agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   Sûz-i Dilârâ / Kaktüs ve Sukulentler (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/27822.htm)

celalim01 08-12-2017 14:56

Güzellikleri gördük.Çok güzeller

Sûz-i Dilârâ 08-12-2017 16:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cockpit (Mesaj 1524602)

... Bendeki Astrophytum ornatum çok sağlıklı iken bir anda kök çürümesi yaşadı. Dilimledim , yoğun bakıma kaldırdım ama sabah kontrolünde içe çökme/kuruma belirledim. Normal sulama zamanlarındaki aralığı artırmak gerek galiba.

Fraliea castanea'nın doğal ortamı kumluk arazi. Bu nedenle aşırı güneşte kuma gömülüyor, sizin çakıl taban bunu sağlamayabilir.

...

Uyarılar için çok teşekkür ederim dikkat edeceğim. Astrophytum ornatum'u saksının en altına iri pomza, ortaya kaktüs toprağı, gövdenin olduğu kısma da küçük pomza olacak şekilde dikim yaptım.

Sulama konusunda kaktüslerin hassasiyetlerini iyi bilirim, geçen yıl bir bitkimi bir gecede kaybettim, çok sevdiğim çok emek verdiğim bir bitkiydi. O yüzden pür dikkatim bu konuda.

Fraliea castanea'yı kuma mı geçirmeliyim? İnce kum sanki suyu tutar gibi geliyor, çürütmeyelim. :(

cockpit 08-12-2017 17:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ (Mesaj 1524651)
.........
Fraliea castanea'yı kuma mı geçirmeliyim? İnce kum sanki suyu tutar gibi geliyor, çürütmeyelim. :(

O anlamda söylemedim. Üstteki katı , pomzayı kaldırırsanız yeterli olacaktır demek istedim. :)

Sûz-i Dilârâ 11-01-2018 18:03

5 Eklenti(ler)
Her zaman güzel şeyler yaşanmıyor tabii.

Adeniumlarımda klasik çürük mevsimi başladı ama bu sefer sonuç ölümcül oldu.

Şişman adeniumum yine gizli gizli çürümüş. Farkedince anında saksıyı boşalttım.

Eklenti 664200

Bu sefer çürüme damarlarla gövde arasındaki bölümün tamamını sarmış. Kökler sağlam.
Eklenti 664201

Hastalık gövdeden yukarıya doğru gidiyormuş.

Eklenti 664202

Çürük kısım o kadar kötüydü ki sıkınca su çıktı.

Eklenti 664203

Daha önce saç telinden biraz kalın tek bir damar sağlam kalmıştı çürük kısımları temizleyip temiz toprağa geçirmiştim, kurtulmuştu, bu defa damarlar ve sağlam gövde arasındaki bütün bağlantı gitmiş. Hastalık gövdenin orta kısmına kadar da ilerlemiş. Yapacak tek şey bıçağı temizleyip sağlam yerleri kestim. Çelikler hazırladım sonra ondan da vazgeçtim, iki adet minicik çeliği alıp gerisini attım.

Eklenti 664204

Sûz-i Dilârâ 11-01-2018 18:08

2 Eklenti(ler)
Bunlar da hastalıkla ilgili diğer fotoğraflar.

Yapraklarda böyle bir oluşum vardı. İncelerken elimle gövdeyi sıktığımda çürük oluştuğunu anladım.
Eklenti 664205

Eklenti 664206

7 senelik arkadaşımdı bu bitki, Van'da arkadaşım ve hatta kardeşim diyebileceğim Feyza ile internetten tohum sipariş etmiş sonra da elimizdeki tohumları yarı yarıya değiş tokuş yapmıştık, bu adenium Feyza'dan bana geçen tohumlardandı. :( Çimlenmesini takip etmek ne heyecanlı süreçti, arkadaşım saksıyı yatarken başucuna koyuyormuş deli. :) Birbirimizin çiçeklerini görmek için ne sabırsızlanırdık, o menekşelerime hastaydı ben de onun adeniumlarına. Bir saksı dolusu kumun içinde onlarca adenium çimlendirmişti, bakarken sanki Güney Afrika'da bir çölde ya da Serengeti'de gibi hissettirirdi :)

Sûz-i Dilârâ 14-01-2018 12:05

2 Eklenti(ler)
Bu aralar crassula marnierinama bakmaya doyamıyorum;)

Eklenti 664327

Crassula springtime ise tomurcuklarını büyütmekle meşgul, açınca şölen olacak;)
Eklenti 664328

Sûz-i Dilârâ 26-01-2018 18:58

5 Eklenti(ler)
Güncellemelere devam. ;)

Titanopsisim tohum yapmıştı, unlu bit temizlerken tohum kesesini de aldım ve ektim, 2. günde çimlendiler.

