agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   fatitoo/Kaktüs ve Sukulentlerim (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/33140.htm)

fatitoo 17-12-2013 15:56

3 Eklenti(ler)
Olacağı buydu. Biraz kurusun çürük yerini temizleyip tekrar dikeceğim.

loveforlife 17-12-2013 16:43

Çürük yerini keskin bir bıçakla keserek temizleyin. Sonra kurutun ve dikin. Benim bu şekilde kurtardıklarım oldu...

astrophytum35 17-12-2013 17:23

Kesinlikle kurutup beklemeniz lazım mevsim nedeniyle bu köklenme uzan zaman alabilir.
Ayrıca içe doğru çökme olursa kömür tozu kullanın derim.

mmanager 17-12-2013 18:09

İyi günler üreticiler ticari nedenlerden ötürü kaktüsleri torfa dikiyorlar.Bu da torfun suyu tutma özelliğinden ötürü kök çürümeleri ve bitkiyi kaybetme sonuçlarını doğuruyor.Hazır aldığımız kaktüslerin kökündeki tüm torfu silkeleyerek köklerini mümkün olduğu kadar koparmadan temizledikten sonra yeniden dikmeliyiz.Fazla ayrıntıya bile gerek yok dişli dere kumuyla toprağı karıştırarak dikmek bile yeterli.Eğer varsa fazla suyu emmesi bakımından pomza taşıyla karıştırabiliriz.
Çürüyen bir kaktüsünüzü eğer geç kalmadıysanız çürüyen yere kadar kesip ,kestiğimiz bölgeyi kurutup kabuk bağladıktan sonra dikebiliriz.Benim bir tane kaktüsüm çürümry başlamıştı belki 2-3 ay bir kenarda durdu sonra yeniden diktim şimdi tekrar köklendiğini gördüm.....

hnd76 17-12-2013 18:33

Sayın fatitoo sanırım kaktüsünüzü adı çok geçen internet satıcısından aldınız. Kendinizi hiç suçlamayın... Ben de ilk defa geçen ay kendisiyle çok tatsız tecrübe edindim. Bana da gönderdiği ürünler sağlıksız ve şu an ölümle pençeleşiyorlar... Mevsimde onları kurtarmamız için yardımcı olmuyor.

fatitoo 17-12-2013 20:48

Sevgli arkadaşlar,bilgi ve önerilerinize çok teşekkür ederim. Söylediklerinizi uygulayacağım. Sanırım benim sulama şeklimden böyle oldu. Arada bir kaktüslerimi kafalarından tutup hafifçe sallıyorum kökleri sağlamda mı diye anlamak için. Bunu da sallamamla elimde kalması bir oldu. Topraktan kaldırı kaldırmaz su akmaya başladı çürük yerinden. Aklıma hemen belgesellerden hatırladığım şu cümle geldi:"kaktüsler çöldeki nemi çeker bünyelerinde saklarlar. Bir kaktüsü enine ortadan kestiğinizde bir süre sonra kestiğiniz yerde biriken suyu içebilirsiniz..." aynen öyle ortasından su damlamaya başladı. Demekki suyunu çok vermişim dedim:)
sevgili hnd76, ben bu kaktüsü bir marketten almıştım.O alışveriş yaptığımız siteden değil, ancak size şu konuda katılıyorum kışın kaktüs almamak gerek, çünkü sera ortamından çıkan bitkiler bizlere gelince bir bocalama yaşıyorlar, ısı ve ışık farkından dolayı. Kışın kaktüs bakımı zaten zor bir de ortam değişimi olunca iş şansa kalıyor. En iyisi yazın almak. Kışı o alıştıkları seralarında geçirsinler...

astrophytum35 17-12-2013 20:51

Kesinlikle sayın Hnd aldığınız yerlere çok dikkat etmek lazım ama bazen satankişilerinde elinde olmuyor. Alırken dikkat etmek gerekiyor. aldıktan sonrada yapılması gerekenlerede özen göstermek gerek.

astrophytum35 17-12-2013 20:53

sayın fatitoo sonra yaptığınız açıklama çok güzel olmuş.

fatitoo 19-12-2013 10:56

2 Eklenti(ler)
2 ay'dan sonra nihayet diyorum:)

fatitoo 19-12-2013 12:50

1 Eklenti(ler)
Tropik bir meyveye benzedi:)
Çürük yerini görmeyene kadar kestim ama kuş kadar kaldı. O kadar da güzel koktu ki:) İnşallah tutar...

