![]() |
2 Eklenti(ler)
Bu gün semt pazarından tanesi 3 Tl. den iki tane Kalanchoe aldım.
Çok istediğim iki renk, nihayet bulabildim. Eklenti 600498 Eklenti 600499 |
2 Eklenti(ler)
Bir gecelik gelin/ Kısmet
Bu gelinimin adı Kısmet 19 Eylül 2015 günü Kısmetim bana gelmişti. Sevgili A_NOMAD yavrunuz tuttu ve sürgün bile verdik :cool: Size buradan tekrar teşekkür ediyoruz. Havalar biraz iyi gidince dışarı çıkarmıştım, bu gece ve yarın gece don tehlikesi varmış ne olur ne olmaz diye tekrar içeriye aldım. Bir kere sütten ağzım yandı, tekrar yanmasın Geldiği gün :) Eklenti 600513 ve bu gün ;) Eklenti 600514 |
Maşallah sevgili akçabardak, onu çok mutlu etmişsiniz belli ki... Kısmet de annesi gibi hızla kocaman olacağa benziyor, taze sürgünlerin bu kızıl silindir haline bayılıyorum ;)
|
Bu sukulentlere anne sevgisini fazla veriyorsun ablacım bayağı şımarmışlar :D şahane gözüküyorlar hepsi çok güzel bakmışsın her birine maşallah :))
|
Alıntı:
Teşekkür ederim enesciğim, annelik kolay değil bazıları çok nazlı olunca şımartmak onlara iyi geliyor. |
2 Eklenti(ler)
Havalar ısınmaya başlayınca bitkilerde kıpırdamalar başladı.
Sedum Sarmantosu da onlardan birisi. aralarında ki de sedum palmaeri. Eklenti 602775 Bunlar da budadığım kuruyan dallarını bahçeye bırakmıştım yeşerip yayılmaya başladılar. Eklenti 602776 |
3 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Sevgili SDurul'dan gelenlerde de biraz gelişmeler başladı
Sempervivumlar Eklenti 602786 Yakından çekince yaramazlar yakalandı Sevimsiz unlu bitler. Eklenti 602787 Benim gözümden kaçtılar ama objektife yakalandılar. En çok sevdiğim ve beğendiğim pamuklu sempervivum Ona hiç kıyamam. Tekrar Sevgili SDurul'a teşekkür ediyorum Eklenti 602788 Bu miniklerin adını henüz öğrenemedim ama onlar da çıtı pıtı minik minik çok şirinler. Eklenti 602789 Sedum Albüm |
Sedum album, olacak Sevgili akçabardak. Beyaz minik çiçekler açıyor. Bu mesajın 2, 3 ve 4. fotoğrafındaki gibi.
Aman unlu bitleri ilaçlayın, yoksa bitkiyi kaybedebiliyoruz. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Ne güzel çiçekler açıyormuş öyle beyaz beyaz pamuk gibi çıtı pıtı çok hoşuma gitti, ben onu öylece yeşillik diye düşünüyordum, adını da öğrenmiş oldum çok teşekkür ederim sevgili SDurul. Adını bilmediğim bir çıtı pıtı daha var, o da sizden gelmişti sevgili SDurul. Eklenti 602856 Unlu bitler çok az miktarda olduğu için şimdilik elimle temizledim ama yine de sık sık takip etmem lazım. |
Hepsi tabi ki de muhteşem. ;)
Unlu bitleri elle temizlemek onların üremelerine yardım etmektir! Çünkü; Unlu bitler patlarsa içindeki yumurtalar dökülür. :( Kurtulmanın en kolay yöntemi: Kolanyağı kulak çöpüne emdirip bitin üzerine bastırmaktır. Anında erir. Erimesini izlemek kötü ama mecburuz . :) (Sürgün ve çiçeklerde uygulanmamalı çünkü yakar... ) Toprakta muhtemelen yumurtaları vardır. Takibini bırakma ablacığım. :) |
Teşekkür ederim salihcan, akıl akıldan üstündür derler ya her zaman aklımda bulunduracağım, sağ olasın.
