agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   yaleyna / Kaktüs ve Sukulentlerim (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/39564.htm)

yaleyna 20-06-2016 22:13

Ilk kayıp

1 Eklenti(ler)
Ilk aldığım ve aldığımda 2 yaprağı bozuk olmasına rağmen aşık olduğum (gene adını bilmediğim) sukulentimin hastalığı diğer yapraklarına da sıçradığından bugün maalesef kaybettim kurtarabildiğim yaprakları bakalım filizlendirebilecekmiyim :((

yaleyna 20-06-2016 22:19

Yardım

3 Eklenti(ler)
Siteden kaktüs ve sukulent karışımı olarak aldığım tohumlardan çıkanların ne olduğu konusunda yardımcı olabilecek varmı?bide ne zaman şaşırtma yapmam lazım

fatitoo 21-06-2016 08:21

Bunlar sanırım lithops. Çok şanslısınız:)

yaleyna 21-06-2016 09:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fatitoo (Mesaj 1469776)
Bunlar sanırım lithops. Çok şanslısınız:)

İnşallah Sayın Fatitoo kalp şeklinde büyüdüler önce kalp kaktüs zannettim şimdide ortadan tekrar çıkmaya başladı ama lithops gibi kalın değil resimde görülmüyor ama ince bir yapısı var

yaleyna 21-06-2016 20:54

Yeni kizlarim

3 Eklenti(ler)
Kendi gibi yüreği de güzel arkadaşım loveforlive yeni kizlarimi öyle güzel paketlemis ki bir yaprağına dahi zarar gelmeden elime ulaştı ve Bugun benim için bir bayram günü oldu.emeğine yüreğine sağlık canim arkadasim

yaleyna 11-07-2016 21:34

yenilenme zamanı

5 Eklenti(ler)
son zamanlarda özellikle sukulentlerimde çürümeler olmuştu.Acemilikten olsa toprağı yanlış seçmişim.Sağolsun canım arkadaşım akıl hocam sevgili loveforlife hemen imdadıma yetişti.Onun tarifi ile yeni toprak hazırlayarak tüm kızlarımın toprağını değiştirdim.kalan sağlar bizimdir diyerek yola devam..;)
Yeni kızlarımda yerlerini aldılar.

yaleyna 11-07-2016 21:44

tohumdan ve yapraktan yetiştirdiklerim

5 Eklenti(ler)
yaklaşık 3 ay önce tamamen acemilikle ektiğim tohumlardan çıkanları bugün(hemşire olunca mesleğiniz ameliyat edercesine nazikçe )şaşırtma yapayım dedim umarım erken davranmamışımdır.
Geçen gün eminönünde gezerken tesadüfen bulduğum tohum paketini dayanamadım aldım.Şansıma bu sefer bir sürü çimlenme oldu bakalım devamı nasıl olacak.:D
her düşen yaprağı kutulara atıp köklendirme çabalarım son hız devam ediyor.çok şükür şimdiye kadar yüzümü kara çıkaran olmadı.

yaleyna 11-07-2016 21:51

kaynana topuzu

2 Eklenti(ler)
ilk defa bir kaktüsüm tomurcuk verdi umarım açtığı zamanı yakalarım.

yaleyna 11-07-2016 22:00

.....

5 Eklenti(ler)
ve sonn yetiştirme ve köklenme alanı :))

yaleyna 14-07-2016 08:35

Ilk çiçeğim

4 Eklenti(ler)
Kaynana topuzumdaki tomurcuk bugün ilk çiçeğini açti.muhteşem bir duygu bu güzelliği görmek.yanında (gene ismini bilmediğim) sukulentiminde rengi muhteşem,çok mutluyummm:D:cool:

fatitoo 14-07-2016 15:07

Sevgili yaleyna çiçeğiniz harika, çiçek görmek, o çiçeğin açmasını beklemek muhteşem bir duygu. Sukulentinizin adı sanırım delosperma.

yaleyna 16-08-2016 16:26

Herkese merhaba

4 Eklenti(ler)
Herkese merhabalar;
Uzun bir tatil arkasından biriken işler derken ancak siteye uğrayabildim.
uzun tatilin faturası bana üç tane sukulentin kaybına neden oldu.ama sağolsun sevgili başhekimim ben üzülmüyeyim diye bana süpriz yaparak yeni çiçeklerimi almış.tatil dönüşü süprizim ise çiçeğimin çok güzel açması.tohumdan yetiştirdiğim kaktüsümdede bayağı gelişme var:D

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:33.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025