eceyıldız 19-12-2013 15:44

İnşallah tutar. Şimdi onu iyice kuruyana kadar bırakın sonra toprağa ekin ben öğle yapmıştım, çok iyi görünüyor yaklaşık 2 ay oldu. hatta ben gömmedim bile sadece toprağın üzerine bıraktım sizinki gibi küçücük kalmıştı yani toprağa gömülemeyecek kadar küçüldü anlayacağınız.

fatitoo 24-12-2013 18:58

3 Eklenti(ler)
Bu uzantılar, çıkıntılar ne acaba?

sakdag 24-12-2013 19:13

Yeni filizler geliyor. ;)

fatitoo 24-12-2013 19:15

Canlarım beniiim:) Demekki halinden memnun. Bugün azıcık su verdim inşallah zarar vermez...

sumeyra47 24-12-2013 22:06

Sayfanız hayırlı olsun sevgili Fatitoo.. Hepsi çok güzeller, yerlerini sevmişler anlaşılan. Yeni filizler vermeye başlamışlar. Dilerim çiçekli hallerini de görürsünüz.

fatitoo 25-12-2013 10:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sumeyra47 (Mesaj 1232510)
Sayfanız hayırlı olsun sevgili Fatitoo.. Hepsi çok güzeller, yerlerini sevmişler anlaşılan. Yeni filizler vermeye başlamışlar. Dilerim çiçekli hallerini de görürsünüz.

Ay inşallah. Çok istiyorum ben çürütmeden kendilerini kurtarıp büyümelerini... Çok teşekkür ederim.

sumeyra47 25-12-2013 10:16

Ben de leş kaktüsü çelik olarak yeni ektim. Umarım sizin leş kaktüsünüz gibi yeni sürgünler verir. Hep hayal ediyorum çiçekli halini. Bu duyguyu yeni başlayanlar çok iyi bilir. Ben de sizin gibi çürütmeden büyütmeyi çok istiyorum.

fatitoo 25-12-2013 10:28

Şu an takıldığım tek nokta sulama şekli. Su versem mi vermesem mi çok tereddüt ediyorum. Sanki susuz kalınca öleceklermiş gibime geliyor ama bir kaktüsümü sulama yaptığım için çürüttüm o yüzden çok korkuyorum. 20 günde bir azıcık sukulent ve leş kaktüslerime su veriyorum. Kaktüslerime hiç su vermiyorum...Şu kışı bir atlatsak hayırlısıyla balkona çıkartacağım, orada daha iyi oluyorlar, çok fazla güneş almadıkları sürece tabi...

ThErg 26-12-2013 14:13

hepsi çok güzel

fatitoo 26-12-2013 14:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ThErg (Mesaj 1232821)
hepsi çok güzel

Çok teşekkür ederim:)

sami ulus 27-12-2013 09:23

Kaktüs

İki tane kaktüs aldım, üç gündür resim ekliyemiyorum, kendi kaktüslerimde var. Bizim internette sorun var galiba hevesim kursağımda kaldı

fatitoo 27-12-2013 09:49

Aslında sizin bir balkon sayfası açmanız takibiniz açısından çok güzel olur diye düşünüyorum Sayın Sami Ulus:) Orada tüm çiçeklerinizi görebiliriz...

sami ulus 27-12-2013 09:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fatitoo (Mesaj 1235342)
Aslında sizin bir balkon sayfası açmanız takibiniz açısından çok güzel olur diye düşünüyorum Sayın Sami Ulus:) Orada tüm çiçeklerinizi görebiliriz...

Düşünmedim değil ama sadece iki penceremde menekşe var, bir adet mum çiçeği, beş çeşit küçük kaktüs, Balkonumda iki uzun saksıda maydonoz tere karışımına birde kaktüs ekledim, iş yerindede biraz var yani sayfa açacak kadar geniş metaryalim olmadığını düşünüyorum. Ama sizin Mersindeki bahçe, dalıp gidiyorum çok güzel.

fatitoo 27-12-2013 10:01

Ben 10 saksıyla kaktüs sayfası açtıysam siz bu çeşitlerle hayli hayli açarsınız:)

sami ulus 27-12-2013 10:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fatitoo (Mesaj 1235348)
Ben 10 saksıyla kaktüs sayfası açtıysam siz bu çeşitlerle hayli hayli açarsınız:)

Tamam, galiba böyle bir destek almam lazımmış.

eceyıldız 27-12-2013 15:38

En kısa zamanda bekliyoruz o zaman Sami Ulus Bey...

sami ulus 09-01-2014 15:30

Kaktüslerim

4 Eklenti(ler)
Kaktüslerim

eceyıldız 09-01-2014 16:15

Maydanozlu kaktüs olmuşlar çok güzeller güle güle büyütün.