Eklenti 664921

Gittigidiyor'da "kaktussukulent06" diye bir dükkandan aldığım gymnocalycium tohumları, 50 adetten dayanamayıp birazını ektim. Tohumlar tazeymiş, bu dükkan çok temiz iş yapıyor, bitkiler çok sağlıklı, gelen bitkiler fotoğraflarda görünenden daha canlı ve sağlıklı oluyor. Bana da sayın cockpit önermişti, kendisine teşekkür ederim.

Eklenti 664922

Bugün çiçek odamın temizliğini yaptım. Her ne kadar günde kaç kez tepelerinde bitip izlesem de belirli aralıkla saksıları elden geçirmek, bitkilerimle temas etmek hem bana hem onlara iyi geliyor. Bu şekilde iki tanesindeki çürümeyi erken görüp tedbir aldım. Bugünden kareler.

Eklenti 664923
Eklenti 664924
Eklenti 664925

Sûz-i Dilârâ 26-01-2018 19:03

5 Eklenti(ler)
Faucaria tigrina'da son çiçeklenmesinden sonra tohum kesesi oluşturdu. ;)

Eklenti 664926
Eklenti 664927

Gözdelerimden huernia, stapelia (ve o giller:dilli:)
Eklenti 664928

Titanopsislerimden soğukta kalan pembeleşti, ılık odada duran yeşil kaldı.
Eklenti 664929
Eklenti 664930

Etiket sipariş edeceğim yakın zamanda hepsinin adını yazarım böylece öğrenmem kolaylaşır. ;)

Sûz-i Dilârâ 26-01-2018 19:09

5 Eklenti(ler)
Lophophora willamsii ve diğerleri :)
Eklenti 664931
Eklenti 664932
Eklenti 664933
Eklenti 664934
Eklenti 664935

Sûz-i Dilârâ 26-01-2018 19:12

3 Eklenti(ler)
Ve diğerleri
Eklenti 664936

Bu oksalis apartmanın minicik bahçesinde çimlenmişti. Ev sahibi teyzenin süpürgesine denk gelip canından olmasın diye acıyıp saksıya aldım.
Eklenti 664938

nanemolla 26-01-2018 20:11

Sn Sûz_i Dilârâ beğen butonu size feda olsun:cool:.Ama bu defa beğen butonunu size atfederek tıkladım sürekli.Bu kadar emek bu kadar sevgi ve bu enerji daha nice beğenileri hakediyor.Emeklerinizin karşılığını doyasıya görmeniz dileğiyle sağlıcakla kalın.;)

Sûz-i Dilârâ 28-01-2018 18:01

3 Eklenti(ler)
Çooookkk teşekkür ederim, sevgili nanemolla darısı senin başına.

Geçen sene forumdan gelen 3. senesindeki atlasım çiçek açtıydı. Yaz sıcaklarında açtığından fotosunu çektim ama eklemediydim.

Bir de bahar ve ilk yazda bitkilerimiz öyle gösterişli, güzel hallere giriyor ki kış günü ağzımızdan sular akıtan bazı görüntülerini yazın beğenmeyip eklemeyebiliyorum. Ama işte kış günü dedim ya el mahkum tek çiçeğe bile kanabiliyoruz.

Bu güzel atlas arkadaşımız da yazın açmıştı eklemeye gerek duymamıştım şimdi türünü merak ettim, acaba şu meşhur selenicereus olabilir mi?

