![]() |
Arkadaşlar bir anlık ilham diyelim ilham geldi ve yaptım. :)) O an elimdeki imkanları kullandım umarım tutar bende bekliyorum ne olacak diye. Olumsuzluklarda sonuçlansa bile durmak yok yola devam.
|
5 Eklenti(ler)
Eklenti 292987
Eklenti 292988 Eklenti 292989 Bir kaç tanede sukulentlerimden görüntü Eklenti 292990 birkaç kaktüsüm Eklenti 292991 İlk kaktüs çiçeklerim |
5 Eklenti(ler)
Eklenti 300863
Güneşle gelen güzellik. Eklenti 300868 Karışık kaktüş tohumlarımdan yeni çimlenenler. Eklenti 300891 |
4 Eklenti(ler)
|
Allah analı babalı büyütsün :) Saksılardaki yerlerini aldıkça daha da güzel durmaya başlamış.Kısmetse bu yaz ben de başlayacağım.Bu site beni kaktüs sevdalısı yaptı diyebilirim.
Bu arada çimlenme nasıl gidiyor, arada bir resimler atarsanız çok seviniriz.Şahsen çok merak ediyorum :) |
Teşekkürler. Karısık kaktüs tahumu ekmiştim ama ögrendiğim kadarıyla her tohumun farklı çimlenme süresi varmış. Benim ektiyim tuhumlardan 30-40 aret çimlendire bildim. Farkrlı nedenlerden dolayı 15-20 tanesi sağlıklı bir şekilde büyümelerini sürdürüyorlar. İlk deneme ve acemilikler ama en kısa zamanda yeni bir çalışma yapmak istiyorum.
|
5 Eklenti(ler)
Antalyada bulunan Taner Angay abinin serasından ewime misafir olanlar.
Eklenti 338687 Eklenti 338688 Eklenti 338689 Eklenti 338690 Eklenti 338691 |
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
Sn.kaktüs_35,sayfanızı yeni farkettim,çok güzel kaktüs çeşitleriniz var,yenilerde hayırlı olsun,güle güle büyütün.Tohumdan yetiştirdiğiniz kaktüslerin şu anki durumu nedir,büyüdüler mi acaba?
|
Teşekkürler. Umarım iyi bir yetiştirici olurum daha çok amatörüm. Tohum çimlenmesi ve 4-5mm olana kadar güzel ve sorunsuz oldu. Şehir dışında olduğum için yaşatamadım.
|
Yeni türlerinizi güle güle yetiştirin sayın kaktüs 35.
|
Teşekkürler selenn hanım.
|
2 Eklenti(ler)
|
Çimlenen tohumlarınız nasıl çimlendi neler çıktı fotoğrafları var mı aynı tohumdan bende aldım ne zaman ekmeliyim. Bunun gibi büssürü daha sorum var kusura bakmayın başınızı ağrıttım biraz.
|
Bu arada güzel olmuş söylemeyi unuttum
|
Teşekkürler. Çimlenmeyi yaz ortasında yapmıştım. Kullandığım tohum markasından gayet memlun kaldım ama içinde karışık farklı bir çok tür var. Tabi bunların çimlenme süreleri farklı edinliğim bilgilere göre. Ben bu çimlenmeden ortalama 35-50 tanesindi 3-4 mm olana kadar baktım.Acil olarak şehir dışına çıkmam gerektiğinden, geldiğimde hepsini kaybetmiştim.
|
Alıntı:
|
Doğru ve detaylı bilgi için. http://www.agaclar.net/forum/kaktus-...retim/2057.htm
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:35. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025