![]() |
Atlaslar konusunda Allah tamamına erdirsin diyelim;) Onlar keçi gübresi istiyorlarmış demek ki.Bende de birkaç çeşit var büyümelerini bekliyorum.
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Benim kilerin son durumları, çok tomurcukları vardı ama, bukadar yükün altından kalkamayız dediler ve çoğunu döktüler :( :mad: Kalan sağlar :dilli: buna da şükür. Kırmızı saksıdaki geçen sene 3 tanecik açmıştı, diğerini merakla sarı renk çıkacak diye beklerken o da kırmızı çıktı. Eklenti 671365 |
4 Eklenti(ler)
Ankara'dan bağ bozumu :D biz bunu hep yaparız... :dilli: Kızım (gülenmelek) sağ olsun;)
sıkılınca hemen bana postalar... heves eder, alır yetiştirir ama bir süre sonra sıkılıverir. :D:D Benim de canıma minnet ;):D Hepsi de leş kaktüsü çeşitlerinden. Eklenti 671371 Eklenti 671372 Eklenti 671373 Buna bayıldım, üzerinde tomurcukları bile var, umarım dökmez. Eklenti 671374 |
Abla istemiyor gibiysen bana gönderebilirsin. :D
|
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Hepsini de saksılara bir hafta önce diktim, hangisi tutup hangisi tutmayacak şu an belli değil, tutsunlar söz ilk size gidecek Sn. h_doğan, sözüm söz. Hepsi de bana köksüz geldi çünki, köklü olanları gülenmelek sattı. Bu fotoğrafları telefonla çektim pek beceremedim ama daha sonra isimlerini de yazıp detaylı tekrar yüklerim. Eklenti 671394 Eklenti 671395 Eklenti 671396 Eklenti 671397 Eklenti 671398 |
1 Eklenti(ler)
Bu zavallım çıtkırıldım yolda gelirken yaprakları hep dökülmüş, yapraklarını atmayıp onları da toprağa sapladım, umarım tutar ve toparlanır.
Eklenti 671399 |
2 Eklenti(ler)
Atlaslarım besleyemediği tomurcukların döktükten sonra, kalanlar nihayet çiçeklerini açtılar, buna da şükür.
kırmızı saksıdaki 3. senesinde, diğeri 4. senesinde açabildiler :dilli: Eklenti 671811 Eklenti 671812 |
2 Eklenti(ler)
Adını bilmediğim bu leş kaktüsüm uzadıkça ben doladım ama hala çiçeklerini açamadı :mad:
Eklenti 671814 Eklenti 671815 |
1 Eklenti(ler)
Kuzine sezonu bitti, üzeri örtüsüyle kapandı ve yaz sezonlarını üzerinde geçirmek üzere bazı sukulentlerim için sehpa görevini aldı :dilli:
Eklenti 671813 |
2 Eklenti(ler)
Echeveria set oliver çiçeklenmeye başladı, üzeri tomurcuk dolu, onu çok seviyorum, sukulentlerin en vefakeri :)
çok nazsız bir bitki, suyunu ver başka da bir şey istemiyor sağolsun :D Eklenti 671816 Eklenti 671817 |
3 Eklenti(ler)
Bahçeden
Sedum autumn joy, geçen sene tek kök olarak bahçeye indirmiştim, bu sene çoğaldı fakat bu sefer de salyangozlar rahat bırakmıyor :mad: Eklenti 671819 Delosperma cooperi Eklenti 671818 Eklenti 671820 |
1 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Yer gök, her köşede saksılar sukulentler nereye kadar böyle devam edecek bende bilmiyorum.