Eklenti 665068

Yarım hoca dinden yarım hekim candan eder diye boşuna dememişler. Ben yarım akıllı da lithopsları yazın suladım. Bu saksıdan geriye yalnızca iki tane kaldı, o da ne uğraşlarla. Biraz da günah çıkaralım:o

Eklenti 665069

Şu stapelia, huernia vs. türlerine hastayım, çok fantastik, yerüstünde denizaltı manzarası;) Bir denizyıldızı karşınızda ama deniz tabanında değil yeryüzünde, yaprakların arasında:cool:

Eklenti 665070

Sûz-i Dilârâ 22-02-2018 09:48

5 Eklenti(ler)
Gelelim kaktüslerimizden güncel görüntülere.

Burada bol miktarda ve kendiliğinden yetişip koca ağaç görüntüsüne ulaşan Hint incirlerini görüp o lezzetli ötesi meyvelerini de yedikten sonra meyvesi yenen kaktüsgillere de ilgi başladı bende.

Bu arkadaşın da meyvesi yeniyor: Pitaya ejder bitkisi. Bİr süre sonra saksısını büyüteceğim.

Bu arada boğazına düşkün bir forumdaşımı da unutmadım onun için de çoğaltılacak.

Eklenti 666762

Senecioları daha önce hep küçük saksılarda yetiştirmeye çalıştım, daha sevimli görünüyor diye. Oysa onun toprak boyunca uzattığı dallarından damar atıp köklenmeye ve güçlenmeye ihtiyacı varmış.

Eklenti 666763

Titanopsislerimden birini unlu bitler sarmıştı, kulak çöpüyle temizledim ve açık havaya aldım, ancak temizlik yaparken biraz hırpalamışım, yeni süren narin yapraklar karardılar.

Eklenti 666764

Bu da sürekli dışarıda tuttuğum titanım. Renk değişimlerini yukarıdan aşağıya mesajlardan takip edebilirsiniz. Yeşilden pembeye.

Eklenti 666765

Crassula springtime'da mutlu sona az kaldı.
Eklenti 666766

Sûz-i Dilârâ 22-02-2018 09:51

2 Eklenti(ler)
Cadı kızımı eklemezsem olmaz. Huernia pendula.

Eklenti 666767

Bir crassula fotoğrafı daha. Renk değişimi yeşilden bu gördüğünüz renge kadar geldi. Sukulentgillerin en güzel tarafı da bu renk değişimleri zaten. ;)

Eklenti 666768

sakdag 22-02-2018 10:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ (Mesaj 1529461)
Çooookkk teşekkür ederim, sevgili nanemolla darısı senin başına.

Geçen sene forumdan gelen 3. senesindeki atlasım çiçek açtıydı. Yaz sıcaklarında açtığından fotosunu çektim ama eklemediydim.

Bir de bahar ve ilk yazda bitkilerimiz öyle gösterişli, güzel hallere giriyor ki kış günü ağzımızdan sular akıtan bazı görüntülerini yazın beğenmeyip eklemeyebiliyorum. Ama işte kış günü dedim ya el mahkum tek çiçeğe bile kanabiliyoruz.

Bu güzel atlas arkadaşımız da yazın açmıştı eklemeye gerek duymamıştım şimdi türünü merak ettim, acaba şu meşhur selenicereus olabilir mi?

Eklenti 665068

Yarım hoca dinden yarım hekim candan eder diye boşuna dememişler. Ben yarım akıllı da lithopsları yazın suladım. Bu saksıdan geriye yalnızca iki tane kaldı, o da ne uğraşlarla. Biraz da günah çıkaralım:o

Eklenti 665069

Şu stapelia, huernia vs. türlerine hastayım, çok fantastik, yerüstünde denizaltı manzarası;) Bir denizyıldızı karşınızda ama deniz tabanında değil yeryüzünde, yaprakların arasında:cool:

Eklenti 665070

Sevgili Suz-i dilara açan atlasının aynısından bende de açtı bu sene. Ben de bi komşumuzdan almıştım, ondayken yıllardır açmamıştı. Yani isimsiz bir güzel şimdilik. Selenicereus değil ama ondan eminim. Benim ki çok güzel kokuluydu. Yine de çok özel bir tür bence, iyi bakın ona. ;)

Sûz-i Dilârâ 05-03-2018 08:31

3 Eklenti(ler)
Kaktüslerim için masa yaptırdım. Üç adet üç farklı boyda, ön öne koyduğunuz zaman tribündeki oturaklar gibi oluyor veya merdiven basamağı gibi. Kimse diğerinin güneşini engellemiyor.

