agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   Solucan17 / Kaktüs ve sukulentlerim (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/32538.htm)

solucan17 07-09-2013 12:56

Gymnocalycium Baldianum

2 Eklenti(ler)
Sayın sakdag bu sefer Baldianum u tutturdum galiba :D

Eklenti 439341
Eklenti 439342

zelish 07-09-2013 15:55

İlahi sn. Solucan17,

Kendi kendime nasıl güldüm anlatamam. :))))

Yorgun argın gecenin ilerleyen saatlerinde gözlerim kapanmak üzere oldugu halde kopamıyorum birtürlü buralardan, lütfen af edin. Gerçekten görmemişim.

solucan17 07-09-2013 16:15

Estağfirullah sayın zelish dün başındaki gözlüğü beş dakika boyunca arayan bir insan, sizin o saat te o yazıyı görmemenizi tabi normal karşılar. :)

solucan17 08-09-2013 13:42

Crassula Buddha's Temple

2 Eklenti(ler)
Şekli çok hoşuma gitti. Yaradan yaratıyor ne diyeyim...

Eklenti 439743

Eklenti 439744

İlk fotoğraftaki ayaklar için özür dilerim :)

Dudi 08-09-2013 15:35

Süper ben de budhas dan yeni edindim. Harika bir sukulent :)

hira 08-09-2013 15:36

gerçektende çok hoşmuş.. iç içe geçmiş haliyle çok gösterişli.. güzel çeşitleriniz var..

loveforlife 08-09-2013 18:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi solucan17 (Mesaj 1197167)

İlk fotoğraftaki ayaklar için özür dilerim :)

Siz yazmasanız görmemiştim:eek: Bizim işimiz bitkilerle, kol-bacak ne girerse girsin fotoğrafa...

cemo 08-09-2013 19:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi solucan17 (Mesaj 1196381)
Belkide yazarken herkezde bir tebessüm olması hoşuma gidiyor :D

Tebbessüm mü, bu başlığa nickten dolayı bakamadım hiç:( nEler kaçırmışım meğer.
Ama ne yapayım elimde değil sizin nick benim tüylerimi ürpertiyor. Tamam cok faydalı yaratıklar, siz de cok seviyorsunuz ama ben hala cok korkuyorum.:( Bahceyi kazarken ortadan kesiliyorlar ya, içim gidiyor kıprış kıprışlar off, canları yandı diye. Neyse bırakayım toprak işleyicileri kaktüs ve sukulentlere döneyim:)

Çeşitleriniz cok güzel, hep mutlu kalın bitkilerinizle. nickini yazamadığım sevgili dost:)

Ben, size 17 diyeyim olmaz mı;)

solucan17 08-09-2013 21:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dudi (Mesaj 1197194)
Süper ben de budhas dan yeni edindim. Harika bir sukulent :)

Sayın dudi şaheser gibi kat kat yaprakları var, hayran kalmamak elde değil.

solucan17 08-09-2013 21:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1197195)
gerçektende çok hoşmuş.. iç içe geçmiş haliyle çok gösterişli.. güzel çeşitleriniz var..

Sayın hira bu hobiye çok olmadı başlıyalı ama nasıl bir hastalıksa bir anda yüzden fazla kaktüsüm oldu yavaş yavaş fırsat buldukça paylaşıyorum sizlerle.

solucan17 08-09-2013 21:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife (Mesaj 1197247)
Siz yazmasanız görmemiştim:eek: Bizim işimiz bitkilerle, kol-bacak ne girerse girsin fotoğrafa...

Zaten bende o kadar konsantre olmuşumki ayaklarımı fark etmemişim bile.

solucan17 08-09-2013 22:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemo (Mesaj 1197264)
Tebbessüm mü, bu başlığa nickten dolayı bakamadım hiç:( nEler kaçırmışım meğer.
Ama ne yapayım elimde değil sizin nick benim tüylerimi ürpertiyor. Tamam cok faydalı yaratıklar, siz de cok seviyorsunuz ama ben hala cok korkuyorum.:( Bahceyi kazarken ortadan kesiliyorlar ya, içim gidiyor kıprış kıprışlar off, canları yandı diye. Neyse bırakayım toprak işleyicileri kaktüs ve sukulentlere döneyim:)

Çeşitleriniz cok güzel, hep mutlu kalın bitkilerinizle. nickini yazamadığım sevgili dost:)

Ben, size 17 diyeyim olmaz mı;)

Ablacım lafımı olur sen ne istersen onu söyle isim olarak. Benim çocukluk arkadaşım var kendisinin kelebek fobisi var alıştıramadım bir türlü :D Güzel temennileriniz içinde ayrıca çok teşekkür ederim..

