![]() |
Hepsi çok güzelmiş güle güle büyütün
|
teşekkür ederim sayın melekv :D
|
Tebrik ediyorum hepsi ayrı bir güzellik.
|
Sayın durakoğlu teşekkür ederim daha güzelleri sizlerin olsun
|
Sn Aoresol yeni kaktüslerinizi güle güle büyütün. Bende sera ve markete gittiğimde illaki kaktüslerin yanına gidiyorum. Şunu mu alsam bunu mu hangisinin çiçeği güzel diye bakınıyorum. Sonra elime dikeni batıyor, evde de çok çiçek oldu diye bırakıyorum tekrar:). Bir kaç kaktüs denememde kötü sonuçlandı. Çok suladım galiba, kaybettim. Şimdi sizin gönderdiğiniz tohumları yetiştirebilirsem. Kesin kaktüslerde evin bir parçası olacaklar, yetinmeyip kaktüs almaya başlayacağım:). Yarın ekmeyi düşünüyorum kaktüs tohumlarını. Sizin fideleri görünce daha bir heveslendim. Paylaşım için tekrar teşekkür ederim.
|
sayın aleydi sizin yazdıklarınızı okuyunca ilk kaktüs yetiştirmek için arkadaştan çelik aldığımı hatırladım . bir parça kaktüsü elime verdi dik kendi kendine büyür dedi :D ya nasıl sevindim ... ama saksıya dikmek nasıl bir zulümdü kaktüsü tutmayı bilmiyorum sıkı sıkı tutuyorum ellerim diken içinde kaldı ... :D şimdi ha söğüt dalı ha kaktüs ... o derece alıştım ... yani işin özü mutlaka deneyin hele o tohumların patlayıp da filiz verdiğinde tüy tüy görüntüsü yok mu melekleri andırıyorlar
|
sn aerosol o tüy tüy görüntüleri ben hala neden göremedim acaba bendekiler ya dikensiz kaktüs ya da zamanında diken kestiğimi duyup korktular :)
|
1 Eklenti(ler)
Nihayet Mammillaria prolifera filizlendi ... biraz tembel çıktı bunlar geç filizlendi tohum yolladığım arkadaşlarıma da duyurulur :D
Eklenti 590211 |
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
sayın duy-gu yapraklar 23 günde bu hale geldiler .. :D
|
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
Civ civ cik'înizin aynısından dün bende ektim :) Saçlı diyorum ben ona :) Yalnız arada dikenleri batıyor göründüğü kadar masum değil :) |
Alıntı:
Tüm kaktüs türleri gibi suyu iyi akıntılı (süzek) ve dere kumu bulunan toprakları severler. Suya olan gereksinimleri diğer kaktüs türlerinde de olduğu gibi azdır. Kış aylarında asla su verilmemelidir. Aksi takdirde bitki çürür. Tüyleri kirlendiğinde yumuşak bir fırçayla fırçalanarak temmizlenmelidir. Işık isteyen bir bitkidir. Güneşli ve aydınlık ortamları sever. Sıcaklık ise, çok olmamalıdır. Serin ortamları sever ve kış aylarında 5 dereceye kadar dayanabilir. Ayda bir kez olmak şartıyla ilkbahardan sonbahara kadar gübrelenir. Bu kaktüs türünün üretimi kolay değildir. Çok geç yaşta çiçek açanlardan elde edilen tohumla üretilir. Bu da benden bir katkı olsun, güle güle büyüsün ihtiyar delikanlı civ civ cik... |
23 gün mü işte ışığın gücü galiba bizim ev pek güneş almıyor :( hepsi çok güzel
|
sevgili arkadaşım duy-gu güle güle büyütün evet hiç göründüğü gibi öyle tüy yumağı değil
sevgili arkadaşım loveforlife süper açıklamalar için teşekkürler detaylar sizden kaçmaz biliyorum sevgili arkadaşım melekv teşekkür ederim ...yetiştirme konusunda ne kadar yetkin olduğunu biliyorum ... geç olsun güç olmasın :D |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Sevgili arkadaşım melekv yine süper bir kargo yollamış ... :D tamda yeni yıla girerken tamda hatırlanmanın dayanılmaz hafifliğine ihtiyaç duyarken ... sağol
Eklenti 590751 Eklenti 590752 Eklenti 590753 Eklenti 590754 Eklenti 590755 |
Yavrular kopmadan gelmiş sevindim
|
2 Eklenti(ler)
|
Çok tatlı bunlar SN Aoresol. Nasıl büyüycekler acaba:) ilk defa sayenizde kaktüs yetiştireceğim:).Dikenli, ellerimizede batıyor. Yinede çiçekleri çok güzel. Hele o devasa boyutlara ulaşmaları( Engin Hocanın gibi) inanılmaz güzel. Diğer türlere göre biraz sabır işi. Kolay gelsin.
