![]() |
benim kalanchoe yu hormon denizine atsam bu kadar çiçek açamaz, resmen pörsümüşlüğün kitabını yazıyor tek çiçeği kalmadığından beri :(
|
Benimkini hormon denizine atmışlar zaten sn yalper, ondan bu zamanda böyle bol çiçekli. :) Önemli olan o çiçekler geçtikten sonra kendine gelip gelemeyeceği. Ticari amaçlarla verilmiş bol gübrenin sonucu genelde kötü oluyor. Sizdeki kalanşo da böyle bir kaderden muzdaripse havadar ve aydınlık bir yerde tutup sonbaharda yeni yapraklar çıkarmasını beklemekten başka yapacak bişey yok. Yeni alınmış değilse de pörsümüşlüğün kitabı ya çok az sudan ya da çok fazla sudan yazılır, bilginiz olsun ;)
|
Zaten amaç hemen yetiştirmek ve mümkünse çiçekler bittikten sonra bir daha kendine gelmemesini sağlamak değil mi? :) Yoksa adamlar nasıl size bir daha satacak aaaa. :)
|
Amaç öyle de bakalım el mi yaman bey mi yaman :D Onlar ne kadar kısa sürede öldürmeye çalışırsa ben de o kadar uzun yaşatmaya çalışıyorum. Fakat ticaret etiğine uygun olsa her şey çok daha güzel olurdu :)
|
Alıntı:
TRAKEL kelebek fotoğrafları, kelebek türleri, kelebekler hakkında detaylı Türkçe bilgi Sayfanızı ilgiyle takip edeceğim :) |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Esin hanım,bir konuda yardımınıza ihtiyacım var bugün yapı marketten bir kaktüs aldım sanırım gymnalcyum türü çok güzel koyu pembe çiçeği vardı şekli biraz tuhaf olmasına rağmen dayanamadım aldım.şimdi bunun nasıl ayıracağım **** ayırsam daha mı iyi ,büyük bir saksıya alsam böyle mi kalmalı bu türe ne yapacağımı bilemedim.yardımınızı rica ediyorumEklenti 523716
|
3 Eklenti(ler)
Ayırıp ayırmamak sizin bileceğiniz iş sn. Ritulan. Lithopsları makasla kesen bir arkadaş vardı siz yine ona bir danışın isterseniz.
Bu aralar bitkilerimden uzakta, tatildeyim. Bensiz umarım keyifleri yerindedir. Ben de bu arada aileye yeni üyeler kattım, tatil bitene kadar beraberimde gezdirip duruyorum yeni bitkilerimi :) Böylelikle benim gibi bitki delileriyle tanışmak da çok kolay oluyor, kucağımda bir koli saksıyı gören hemen gelip muhabbete başlıyor. Bir nevi turnusol kağıdı görevi görüyor bitkiler :D En son, kaldığımız yerin sahibesiyle 10 dakikada can-ciğer dost olduk çıktık. Karşılıklı bitki paylaşımımızı da yaptık. Bu arada bahçede rastladığım orbea variegata da "Beni çek, beni çek!" diye bağırıyordu resmen. Buyrun:) |
Rengi deseni çok güzelmiş sevgili -Esin- kadife gibi parlıyor, bu arada tatilde bile bitkilerle haşır neşirsiniz ne güzel, nerede olursak olalım bitkilerden vazgeçilmiyor bir türlü.
Yeni edindiklerinizi merakla bekliyoruz, koliden neler neler çıkacak acaba, kim bilir ne hazineler vardır şimdi o kolide çok merak ettim. Bu arada size iyi tatiller dilerim. |
5 Eklenti(ler)
İzmir'e gidince Ünal Kaktüs'e uğramamak, Ünal Kaktüs'e gidince de koliyi doldurmamak olmazdı sevgili akçabardak :D Ünal kaktüs tam bir cennet bu arada, gitme imkanı olan herkese şiddetle tavsiye ederim. Aradan bir hazineyi hemen paylaşayım, bu güzel gelin bekletilmez çünkü :)
Lithops fulviceps Aurea Tomurcuklar açmaya hazır Eklenti 523720 Ve sonunda biri açmaya başladı Eklenti 523721 İkincisi de neredeyse açmayı tamamlayacak Eklenti 523722 Herkes denize karşı gün doğumu/batımı izlerken ben lithops açışı izliyorum :p Eklenti 523723 Mutlu son ;) Eklenti 523724 |
Önce maşallah diyeyim, sonra İzmir'e gidip te Ünal kaktüse uğramamak olur mu olmaz tabi kide... gerçekten çiçekleri çok güzelmiş insan seyretmeye doyamaz bu minikleri, güle güle iyi günlerde sağlıkla, huzurla, zevkle seyret, büyüt, çoğalt lithopslarını, onların dilinden çok iyi anlıyorsunuz yakışır size gerçekten çok zarifler, hayırlı olsunlar sevgili Esin
|
Teşekkürler sevgili akçabardak ;) Bugün lithopsların çiçekli 5. günü. Her gece kapanıp ertesi gün tekrar açıyorlar. Yalnız ilginçtir ki Frithia pulchra gibi direk güneş aldıkları zaman değil, güneş batmadan 1-2 saat önce açıyorlar. Gece 11-12 gibi de kapanıyorlar. Her akşam hiç şaşmadan durum böyle :)
|
Forumdaki en kaliteli sayfalardan biri. Fırsat buldukça incelemeye çalışıyorum. Emeğinize sağlık, çeşitlerin çoğalması dileğiyle :)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Selamlar.. |
Alıntı:
Selamlar, sevgiler... |
Merhaba sevgili Esin..Uzun süredir siteye girememiştim. Dolayısıyla paylaştıklarınızı yeni gördüm.. Aynı zamanda hemşeriyiz :) Gerek balkon sayfanız gerekse kaktüs ve sukulentleriniz gerçekten görülmeye değer.. Tebrik ediyorum..