hira 08-09-2013 22:12

Sn. solucan17,
bende daha yeni yeni kaktüs-sukulent çeşitlerine ilgi duymaya başladım (sıfır alaka idi önceleri) ama siz bayağı bayağı aşmışsınız, koleksiyon geniş, tebrik ederim:)

solucan17 08-09-2013 22:19

Hildewintera colademononis

3 Eklenti(ler)
Kaktüslerimin içinde en gözdem olanlardan Kolleksiyonum un en baş köşesi yani beyaz saksı ona tahsis edilmiş durumda :D

Eklenti 440219

Eklenti 439833

Eklenti 439834

solucan17 08-09-2013 22:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1197321)
Sn. solucan17,
bende daha yeni yeni kaktüs-sukulent çeşitlerine ilgi duymaya başladım (sıfır alaka idi önceleri) ama siz bayağı bayağı aşmışsınız, koleksiyon geniş, tebrik ederim:)

Sayın hira zaten olayın o kısmını yani aşma kısmını nasıl geçtim anlamadım. Nasıl bir hastalıktır nasıl bir zevktir bu ? İnsan ellerine batan dikenlerden dolayı ah canım senin dikenlerinde çok sertmiş baksen dermi ya :D Bu hobi bunu bile söyletti bana ya ben başkada bir şey demiyor ;)

cupid 08-09-2013 23:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi solucan17 (Mesaj 1197324)
Sayın kaktüs severler bu kaktüsün adı nedir bilen varmı?

Eklenti 439832

Eklenti 439833

Eklenti 439834

Sevgili Solucan17,

Kaktüsün "Cleistocactus winteri ssp. colademononis ~ Monkey Tail Cactus" olabilir.

solucan17 08-09-2013 23:21

Sayın cupid sizin söylediklerinizde olabilir onlarada bakmıştım kararsız kaldım ben birde bunu bulmuştum buda çok benziyor..Hildewintera colademononis

cupid 08-09-2013 23:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi solucan17 (Mesaj 1197355)
Sayın cupid sizin söylediklerinizde olabilir onlarada bakmıştım kararsız kaldım ben birde bunu bulmuştum buda çok benziyor..Hildewintera colademononis

Bu noktadan sonrası beni aşar.:)

Doğru cevabı üstatlardan beklemekte fayda var derim.

sakdag 09-09-2013 15:52

İki isimde aynı kaktüsün adı. Değişik taksonomik sınflandırmalardan dolayı bir kaktüsün bir sürü adı olabiliyor. Çok güzel bir kaktüs.

Aşağıya sarkan dalları ve tüycükleriyle çok alımlı, hele çiçekli hali. Kaktüsünüzü çoğaltma amaçlı mı kestiniz merak ettim?

solucan17 09-09-2013 16:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 1197644)
İki isimde aynı kaktüsün adı. Değişik taksonomik sınflandırmalardan dolayı bir kaktüsün bir sürü adı olabiliyor. Çok güzel bir kaktüs.

Aşağıya sarkan dalları ve tüycükleriyle çok alımlı, hele çiçekli hali. Kaktüsünüzü çoğaltma amaçlı mı kestiniz merak ettim?

Sayın sakdag bilgiler için çok sağolun. Benim aldığım çiçekçi kesmiş. Eğer allta ki iki yeni sürgünü olmasaydı almayacaktım zaten . Anladığım kadarı ile bu kaktüste çoğaltma uçlardan kesilen sürgünler ile yapılıyor. Ya da aşılama yaparak daha verimli hale getiriyor.

solucan17 12-09-2013 21:12

karışık

3 Eklenti(ler)
Eklenti 441083

Eklenti 441084

Eklenti 441085

eceyıldız 12-09-2013 22:28

Gerçekten hayran kaldım ellerinize emeğinize sağlık. çok ama çok güzel kaktüsleriniz varmış bayıldım hele pembe dikenliye ayrı bayıldım. bu arada pet bardaklar imdadımıza yetişiyor değil mi bende buralarda küçük saksı bulamıyorum en sonunda bu gün krem peynir bardaklarını artık kullanmadığım ojelerle boyayarak saksı haline getirdim yaratıcı olmak lazım. marketlerde sert plastikten yapılmış pet bardaklar var onlardan almak lazım. Sonra boyayıp kullanırız ne farkı var saksıdan.

solucan17 12-09-2013 22:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eceyıldız (Mesaj 1198759)
Gerçekten hayran kaldım ellerinize emeğinize sağlık. çok ama çok güzel kaktüsleriniz varmış bayıldım hele pembe dikenliye ayrı bayıldım. bu arada pet bardaklar imdadımıza yetişiyor değil mi bende buralarda küçük saksı bulamıyorum en sonunda bu gün krem peynir bardaklarını artık kullanmadığım ojelerle boyayarak saksı haline getirdim yaratıcı olmak lazım. marketlerde sert plastikten yapılmış pet bardaklar var onlardan almak lazım. Sonra boyayıp kullanırız ne farkı var saksıdan.

