![]() |
4 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
ve son olarak...
Kışın dondurucu soğuklarda kaybetmiş olduğum Gasteriamın yerine 2 ayrı türü gelmiş oldu Eklenti 571261 Eklenti 571262 Bu biraz fluğ çıkmış Eklenti 571263 |
Bi önceki resimdeki japon küpesi mi acaba?
|
Alıntı:
|
Bir türlü tutturamadığım çiçekler arasındadır japon küpesi, dilerim siz bol çiçeklerini görürsünüz
|
Oh Oh maşallah, ne hayırlı evlatmış Sn. Gülenmelek :D Çeşitler artmış, hepsi de birbirinden değerli, güle güle büyüt Akçabardak ablam ;)
|
Sevgili gülünmelek'in ne kadar Cömert olduğunu bilirim ve cömertliği fotolara yansımış :) Keşke o güzel hoyalarındanda getirseydi..
Hepsi hayırlı olsun :) |
Alıntı:
Geçtiğimiz kış gözümü bayağı kararttı anlayacağın. |
Güle güle büyütmen dileğiyle ablacım hayırlı olsun :D senin ellerinde bambaşka bir form alacaklarını ve şahane görüneceklerine inanıyorum :D fotolarını merakla bekliyor olucam ;)
|
279 no'lu mesajdaki 3-cü resimde "zig-zag kaktüs" çok güzel. Büyüyünce daha da güzel olacak inşallah. Çok güzel bir tür. Bilimsel ismi: Selenicereus Anthonyanus. Umarım doğru söylemişimdir ismini, benzetip yanlış türün ismini söylememişimdir. Başka türe de benzemiyor ki:( İlk kez bu türün resimlerini internette gördüğümde çok sevmiştim :)
|
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Saoğasın salihcan, gülenmeleğin cömertliği biraz da hoyalardan kaynaklanmış durumda, şu sıralarda kendini tamamen hoyalara odaklamış durumda, buradayken bile sürekli hoyalarını düşünüdü durdu, acaba susuz mu kaldılar, çürüdüler mi, tomurcuklular vardı ben görmeden açtılar mı diye hop oturdu hop kalktı. Ben tam bu mesajı yazarken telefon çaldı gülenmelek miş ne yapıyorsunuz deyince ben de seni çekiştiriyoruz dedim şakadan, hoyalar konusunda deyince, dur ozaman ben de sizi çatlatayım açan hoyalarımın fotolarını göndereyim dedi kapattı. Gerçekten de bizleri çatlatacak kadar varmış :D Hoya Bella Eklenti 571277 Hoya blashernaezii Eklenti 571278 Hoya Mathilde Eklenti 571279 Hoya pachyclada Eklenti 571280 Hoya pubicalyx royal hawaiian purple Eklenti 571281 |
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Zig - zag dediğiniz sanırım bir atlas türü, tek başına fotosunu yüklediğimde vermiş olduğunuz bilimsel ismini de yazmış olurum, nasıl bir tür olduğunu daha incelemedim eminim çok güzeldir. İyice tutunsunlar ona göre inceleme yaparım, sonra üzülüyorum kaybedince. |
Alıntı:
Hiçççç zor değil isimleri :) Insan sevsin hemen öğreni veriyor :) Bu arada Gülen melek ablamın Epc301 İ de açmıştı ;) Sent from my iPhone using Tapatalk |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 571302 Bu olacaktı sanırım, yalnışlıkla yukarıda kini yüklemişim. Eklenti 571311 |
akçabardak / Kaktüs ve Sukulentlerim
Alıntı:
Maalesef :( O hoya Bella ben fotografını bulabilirim ama Gülen melek ablamın izni olmadan koymam doğru olurmu diye düşünüyorum ... Sent from my iPhone using Tapatalk |
Sevgili akçabardak hediyeleriniz çok güzeller maşallah. Güle güle büyütmeniz dileğiyle. Bende annemlere bir koli dolusu çiçek götürdüm terasına ektim ama Diyarbakır'ın kavurucu sıcaklarına dayanamadılar. Bir kaç tane evin içinde zorda olsa yaşatabildik. Ne kadar mutlu olduğunuzu anlıyorum sevgiler.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Evet, zig zag cactus atlas çiçeği ile akraba, gerçekten güzel bir tür. İnşallah tutar da, büyüdüğü haliyle resimlerini görürüz burada |
Alıntı:
Epiphyllum anguliger, Epiphyllum ric rac, zig zag kaktüs, zig zag atlas, balık kılçığı atlas gibi pek çok isimle anılabilen bu bitki atlaslar ile akraba değil, bilakis öz be öz bir atlas türüdür :) Saygılar... |
Alıntı:
Ben daha yeni gördüm evet o :) Bol kokulu EPC-301 :D Sent from my iPhone using Tapatalk |
Hediyelerin hepside harika görünüyor sevgili Akçabardak güle güle büyüt:)
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
evet adını kızım da doğruladı, Hazır öğrenmişken adını da yazayım. Epiphyllum anguliger umarım tutar ve kaybetmem bu değerli bitkiyi, devamı kızımda da yok çünkü. Eklenti 571339 |
Sevgili akçabardak, çok kolay köklenir endişelenmeyin. Klasik atlas çeliği köklendirme yöntemi ile kısa sürede tutacaktır, sadece çiçek açma konusunda biraz nazlı bildiğim kadarıyla...