En küçük olanına büyük saksılı kaktüslerimi yerleştirdim. Pek bi yakıştılar.;)
Eklenti 667019

Crassula'da mutlu sona az kaldı, bu ay içinde bütün çiçekler açmış olur artık.

Eklenti 667020

Komşumun balkonunda perişan haldeydi, alıp saksısını değiştirdim, bahçeye çıkardım, hem coştu hem çiçek açtı.

Eklenti 667021

Gül Batur 05-03-2018 20:12

Güle güle kullan dilaracım hepsi birbirinden güzeller yakışmış .

Sûz-i Dilârâ 17-03-2018 11:28

2 Eklenti(ler)
"Springtime" tamamen açtı. ;)
Eklenti 668158
Eklenti 668159

yesimk 16-04-2018 15:33

ne güzeller hepsi de :)
kalancohe lere bayıldımmmm, ömrüm boyunca ilgimi çeken ilk çiçekti heveslenip aldım ama ben bir türlü beceremiyorum yetiştirmeyi ve çok nazikler hemen yaprak biti oluveriyorlar :(

Sûz-i Dilârâ 18-04-2018 17:49

5 Eklenti(ler)
Kaktüs sukulentlerimden güncel görüntüler. Bazıları çiçeklenme hazırlığında.

Eklenti 671219
Eklenti 671220

Bu cici sedumu bir kır gezimizde bulmuştum, bir dalcık alıvermiştim, başka bir gezimizde beğenip eve getirdiğim taş üzerine aranjman yapıverdim.

Eklenti 671221

akçabardak ablamdan gelen echeveria türü. Sevdiğim tek echeveria türü. Şansımdan onu göndermiş;) teşekkürler ablacım.;)
Eklenti 671222

Sedum burrito, önceki bitkim çok aşırı yavaş gidiyor ve sürekli bitleniyor diye başkasına vermiştim sonra dayanamadım yine aldım.
Eklenti 671223

Sûz-i Dilârâ 18-04-2018 17:55

5 Eklenti(ler)
Değişik görüntülerle devam edelim.

Eklenti 671224

Bu arkadaşları kaktüs toprağında çürütürdüm, tamamen ponzaya geçirince hayatta kaldılar. Bazı bitkiler sadece ponzada gayet güzel gidiyor, lithops ve titanopsisler de bunlardan.
Eklenti 671225

Obesam da çiçek açtı, çiçekleri çok gösterişsiz ve sade bir taç gibi tepesini sarıverdi.
Eklenti 671226

Bu da akçabardak ablamdan gelenlerden aslında daha da büyümüştü ama kış çıkışı çürümüş, hemen çürük yerden kesip temiz toprağa alınca düzeldi.
Eklenti 671227

Lophophora (:confused:) çok sevdiğim bitkilerimden ama yavaş ilerliyor.

Eklenti 671228

Sûz-i Dilârâ 18-04-2018 18:02

5 Eklenti(ler)
Çam kozalağı kaktüsü kenardan verdiği yavruları ayırıp yedekleyince diğer yavrular geldi.

Eklenti 671229

Ayırdığım yavrular.

Eklenti 671230

P. compactum "artık saksımı büyüt" diye feryat ediyor.
Eklenti 671231

Faucaria tigrina kış çıkışı yine çürüyenlerden, farkettiğim anda saksıyı boşaltıp çürük yerlerden kestim ve iki ayrı saksıya diktim. İkisi de tuttu.
Eklenti 671232

Sayın evdeçiçek'ten gelen ayı patisi (cotyledon tomentosa) bitkisini minik dallarından çelikleyip yeniden diktim. Boyuna biçimsiz uzuyordu şimdi iyi oldu, saksıyı doldurdu.
Eklenti 671233

Sûz-i Dilârâ 18-04-2018 18:07

5 Eklenti(ler)
Yemek vakti, şunları da ekleyip çıkacağım, kaktüsçü arkadaşların siteye girince bakacakları bir sayfa olsun diye ekliyorum. Canınız sıkılmasın, her şey sizler için:D

elifaydin 19-04-2018 15:13

Sayın Sûz-i Dilârâ şu çam kozalağı kaktüsüne bayıldım ne kadar değişik bir tür öyle. ve tabii ki her birine kocaman bir maşallah diyeceğim.