|
Alıntı:
|
3-4 yıl kadar sonra bu kaktüslerin çiçeklerini göreceğiz inşallah.Bence o gün bir kutlama yapmalıyız Sayın Aerosol.Bu kadar beklediğimize göre:p:p
|
tamam yapalım kutlama süper olmaz mı ama :D yalnız çok gurur duyarım tüm arkadaşlarım yanımda çiçekler açmış of of of tadından yenmez :D
|
O gün sayfanızı havai fişeklerle süsleyelim inşallah Sayın Aerosol.
|
bahara doğru paylaşalım ..
Sevgilerimle |
1 Eklenti(ler)
sevgili arkadaşlarım sizleri çok özledim ... hafta sonu sınavlarım bitecek umarım yeniden aranıza kabul edersiniz beni ... herşey gönlünüzce olsun :D
Eklenti 592142 |
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
"sayfanız hayırlı olsun" , "kaktüsleriniz ne güzelmiş" güle güle büyütün...
|
Bendekini yaşatamadım :( Kayıp verdiğim 3 sukulentimden biri de buydu... Gerçi benimkisi tek gövdeydi sizinkinin maşallahı var :)
Dip kısmına koyduğunuz çakılcıkları çok beğendim güzel durmuşlar :) |
Ailenizin son üyesi zümrüt gibi maşaallah...
Saksı düzenlemeniz de harika diyeceğim kiiii, demiyorum. Beyaz pomza taşı bulabilirseniz tamamını pomza ile süslerseniz daha bir kendini belli eder diye düşünüyorum;) Benimki bir öneri sadece ama toprak hava alsın diye uydurulmuş bir öneri:p |
1 Eklenti(ler)
:D Kuzum odasını nasıl beğendiyse birde çiçek sunmuş bana
Dostlarım sağ olunuz ... Titanopsisler bana hep mercan resiflerini hatırlatıyor o yüzden bu kumdan kullandım aslında mücevher çalısı biraz dinlensin tavsiyenizi uygulayacağım :D Eklenti 592763 |
İlk defa görüyorum çiçeğini.
Çok beğendim. Bendekinin sivilceleri pembeleşti iyice. Çiçek dersen tık yok. Bir de hatırlatma yapmak isterim. Suyu seven bitkilerde bu dere çakılları kullanmanızı önermiyorum. Yosun sorun olacaktır. Aslında görsellik açısından apayrı bir güzellik. Ama toprağın havalanmasında önemli bir sorun oluyor. Mutlaka güzel dostların katkı ve eleştirileri olacak .. Hep çiçekli ve sağlıklı günler dilerim. |
sayın hocam çok ama çok teşekkür ederim güzel bilgiler ve yorumlar için ... sevgili arkadaşım mücevher çalısı da belirtmiş aynı durumu sadece bir kaç gün dinlendirip hemen tavsiyelerinizi değerlendireceğim ...
|
Alıntı:
Bir son uyarı daha bulunduğu ısı ışık ortamınında değiştirmeyin. Çiçek solana kadar. Sevgiler. |
2 Eklenti(ler)
Lithops ... Saksı düzenlemesi tam istediğim gibi olmadı ... benim sanatçı yönüm eksik sanırım ....
Eklenti 592817 Eklenti 592818 |
Gayet güzel baktıkça diş agrım geciyor :) bu saksılar sütlaç kabımı altı deliniyor mu öyleyse bende alayım
|
çok geçmiş olsun sevgili melek :( ...
kaplar dediğin gibi fırın sütlaç kapları .. altını bıçakla uğraşa uğraşa deliyorum biraz zor ama sonuç veriyor ... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:12. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025