agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   Sûz-i Dilârâ / Kaktüs ve Sukulentler (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/27822.htm)

gürkan63 24-06-2012 19:47

Sayfanız hayırlı olsun Sayın Sûz-i Dilârâ.Güzel bir görsel sundunuz,artık siz de kurtulamazsınız gibime geliyor,kolay gelsin....:))

Sûz-i Dilârâ 25-06-2012 12:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi meraklı_amatör (Mesaj 989180)
Paskalyaların çiçeği atlas gibi daha doğrusu diğer kaktüs çiçekleri gibi yalınkat-düz çiçekler, yılbaşılarda ise çiçeklerin ortası katkat uzuyor.

Bu mesajdan sonra paskalya ile yılbaşıların çiçeklerine odaklanmaya başladım. :cool: Öğreneceğim, kendime inanıyorum.:D Atlasla yılbaşını ayırt etmem üç ayımı almıştı. Bir üç ay da buna veriyorum. :eek::rolleyes:

Sûz-i Dilârâ 25-06-2012 12:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gürkan63 (Mesaj 989240)
Sayfanız hayırlı olsun Sayın Sûz-i Dilârâ.Güzel bir görsel sundunuz,artık siz de kurtulamazsınız gibime geliyor,kolay gelsin....:))

Teşekkür ederim Gürkan Bey, şimdilerde üyelerin kaktüs sayfalarını geziyorum meğer neler varmış, hepsinden alacağım.:D

gürkan63 25-06-2012 22:05

Size de bulaşmış Allah yardımcınız olsun... Tabii ki Eşinizede....:D

Sûz-i Dilârâ 22-07-2012 11:47

2 Eklenti(ler)
35 nolu mesajımdaki kaktüsümde son durum :)
Eklenti 320329

Büyüdüklerini fotoğraflara bakınca daha iyi gördüğüm sukulentlerimden biri:D Zaman ne de çabuk geçiyor ve ne de çabuk büyüyorlar:D
Eklenti 320330

Satı Uğurtan 30-07-2012 02:22

Sevgili Suz-i Dilara, sayfan hayırlı uğurlu olsun, sağlıkla tadını çıkar benden kaktüs ve sukulent isteğin olursa seve seve gönderebilirim sevgiler.

günebakan 30-07-2012 10:50

Sevgili Suz-i dilara sayfan hayırlı olsun bitkilerin çok güzeller umarım daha güzellerine de sahip olursun:)

Sûz-i Dilârâ 30-07-2012 11:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Satı Uğurtan (Mesaj 1003832)
Sevgili Suz-i Dilara, sayfan hayırlı uğurlu olsun, sağlıkla tadını çıkar benden kaktüs ve sukulent isteğin olursa seve seve gönderebilirim sevgiler.

Çok teşekkür ederim sevgili Satı Uğurtan, üyelerin kaktüs sayfalarını geziyorum tek tek, şimdilik çeşidi artıramam çok çok beğendiklerim olunca en azından aklıma yazıyorum. Taşınma ihtimalimiz var Van'dan ama bu yaz değil seneye yaza. O yüzden elimdeki türleri artırmama kararı aldım. Bunları bir sağ salim gideceğimiz yere götüreyim başka bir şey istemiyorum. :(

Ama teklifinizi yazdım bir kenara hakkım saklı kalır değil mi:confused:

Sûz-i Dilârâ 30-07-2012 11:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 1003904)
Sevgili Suz-i dilara sayfan hayırlı olsun bitkilerin çok güzeller umarım daha güzellerine de sahip olursun:)

Ay inşallah sevgili günebakan o günleri iple çekiyorum. Çeşidi artırmamak çok can yakıcıymış. Bakıp bakıp iç geçirmek ne kötü. :(

Satı Uğurtan 30-07-2012 16:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ (Mesaj 1003910)
Çok teşekkür ederim sevgili Satı Uğurtan, üyelerin kaktüs sayfalarını geziyorum tek tek, şimdilik çeşidi artıramam çok çok beğendiklerim olunca en azından aklıma yazıyorum. Taşınma ihtimalimiz var Van'dan ama bu yaz değil seneye yaza. O yüzden elimdeki türleri artırmama kararı aldım. Bunları bir sağ salim gideceğimiz yere götüreyim başka bir şey istemiyorum. :(

Ama teklifinizi yazdım bir kenara hakkım saklı kalır değil mi:confused:

Elbette istediğiniz zaman, istediğiniz yerde bende olan her bitkiden, seve seve gönderebilirim sevgiler.