Ama memleketimin ikliminde size naz yapmayacağını düşünüyorum ;) |
Alıntı:
|
Alıntı:
1)Epiphyllum Anguliger (en bilindik zig zag cactus ve dediğiniz gibi bir atlas türü, çiçekleri krem rengi) 2)Selenicereus Anthonyanus (zig zag cactus diye bilinen ikinci bir tür, bir atlas türü değil, ama çok benziyor, çiçekleri de pembe) Ben ilk olarak bitkiyi ikinci tür sanmıştım, o yüzden atlasla akraba olduğunu söylemiştim :) Düzeltmeniz doğrultusunda bitkiye dikkatlice baktım ve bitkinin aslında sizin söylediğiniz birinci tür olduğunu anladım. Bu tür de, sizin söylediğiniz gibi bir atlas türü. |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
|
Ben kendi adıma, gülenmelek'ten gelen kuzucuklarınızın dikilmiş hallerini merak ediyorum, ekleseniz de gözümüz şenlense biraz... ;)
|
En kısa zamanda kuzucuklarımı paylaşmaya çalışırım Sevgili A_NOMAD
|
5 Eklenti(ler)
Sedum Autumn Joy
Geçen sene anne sedumun çiçekleri solduktan sonra bir tek çiçek sapında bu şekilde dizilmiş yavrucukları Eklenti 571969 lisilerin saksısına bu şekilde sıralayıp dikmiştim Eklenti 571972 Baharla birlikte hızla gelişip büyüdüler ve erkenden çiçeklerini açtılar. Eklenti 571970 Hala aralarında büyümeye çalışanlar ve tomurcuklananlar var. Eklenti 571971 Anne sedum daha yeni yeni tomurcuklanmaya başladı :) Eklenti 571973 |
Maşallah ne kadar güzel gelişmişler.
|
4 Eklenti(ler)
26 Temmuz günü kızım (gülenmelek) ten gelenleri bu gün hepsini teker teker
fotoğraflayıp, sizler için paylaşıyorum ;) Görücüye çıkacakmış gibi bir güzel duşumuzu aldık, temizlendik ve paklandık :D malum yeni dikildikleri için toz, toprak ve hırpalanmışlardı, şimdi misler gibi olduk. Henüz adını öğrenemediğim bu uzun saçlarını omuzlarına dökülmüşçesine bir güzellik, adını bilen varsa yazarsanız sevinirim. Eklenti 572366 Daha yakından çekim. Eklenti 572367 Ve ona eşlik eden bir diğer güzelim ;) Eklenti 572368 Yakından, yapraklarında biraz pörsüme var ama umarım toparlar kendini. Eklenti 572369 |
2 Eklenti(ler)
Tacitus Bellus
Yanındaki ablasının saçlarına uzanmaya çalışıyor sanırım :D Eklenti 572395 Altından bakan yavruları da biz de varız diyorlar. Eklenti 572396 |
4 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Gasteria
Dondurucu soğuklarda kaybettiğim gasterianın annesi ;) Eklenti 572401 Başka bir türü, Eklenti 572402 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:57. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025