|
Merhaba sevgili Aysel, forumda hemşehrilerle karşılaşmak çok güzel, çok memnun oldum. :) Beğenileriniz için teşekkür ederim.
|
Sevgili Esin, müthiş keyif alıyorum sayfalarını turlamaktan. Dün gece yine terapi gibiydi benim için. Sitemize üye olduğum 2008 den bu yana, yurtdışında olduğum son birkaç yılı saymazsak, hatırı sayılır bir kaktüs ve sukulent meraklısıyım. Son yıllarda da daha bir ilerleme kaydettim onlara iyi bir bakım sağlamak hususunda. Bir tek toprak konusunda yeterli olamıyorum, onu da artık memlekete dönmüş olduğumdan halledeceğim.
Öyle ki gittiğim yerlerde ve oturduğum çevrede ki genelde bahçeli evlerin olduğu bir muhitteyim, gözlerim anında seçiyor bu türleri. Geçen gün gözüme kestirdiğim bir evin balkon camını tıklatmamın sonucu, ev sahibi teyzenin bana kocaman bir saksı dolusu sedum palmeriyi gönlüyle hediye etmesi oldu. Sadece bir rozet alabilir miyim diye sormuştum :). Eşimin memleketinde gittiğim çanak çömlek atölyesinde bahçenin çeşit çeşit kaktüslerle dolu olduğunu görünce alacaklarımı unutup nazımın geçtiği işyeri sahibinden aldığım bıçakla dalıverdim saksılara. Senin sayfalarından öğreniyorum birçoğunun adını, bakım şartlarını. Sağol. Bu kadar anlattın, niye bir sayfan yok dersen, çok denedim başarılı olamadım. Site yöneticileriyle de yazıştım. Sıkıntı yok görünmesine rağmen bu başlıkta konu açamıyorum. Yine de arada denemeye devam ediyorum. Paylaşımlarını sabırsızlıkla bekliyorum. |
5 Eklenti(ler)
Faucaria felina subsp. britteniae
Eklenti 523726 Faucaria türleri içinde nadir bir tür kendisi. Yaprak kenarlarındaki dişler kısa ve küt, yaprak yüzeyi pürüzsüz ve pudra gibi gözüken koruyucu tabakayla kaplı. Bu özellikleriyle diğer Faucaria felina türlerinden ayrılıyor. Faucaria'lar mesembler içinde nispeten bakımı kolay olan türler. Dinlenme dönemleri kış ve bu yüzden kışın çok çok az sulamak gerekiyor. Sabah ve akşam güneşini alıp öğlen güneşinden korunacakları bir yer bitki için ideal. Drenajı iyi olduğu sürece toprak seçiciliği pek yok. Hafif donlara dayanıklı, -5 derece soğuğu atlatabilir. Çiçeklenme döneminin sonbahar boyunca sürdüğü söylenmiş fakat bendeki bitkinin çiçekleri açıp geçti bile. Direk güneş ışığı altında çiçeklerini açıp geceleri kapattığı belirtiliyor, bende burda da yine bir deviasyon söz konusu :) Güneş batmadan 1-2 saat önce açtığını gözlemledim, gece 10-11 civarı da kapanıyordu. Bir çiçek 2 hafta boyunca açmasını sürdürüyor. Çiçekleri sarı, hatta fosforlu gibi neon sarısı :cool: Eklenti 523725 Eklenti 523727 Eklenti 523729 Eklenti 523728 |
3 Eklenti(ler)
Bazı mesemb türleriyle bir aranjman yaptım. Faucaria felina brittaniae de bu aranjmanın içinde fakat çiçeği şu an geçmiş durumda.
