumbergera truncata için daha önce yazmıştım. Kopyala-yapıştır yapıyorum. Ben aşağıda yazdıklarıma uygun bir program yaptım. Umarım sizede faydası olur.
"Tomurcuklanma ve çiçeklenme için ne yapmalı? kaktüs saksısı büyük olmasın, İyi bir aydınlanma, Eylül ayı başında sulamayı azalt, gübreyi kes, Onlarca kaynaktan baktım, iki parametre çok önemli. 1- Günlerin kısalması; Karanlık kontrolü, 13 saat ya da üzeri günlük karanlık dönemi öneriliyor. Bunun Eylül ayı ortalarından başlıyarak 6-8 hafta devam ettirilmesi öneriliyor. 2- Hava sıcaklığının azalması (ideal gece sıcaklığı 10-15, gündüz 15-18 derece arası) Yukardaki iki parametreyle ilgili pek çok uygulama var. Bende bu iki parameteyi kontrol ederek kendi kaktüsümü çiçeklendirmeye çalışacağım. Tomurcuklanma olduktan sonra normal sulama, gübreleme ve ışıklandırmaya dönülüyor. Kaktüsün yeri değiştirilmiyor. Yüksek ısı, daha kuru ortam, düşük ışık tomurcuk kaybına neden olabiliyor. " |
Alıntı:
Ne yaparsanız yapın, her türlü uygun ortamı sağlayın ; her çeşit hatta aynı koşullardaki yanyana aynı çeşit bile zygocactus kafasına göre yetişiyor bence :) |
Alıntı:
|
Sayın Tapi,
Maşallah kaktüsleriniz çok çok güzel. Bende kaktüs sevdası yeni başladı şimdilik 21 tane kaktüsüm var. Umarım bende benim kaktüscüklerimin çiçeklerini görebilirim. |
Schlumbergera truncata (Çiçek)
5 Eklenti(ler)
Schlumbergera truncata (Çiçek)
Geçen sene aralık ayında aldığım Schlumbergera truncata nihayet bugün çiçeklerini gösterdi... Dün Eklenti 662235 Bugün Eklenti 662236 Eklenti 662237 Eklenti 662238 Eklenti 662239 |
Mammillaria vetula ssp gracilis / çiçek açtı
2 Eklenti(ler)
Mammillaria vetula ssp gracilis / çiçek açtı
Bugün 19 Aralık. Kış geldi. Bendeki Mammillaria vetula ssp gracilis, namı diğer 'Yüksük kaktüs' çiçek açtı! Eklenti 662962 İnternetten gördüm, iki kişinin daha bu vakitler aynı kaktüsü çiçek açmış... Eklenti 663174 |
Parodia ottonis tohum 15 - 40 gün
2 Eklenti(ler)
Parodia ottonis tohum 15 - 40 gün
Daha önce paylaştığım Parodia ottonis fidemin 15 günlük halini yeniden ekliyorum... Eklenti 663026 O olmadı aradan çok zaman geçti. Birçok defa denedim. Şimdi bu yeni ekimden... Tohumdan çıkışının 40. gününü gösteren yeni bir fotoğraf; Eklenti 663027 |
Alıntı:
|
Merhabalar;
Kaktüslerin,ize maşallah, sağlıklı görünüyorlar, elinize, emeklerinize sağlık. Sayfanız hayırlı ve bol kaktüslü olsun inşallah. |
Yılbaşı Kaktüsüm ikinci çiçeklenme
1 Eklenti(ler)
Geçen yıl aldığım Yılbaşı Kaktüsüm bu sezon ikinci çiçeklerini (ilkinden 2,5 ay sonra) açtı.
Eklenti 666801 |
Mammillaria magnifica
2 Eklenti(ler)
|
Sukulent
3 Eklenti(ler)
Geçen sene mutfakta cam kenarında büyüyen sukulentler. Çok büyüdüler!
Euphorbia submammillaris f. pfersdorfii Eklenti 667506 Aloe humulis Eklenti 667507 Aşağıdaki minikler; Arkada Aloe black gem. Öndekiler yeni, Aloe sp Eklenti 667508 Aloe ler çok güzeller. Aloe cinsine ait yaklaşık 450 tür varmış. |
Gymnocaycium sp
3 Eklenti(ler)
Daha önce birbirinden hiç ayıramadığım Gymnocalycium kaktüsleri yavaş yavaş ögrenmeye başlıyorum. Aşağıdaki fotoda yeni aldığım Gymno; Gymnocalycium monvillei
Eklenti 667871 Gymocalyciumlar türü kaktüslerin tür sayısı yeni bulunanlarla birlikte artmaya devam ediyormuş. Gynocalycium cinsi kaktüslerin Anavatanı Arjantin Kuzeyi, Bolivya güneyi, Uruguay, Paraguay. Aşağıdaki fotoda Gymnocalycium, Gymnocalycium platense (Sinonimler= Gymnocalycium quehlianum var. stellatum, Gymnocalycium stellatum var. albispinus, Gymnocalycium stellatum Eklenti 667872 Aşağıdaki Gymno ise beyaz çiçekli Gymnocalycium baldianum-v-albiflorum Eklenti 667873 Gymnocalciumlar 6 subgenusa ayrılmış durumda. Bu sınıflandırma tohum özelliklerine bakılarak yapılmış, tohumun fotografını 20 kat büyütüp yapısal özelliklerine göre Gynocalycium genusunu 6 subgenusa ayırmışlar... Not:Hernekadar araştırarak ve sorarak bulduysamda yukardaki Gymnocalycium tür isimlerini %100 doğru kabul etmeyelim. |
Mammillaria backebergiana çiçekleniyor
1 Eklenti(ler)
Mammillaria backebergiana ssp ernestii uzunca bir süredir tomurcuk büyütüyor Her üç gövdeninde tomurcuklarıda var.
