![]() |
Alıntı:
Aslında ben uzun öğretmenlil yapmış biri olarak kişilere takma ad ile hitap edemiyorum .. Beni affedin bu mevsimde Ankarada succulent bakımı olarak ne düşünüyorsunuz ki ? |
Alıntı:
Ben de tıpkı Engin Hocam gibl düşünüyorum. Ben yavrularla dolmuş formlarını daha çok seviyorum kaktus ve sukulentlerin. Ayrı ayrı saksılarda miniklerdense bir saksıda dolu dolu olsun. Dostlarla paylaşım için minikler ayrılır elbet ama hepsi değil. Anneleriyle beraberken daha mutlular gibi geliyor... Sevgiler, selamlar... |
bizim teras kapalı ama orada ısıtma olmadığı için soğuk kaktüsler kışın soğukta ve susuz kalacak diye okumuştum onlar teras da. sukulentler ise kışı kapalı mutfak balkonunda geçirecekler onun dışın da kalan yerler zaten iyi ışık almıyor en uygunu bu diye düşündüm ama tabi yanlış öyle olmaz derseniz fikirlerinizi seve seve dinlerim ilk kışımız bakalım atlatabilecek miyim bu arada ismim takma değil melek diyebilirsiniz
|
Alıntı:
bir iki derken baktım hepsini koparmışım :) |
1 Eklenti(ler)
Dogum günü hediyem diğer iş arkadaşlarımda hediyelerinin içine tohum paketleri eklemişler :D:D:D
|
Alıntı:
Doğum gününüz kutlu olsun bu vesileyle öğrenmiş olduk :) nice güzel yaşlara... |
Teşekkür ederim duy-gu-cum sevgiler
|
1 Eklenti(ler)
|
Çok güzeller teşekkür ederim flaneuse sevgilerimle
|
1 Eklenti(ler)
Artık arkadaşlarım bana ne hediye alacaklarını iyi biliyorlar :D gelir gelmez saksılarını değiştirdim
Eklenti 591939 |
2 Eklenti(ler)
Sizlerin düzenlemeleri kadar olmasa da ben de yaptım birşeyler
Eklenti 592552 Öndeki üç sukulent aldığım da yaprakları incecik ölmek üzereydi toprağı değişip sulama yapınca şimdi daha dolgun oldular bunlar iki gün sonra kurur diyen arkadaşlarıma inat hayata tutundular :D Eklenti 592553 |
Çok güzel olmuşlar Sevgili Melek.Dolsun taşsınlar inşallah.161'de 2.resim öndeki eçeveryadan ben de dün aldım.Sukulentleri seviyorum.
|
teşekkürler sevgihocam bir de çiçeklerini görsek daha mutlu olacağız
|
5 Eklenti(ler)
sonun da adenium sahibi oldum
Eklenti 592576 senecio üzerinde tomurcukla gelince evet pis pis güldüm Eklenti 592577 59.gün hala tık yok minicikler Eklenti 592578 30.gün kilo almaya başladılar astrophytum karışımı Eklenti 592579 30.gün titanopsisler büyümediler ama diğerleri gibi çıkar çıkmaz ölmediler Eklenti 592580 |
1 Eklenti(ler)
Sn muratyıldızın resimlerine o kadar heves etmiştim ki sagolsun benim minik bu sabah hasta yatagımdan kalktıgım da beni çok mutlu etti hafif güzel bir de kokusu var
Eklenti 592831 |
çook güzel ...uzun ömürlü bol çiçekli hep yeşil olsun
|
teşekkürler dediğim gibi hastayım iki gündür işe gidemiyorum ama şimdi kalkıp roka tohumu ekeceğim bunlarla uğraşmak bana iyi geliyor :)
|
Alıntı:
Baharı bekleyen kumrular gibi evde kös kös oturup kaldık... Hediyeleriniz çok güzelmiş güle güle büyütün... |
Teşekkürler sn sinbas yaza planlarım var ama şimdilik pencere kenarların da idare etmeye etmeye çalışıyorum
|
Sevgili melekv., uzun zamandır yoksunuz buralarda, nerelerdesiniz? Sağlığınız sıhhatiniz iyidir inşallah. Yoksa kışa mı bize mi küstünüz?