Bazen isyan ediyorum, bıktım sizden diyorum ama gene de hiç kıyamıyorum Camakenli balkondan görüntüler, Eklenti 672284 Eklenti 672285 Eklenti 672286 Eklenti 672287 Eklenti 672288 |
4 Eklenti(ler)
devam
Eklenti 672289 Eklenti 672290 Eklenti 672291 Bu köşe de ön balkondan, Birgecelik gelin, Kafkas gülü, turuncu Abutülon ve mavi kelebek çiçeği hemen balkonun dibinden solda yeni yetiştirdiğim yaprak asması. Eklenti 672292 |
Bu,yer gök çiçek meselesinde Allah yardımcımız olsun Akçabardak.Ben de sardunyaları balkona çıkaracağım,kara kara düşünüyorum.Saksıları nasıl azaltabilirim diye.Balkonunuzda keyifle oturun inşallah.
|
Teşekkür ederim sevgişi sevgihoca, sabah yataktan kalkıp aşağı inince hemen kapalı balkona geçiyorum, şöyle bir 10-15 dakika oturuyorum, sabah güneşi de gelmiş sıcacık, bir müddet bitkilerimi seyrettikten sonra kalkıp kahvaltıyı hazırlıyorum. Kahvaltıdan sonra keyif çayı, arkadan kahve pek keyifli oluyor.
Saksı azaltma sorunu hepimizin sorunu, azaltmak yerine tam tersine habire çoğalıyorlar, bu gidişle ne olacak bu halimiz ben de bilemiyorum, dediğiniz gibi Allah hepimizin yardımcısı olsun. Sevgiler. |
4 Eklenti(ler)
Kaynana topuzu tomurcuklanmaya başladı
Eklenti 672830 Silvestrii de tomurcukta Eklenti 672831 1 gün sonra Eklenti 672832 Eklenti 672833 |
:) Sayın Akçabardak,
Sizin chamaecereus silvestrii durumunda olanların sulamasını nasıl yapıyorsunuz ve toprak düzeyini nasıl takip ediyorsunuz? |
Sayın cocpit,
Bu iki kaktüsüm (silvestrii ve kaynana topuzu) hiç ilgi görmüyor desem yeridir, sulamaları aklıma geldikçe veriyorum, bazen bahçeyi sularken hortumu üzerilerine tutuyorum, bazen de günlerce susuz kalabiliyorlar. Toprak düzeyini takip etme konusunda ise üç dört senede bir toprağını değiştiriyorum, silvestrii'nin toprağını en son 2016 yılının 2. ayında değiştirmişim, sebebi de 1.5 metre yükseklikten düşüp saksısı kırıldığı içindi. Toprak karışımını diğer sukulentlere hazırladığım gibi hazırlıyorum (bahçe toprağı, dere kumu, torf ve lav taşı) onun dışında başka özel bir muamele yapılmıyor. Yaz kış ikisi de bahçenin bir köşesinde, yağmurda çamurda yaşamlarını sürdürüyorlar, çiçeklenmeleri için ise bol bol güneşe ihtiyaçları oluyor, hepsi bu kadar. |
3 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Huernia pendula pek nazlı :) sadece göstermelik açıyor :mad:
çiçeği 2 hafta kadar dayanabiliyor, hoş bir çiçek ama birde fıkır fıkır coşkulu açsaydı, ne tür bir ilgi istiyor ki... elimden geldiğince isteklerini karşılıyorum :dilli: karşılığında iki tane çiçek :mad: :mad: Eklenti 674816 Eklenti 674817 Eklenti 674818 |
5 Eklenti(ler)
Tacitus bellus
Bu sene anne tacitusun çiçek açmaya hiç niyeti yok :D çünkü yavru büyütmekle meşgul ;) Eklenti 676077 yavrusu ise hem bir yavru verdi hem de çiçeğini esirgemedi :dilli: Eklenti 676078 Echeveria set oliver maşallah açmaya doyamadı :cool: Eklenti 676080 Eklenti 676081 Echeveria-Topsy-Turvy, iki saksı yan yana ve yeni yeni tomurcuklanmaya başladılar. Eklenti 676086 |
5 Eklenti(ler)
Anne kız yarışıyorlar
Eklenti 676087 Kalançhoem hırsını alamadı, yeniden çiçklendi :D Eklenti 676088 Mammilalaria elongata Eklenti 676089 Mammilaria gracilis 2 sene önce edindiğimde 1.5 cm. boyundaydı, biraz büyüdük ve yavrular vermeye başladık. Eklenti 676091 http://www.agaclar.net/forum/1455096-post499.htm Eklenti 676090 |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Sabırsızlıkla çiçek açmasını bekliyor olacağım. NETten bakıp çiçeğini buldum, bu çiçek midir? buysa eğer gerçekten güzelmiş, birde sarı çiçekli kaktüsüm olacağı için çok sevindim :cool: Eklenti 676178 |
Alıntı:
Umarım bir an önce açar kaktüsünüz... |
Anne ;
İsmi : Ceropegia stapeliiformis :) Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Huernia schneideriana
Bu leş kaktüslerim minik minik şirin mi şirin çiçeğiyle geldiğinden beri tek tük te olsa hiç çiçeksiz kalmadı. Eklenti 683063 Eklenti 683062 Eklenti 683064 Eklenti 683066 Eklenti 683065 |
Maasallah ablacım hepsi ne güzeller..
