![]() |
Bu güzel bitkilerin fotoğraflarına peşpeşe bakmak çok keyifli ama bakımları konusunda da birkaç satır yazarsanız sevinirim.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sn. dogef, verdiğiniz güzel ve espirili bilgiler için çok teşekkür ediyorum. :p
Size yürekten bir maşallah diyorum, ben koca saksısıyı gözümün önünde erittim gitti, siz bir yapraktan bu güzele kavuşmuşsunuz ne güzel, tebrik ediyorum. Gerçekten çok nazlıydı ama hatamı sayenizde öğrendim, ben yapraklarına su püskürtmüştüm. :( Yapraklar uçtan içe doğru kuruma yapınca ne yapacağımı şaşırıp su püskürttüm. Birde geldiğinde saksı toprağı torf olunca, daha dikkatli sulamaya dikkat ettim, bir kaç ay daha dayansaydı, saksı ve toprağını değiştirecektim. Tekrar cesaretimi topladığımda alırım artık. :p Sevgi ve saygılarımla... |
Sayın dogef;
Bahçe sayfanızda kaktüs ve succulent sayfanızın olduğunu söylemiştiniz. İyi ki bu sayfadan bahsetmişsiniz. Öncelikle giriş yazınızı okudum "Kaktüs"ü çok güzel tasvir etmişsiniz. Kaktüs ve succulentlere gelince sevgi ve özenle bakıldıkları belli. Hepsine maşallah diyorum. Bu sayfada en son mart ayında paylaşım yapmışsınız umarım güncel resimleri görmek nasip olur. Tertip ve düzen içinde ayrıca tebriklerimi iletiyorum. Ellerinize, emeğinize sağlık. |
sn.dogef sayfanızı dolaştım kaktüs ve scullent leriiz çok güzel ve düzen içersinde kocaman bir maşallah eskişehir toplan tısından aldığınız çiçekleriniz hayırlıolsun bol çiçeklerini görmeniz dileğiyle
|
Sayın dogef herbiri birbirinden güzel ve sağlıklı görünüyorlar. bitkiler hakkında bir şeyler bildiğimi düşünüyordum ama sizleri görünce öğrenecek daha çok şeyim olduğunu anladım. benimde iki tane sukulentim var.orjinal isimlerini bilmiyorum. bende sizinle paylaşmak istedim
|
Alıntı:
|
Sayın dogef bitkileriniz çok hoş sağlıklı büyütün inşallah,105. mesajdaki ilk fotodaki Sempervivum tectorum da yanılmıyorsam zararlı böcekler var hemen ilaçlamanızı öneririm hem bu bitkiyi hemde yanda varsa hızla bulaşacağı için başka bitkilerinizide kaybedebilirsiniz.
|
Alıntı:
Ben de hep o kocaman balkon ve bahçesi olup da çiçeği sevmeyenlere hayretle bakmışımdır. Ne kadar çok şey kaybediyorlar oysa ki! Senin şanssız olduğun konusuna katılmıyorum ben. Öncelikle harika bir oğlun var. Bu en büyük şansın bence. Ayrıca dikende bile güzeli gören sevgiyle dolup taşan kocaman bir yüreğin var. Sağlığın yerinde olsun, sevgi hayatında eksik olmasın; en büyük zenginlik bu sana! Hele o güzel bitkilerin de bu servete eklenince, senden zengini yok bu dünyada... Ben de agaclar.net'e seni tanımama vesile olduğu için kocaman bir teşekkür borçluyum. Bu arada son mesajında öyle yaşlılık falan demişsin ya, kimmiş o yaşlı bakayım? Ben hiç de öyle düşünmüyorum...;) Sevgi ve selam ile... |
Hepsi harikalar Ablacığım... Aloe Aristatanın o benekli yaprakları ve çiçeği, sedum burritonun ahenkle salınışı, buz çiçeğinin keyifli duruşu, tek saksıya taşınsalar da kalanchoelerin... Hele ki barrel! Kocaman bir varil olur tez zamanda inşallah...
İnşallah kocaman bahçeli evler nasip olur bize de, mutlu mesut yaşamaya devam ederiz kaktüs- sukulent ve diğer çiçeklerimizle... |
Maşallah çok güzeller...
|
Sayın Dogef Abla,
Baktım burda herkes size abla diyor sizin gibi bir kaktüs üstadına bende abla deme mutluluğunu yaşamak istedim. Kaktüslerinizi tek tek beyenmek yerine hepsini biden beyenip bayıldığımı söylemek istiyorum. Ellerinize emeğinize sağlık söyleyecek söz bulamıyorum ağzım açık izledim hepsini maşallah kırkbir kere maşallah hem size hemde bitkilerinize.... |
Fırsat buldukça sayfaları ziyaret ediyorum ama çok azı beni bu kadar cezbediyor kaktüsleriniz sukkulentlerinizle aranızda ki sevgi bağını buradan hissettim diyebilirim sizin gibi diken aşığını bir kez daha aşık ettiniz diyebilirim.
|
sayın dogef hayranlıkla sayfalarınızda gezindim diyorum başkada bir şey diyemiyorum...
|
Sevgili dogef, kaktüslerinizin hepsi birbirinden güzel, maşallah çok sağlıklı ve hayatlarından memnun gözüküyorlar. Balkonunuzdaki düzene, titizliğe hayran kaldım. Ellerinize sağlık.