|
Alıntı:
Bu arada kızlarıma çok iyi bakmışsınız. Ellerinize sağlık. Sizin kızlarda iyi durumda, merak etmişsinizdir, diye yazıyorum.;) Sevgiler... |
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
Sevgili SDurul delospermanın yapraklarıyla karşılaştırdım ikisi de farklı, NETte biraz araştırdım ve Sedum Sediforme'ye benzettim, bu isimde bir de siz bakın bakalım siz daha iyi tanırsınız. Fotoğrafta kiyle çok benziyor sanki, sizde ki çiçek açıyor mu? Ayrıca kızlarım için teşekkür ederim, elleriniz dert görmesin, sevgilerimle. Bana geldiğinde büyük dalları bu saksıya dikmiştim adını bilmediğim için kışın üşür diye içeri almıştım, fakat ev ortamını sevmedi ve bozuldu. Eklenti 603938 Kölinin içine dökülen küçük parçacıkları da kıyıp atamamıştım :) sempervivumların saksısına öylesine sokuşturdum. Saksı kışın dışarıda geçirdiği için onlar yaşadı, iyi ki de atmamışım ;) ufak tefekler ama gelişiyorlar. Saksının alt ve üst kısmına olanlar. Eklenti 603939 Bu fotoğraf NETten alıntı, bizim kilere çok benziyor. Eklenti 603940 |
1 Eklenti(ler)
Sempervivum.
Daha 4-5 gün önce kıpırdamalar var diye sempervivumları fotoğraflayıp paylaşmıştım. Bu gün ne göreyim :cool: benim Pamuklu sempervivum yavrulamaya karar vermiş, nasıl mutlu oldum anlatamam, hem de 3 tane yavru. Çok teşekkür ediyorum sevgili SDurul, demek ki iyice tutunmuş çok mutluyum çooook. Baksanıza annesi kızınızın üçüzlerine, torunlarınız geliyor :) Eklenti 603942 |
5 Eklenti(ler)
Bütün sukulentlerim elden geçti, temizlendik paklandık ve
yazı geçirmek için açık alana çıktık ;) Yeniden güncellenmek için hepsinin fotoğrafları çekildi ve peyder pey paylaşılacak inşallah. Havorthialardan başlayalım :) Eklenti 604420 Agave Victoria reginae Eklenti 604421 Anne ve yavrusu Aloe türünden sanırım ama alt türü nedir bilmiyorum Eklenti 604422 Anne ve yavrusu Haworthia Limifolia Eklenti 604423 Haworthia glauca Eklenti 604424 |
3 Eklenti(ler)
devam
Adını bilemediğim, bilenler yardımcı olurlarsa sevinirim ;) Eklenti 604425 Adını öğrenemeden öldü Havorthia Zebrina Eklenti 604426 Aloe Juvenna dışarı çıkınca bu renge büründü. Eklenti 604427 |
4 Eklenti(ler)
Leş kaktüslerim
Stapelia Gigantea Yanında ki yavrusu sanmıştım ama Stapelia Grandifloraymış Eklenti 604428 Stapelia Gattefii Eklenti 604429 Bu Stapeliaların dilini ben bir türlü çözemedim:D Bu garibim 2014 yılında Güler hanımdan bir sürü gelmişti, o dondurucu soğuklardan nasibini alanlardan, onca çeliğin arasında bir tek bu garibim soğuklara karşı koymuştu. Koymasına koymuş da, o günden beri ne büyüyor ne de küçülüyor, ölmüyor da 2 senedir bu şekilde bekliyor garibim saksı ve toprağını değiştirdim bakalım bir gelişme gösterecek mi. Eklenti 604430 Huernia Pendula Eklenti 604431 |
3 Eklenti(ler)
Ceropegia Stapeliiformis
Eklenti 604432 Huernia macocarpa Eklenti 604433 Adını bilmiyorum Eklenti 604434 |
2 Eklenti(ler)
Anacmprseros arachnoides
Bu bitkim 2 senedir ne büyüyor ne küçülüyor:D buruşup duruyor:D solunda ki onun yavrusu yapraktan yetiştirdim bakalım o da anası gibi yüzünü buruşturacak mı, şimdilik diri duruyor bakalım. Eklenti 604969 Bu da yukarda kinin tüysüz akrabası sanırım çok benziyorlar da... teyzesinin kızı ama adını bilmiyorum:D Eklenti 604970 |
