![]() |
Sayın Solucan17 gerçekten hepsi de çooookkk güzeller maşaallah:)
Ben de kaktüs ve sukulentlerinize baka baka heves ettim, dün 2 tane kaktüs aldım:) Bir tanesi ince uzun, tavşan tüyü gibi tüyleri var:) Galiba sizin 5. mesajınızdaki kaktüsten. Ama tüylerinin bir kısmı pembe gibi. Acaba boya mı değmiştir yoksa normal rengi midir? Üstündeki silikonu temizledim ama tüylerini de yoldu:( Bir tanesinin de dikenleri öyle nizami ki bitkiyi elimle tutsam da elime batmıyor. Toplam 3 tane kaktüsüm oldu.(Biri de sanırım kaynana topuzu) İnşaallah hakkıyla bakabilirim. Baktım da siz kaktüslerinizi pet bardaklara dikmişsiniz, çok da güzel olmuş:) Bardakların altını deldiniz mi, yoksa az sulandığı için altının delik olması şart değil mi? Bir de kaktüslerin dibine konan taşların ben zararlı olduğunu sanıyorum, ama özel bir amacı var mı? |
Alıntı:
|
Alıntı:
Sayın ezgigül tüylü kaktüs o kadar varki resmini koyarsanız daha güzel karar verebiliriz belki. Genelinde tüyler beyaz ben pek renkli görmedim o yüzden büyük ihtimal boyadır.Tüylerinin yolunmasını dert etmeyin bende çok yapay çiçek kopardım kaktüslerden hepsi düzeliyor zamanla. Valla bende her gördüğüm yuvarlak kaktüse kaynana topuzu derdim ama o yuvarlakların kaç yüz çeşidi varmış bir bilseniz :D Bütün bardakların altı delik ve mutlaka delinmeli evet sayın ezgigül taşların zararlı olduğunu iki günde iki kaktüs ölümü ile bende anladım ve temizledim hepsini. Kaktüs bir hastalık ama şikayetçi olan yok :) |
Alıntı:
2. ise Mammillaria elongata... İhtiyaçlarını karşıladığında hızlı ve güzel gelişen türler. Güle güle büyütmeni dilerim... |
Alıntı:
|
Bir tüylü dost daha :)
1 Eklenti(ler)
|
paylaşıma devam
2 Eklenti(ler)
|
Sempervivum tectorum 1. foto çok sevdiğim ve hala sahip olamadığım bir güzel...
|
Alıntı:
|
Teşekkür ederim ilginize....
|
Cevabınız için teşekkür ederim sayın solucan17 :) Fotoğraf makinem olmadığı için maalesef paylaşamıyorum. Yoksa benim de bir sayfa açma niyetim var aslında :)
|
devam..
3 Eklenti(ler)
|
beyincik
1 Eklenti(ler)
|
kaktüsler şahane ama dikerken biraz zor. sizin sayfanıza baka baka hiç kaktüs sevmezken şimdi kaktüs sever oldum ve kaktüs yetiştirmeye karar verdim. şimdi birkaç kaktüsüm var.
|
Ama bu kadar da olmaz ki sayın solucan17 ;) Siz bizi orta yerimizden çatlatmak mı istiyorsunuz :confused: Kaktüslerinizi kıskandım, ben de 2 tane kaktüs aldım :D Bütün kaktüsleriniz çok güzel. Maşaallah Allah daha çok versin ;)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Kaktüslerinize bakarak asıl imrenilecek ve kıskanılacak sizsiniz Sevgili Solucan17 maşallah izlemeye doyamıyor insan... ellerinize emeğinize sağlık...
|
Echinopsis oxygona
5 Eklenti(ler)
Arkadaşlar bu kaktüsün adı doğrumu hani kaynana topuzu olan
Eklenti 444318 Eklenti 444319 Eklenti 444320 Eklenti 444321 Eklenti 444322 |
Beş kardeşler :)
1 Eklenti(ler)
Biri çok utangaç arkada saklanıyor. Birde arkadaşlar gözünüzü seveyim beş kardeşlerin türünü söyleyin bana..
Eklenti 444323 |
Dikenlere dikkat :)
2 Eklenti(ler)
|
echeveria glauca yavrular göründü :)
3 Eklenti(ler)
|
ferocactus latispinus v flavispinus.
2 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Şu tüylülerden alsam güneşte yanmazlar aslında. Belki soğuğa da dayanıklıdırlar; baksana kazakları var üzerlerinde...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
isimsiz
3 Eklenti(ler)
|
solucan17 halınız bile çiçekli :)
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:33. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025