|
3 Eklenti(ler)
[QUOTE=dogef;1020712]
Alıntı:
bana yardımcı olurmusunuz mesela türü nedir toprağı nasıl olmalı saksısı nasıl olmalı gübre ne kullanmalıyım su ne kadar vermeliyim vb. şimdiden çok teşekkür ederim .Eklenti 436027 işte aşkım:Eklenti 436025 Eklenti 436026 |
çok teşekkür ederim saksıyı küçültelim,dere kumu kolay bulurum,sulama işi tamam,kiremit sorun değil,özel besinler bulamam ardahanda onuda netten hallederiz herhalde
ha bide şuandaki toprağı çiçekçiden aldığım çiçek toprağı suyla açılan humuslu bişey iyi gelir diye onu kullandım (bu hesaba göre yanlış yapmışız) normal toprak ve dere kumu karışımı yaparım..ve neticeyi bekleriz..ilgilendiğiniz için tekrar teşekkürler çok sağolun ,yine rahatsız ederim sizi ama... |
Aman Allah ım ya sayın dogef onlar nasıl bir güzelliktir öyle. Birde boyuna posuna bakmadan kat kat açmış imrendim doğrusu.
|
Aşılı kaktüs çeşitlerinize imrendim doğrusu Sayın Dogef. Renk renk görüntüleri zaten göz doldurucu, bir de çiçeklendiler mi seyirlerine doyum olmuyordur. ;)
|
Elimde hiç aşılı yok ilk fırsatta edinmem lazım hayran kaldım renklerine, sayın sakdag'ın dediği gibi çiçeklenince otur başlarına ohh keyfe bak :p
Ayrıca fiskos köşesi çok güzel olmuş renkliler gelin diğerleri kaynana anam muhabbete bak |
Alıntı:
|
Vallahi hepsi bir birinden güzel ama şu dördüncü resimdekiler en çok onlar hoşuma gitti karamel sürülmüş tatlı gibi :D
|
Sayın Dogef,
Aşılısı da aşısızı da hepsi birbirinden güzel ve sağlıklı maşallah. Siz bu kadar sevgi dolu bakar ve ilgilenirseniz onlarda size çiçeklenerek teşekkür ederler. |
Sayın Dogef.Böylesine müthiş bir koleksiyona sahip olduğunuz için sizi çok tebrik ediyorum. Hepsi sevgiyle büyüdüklerini bize haykırıyorlar.Ben kaktüsler konusundaki hatalarımıda forumda paylaştığınız bilgilerinizle anladım.Çok teşekkürler.
|
Sayın dogef bu lithops bir türlü beceremedim bakmayı. Su dengesini bir türlü ayarlayamadım genelde çürüdü. Bu çiçekleri görünce gelde kaktüslere hayran olma.
|
Alıntı:
Ne kadar da güzel gelişmiş bunlar böyle! Elinin değdiği belli oluyor. Zaten ben de tembihlemiştim onlara "mutlu edin ablamı" diye. Güle güle büyüsünler, güzel günleriniz olsun birlikte... |
2 Eklenti(ler)
Sayın dogef bu lithops neden böyle olmuştur sizce bir fikriniz varmı? Geçen hafta sizin resminize benzer vardı bende oda aynı şekilde oldu. Suyu bir hafta olmuştu vereli , güneşi saat ikiye kadar görüyor bolcada rüzgar var .Kökte hiçbir bozulma yok.
Eklenti 442804 Eklenti 442805 |
Sayın DOGEF kaktüslerinize hayran kaldım doğrusu. Ankara gibi kışları soğuk geçen bir ortamda kapalı bir balkonda yetiştiriyorsunuz sanırım.Özellikle büyük olan atlas çiçeğinize hayran kaldım.Ben de ortaokul 1.sınıftayken tarım dersi vardı bizde.Tarım dersi öğretmeni yıllık ödev olarak evinizde herhangi bir çiçek yetiştirin demişti.Ben de bir kaktüs yetiştirmiştim.Öyle başlamıştı bu tutku aradan 25 yıl geçmiş.Fakat bazen bir kaç yıllık aralar da olmuştur.Üniversite öğrenci evi ortamı ,askerlik çiçek yetiştirmede engeldi tabi..Taşınma gibi şeylerde çiçek kaybına veya orada bırakma gibi sonuçlar doğuruyordu.Bu yüzden çok eski çiçeklerim yok.Bahçeli bir evde oturuyorsunuz gördüğüm kadarıyla bu çok güzel bir nimet doğrusu...Benim de en büyük hayalim bahçeli bir evde oturmak ve bu evin bahçesine çatısına veya terasına bir sera kurmaktır.Size bol çiçekli güzel günler dilerim.Saygılar....
|
Sayın dogef o nasıl söz faydam olduysa. Bakın hemen ilk yanlışlarımı gösterdiniz bana, ismini yanlış yazmışım bitkinin :-) Ayrıca saksı konusu benim normal saksıdaydı. Sulama konusundaki tavsiyeler. Eeee daha nasıl faydanız olsun çok teşekkür ederim çok sağolun.
Yavru kaktüs lerde bende bir iki çürüttüm şimdi şırınga aldım sadece kök kısmına veriyorum suyu gövde hiç ıslanmıyor :-) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:47. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025