sami ulus 10-01-2014 08:58

Şuanki evimde kaktüslerimde gelişme sağlayamadım. Sanki evden eve fark ediyo. 2007 de Urfa Atatürk Barajında lojmandayken kaktüslerim okadar çogaldıki lojmanın bahçesine diktim inanılmaz büyüdüler arka arkaya çiçek açtılar. Hem pencerelerimin dışı hem bahçede kaktüs doldu. Fakat Urfa merkeze gelince hepsini kaybettim. Şimdi uğraşıyorum yukardaki küçük yılan gibiyi iki senedir okadar, maydonozların dışındaki ise üç yıldır okadar büyüdüler, bende üç yavruyu maydonozun içine aldım soğuğa rağmen ölmedi birazda geliştiler umutla gelişmelerini, yazında çiçek açmalarını bekliyorum, çeşitlerimi artırmayı hedefledim. Favori kaktüsüm yılan gibi uzayıp gidenler. Arka sayfada Fatitoo hanımın saat 08'58 olarak eklediği resimlerin sonunda var asıl favorim odur.

eceyıldız 10-01-2014 09:34

Sanırım bitkiler hava koşullarından çok etkileniyorlar benimde aynı ilde ilçeden ilçeye olan hava deişikliliğinden çok çekti menekşelerim şimdi alışmış olmalarını umud ediyorum. kaktüsler maydanozların içinde sürekli sulanacağından uyumayacaklar ve dinlenemeyecekler bu yüzden gelişimleri istediğiniz gibi olmayabilir.Ama bulunduğunuz iklimde alacağınız oraya alışmış kaktüslerde bu sorunu yaşayacağınızı sanmıyorum kolay gelsin.

fatitoo 10-01-2014 12:53

Bendeki beğendiğiniz o türlerden size verebilirim sayın Sami Ulus:) Ama baharı beklememiz gerekiyor:) Ben yazın kaktüslerimi balkona almıştım ve en fazla 3 günde bir su veriyordum normal çiçek gibi davranıyordum yani:) Benim kocakafa tüm yaz bir sürü çiçek verdi:) Su isteği türe göre değişiyor sanırım. Sukulentler kaktüslere göre suyu biraz daha seviyor.

fatitoo 10-01-2014 13:08

Kocakafam:)

1 Eklenti(ler)
Benim kocakafa:)

Narinkhn 10-01-2014 13:11

Baya hızlı beğendim:pYazdan kalma sanırım foto ama iki renk açmış gibi:p çıkmış.Çok beğendim.

fatitoo 10-01-2014 13:37

:) Evet yazdan kalma bir kare. Tek renk ışıktan dolayı öyle görünüyor. Her ay bir çiçek verirdi geçen yaz 3 tur çiçek açtı. Herkes gerçek mi diye dokunuyordu:)

Narinkhn 10-01-2014 17:58

Bu Şanlıurfa da bu şekilde açmadı sanırım Mersin:confused:Şanlıurfada açan var mı?

fatitoo 11-01-2014 10:56

Bu Urfa'daki evde, balkonda açtı:) Ben 2 yıldır Urfa dayım. Buradaki çiçeklerimin tümünü Urfa ya geldikten sonra edindim...Yalnız Urfa havası pek çiçeklere uygun değil bence. Bizim lojmanın olduğu bölge aşırı esintili, kışın balkona koymak mümkün değil. Yazın da balkon çok güneş oluyor, Şaşırdım ne yapacağımı...Bir arka balkon bir ön balkon tşımak ta istemiyorum. Bu yüzden çok soğuklar geçene kadar içeride tutuyorum çiçekleri. Nisan gibi balkona alacağım yine. Tabi menekşeler hariç, onlar hep içeride cam kenarında kalacaklar...

fatitoo 21-01-2014 12:56

5 Eklenti(ler)
Ölmemeleri dışında hiç bir gelişme yok. Buna da şükür...

fatitoo 21-01-2014 13:02

5 Eklenti(ler)
Bu bücür de parmak kadar boyuyla tepeden sürgün vermiş:)
Eklenti 466038
Eklenti 466039

Bu arkadaşa da kızıp balkona çıkartmıştım. Soğuk vurmuş ve bir tarafı sararmış. üzüldün tekrar içeri aldım. Ama iyi oldu, kendine geldi gibi, dipteki buruşukluğu falan kalmadı:)
Eklenti 466040
Eklenti 466041
Eklenti 466042

fatitoo 21-01-2014 13:04

4 Eklenti(ler)
Ben artık haftada bir kaktüslerime su vermeye başladım. Aksi durumda özellikle sukulentler buruşmaya başlıyorlardı...

astrophytum35 22-01-2014 10:35

mAŞALLAH.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025