...nokta 30-07-2012 17:26

Sevgili Sûz-i Dilârâ...
Sayfan hayırlı olsun bitkilerinde cidden güzeller...sukulentlerin ne çabuk büyümüş öyle maşallah :)...yalnız bir sorum olacaktı lithopsların çimlendi mi acaba...ben de internetten tohum almak istiyorum da çimlenmede sorun oluyor mu merak ettim?

Sûz-i Dilârâ 30-07-2012 17:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ...nokta (Mesaj 1004071)
Sevgili Sûz-i Dilârâ...
Sayfan hayırlı olsun bitkilerinde cidden güzeller...sukulentlerin ne çabuk büyümüş öyle maşallah :)...yalnız bir sorum olacaktı lithopsların çimlendi mi acaba...ben de internetten tohum almak istiyorum da çimlenmede sorun oluyor mu merak ettim?

;) Teşekkür ederim, evet beş adet lithops tohumundan şu anda iki tanesi çimlendi ama çok çok küçük oldukları için ne kadar uğraşsam da fotoğrafta net görüntü yakalayamadığım için fotoğraf ekleyemiyorum sayfaya:o

Türkan 30-07-2012 18:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ (Mesaj 1000979)
35 nolu mesajımdaki kaktüsümde son durum :)
Eklenti 320329

cok şirinler masallah.bu arada hosgeldin aramiza.bu kaktusun kac gunde bu hale geldi?

Ayşe Derin 30-07-2012 18:55

Teşekkür ederim, aranıza katılmak zevkti.
Hangi kaktüsü sorduğunuzu anlayamadım? En son karede arkadaki ise 10 yıl olmuştur, ne badireler atlattı sormayın, onun gövdesi ben tatildeyken bükülüp U şekli aldığı için zorunlu olarak o kısmı saksının tabanına adapte ettim, yani belki 80 cm zararımız var:)
Sırası gelmişken sorayım resimleyemediğim için tarif edeceğim.son kare öndeki kaktüsümde diken kümelerinin üzerinde pembe-kahvemsi 3mm lik şirinlikler var çok sayıda üstelik, bunlar çiçek olamaz değil mi?

Sûz-i Dilârâ 30-07-2012 20:22

Sevgili Ayşe Derin, kaktüsleriniz oldukça gelişkin ve güzeller maşallah diyelim nazar değmesin. Yalnız yeni üye olduğunuz için sanırım henüz bilmiyorsunuz, kaktüs fotoğraflarınızı yanlış yerde paylaştınız. ;) "Üyelerin kaktüs ve sukulentleri" başlığı altında isteyen herkes kendi adına başlık açar ve yalnızca kendi yetiştirdiği bitkilerin fotoğraflarını ve gelişimlerini paylaşır.

Siz de şu bağlantıda Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri - agaclar.net kısmında sol üst köşede "Yeni Konu Aç"a tıklayarak kendi adınıza kaktüs ve sukulent sayfası açabilir, fotoğraflarınızı burada bizlerle paylaşabilirsiniz. ;)

Sûz-i Dilârâ 30-07-2012 20:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Türkan (Mesaj 1004092)
cok şirinler masallah.bu arada hosgeldin aramiza.bu kaktusun kac gunde bu hale geldi?

Sevgili Türkan, sorduğunuz kaktüsüm çok hızlı gelişti ama kaktüs toprağına aldıktan sonra o üzerinde gördüğünüz yaprakları 22 Haziran'da vermiş 24 Temmuz'da gördüğünüz boyutlara ulaşmış.;)

Forumun güzel yanlarından biri bitkilerimizin fotoğraflarını eklediğimiz sürece gelişimlerini yakından ve takvime bağlı olarak izleyebiliyoruz.

