![]() |
Sevgili İpektuğçe 'kaktusleri ne zaman fotograflayacak ama hadii' diye beklerken, podyumda geçit başlamış. :)
|
Teşekkürler Gül-bahar hanımcığım,devamını en kısa zamanda eklemeye çalışacağım.Bu aralar biraz yoğunum;):)
|
Güzel hediyen için çok teşekkür ederim.
|
3 Eklenti(ler)
Evet nerde kalmıştık:)
Anacampseros Rufescens böyle açtı;) |
2 Eklenti(ler)
Yakında yeni çiçekler geliyor.
|
4 Eklenti(ler)
Diğerleri
|
4 Eklenti(ler)
Devam
|
4 Eklenti(ler)
...
|
5 Eklenti(ler)
....
|
5 Eklenti(ler)
Şimdilik bu kadar,yeni çeşitler aldıkça eklemeler yaparım.
|
Hepsi çok güzel çeşitler, güle güle büyütün; bol çiçekler görün İpektuğçe hanım.;)
|
Tum fotograflara begeniyde baktim.
Sut agacindan bende de var.Okuldan celik almistim,boyu uzun ama henuz koklenme asamasinda.Sayfaniz sayesinde adini ogrenmis oldum.:) |
Teşekkür ediyorum sevgili sakdag,inşallah hepimiz bol çiçekler görürüz.;)
|
Sevgili Tika,beğenmenize sevindim.Bendeki euphorbia trigona (süt ağacı),henüz 9 aylık bir köklendimi tamamdır,sorunsuz büyüyor.Köklenme aşamasında fazla sulamayın,çürümesine yol açabilir.;)
|
sevgili ipektuğçe, sayfan hayırlı olsun canım. ve belirtmek isterimki çok güzel türlerin var bence bol çiçekli güneşli güzel günlere...
|
Teşekkür ediyorum sevgili kaktüssevdası,beğenmene ve ziyaretine mennun oldum.Son 1 yıldır Alacakaranlık arkadaşımızın sayesinde çeşitlerim arttı vede artmaya devam ediyor.:);)
|
2 Eklenti(ler)
Son çiçeklerimizi de açtık.
|
2 Eklenti(ler)
Bunlarda bebişlerim,tohumunu 3 ay önce ekmiştim.En büyüğü şu anda 0.6 cm ancak geliyor.;) Yeni ektiğim tohumlarda var,biraz büyüyünce onlarıda paylaşırım.
|
Maşallah.
|
Sayın ipektuğçe, sayfanızla birlikte güzel kaktüs ve sukulentlerinizle tanıştık. Hepsi çok güzeller. Güle güle yetiştirin, bol bol da çiçeklerini görün...
Aslında sadece fotoğraf yüklemek yerine o bitkilerle ilgili birkaç bakım tiyosu da paylaşsanız bizlerle nasıl olur:) Mesela ben 1,5 yaşındaki tohumdan yetişen Adenium'unuzun hikayesini çok merak ettim:) Sevgilerimle... |
Sn.kaktüs_35 ve selenn hanım beğeniniz için öncelikle teşekkür ediyorum.
