![]() |
sumeyra47 / Kaktüs ve Sukulentlerim
Artık kaktüs ve sukulentlerimi bu başlıkta toplamanın zamanı geldi. ;)Bazıları 2 senelik bazıları henüz yeni olan kızlarımın podyuma sizlerin huzuruna çıkarmaya karar verdim. Öyle çok farklı türlerim yok kendi çapımda elimden geldiği kadar çeşit edinmeye çalışıyorum. Umarım beğenirsiniz.. :rolleyes: ;)
|
Crassula exilis ssp. picturata
3 Eklenti(ler)
İlk olarak yazın başından beri çiçekli olan sukulentimi sizlerle paylaşıyorum. Minik beyaz çiçeklerine bayıldım üstelik çok zahmetsiz benim kızım..
Eklenti 572855 Eklenti 572856 Çiçeksiz halide çok güzel.. Eklenti 572857 |
Crassula pellucida ssp. marginalis
3 Eklenti(ler)
Bu kızımda en sevdiklerimden kısa sürede saksıyı doldurup taştı bile. Kışın bana geldiğinde parmak kadar bile yoktu. Baharda çoştu benim güzelim. :p ;)
Eklenti 572860 Eklenti 572861 Eklenti 572862 |
Hayırlı olsun sayfanız.
|
Alıntı:
|
:)
3 Eklenti(ler)
Aynı saksıda iki güzel.. ;)
Eklenti 572870 Echeveria derenbergii.. Araların da crassula perforata da göz kırpıyor bize. :D Eklenti 572871 Crassula arborescens.. Eklenti 572872 |
Sevgili sumeyra47 sukulent sayfanız hayırlı olsun, hepsi de çok güzeller güle güle sağlıkla büyüt miniklerini.
|
Kalanchoe tomentosa
3 Eklenti(ler)
Benim en sevdiğim gözdelerimden biri olan kalanchoe tomentosa. Çok yavaş büyüyen bir tür ama yine gösterişli tüylü ve kenarlarındaki dantel gibi duran yaprakları ile çok sevdiğim kınalı kuzum o benim.
Eklenti 572873 Eklenti 572875 Abla kardeş yan yana iyi anlaşıyor benim kızlarım. ;) Eklenti 572874 |
Alıntı:
|
Sevgili sümeyra sayfan hayrlı, bol dikenli ve sukulentli olsun inşallah... Senin kızlar pek güzeller maşallah, çoğalsınlar. Rastgelsin inşallah!..
|
Alıntı:
|
Sn. Sumeyra47 çiçekleriniz çok güzel, hayırlı olsun sayfanız.. :)
|
Sn. Sumeyra47 hepsi biririnden güzel ama be özellikle "Crassula pellucida ssp. marginalis" çok begendim, sayfanız hayırlı olsun..
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Crassula pellucida ssp. marginalis çok hızlı gelişen zahmetsiz bir tür. Sedum değil ama sedumlar gibi hemencicik saksıyı doldurup taşıyor. ;) İyi dilekleriniz ve beğeniniz için çok teşekkür ederim. |
sevgili sümeyra47, güle güle büyütürsünüz. sayfanız hayırlı olsun. şimdi az diyorsunuz ama bir süre sonra koyacak yer bulamazsınız. bunlar diğerlerine benzemiyor. insanda hastalık yapıyor. benden söylemesi sevgiler.
|
Çok renkli bir sayfa olacağı taa baştan belli, şu 1. Fotoğrafa bayıldım. Sayfan hayırlı uğurlu ve daima hareketli olur dilerim.
|
Alıntı:
Bu arada güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. ;) ;) |
Alıntı:
|
Sevgili sumeyra47, sayfanız hayırlı, bol paylaşımlı olsun.:)
İlk iki bitkiniz hiç görmediğim ve çok beğendiğim iki bitki oldu.:) Bakalım daha neler var hazinenizde? Merakla bekliyorum.:) Sevgiler... |
Sayfanız hayırlı, uğurlu olsun Sn. sumeyra47. Sukulentleriniz çok şekerler. Şu ilk podyuma çıkan esmer modlinizin (Crassula exilis ssp. picturata) arkasında sanki bir Sedum palmeri saklanıyor:) Tanıtım sırasını bekliyor olmalı :)
Sevgiler, Saygılar... |
Alıntı:
Ziyaretiniz ve beğenileriniz beni çok mutlu etti her zaman beklerim sevgiler. |
Alıntı:
|
Güzel bir başlangıç yapmışsınız.Bol çeşitli,eğlenceli ve güzel sayfalar dileğiyle.hayırlı olsun.
|
Hoş geldin aramıza hayırlı olsun.
|
Sevgili sümeyra47 sayfan hayırlı olsun bakalım daha ne güzellikler çıkacak ortaya:)
|
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Sevgi ve selam ile. |
Plastik leğende sukulent arajmanı
5 Eklenti(ler)
Bu arajmanı yapalı iki yıl oldu. Çok acemiydim içlerinden sağ çıkanlar bunlar oldu. Çoğalıp büyüdüler çok güzelleştiler neyse ki. Arajman içindeki sukulentler bunlar..
Graptosedum francesco baldi Sedum album Sempervivium tectorum Ve bir türlü toparlanamayan sedum dendroideum, üzerinde yaprak kalmadı. :( :( Eklenti 582672 Eklenti 582671 Eklenti 582673 Eklenti 582675 Bunlarda diğer leğenlerim.. ;);) Eklenti 582678 |
Crassula marnierena
5 Eklenti(ler)
Nazsız çok kolay bir crassula türü. Çabucak büyüyor pek ilgilenmesem de. Alalı 6 ya da 7 ay olmuştur. ;)
Eklenti 582683 Çiçek açmaya hazırlanıyor.. Eklenti 582684 Eklenti 582716 Ne kadar büyümüş oysa ki ilk aldığımda böyle idi. ;) Eklenti 582685 |
...
3 Eklenti(ler)
Echeveria derenbergii çiçek açtı.. :p ;) Bu sene ikinciye çiçeklendi güzel kızım.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:05. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025