2 Eklenti(ler)
Crassula-Morgan's-Beauty
Hala çiçekliyiz ama yavaş yavaş çiçekler renk değiştirdi, solmak üzereler;) Eklenti 604972 Bu da onun akrabası sanki, halasının kızı ama onun da adını bilmiyorum:D Eklenti 604973 |
3 Eklenti(ler)
Echeveria perle von nurnberk
Bunu yeni almıştım, sanırım evde varmış ama ben türlerinden pek anlamadığım için, ya da üçü de ayrı bir tür müdür acaba... Biribirilerine çok benziyorlar ama 3. sanki biraz daha farklı gibi :confused: Eklenti 604976 Yapraktan yetiştirdim Eklenti 604977 Bunu da yapraktan yetiştirdim. Eklenti 604978 |
3 Eklenti(ler)
Echeveria_Set Oliver
Biz çiçekleniyoruz, ilk çiçeğimiz çok heyecanlıyım. Eklenti 604992 [B Echeveria-Topsy-Turvy][/B] Eklenti 604994 Echeveria shaviana Kışı ev ortamında geçirdiği için boyu biraz uzadı, dışarı çıkınca normale döndü. Eklenti 604993 |
4 Eklenti(ler)
Crassula Sarmentosa
Eklenti 605001 ve yapraktan yetişmeye çalışan yavrusu, canım benim:cool: Eklenti 605002 Crassula Kapitela ve yavrusu Eklenti 605003 Crassula-Capitella-Thyrsflora Eklenti 605004 |
5 Eklenti(ler)
Kalançhoe ailesi
Eklenti 605173 Eklenti 605174 Eklenti 605175 Saksağan mağduru Aşkın gözyaşları, ne istedin yapraklarından :mad: Eklenti 605176 Bu da yavrusu, her saksıda birer gözyaşı:) Eklenti 605177 |
5 Eklenti(ler)
Devam ediyoruz
Sık sık bitlenen kalançhoem, diğerlerine gelmiyorlar Pembeyi çok sevdiler sanırım bir türlü rahat bırakmıyorlar:mad: Çiçeklerimiz artık soldu, Eklenti 605178 Kuruyan çiçekler temizlendi Eklenti 605179 Yeni açacak olan tomurcuklara yer açıldı:) Eklenti 605180 Yeni alınanlar, toprak yoğurt kaseleri onların saksıları oldu:) Eklenti 605181 Beyaza bayılıyorum ;) Eklenti 605182 |
5 Eklenti(ler)
devam
Kalanchoe Fedchenkoi Çiçeklerimiz artık bitti ve Eklenti 605184 yeni sürgünler veriyoruz ama anlayamadığım bu havayi kökler neyin nesi, bu normal midir? sizce arkadaşlar... Eklenti 605185 Kalançhoe Humulis Eklenti 605186 ve çiçeğimiz, pek albenisi yok ama yine de güzel işte... Eklenti 605187 Kalanchoe-erombopilosa 2 senede bukadarcık büyüyebildi :D Eklenti 605188 |
2 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Atlaslarım
Eklenti 605366 2 yaşını doldurdular ama daha çiçeğini göremedim :mad: sabırsızlıkla ne renk açacaklarını bekliyorum, çiçek yerine sürekli yeni sürgünler veriyorlar. Eklenti 605362 Bu da bir çeşit atlas, saksağan mağduru olanlardan yapraklarını didiklemişler:mad: ama artık cam balkonda oldukları için zarar veremeyecekler. Eklenti 605363 Tırtıklanan yapraklar temizlendi, saksısı ve toprak değişimi yapıldı ve askıya alındı:) Eklenti 605364 Kıvırcık atlasım, çok ağır gelişiyor. Eklenti 605365 |
3 Eklenti(ler)
devam
Balık kılçığı atlasım Çiçek açmasa da güzelliği yetiyor;) Eklenti 605370 Pitaya Sevgili münevver48 den geldi, tuttu ve yavru bile verdik annesi kadar büyütmeyi başarabilecek miyim bakalım, teşekkürler münevverciğim. Eklenti 605371 Rhipsalis eliptika Eklenti 605372 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:45. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025