Türkan 30-07-2012 20:29

ayse hanim sanirim yalnis anladiniz.suzi dilaraya sormustum
suzi dilaraya katiliyorum.kendi sayfanizi acmaniz sizin icin daha hayirli
yinede soyleyeyim cicekleriniz cook guzelmis.hepsinin durumu iyi gibi.cicek acmasini istiyorsaniz bol gunes alan bir yere koymalisiniz.birde cicek acmasi icin ozel gubrelerden kullana bilirsiniz.))))
evvvet dilara nerde kalmistik yukarda bir soru sormustum))))

Türkan 30-07-2012 20:39

sanirim ayni anda mesaj yazmisiz))))))))

Türkan 30-07-2012 20:41

aa birde benim sayfadaki su misirlarimla fasulyelerimin gelisimine bakarsaniz.zamanin nasil gectigini anlamiyorum.birde benimkiler cok cabuk buyuduler.bu cok guzel ciceklerin devamini dilerim)))

Ayşe Derin 30-07-2012 21:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ (Mesaj 1004124)
Sevgili Ayşe Derin, kaktüsleriniz oldukça gelişkin ve güzeller maşallah diyelim nazar değmesin. Yalnız yeni üye olduğunuz için sanırım henüz bilmiyorsunuz, kaktüs fotoğraflarınızı yanlış yerde paylaştınız. ;) "Üyelerin kaktüs ve sukulentleri" başlığı altında isteyen herkes kendi adına başlık açar ve yalnızca kendi yetiştirdiği bitkilerin fotoğraflarını ve gelişimlerini paylaşır.

Siz de şu bağlantıda Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri - agaclar.net kısmında sol üst köşede "Yeni Konu Aç"a tıklayarak kendi adınıza kaktüs ve sukulent sayfası açabilir, fotoğraflarınızı burada bizlerle paylaşabilirsiniz. ;)

Suz-i Dilara;
Çok teşekkürler uyarın için, bu sitenin kullanımı çözemedim bir türlü, evet yanlış olduğunun farkındalığıyla yine de senin o güzel sayfanda paylaşayım dedim sanırım zihnim sakin iken tekrar uğraşmak ve fotoları düzeltip koymak gerekiyor.Sağol böylelikle öğreneceğim sanırım.

...nokta 30-07-2012 23:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ (Mesaj 1004079)
;) Teşekkür ederim, evet beş adet lithops tohumundan şu anda iki tanesi çimlendi ama çok çok küçük oldukları için ne kadar uğraşsam da fotoğrafta net görüntü yakalayamadığım için fotoğraf ekleyemiyorum sayfaya:o

Sağlıklı sıhhetli büyürler inşallah da görürüz yavrucakları(valla ne diyeceğimi de bilemedim :) )...ben biraz tedirgindim çimlenme olmaz belki diye de...tohum olmazsa bile bir kaç lithops almayı düşünüyorum (Uşak ta bulabilirsem tabi...olmazsa İzmir e gideceğim almaya)...cevap için teşekkürler... :)

GÜLSEN_ 01-08-2012 08:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ (Mesaj 989167)
Yakından ve canlısını görmediğim için sürekli atlas çiçeğiyle karıştırdığım yılbaşı çiçeğim. İki kaktüs arasındaki fark aslında çok belirginmiş, canlısını görünce kavradım. Şimdi paskalya ve yılbaşını ayırt etmeye çalışıyorum. :dilli:

Bu, forumdan gelen yılbaşım (kırmızı çiçekli).:D

sevgili arkadaşım suz-i Dilara sayfan hayırlı olsun sonunda senide bu sevdanın içine kattık ya çok sevindim:pkaktüs hastalığı çok farklı gerçekten helede çiçeklerini gördünmü dahada kötü oluyoruz bir saksı, bir saksı daha derken evde koyacak yerde zorlanmaya başlıyoruz :osuz-i cim istersen sana paskalya kaktüslerinden gönderebilirim yılbaşı çiçeğinin diğer renklerindende sitemen yeterlidir :pherşey gönlünce olsun bol çiçekli günler hepimizin olsun ANTEPTEN SELAMLAR

Türkan 01-08-2012 11:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi AYŞE DERİN (Mesaj 1004155)
Türkan Hanım;
Öncelikle beğenmeniz ve sağlıklı olduklarını teyit etmenize çokk memnun oldum.Tüm gün güneş alan yerdeler + NPK uyguluyorum özel gübre derken ? isim verirseniz sevinirim.Bu kış kapalı balkona alıp su vermeden bekledim sabırsızlıkla baharı ama yine çiçeklenmediler.Yalnız ben sadece toprak ve kum karışımı kullanıyorum acaba o yüzden mi?
Yalnız sitedeki kaktüsleri gördükçe çok moralim bozuluyor:((

tesekkur.gubre olarak kaktus gubresi kullanabilirsiniz ama eger topragini degistirmek isterseniz dogal gubre(hayvan gubresi)oneririm.benimkiler bir suru tomurcuk verdiler 2 yili olmasina aldirmadan.iyi gunler

Ayşe Derin 03-08-2012 22:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ayşe Derin (Mesaj 1004150)
Suz-i Dilara;
Çok teşekkürler uyarın için, bu sitenin kullanımı çözemedim bir türlü, evet yanlış olduğunun farkındalığıyla yine de senin o güzel sayfanda paylaşayım dedim sanırım zihnim sakin iken tekrar uğraşmak ve fotoları düzeltip koymak gerekiyor.Sağol böylelikle öğreneceğim sanırım.