Teşekkürler sayın eceyıldız mümkün olduğu kadar farklı ve az bulananlara yöneldim daha bir sürü var bakalım yavaş yavaş çekip koyuyorum paylaşıma. Benim küçük saksılarım marketlerdeki sert plastik bardaklardan hem el emeği hemde daha ucuz oluyor saksılarım. Valla bence hazır saksılardan daha güzel :)

solucan17 12-09-2013 23:02

ufaklıklara devam

3 Eklenti(ler)
Eklenti 441136

Eklenti 441137

Eklenti 441138

solucan17 12-09-2013 23:04

devam..

3 Eklenti(ler)
Eklenti 441139

Eklenti 441140

Eklenti 441141

sumeyra47 12-09-2013 23:11

Maşallah çeşitleriniz çok fazla ve gerçekten çok tatlılar.Bu kadar çeşidi nereden edindiniz??

eceyıldız 12-09-2013 23:21

Benim sizin kadar tür edinmem biraz zor şimdilik.çünkü evim kira balkonum dar. Ama emin olun allah nasip ederse kendi evime geçince eksik tür bırakmayacağım görürsünüz.Şimdilik bunlarla ve ektiğim tohumlardan çıkan olursa idare edip gelişimlerini paylaşacağım sizlerle tabi arada yeni katılan olur ama öyle çok değil tabi ki gördüğüm ve beni al diyen güzele hayır demiyeceğim.

eceyıldız 12-09-2013 23:23

Bu arada sizin ufaklıklar gerçekten enfes bayıldım bayıldım... Çiçeklerini de yavrularını da görürsünüz inşallah fazla yavru olursa bunları ne yaparım demeyin sakın seve seve evlat ediniriz merak etmeyin :D

solucan17 13-09-2013 00:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eceyıldız (Mesaj 1198788)
Benim sizin kadar tür edinmem biraz zor şimdilik.çünkü evim kira balkonum dar. Ama emin olun allah nasip ederse kendi evime geçince eksik tür bırakmayacağım görürsünüz.Şimdilik bunlarla ve ektiğim tohumlardan çıkan olursa idare edip gelişimlerini paylaşacağım sizlerle tabi arada yeni katılan olur ama öyle çok değil tabi ki gördüğüm ve beni al diyen güzele hayır demiyeceğim.

Sayın eceyıldız ev ne demek çok iyi bilirim, daha altı ay oldu kiradan kurtulup kendi evime çıkalı.. Allah tez zamanda kendi evinizi nasip etsin..Evlatlık verilecek yavruları olsun bizim ufaklıkların dağıtmayıp ta ne yapacağız sayın eceyıldız :) Sizde az ama öz kaktüs toplayın ben artık öyle yapıyorum. Az ama nadide bir kolleksiyonunuz olur.

solucan17 13-09-2013 00:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sumeyra47 (Mesaj 1198780)
Maşallah çeşitleriniz çok fazla ve gerçekten çok tatlılar.Bu kadar çeşidi nereden edindiniz??

sayın sumeyra47 gerek internetten alarak gerekse marketleri takip ederek çok nadirde buradaki yol üstü çiçekçilerinden topladım bitkilerimi. İnternetten aldıklarım yurt dışı menşeili genelde, son aldıklarımı Taner angay'ın sitesinden aldım ama hiç memnun kalmadım. Yine en güzeli marketleri takip etmek ya da çiçekçilerden almak görerek seçmek..

