![]() |
Teşekkürler ve de teşekkürler sevgili Mücevher Çalısı :p Hakikaten çok minişler; tatile gitmeden önce "ben gelinceye dek halam alıp baksınlar bunlara" demiş. 'Kutuyla gelsin, taşıması zor' diye de tembih etmiş. Elimde kutu olmadığı için 10 numara saksının altlığıyla gittim, bulacağım diye dört döndüm evlerinde. Sonunda buldum ama o ufacık dört saksı, benim altlık-tepside kayboldu tabii :)
Bu arada Gasteria cv. Little Warty çok acayip bir şey, bayıldım. Tombul dikenli Aloe zanzibarica da çok komik, bu haliyle 'acımasız' çöl yağmuru kurbağasına benziyor :p https://www.youtube.com/watch?v=HBxn56l9WcU |
ne tatlı kurbağa öyle bayıldım
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Bu uyguladınız işlemleri daha açık yazabilir misiniz? |
Alıntı:
Önce gözüme çarpan unlu bitleri ataç, kürdan, toplu iğne vb ile topluyorum. Sonra mercimek kadar arap sabunu karıştırdığım suyla yıkıyorum sukkulenti. Bunun yerine aktarlarda satılan biberiye yağından 4-5 damla damlattığınız yarım litre suyu, bitkinin her yerine (bilhassa yaprakların altına ve gövdeyle birleştikleri yerlere) fıs-fıslayabilirsiniz ya da pamuk yardımıyla sürebilirsiniz. Fazla yağ zamanla yapraklarda kararma ve şekil bozulması yaratabiliyor (maalesef tecrübeyle sabit); o yüzden suyun çok ağır biberiye kokmamasına dikkat ederek bir ölçü tutturmaya çalışmak en iyisi. Toz tarçın ise bildiğim kadarıyla bu tür zararlıları kaçırıcı özelliğe sahip- o yüzden yeniden dikim öncesi saksı toprağına da biraz tarçın serpiyorum. Umarım işinizi görür. Forumda bir arama yaparsanız aynı işlemi zeytinyağıyla uygulayan üyelerin tariflerini de bulabilirsiniz. ;) |
İkizlerin ismini de ben söyleyeyim: Aloe variegata (tiger aloe)
|
O nasıl kurbağa öyle :) Sese bak mik mik :))
Yeni çiçekleriniz hayırlı olsun güle güle büyütün :) |
Alıntı:
Teşekkür ederim sevgili Loveforlife ;) |
Alıntı:
(Tüm gücüyle 'savaş çığlıkları' atarken arada geriye düşüyor kurbağacık :p) |
1 Eklenti(ler)
Merhaba Sevgili flaneuse;
Alıntı:
Eklenti 620978 Bir süredir sayfan boş kalmış, umarım iyisindir... Sevgiler;) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:30. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025