Arkadaşım;
İstemeden sayfanda rahatsızlık verdiğimin farkındayım, kusura bakma.Sanırım şimdi başarıp kendi resimlerimi sildim, üzgünüm....Ancak hoşgörün için teşekkür ederim.

ipektuğçe 03-08-2012 22:58

Sevgili Sûz-i Dilârâ,kaktüs ve sukulentleriniz çok güzelller,minikte olsalar çok tatlılar.Sizde bulaştığınıza göre artık devamı gelir inşallah bu güzelliklerin.Emeklerinize sağlık,sevgiler...

Sûz-i Dilârâ 11-08-2012 07:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi GÜLSEN_ (Mesaj 1004758)
sevgili arkadaşım suz-i Dilara sayfan hayırlı olsun sonunda senide bu sevdanın içine kattık ya çok sevindim:pkaktüs hastalığı çok farklı gerçekten helede çiçeklerini gördünmü dahada kötü oluyoruz bir saksı, bir saksı daha derken evde koyacak yerde zorlanmaya başlıyoruz :osuz-i cim istersen sana paskalya kaktüslerinden gönderebilirim yılbaşı çiçeğinin diğer renklerindende sitemen yeterlidir :pherşey gönlünce olsun bol çiçekli günler hepimizin olsun ANTEPTEN SELAMLAR

Gülşen hanım çok teşekkür ederim. On günlük bir köy gezisi yapmıştık yeni döndüm, mesajlara yeni bakıyorum geç cevap yazdığım için kusuruma bakmayın lütfen.

Paskalya kaktüslerinden tabi ki de isterim :D ancak şu taşınma işimiz bir netliğe kavuşsun ondan sonra. Yılbaşı çiçeğinin renklerinden de isterim:D Yılbaşı, atlas, paskalya çiçeklerimi evimin sağına soluna yerleştirip o muhteşem çiçeklerini seyretmek büyük zevk olur benim için. :)

Sûz-i Dilârâ 11-08-2012 07:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ayşe Derin (Mesaj 1005786)
Arkadaşım;
İstemeden sayfanda rahatsızlık verdiğimin farkındayım, kusura bakma.Sanırım şimdi başarıp kendi resimlerimi sildim, üzgünüm....Ancak hoşgörün için teşekkür ederim.

Ayşe hanım kusura bakılacak bir şey yok. İlk üye olduğumuzda biz de acemilikten pekçok hatalar yapıyorduk. Sonra bir bakmışız özel mesaj kutumuzda moderatörden bir uyarı:D böyle böyle öğrendik. ;)

Sûz-i Dilârâ 11-08-2012 07:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ipektuğçe (Mesaj 1005790)
Sevgili Sûz-i Dilârâ,kaktüs ve sukulentleriniz çok güzelller,minikte olsalar çok tatlılar.Sizde bulaştığınıza göre artık devamı gelir inşallah bu güzelliklerin.Emeklerinize sağlık,sevgiler...

İpek hanım güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Geçtiğimiz 10 gün köydeydik, Maraş merkeze de bir uğrayalım dedik ama sıcaklardan ne mümkün sadece bir gece kalabildik. Bir de Ramazan olunca hemen geri köyün serin havasına kaçtık. Sizinle ve Sevim hanımla tanışmayı çok istiyordum ancak mümkün olmadı.:(

ipektuğçe 12-08-2012 00:49

Sevgili Sûz-i Dilârâ,demek buralara kadar geldiniz,keşke tanışabilseydik mutlu olurdum.;) Yine bu aralar havalar iyi,Ramazan dan önce çok daha sıcaktı.Gölgede 43 dereceyken,güneşte 50 derecenin çok üstündeydi.İnşallah bir daha göreşebilmek ümidiyle,sevgiler