Sûz-i Dilârâ 26-04-2018 21:02

5 Eklenti(ler)
Tohumdan yetiştirdiğim ve çok sevdiğim bir tür olan lithopslar.

Bebek lithopslarım.
Eklenti 671900

Aloinopsis miks grubu. Dört tohum çimlendi biri epey önde gidiyor.
Eklenti 671901

Bunlar da faucaria miks grubum.
Eklenti 671902

Diğer kaktüslerim.

Eklenti 671903
Eklenti 671904

Sûz-i Dilârâ 26-04-2018 21:03

1 Eklenti(ler)
Devam...
Eklenti 671905

Sûz-i Dilârâ 29-04-2018 17:26

5 Eklenti(ler)
Polytele eğriliğiyle pizza kulesini andırıyor. :)

İlknur44 29-04-2018 20:09

1 Eklenti(ler)
İyi akşamlar Sevgili Sûz-i Dilârâ ablacım, maşallah Allah nazarlardan korusun. Çiçekleriniz çok güzeller.
Crassula marnierina bir başka güzel banada göndermiştin tekrar teşekkür ederim. Acaba bakımını nasıl yapıyorsun benimki hiç mutlu
Değil.
Uyku çiçeğim kendini toparladı bütün yapraklarını kopardım.Tekrar canlandı iki tanede tomurcuğu var. Diğer kaktüsler iyi şimdilik çok teşekkür ederim.

Sûz-i Dilârâ 29-04-2018 20:16

Güle güle büyüt İlknurcum, crassula çok gevşek toprakta, aydınlık alanda bakıyorum, öğlen güneşinden koruyorum ve susadıkça su veriyorum. Bitkilerimi genel olarak hazırladığım enzimi (bitki besini) sulama suyuna karıştırarak sularım.

Ama en önemlisi toprak bence oldukça gevşek olmalı. Toprak karışımında neler kullandın anlatma imkanın var mı?

İlknur44 29-04-2018 20:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ (Mesaj 1538768)
Güle güle büyüt İlknurcum, crassula çok gevşek toprakta, aydınlık alanda bakıyorum, öğlen güneşinden koruyorum ve susadıkça su veriyorum. Bitkilerimi genel olarak hazırladığım enzimi (bitki besini) sulama suyuna karıştırarak sularım.

Ama en önemlisi toprak bence oldukça gevşek olmalı. Toprak karışımında neler kullandın anlatma imkanın var mı?

Biraz bahçe toprağı, biraz dere kumu ve torf ablacım.
Toprağı gevşek görünüyor.

Sûz-i Dilârâ 30-04-2018 08:35

Kaktüs sukulent yetiştirirken en önemli hususlardan biri onlara küçük saksılarda bakmamız. Küçük saksılarda su tahliyesi çok çok sorunsuz oluyor. Saksının tamamı bitkiyle dolduğunda sadece ve sadece bir numara büyük saksıya alınır. Devasa büyük saksılara küçük bitkileri ektiğimizde çürüme riski daha fazla oluyor.

Bir bitki bir saksıda bir yıl kalabilmeli, benim kaktüslerimden bazıları iki senedir aynı saksıda saksıyı tamamen doldurmasını bekliyorum değişim için.

İlknurcum sayfana marnierinanın bir fotoğrafını atman mümkün mü bir inceleyelim beraber.;) Saksısıyla ve durduğu yerle beraber hepsini görelim.

İlknur44 01-05-2018 20:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ (Mesaj 1538794)
Kaktüs sukulent yetiştirirken en önemli hususlardan biri onlara küçük saksılarda bakmamız. Küçük saksılarda su tahliyesi çok çok sorunsuz oluyor. Saksının tamamı bitkiyle dolduğunda sadece ve sadece bir numara büyük saksıya alınır. Devasa büyük saksılara küçük bitkileri ektiğimizde çürüme riski daha fazla oluyor.

Bir bitki bir saksıda bir yıl kalabilmeli, benim kaktüslerimden bazıları iki senedir aynı saksıda saksıyı tamamen doldurmasını bekliyorum değişim için.