Selenn hanım,ben adenıumlarımı 1 ay önce kaybettim.:( Aslında benimki tamamen acemi şansı diyelim, bu sene havalar çok sıcak geçti onun etkisimi bilemiyorum.Tohumdan yetiştirmek kolayda,devamını getirmek zor. Geçen sene ben bile böyle güzel gelişimine şaşırıyordum,toprağının yarısını bahçe toprağı,yarısını kum olarak hazırlayıp dikmiştim. Oldukça geçirken topraktaydı,sulamayı da toprağı kontrol edip iyice kuruyunca yapıyordum.15 günde bir kaktüslerime verdiğim sıvı gübreden veriyordum.Bu sene yine aynı şeyleri yaptım ama malesef olmadı yaşatamadım. Gövdede problem olduğunu farkettim,söküp kontrol ettim kökler sağlamdı fakat gövde buruşmuştu:( Yumuşayan yeri kesip köklendirmeye çalıştım olmadı. |
2 Eklenti(ler)
Yeni bitkilerim den Senecio crassissimus
|
1 Eklenti(ler)
Euphorbia Obesa ,birini erkek kardeşim için aldım,bayram hediyesi:)
|
1 Eklenti(ler)
Purpusorum
|
1 Eklenti(ler)
Rebutia albiflora
|
1 Eklenti(ler)
Notocaktüs magnificus
|
Sevgili ipektuğçe Adeniumlarınıza üzüldüm. İnsan emek verip tohumdan ürettiği bitkilerin gelişimini izledikçe ne kadar mutlu oluyorsa kaybettikçe de o derece üzülüyor.
Her sene aynı bakımı yapmış olduğunuza göre muhtemelen bu seneki aşırı sıcaklar sebep olmuştur diye düşünüyorum. Bu seneki sıcaklar birçok bitkiseveri zorladı, buraya gelin bakın güneşe hasretiz biz burada :) Yeni bitkilerinizi güle güle yetiştirin, kayıpsız bol bol çiçeklerini görmenizi dilerim. |
Sevgili selenn hanım,ziyaretinize ve temenni nize çok teşekkür ediyorum.
Her kayıp yaşadığımda kalbimden bir parça kopuyor sanki ama yılmak yok yola devam.;) Mart ayında elimde kalan tohumlarla tekrar deniyeceğim.:rolleyes: Bu sene aşırı sıcaklardan bir çok bitkimi kaybettim,kaktüsler vefalı çıktı.Bende yeni tür alırken en çok onlara yer vermeye karar verdim.:) Hayırlı bayramlar,sevgilerimle... |
Sayın İpektuğçe, yeni bitkilerinizin arasında en çok Senecio carissismusu gördüğüme sevindim, benim de küçük bir çeliğim vardı ve köklendirmeyi başardım. Sizin bitkinizi de ilgiyle takip ediyor olacağım. Pek fazla kimsede görmedim bu güzeli, henüz keşfedilmeyenlerden sanırım ama yapraklarının şekli, buğusu ve yaprak kenarlarındaki mor çizgilerle çok güzel bir sukulent.
|
Teşekkür ediyorum sevgili sakdağ,bende Senecio crassissimus un yaprak formu ve mor çizgilerine vurulup aldım.
Gösterişsiz, sarı papatya şeklinde çiçekte açıyormuş.Benim için bu hali bile güzel,açmasa da olur:) Sizinde köklendirdiğini ze sevindim,zormu oldu :confused: Bu güzelden Yener abimizde de var;) |
1 Eklenti(ler)
Balkondan bir iki güzel, Sarıkız (Lysimachia nummularia).
|
Lysimachia'yı çok severim ama yandaki Scilla da ayrı güzel:)
|
2 Eklenti(ler)
Exacum affine (İran menekşesi),
Üzerinde bir sürü tomurcuk var,hepsi bir açsa harika olacak.:) Yakıcı güneşi sevmiyor,geçen haftalar da gölgede dururken şimdiki güneşten memnun. |
1 Eklenti(ler)
Sedum sieboldi,çiçeğini açması ne kadar uzun sürüyormuş.:rolleyes:
|
2 Eklenti(ler)
Yılan kaktüsüm (aporocactus flagelliformis) nihayet yavru vermeye başladı :cool:
|
2 Eklenti(ler)
Kalachoe rhombopilosa,yaprak yapısına hayranım bu bitkinin. ;)
|
2 Eklenti(ler)
E-miliim
|
1 Eklenti(ler)
Yeni aldığım atlaslar.
|
2 Eklenti(ler)
...
|
4 Eklenti(ler)
Huernia çeşitlerim.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:30. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025