Sûz-i Dilârâ 31-08-2012 07:34

1 Eklenti(ler)
Gelişmelerle karşınızdayım:D Kaynana dili büyümeye devam ediyor.

Sûz-i Dilârâ 31-08-2012 07:38

1 Eklenti(ler)
Sevgili manolya_'dan gelen yılbaşı çiçeğim tuttu (zaten köklü gelmişti) ve yeni yapraklar çıkarıyor. Kendisi kırmızı çiçekli bir yılbaşı. :)

Sûz-i Dilârâ 31-08-2012 07:42

1 Eklenti(ler)
Kaynana topuzu, inatla topuzunu büyütmeye çalışıyor, yavru verse ölür sanki :)

Sûz-i Dilârâ 31-08-2012 07:47

2 Eklenti(ler)
Pembe ve kırmızı çiçekli atlaslarım da birer yeni yaprak verdiler.

Sûz-i Dilârâ 31-08-2012 07:49

1 Eklenti(ler)
Gelelim sukulentlerimize :)

Yavaş ama istikrarlı ve sağlam adımlarla büyüyorlar.

Sûz-i Dilârâ 31-08-2012 07:52

1 Eklenti(ler)
Gri rengi ve etli yaprağıyla çok hoşuma giden çiçeğim. :)

Sûz-i Dilârâ 31-08-2012 07:55

1 Eklenti(ler)
Yapraktan üretmeyi denediğim kalonche yavru verdi, ben de onu bir akrabama hediye ettim, artık bu yavrunun durumuyla ilgili başka bir görüntü ekleyemeyeceğim.

Sûz-i Dilârâ 31-08-2012 07:58

Şimdilik bu kadar.

Bu arada ölür diye korktuğum sukulentim de maalesef öldü:( Sıcaklara dayanamadı miniğim. :(

GÜLSEN_ 31-08-2012 10:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ (Mesaj 1013575)
Şimdilik bu kadar.

Bu arada ölür diye korktuğum sukulentim de maalesef öldü:( Sıcaklara dayanamadı miniğim. :(

öncelikle hoş geldin evine arkadaşım uzun zaman yazmayınca anlamıştım tatilde olduğunu.:pKıyamam ben o minkleree:(canın saolsun arkadaşım yenilerini alırız üzülme:p
Süz_iciğim o kaynana topuzun içerde galiba ve güneş görmüyo ondan dolayı boyuna boyuna uzayıp gidiyor at onu balkona ve ya bahçeye biraz güneş görsün ama birdende güneş altına koyma içerde olduğu için bahçeye uyum sağlaması lazım önce biraz gölge bir yer sonra arada güneş alan bir yer derken o yerini benimser sana hem yavru hemde güzel çiçekler açar görüceksin:p

Sûz-i Dilârâ 02-09-2012 19:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi GÜLSEN_ (Mesaj 1013618)
öncelikle hoş geldin evine arkadaşım uzun zaman yazmayınca anlamıştım tatilde olduğunu.:pKıyamam ben o minkleree:(canın saolsun arkadaşım yenilerini alırız üzülme:p
Süz_iciğim o kaynana topuzun içerde galiba ve güneş görmüyo ondan dolayı boyuna boyuna uzayıp gidiyor at onu balkona ve ya bahçeye biraz güneş görsün ama birdende güneş altına koyma içerde olduğu için bahçeye uyum sağlaması lazım önce biraz gölge bir yer sonra arada güneş alan bir yer derken o yerini benimser sana hem yavru hemde güzel çiçekler açar görüceksin:p

Kaynana topuzu on gün öncesine kadar cam önünde uzun saatler boyunca güneş alıyordu. Diğer bitkilerim güneşten olumsuz etkilenip yaprakları yanmaya başlayınca hepsini aynı pencerenin gerisindeki tv sehpasının arkasına koydum. Yine güneş alıyorlar ama tül arkasından ve daha geriden. :( Güneş keskin ısısını biraz kaybetmeye başlasın yine cam önüne koyacağım. Balkona çıkarma imkânım maalesef yok, hele bahçe ne mümkün! Apartman bahçesi. Şu müstakil evime bir kavuşsaydım. O zaman bahçe sayfası da açacaktım. :dilli:

Sûz-i Dilârâ 13-12-2012 16:24

3 Eklenti(ler)
Kaktüs-sukulent sayfamı güncelleme zamanı gelmiş;)

Kalonche'lerle başlayalım (yazılışını da bir türlü öğrenemedim);

Boylarına bakmadan çiçek açmaya hazırlanıyorlar, merakla bekliyorum o güzel renklerini :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:28.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025