Eklenti 523730 Eklenti 523731 Eklenti 523732 |
Alıntı:
Siz ve sizin gibi diğer forum arkadaşlarımdan gelen böyle güzel geri bildirimler de beni çok mutlu ediyor, zamanımı doğru bir şeye harcadığımı düşünerek daha fazlasını yapmak için hevesli oluyorum. Sukulentseverlerin sayısının arttığını görmek çok güzel, umarım böylelikle bu sınıf bitkiler de Türkiye'de daha yaygın hale gelip erişimi kolaylaşır. Zaten bu harika bir hobi, çeşit çeşit renk ve formlarıyla sukulentler hem görsellik yönünden hem de seçenek yönünden çok zengin. Başlayan bırakamıyor :) Dediğiniz gibi ben de sukulent yetiştirmeye başladığımdan beri gözüm hep balkonlarda, bahçelerde. Bazen hiç umulmadık yerlerde karşıma çıkan bitkiler çok güzel bir sürpriz oluyorlar bana, onları gördüğüm için mutlu oluyorum. Bir bitki delisinin hayatı hiç de fena sayılmaz öyle değil mi? :) Forumun bu kısmında başlık açamayışınız kötü olmuş, sizin de bitkilerinizi görmek isteriz. Bu teknik aksaklık çözülene kadar başka bir kısımda başlık açıp moderatörlerden başlığınızı üyelerin sukulentleri kısmına taşımasını isteseniz nasıl olur? :rolleyes: Sevgiler;) |
5 Eklenti(ler)
Bergeranthus katbergensis
Eklenti 523733 Eklenti 523734 Bergeranthus katbergensis Güney Afrika South Cape bölgesinde, deniz seviyesinden 1100- 1750 metre yukarda yetişen yer örtücü bir sukulent türü. Doğal ortamında genellikle kaya aralarında veya kumlu-tınlı toprakta yetişir. Bulunduğu bölge ilkbahar ve sonbahar yağmurları alan ve yağmurları de genellikle sağanak ve fırtınalı şekilde alan bir bölge. Dolayısıyla B. katbergensis için dayanıklı ve ne zaman yağmuru bulursa o zaman büyüyen, adaptasyonu yüksek bir tür diyebiliriz. Eklenti 523735 Sarı çiçekli ve yaz boyu bol çiçek açan bir tür. Öyle ki bitkinin üstü tamamen çiçekle kaplanıp kendisi görünmez oluyormuş. Zaten aldığımda da üstü tohum keseleriyle doluydu. Çiçek zamanı henüz bittiği için o görüntüyü bir dahaki yaza kadar akılda canlandırmakla yetineceğiz :) Dinlenme dönemi kış. Yazın sıcakların en çok arttığı dönemde B. katbergensis fazla sıcaklığı pek umursamadan büyüyebilen bitkilerden. Aynı zamanda doğal habitatında yüksek rakımlı bir bölgeden geldiği için soğuğa da dayanıklı. -12 dereceye kadar dona dayanıyor ki bu bir sukulent ve özellikle mesemb için sıradışı bir özellik. Yaprak yüzeyi ışığın girdiği mini pencereler ile dolu. Eklenti 523736 Eklenti 523737 |
2 Eklenti(ler)
Aranjmandaki diğer bitkilerden bir kare
Önde Titanopsis calcerea Sağ arkasında Frithia pulchra Sol arka Hatiora salicornioides En geride ise Faucaria felina subsp. britteniae Eklenti 523738 Frithia pulchra, arkadan gelen ışık yaprak uçlarındaki pencereleri aydınlatıyor. Yarı saydam pencereler dolayısıyla sanki uç kısımlar beyaz renk gibi :) Ön tarafta yaz güneşinin yıprattığı vadesini doldurmuş bir yaprak, kızarmış bozarmış bir halde yorgun yorgun yatıyor. Eklenti 523739 |
2 Eklenti(ler)
Echeveria secunda glauca, sonbaharı çiçekle karşılıyor;) Tam 4 adet baston formlu çiçek sapını yukarı kaldırmaya başladı.
Eklenti 523740 Eklenti 523741 |
Esin çok teşekkür ederim. Önerini en yakın fırsatta değerlendireceğim. Umarım sonuç alırım.
|
Sevgili Esin gerçekten ellerine sağlık; bu güzellikleri gördükçe imreniyor da imreniyorum. Ama işte ne yazık ki güneş gören bir balkonum yok.
Rastgelsin inşallah. |
Sevgili Esin, seni ve bitkilerini çok özlemişiz ne iyi ettinde geldin. Bana göre sen aramızda bulunan bilgili sukulentcilerden birisin, bu güzel paylaşımlarından dolayı tekrar teşekkür ederim. :D
Frithia pulchra bitkisini çoğaltmayı denedin mi, nasıl bir yol izlemeli? Görseli çok güzel bir sukulent, daha önce canlı olarak hiç karşılaşmadığım bana göre nadide ve estetik türlerden birisi. |
sevgili Esin,kaktüs ve sukulentlerinize bayıldım. hepsi birbirinden güzel.bana da sukulent ve kaktüs hastalığını bulaştırdınız. galiba sukulentlere daha ilgiliyim.kaktüslerinde dikeni fazla olanlardan uzak duruyorum. şimdilik elinde 5,10 çeşit oldular.çoğunun ismini bilmiyorum. sizin sukulentlerin yanında benimkiler sadece yeşillik gibi duruyorlar.sizlerden çok öğreneceklerim var.sevgiler.
|
Alıntı:
Selamlar |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:43. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025