|
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
[BStapelia Gigantea][/B]
Nihayet Giganteamın çiçeğini görebilmek nasip olabildi. Geçen sene açmaya 2-3 gün kala tomurcuğu ceviz büyüklüğünde açamadan saksağan sanırım ceviz sanarak koparıp atmıştı :mad: Bu sene oldukça fazla tomurcklandı ama sadece bir tanesini besleyebildi. diğerlerini besleyemedi ve hepsini döktü. Eklenti 683067 Eklenti 683068 Eklenti 683069 Eklenti 683070 |
2 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Mammilaria gracilis
Aralık ayında çiçeklenmeye başladı, ilk çiçeklerini görmek nasip oldu. Arka planda ki ise çiçek yerine yavru verip duruyor :mad: Eklenti 686904 Eklenti 686902 Çiçekleri minik minik ama çok şirinler. Eklenti 686901 |
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
kaktüsleriniz çok güzel büyümüş yavru vermiş bu yüzden tecrubenize dayaranarak şunu sormak ve acil yardım etmenizi rica ediyorum
kaktüsüm yavru vermiyor diye burda bi tavsiyeyi dinleyip ikiye kestim toprağa koydum çürüdüler :( şimdi çürük kısımları kese kese uzun kaktüsüm ufacık bir parça kaldı bunu yaşatmam mümkün mü :( |
4 Eklenti(ler)
Bahçe sayfamda da belirttiğim gibi bazı rahatsızlıklarımdan dolayı uzunca bir süre foruma giremedim.
Dolayısıyla bir çok bitkimi de kaybettim. Geride kalanlarla idare etmeye çalışacağım, şimdilik. Geçen yazın (2019) fotoğrafladığım bir gecelik gelinimin fotoğrafını paylaşmadan edemedim. Bir tanecik çiçeğini görebilmek, o muhteşem kokusunu alabilmek için 3 sene bekledim. 4. senesinde nihayet bir sürpriz yaparak tek bir tomurcuk verip çiçeğini görebildik. O günlerde tatil için gelen misafirlerim de vardı, herkes heyecanla açmasını beklemeye koyuldu. Adım adım takip Eklenti 715091 Eklenti 715092 Eklenti 715093 ve mutlu son Eklenti 715094 |
5 Eklenti(ler)
Heyecanlı bekleyişten sonra herkes önce koklamak için sonra da fotoğraflamak için sıraya girdiler.
Ne de olsa hepimiz ilk defa bukadar yakından görmek ve kokusunu içimize çekebilmek nasip oldu, çok kıymetli oldu birden :D :dilli: Eklenti 715095 Eklenti 715096 Eklenti 715097 Eklenti 715098 Daha sonra ilk çiçeğini düşürünce sekiz on tane tomurcuk daha verdi ama hepsini besleyemedi, dört beş tanesini açamadan düşürdü. Eklenti 715099 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:40. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025