![]() |
3 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
Aranjmanlarını çok beğendim,çiçekler birbirine çok yakışmış.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Havalar ısınınca çiçeklerimde filizlenmeye başladı :D
Eklenti 595049 Eklenti 595050 Eklenti 595051 Eklenti 595052 Eklenti 595053 |
3 Eklenti(ler)
Araajman yapmak için rengarenk kaplar aldım. Birtek altlarını delmesi kaldı :D
Eklenti 595250 Eklenti 595251 Eklenti 595252 |
Alıntı:
Ben çatladıktan sonra kaktüs sukulent saksısı yapmayı düşünmüştüm ama daha proje aşamasında, sırasını bekliyor:D |
Galip Bey, kaseleriniz porselen mi seramik mi bilmiyorum ama ben daha önce bir kaç kez seramikte denedim herhangi bir kırılma olmadı. Kaseyi kalın bir bezin üstüne ters çevirip çivi ve çekiçle birden fazla delik açarak denedim hem de. Porselen denemedim. Şans tabi bu. Belli olmaz sizde kırılacağı tutar.
|
Sayın Galip bence kaselerini delmene gerek yok ,zaten bu kaplar çok kalın delerken kırabilirsin.Kaktüs sukulentler ne kadar su ister ki.İçim rahat etsin istiyorsan en alt sırasına ince bir tabaka küçük taşlarla tahliye sağlayabilirsin.
|
Çatlak Fıstık Kase
2 Eklenti(ler)
Bakınız efendim aşağıda benzer bir çatlak kase (bence aynı ürün gibi gibi);
Eklenti 595279 Eklenti 595280 İkinci fotoğrafta çatlaklığı belli olsun diye basınç uyguladım. Normalde hiç çatlaklığı fark edilmiyor değil mi:D Ay bir de beğenerek, evdekilerin tüm itirazlarına rağmen, rengarenk bir takım edinmiştim. Yarısı bu şekilde:D |
3 Eklenti(ler)
Düşünceleriniz için çok teşekkür ederim :)
Sıcak plastik şeyleri eritir mantığını kullanarak bir bıçağın ucunu eriterek kaselerin altlarını yamuk yumukta olsa delmeyi başardım :D |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
bukadar kaktüs ve sukulenti nereden alıyorsunuz. hepsi çok sağlıklı görünüyorlar.
|
Alıntı:
Sedum sp. türleri (özellikle küçük yapraklı olanları) tek de olabilir karışık da, tercihine kalmış... Çok minik yapraklı olan bitkiler (Ör: yosun türleri) ile renk uyumu olabilecek orta boyda bir bitki veya sukulent iyi gider;) Ben yıllardır "Ballıca" ekmek istiyorum bu gibi minik kaselere, bir türlü nasip olmadı... Not: "Kase" değil aslında "kâse" ama bu şapkalar uzun iş:) |
Alıntı:
Nerden aldığıma geleyim. Evime biraz uzakta olsa çok sevdiğim bir çiçekçim var. Kendisi her hafta yalovaya gidip alıyor. Gelincede farklı çeşitler varsa hemen beni arıyor bende beğenirsem hemen alıyorum. Ama internette sukulent ve kaktüs satışı yapan sitelerde mevcut. Mesela zengarden.com dada değişik kaktüs ve sukulentler mevcut. Hatta bazı kaktüs türlerinin tohumlarıda mevcut. Öyle en baştan yetiştirmekte harika... |
Evet dün aldım zen garden dan üç tane lithops görseniz içler acısı. Birde yetişkinlerinden iyi durumda olanlardan olsun diye pahalı olandan aldım geldiler şok oldum . Kesinlikle güvenilir değil o site bitki konusunda . Bende hafta sonu bauhause a gideceğim . Birde bu site de bir arkadaştan kaltüs aldım okadar küçük göndermişki ekerken cımbız ike tuttum el insaf kimseye güvenilmiyor. Birde piyasadan pahalıya geldi. Neyse bitki konusunda artık internete güvenmiyorum görerek almak en iyisi :(
|
Ben hiç almamıştım zengardenden. Sadece bakmıştım. Bende dün çok güzel lithopslar aldım akşam paylaşacağım. Bauhauseta hem fiyatlar uygunmuş hemde çeşitler çokmuş ama benim evime biraz uzak olunca eve getirmesi zor oluyor ondan hiç gitmedim :(
|
Alıntı:
Ama dediğiniz türlere bakacağım ilkbaş :D Kase konusuna gelince ben telefondan yazıyorum şapka işaretinin nereden yapıldığını bile bilmiyorum daha :D |
3 Eklenti(ler)
Havalar dahada güzelleşsede bu güzellerimi dışarı çıkartabilsem :)
Eklenti 595384 Eklenti 595385 Eklenti 595386 |
Hah şöyle, biraz da gündüz gözüyle görelim yavruları ;)
(Bu arada 'yavrular' diyerek bitklerinize azıcık edepsizce laf atmış bulunuyorum :)) |
Galip kardeşim sen bitkilerini güzece dışarı çıkar siteye açık adresinide yaz komşulardan önce ben elimi çabuk tutayım. Kolay gelsin evlat hepsi mükemmel.
|
Ay,çok güzel Galip.Kocaman maşallah.Yavruluktan çıkmışlar,epeyce olmuşlar,görücüye bile çıkmışlar.Bahara hepsi daha da güzelleşirler inşallah.Eline sağlık.Bence sen harika bir hemşiresin.
|
Alıntı:
Yavrular demeniz doğru bence daha çok küçük hepsi nerdeyse :D |
Alıntı:
(Çünkü beni evde bulmak biraz zor oluyor ancak geliyorum çiçeklerime bakıyorum sonra gece hemen işe gündüz evde olsamda uyuyorum :( ) |
Alıntı:
İyi hemşire konusuna gelirsek hemşireliğede seviyorum ama bazı durumlarda insan çok sıkılıyor birde çalıştığım hastane eğitim araştırma hastanesi olunca çok yıpranıyoruz. Böyle devam ederse meslek olabilir :D |
1 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Bunlarda son aldığım lithopslar ve önceden aldıklarım...
Eklenti 595544 Eklenti 595545 Eklenti 595546 Eklenti 595547 Eklenti 595548 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:04. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025