Eklenti 667916 |
Mammillaria magnimamma
4 Eklenti(ler)
Mammilalri cinsi kaktüslerin en büyüklerinden. İyice büyüdü. Bu yıl çiçek açmazsa kayınvalideye vericeğim.
Eklenti 668682 Eklenti 668683 Eklenti 668684 Eklenti 668685 |
Mamillaria longimamma ve Mammillaria longimamma var. uberiformis
2 Eklenti(ler)
Mamillaria longimamma: Merkezde 1 adet diken, 8-10 adet çevre diken.
Eklenti 668686 Mammillaria longimamma var. uberiformis : Merkez diken yok Eklenti 668687 longimamma Dolichotele altcinsine ait. Limon sarısı çiçekelrini merak ediyorum. Mammillaria cinsi Dolichotele altcinsine ait türler M. baumii M. carretii M. longimamma M. meulaleuca M. sphaerica M. surculosa |
Sinekkapan bitkisi
2 Eklenti(ler)
Sinekkapan bitkisi (Dionaea muscipula)
Eklenti 668689 Eklenti 668690 Kışa girerken almıştım. Kış uykusunda tüm yaprakları döküldü... |
Schlumbergera truncata üzerine aşı
1 Eklenti(ler)
Eklenti 668691
Bir web sayfasında görmüştüm. Schlumbergea truncata üzerine rebutia yavrusu aşıladım. Önce tek parçayı köklendirdim. Sonra temiz maket bıçağıyla schlumbergera truncata üst kısmını düz keserek rebutia nında alt kısmını keserek birleştirdim. Ancak tutmadı...Daha sonra Opuntia üzerine deneme yapabilirim. |
Mammillaria erythrosperma
1 Eklenti(ler)
Eklenti 668695
Mammillaria erythrosperma tomurcukta... |
Parodia günü
4 Eklenti(ler)
Parodia cinsi kaktüslerin anavatanı Argentina, Peru, Bolivia, Brazil, Colombia and Uruguay dır. 50 kadar tür içerir. Eriocactus, Notocactus and Wigginsia cinsi kaktüsler bu Parodia cinsine dahil edilmişler. Parodia ismi Notocactus isminden daha önce kullanıldığı için genişletilmiş cinse Parodia ismi verilmiş.
Andersona göre (2005) Parodia cinsi kaktüs türleri Subgenus Parodia--(İki grup var: Parodia grubu ve Notocactus grubu) Subgenus Eriocactus Subgenus Brasilicactus Subgenus Parodia, __Parodia grubunda P. chrysacanthion var. __Notocactus grubunda P. Scopa, P. mammulosa, P. horstii, P ottonis, P. rutilans, P. werneri gibi türler var Eriocactus altcinsinde birbirine benzeyen P. magnifica, P. leninghausii, P. schumanniana, P. warasii türler var. Brasilicactus altcinsinde P. haselbergii var. ...................................... Parodia concinna Eklenti 668714 Parodía mammullosa ssp (P. roseoluteus) Eklenti 668715 P. warasii. Subgenus Eriocactus Eklenti 668716 P. magnifica (Balon kaktüs). Subgenus Eriocactus Eklenti 668717 |
parodia günü 2
4 Eklenti(ler)
P. rutilans veya P. erubescens
Eklenti 668718 P. mammulosa ssp submammulosa Eklenti 668722 Parodia ottonis Eklenti 668719 Parodia leninghausii Eklenti 668733 |
parodia günü 3
5 Eklenti(ler)
Eklenti 668725
P. leninghausii Eklenti 668726 Muhtemelen lobivia Eklenti 668724 P. chrysacanthion Eklenti 668727 P. werneri Eklenti 668723 |
Echinopsis(lobivia)sp
1 Eklenti(ler)
|
Astrophytum
3 Eklenti(ler)
"Astrophytum" astro,"yıldız" demek, phyton, "bitki" demek = yıldız bitki. Gerçekten Astrophytum cinsi kaktüsler Yıldız şeklie çok benziyor. Bu cins altında 5 tür bulunuyor; Astrophytum asterias, Astrophytum capricorne, Astrophytum myriostigma, Astrophytum ornatum, (1845 yılna dek bu dördü keşfedilmiş). Beşinci tür olan Astrophytum caput-medusae 2001 yılında bulunmuş.
Astrophytum cinsi kaktüs habitatı Mexico and Güney Texas da bulunan Chihuahuan çölü. Astrophytum ornatum Eklenti 668794 Astrophytum ornatum minik Eklenti 668795 Astrophytum myriostigma Eklenti 668796 |
3 Eklenti(ler)
Chamaecereus silvestrii (Echinopsis Chamaecereus)
Eklenti 668797 Cereus cristata inermis Eklenti 668798 Geçen yıl ilk aldığım hali Eklenti 668799 |
Mammillaria backebergina
2 Eklenti(ler)
Diğer Mammillaria backerbergiana da (ernestii) tomurcuklandı. Henüz şu vermedim.
Beyaz dikenli Mammillaria backerbergiana ssp ernestii Eklenti 668800 İlki her üç govde de çiçek açmaya başladı...3 gün önce ilk suyu verdim ama içeri cam kenarına aldım. Mammillaria backerbergiana Eklenti 668801 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:26. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025