Paylaşımlarınızı bekliyoruz, Titanlarınızı fotolayıp geliniz lütfen, Senecio'nun çiçeklerinin coştuğu anı da paylaşmadınız hem... Sevgilerimle... |
Sevgili Mücevher Çalısı öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim. Evet uzun zamandır paylaşım yapamıyorum ama siteye her zaman uğruyorum. Senocum üç çiçek açtı siz görmeyeli yanından geçtikçe çokta güzel kokuyordu artık solma aşamasındalar. Titancıklarım ölmesin diye el bebek gül bebekler hala bir kaç gün önce çıkan iki yapraklı filizlerin arasından minicik görünmeye başladılar ev de bir sevinç çığlıkları tabi :) yapraktan ürettiklerim de gelişmeler var en kısa zaman da paylaşırım resimleri.
İlginiz için tekrar çok çok çok teşekkür ederim sevgilerimle |
5 Eklenti(ler)
Daha çok küçükler ama yaza doğru küçük saksıları hak edecekler galiba
Bir zamanlar elime alıp kırmızı kökleri var diye sevindiğim yaprağın şimdi ikizleri oldu :) Eklenti 596202 Bunlar pek belli olmuyor ama şekil almaya başladılar Eklenti 596203 Eklenti 596204 Eklenti 596205 Bu resimdekiler pek hızlı büyüyüp diğerlerine yetiştiler Eklenti 596206 |
5 Eklenti(ler)
Sevgili mücevher çalısı işte titancıklarımın en büyüğü bu kadar oldu
Eklenti 596208 Astrophytum karışımı olanlar hızlı büyüyorlar sandım ama bu boyda kaldılar :( Eklenti 596209 Adenium yapraklarını döktü kış olduğu içindir diye düşünüyorum umarım yaza kadar düzelir Eklenti 596210 Leş kaktüslerime ben bakamıyorum galiba büzüş büzüş oldular Eklenti 596211 Bu arkadaşında konuyla bir ilgisi yok ama çok sevdim paylaşayım istedim :) Eklenti 596212 |
5 Eklenti(ler)
Bebek parmakları (Fenestraria aurantiaca) baygın duranları bir araya topladım daha dik duranları ayırdım umarım yaşatabilirim
Eklenti 596213 Eklenti 596214 Eklenti 596215 Yaprak arasından çiçek mi geliyor yoksa :) Eklenti 596216 İşte buda annesinden ayırdığım cücem Eklenti 596217 |
2 Eklenti(ler)
|
Sevgili Melek maşaallah hepsi olmasa da çoğu iyi durumda, dilini çözemediklerini dert etme canım, o kadar çok bitki çeşidi var ki 1'i olmasa 10'u olur;)
Salon çiçeğinin adı "Dracaena marginata (Madagaskar Dragon Ağacı)" olmalı. Ben de almayı düşünmüştüm bir ara oradan biliyorum adını yoksa salon çiçeklerinden pek anlamam:) O yaprak bebekleri çok şekerler, büyüyorlar, gelişiyorlar. Benim birkaç yaprak bebeğim var ben de elimden düşürmüyorum ama seninkiler gibi şikayetleri yok, şımartılmayı seven bebiş bunlar galiba:p Çiçek açacak olan Echeveria'nın çiçeğini merakla bekleyeceğim, hadi bakalım gelsin bahar gelsin çiçekler;) Sevgiler... |
Titanları unutmuşum. Tohumdan yetiştirdiğin için çok yavaş ilerliyor ama iyi gidiyorlar bence;) Büyüdüklerinde kendi çocuğunmuş gibi sahipleneceksin, söyleneceksin "senin için saçımı süpürge ettim bir çiçek aç da göreyim" diye:p Tohumdan yetiştirince kendi çocuğun çelikten yetiştirince akraba çocuğu gibi oluyor:) Dikenliler de yaramaz çocuk oluyor:D (tikenlilere dokunmadan edemiyorum:D)
|
Çocuk sınıflamanız çok iyi olmuş alemsiniz :)
|
Sevgili melekv. sanırım özel mesajlarda bir sorun var, dün özelden yazmıştım aldınız mı bilemiyorum, biraz evvel yine yazdım, her ihtimale karşı buradan da yazayım dedim.
Paketiniz şu an Ankar'ya ulaşmış ve dağıtıma verilmiş, her an elinize ulaşabilir. |
Evet kargo geldi mesaj attım size resmini buraya yükleyemedim telefondan bir sürü çıktı içinden çok mutlu oldum ay başı olduğu için masanın üzeri evrak doluydum ittim hepsini kenara sergi yapıyorum :) çok teşekkür ederim sevgili akçabardak çok mutlu oldum
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:20. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025