alaoğlu 13-09-2013 01:19

Merhaba arkadaşlar.Dün başka bir forumu okudum ve ertesi sabah bauhusa giderek birkaç çeşit edindim.Hazır kaktüs toprağı da aldım.Evime dönünce hemen bakımlarını yapıp bir köşe oluşturmak istiyorum.Markette çok bakımsız kalmışlar ve çoğu da ölmek üzere idi.Ben menekşe,sardunya ve petunyacıyım. Yani bu konuda tecrübem yok.sayın Solucan17 toprak ve dikim konusunda tavsiyelerini bekliyorum.Bir de Eceyıldız'a dediğine bir şey de ben ekleyeyim.Allah düşmanımı bile ev sahibi yapsın.Dostlarımın evleri de bahçeli olsun tabi ki ;)

solucan17 13-09-2013 07:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi alaoğlu (Mesaj 1198828)
Merhaba arkadaşlar.Dün başka bir forumu okudum ve ertesi sabah bauhusa giderek birkaç çeşit edindim.Hazır kaktüs toprağı da aldım.Evime dönünce hemen bakımlarını yapıp bir köşe oluşturmak istiyorum.Markette çok bakımsız kalmışlar ve çoğu da ölmek üzere idi.Ben menekşe,sardunya ve petunyacıyım. Yani bu konuda tecrübem yok.sayın Solucan17 toprak ve dikim konusunda tavsiyelerini bekliyorum.Bir de Eceyıldız'a dediğine bir şey de ben ekleyeyim.Allah düşmanımı bile ev sahibi yapsın.Dostlarımın evleri de bahçeli olsun tabi ki ;)

Sayın alaoğlu kaktüs yetiştiriciliğinde en önemli şeyler geçirken bir toprak su zamanlaması ve yeteri kadar güneş. Ustalardan öğrendiklerim bunlar. Ev konusunada aynen katılıyorum :p

eceyıldız 13-09-2013 07:24

İnşallah arşın kapıları açıktırda bu dualarınızı duyar en kısa zamanda ev almak isteyen herkes ev sahibi olur.Biz geniş ferah bir apartman dairesi **** bahçeli ev istiyoruz bu yüzden ağırdan alıyoruz ki keşkelerimiz olmasın.
Kaktüs toprağına gelince annemde bende yıllarca bahçe toprağında yetiştirdik tabi ki çok az sayıdaki kaktüslerimizi şimdi merak ediyorum bu acaba buranın toprağıyla alakalı birşey mi benim bile şimdi bahçe toprağına ektiğim ve güzel güzel yaşayan kaktüslerim var.

solucan17 13-09-2013 08:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eceyıldız (Mesaj 1198845)
İnşallah arşın kapıları açıktırda bu dualarınızı duyar en kısa zamanda ev almak isteyen herkes ev sahibi olur.Biz geniş ferah bir apartman dairesi **** bahçeli ev istiyoruz bu yüzden ağırdan alıyoruz ki keşkelerimiz olmasın.
Kaktüs toprağına gelince annemde bende yıllarca bahçe toprağında yetiştirdik tabi ki çok az sayıdaki kaktüslerimizi şimdi merak ediyorum bu acaba buranın toprağıyla alakalı birşey mi benim bile şimdi bahçe toprağına ektiğim ve güzel güzel yaşayan kaktüslerim var.

Ev işi ince elenip sık dokunulacak bir iş geç olsun hatasız karar olsun. Gönlünüzden geçen olsun. Bahçe toprağı hakkında şunu söyleyebilirim benimde var bahçe toprağında kaktüsüm ama süzek toprak kullandıklarım daha çabuk gelişim gösteriyor. Sadece kaktüs değil ben terasta domates biber hepsini ektim geçirgen toprakta daha iyi gelişiyorlar.

eceyıldız 13-09-2013 09:25

Bende şimdi bahçe toprağına torf benzeri hazır bitki toprağı karıştırarak kullandım bakalım inşallah sonuç iyi olur.

sumeyra47 13-09-2013 10:17

Geçirken toprağı nereden temin edebiliriz.Ben de bahçe toprağı ve kum karıştırıp kullanıyorum.İnşallah sonuç iyi olur.

eceyıldız 13-09-2013 10:43

İşte bahçe toprağı kum ve hazır toprak güzel oluyor ben diğer bitkilerimde kumsuz kullandım iyi sonuç aldım. bakalım kaktüslerde nasıl olacak.

solucan17 13-09-2013 11:26

Benim toprak formülüm dağdan aldığım dere kumu bahçe toprağı çok çok az torf ve çakıl taşı.

solucan17 13-09-2013 23:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi solucan17 (Mesaj 1196710)
Taş devri canavarlarına benzemiyor mu? :D

Eklenti 439245

Eklenti 439246

Malesef alttaki bitki bugün itibari ile öldü ilk denemelerim bu taşlar üzerinde daha çok acemiyim. Yine aynı hata su fazlalığı :(

solucan17 15-09-2013 10:05

Biz bu sulama işini öğrenene kadar çok bitki ziyan edeceğiz bugün budanın da kökten çürüdüğünü gördüm.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025