İlknurcum sayfana marnierinanın bir fotoğrafını atman mümkün mü bir inceleyelim beraber.;) Saksısıyla ve durduğu yerle beraber hepsini görelim.

İyi akşamlar ablacım fotoğrafı attım.saksısı küçük pet bardağa diktim. Yeri aydınlık sabah güneşi biraz görüyor.

h_dogan 03-05-2018 12:46

Hepsi çok çirkin. :D

4. fotoğraftaki Anacampseros sp. bende de var çok su da istemiyor az su da.
Biraz nazlı. Yalnız tohumdan da çoğalıyor o yüzden sıkıntı yok. :)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ (Mesaj 1537782)
Değişik görüntülerle devam edelim.

Eklenti 671224

Bu arkadaşları kaktüs toprağında çürütürdüm, tamamen ponzaya geçirince hayatta kaldılar. Bazı bitkiler sadece ponzada gayet güzel gidiyor, lithops ve titanopsisler de bunlardan.
Eklenti 671225

Obesam da çiçek açtı, çiçekleri çok gösterişsiz ve sade bir taç gibi tepesini sarıverdi.
Eklenti 671226

Bu da akçabardak ablamdan gelenlerden aslında daha da büyümüştü ama kış çıkışı çürümüş, hemen çürük yerden kesip temiz toprağa alınca düzeldi.
Eklenti 671227

Lophophora (:confused:) çok sevdiğim bitkilerimden ama yavaş ilerliyor.

Eklenti 671228

Sûz-i Dilârâ 04-05-2018 14:57

3 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1539131)
Hepsi çok çirkin. :D

4. fotoğraftaki Anacampseros sp. bende de var çok su da istemiyor az su da.
Biraz nazlı. Yalnız tohumdan da çoğalıyor o yüzden sıkıntı yok. :)

Sizinkiler daha çirkin:D

Bu gymno'nun açık halini anca bu kadar yakalayabildim.
Eklenti 672721

Yeni faucarilarımdan biri. Vahşi bir hayvanın ağız içi gibi. Bu görüntüye bayıldım. Ayrıca o ağızın içinde olmadığıma da :D
Eklenti 672722

Üretimdeki seneciolarım.
Eklenti 672723

sukulent sever 04-05-2018 15:28

Merhaba sevgili Sûz-i Dilârâ.. Kaktüs ve sukulentlerin hayranlık uyandırıyor..Çok sağlıklılar, keşke ben de şu an Tarsus'ta yaşasaydım dedirtiyor:)) Senecio fotoğraflarını görünce sormak istedim, onları hangi koşulda çoğaltıyorsun? Balkonda mı iç mekanda mı? Benimkilerde hiç gelişme belirtisi yok

Sûz-i Dilârâ 04-05-2018 16:24

Çok teşekkür ederim. ;)

Senecioların anaçları şu an balkonda ve serin yerde, hiç güneş almıyorlar. Çelikler içerde, yine güneş almıyorlar, oda penceresi hep açık ve hava akımı üzerindeler.

Sevgi Durul 04-05-2018 17:17

Sevgili Sûz-i-Dilârâ, adeta coşmuşlar, üretim tam gaz, maşallah diyeyim.

Bu arada çam kozalağı kaktüs çok ilginçmiş, daha önce hiç görmemiştim. :) Açınca da paylaşırsın değil mi?

Sevgiyle büyüsünler.:)

Sûz-i Dilârâ 04-05-2018 18:03

Çok teşekkür ederim canım ablam;)
Çam kozalağı bir euphorbia türü, çiçek açar mı bilmiyorum ama açarsa kesin paylaşırım.

sukulent sever 04-05-2018 22:33

Senecioların anaçları şu an balkonda ve serin yerde, hiç güneş almıyorlar. Çelikler içerde, yine güneş almıyorlar, oda penceresi hep açık ve hava akımı üzerindeler.[/QUOTE]

Bilgiler için teşekkür ediyorum..Ben güneş alsın diye cam kenarına koymuştum, yerini değiştireyim o zaman;)

cleryaa 05-05-2018 00:34

Merhaba, bitkilerinize bayıldım çok güzeller. Uzun ömürleri olsun.;)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025