![]() |
1 Eklenti(ler)
Yakın plan...
|
1 Eklenti(ler)
5-Sedum!...
Aeonium arboreum. En sevdiklerimden, paramparca oldu canım benim. Ama bu haliyle bile çok güzel. |
1 Eklenti(ler)
Yakın plan...
|
Alıntı:
Kolay gelsin. |
27- sedum burrito
28- sedum sediforme 30-aeonium arboreum |
Alıntı:
Bir de köyün yamacından aldığınız sedum çok güzel gelişmiş.. Çiçek açtı mı hiç? Onu merak ettim.. :rolleyes: |
Alıntı:
Mutlaka işe yararlar sevgili selis çok teşekkürler. Ben yamaçta gördüğümde üzerinde salkım halinde şirin çiçekleri vardı. Ama bende açmadılar henüz. Başka saksıların dibine de minik parçalar sokuşturmuştum, canlı bunlar diye bir molekül olsa bile atmaya kıyamıyorum.;) Onlarda çok güzel gelişmişler, henüz dokunmadım. Saksı değiştirirken onları da arajmanlarda kullanacağım. Güzelleri sergilemem bitsin ben de size hoşunuza gidenlerden sürpriz yapabilirim :p. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Sizin sayfanızı dolaştım bitkileriniz ve sunumlarınız çok güzel. Umarım bir gün ben de sizin gibi olabilirim. Sevgilerimle. |
1 Eklenti(ler)
6- Sedum...!
Echeveria / eçeverya - saksı güzeli- boyalı hanım. Damkoruğugillerdendir. Hatırlatma için çok teşekkürler sevgili SDurul. Geçen sene limonun dibine sıkıştırdığım kopan minik bir yaprak bu hale gelmiş. Limonun saksısı kırılmıştı, onu değiştirirken bu güzelliği de aldım. Etrafında büyüyen ısırganlar ve envai çeşit ot parçalanmasını önlemiş. Ama etrafını temizlediğimde hayretler içinde kaldım. Doğa ne kadar bereketli. Sırayla her cepheden paylaşacağım. Eklenti 271253 Bu arada elimde saksı yoktu, bahçede atılmış makarna süzgecini kullanmak zorunda kaldım. Çapı 30 cm.:D:D:D |
1 Eklenti(ler)
Bu başka cephe...
|
1 Eklenti(ler)
Bu da diğer yönden...
|
Artık köyde dolaşırken gözüm devamlı teftiş halinde, saksı olarak kullanabileceğim objeleri araştırıyorum. :))
|
1 Eklenti(ler)
7- Sedum...Adını biliyordum ama ....!
Crassulaceae Graptopetalum paraguayense veya Hayalet Bitki, Hatırlatma için çok teşekkürler sevgili SDurul. :p Eklenti 271266 Bu güzellik benimle yıllardır yoldaş. İstanbul'daki evimden getirebildiğim bir kaç hatıradan birisi. :p |
1 Eklenti(ler)
Yakın plan...
|
1 Eklenti(ler)
6- Kaktüs....
|
1 Eklenti(ler)
Farklı bir açıdan görünüm.
|
1 Eklenti(ler)
Yandan görünüm...
|
1 Eklenti(ler)
7- Kaktüs...
Fırtınadan kırıldı, kendi saksısının üzerinde bir hafta yatırıp kırılan ucunu kuruttum ve tekrar şimdilik kaydıyla aynı saksıya diktim... |
1 Eklenti(ler)
8- Kaktüs...
Eklenti 271386 Öyle güzel tüyleri vardı ki sanki şelale gibi akıyordu aşağıya doğru, savrulmaktan harap olmuş. Kürdanla aralarına giren toprakları ve çer çöpü temizlemeye çalıştım ama rengi krem gibi oldu, yıkanmaz diye de su püskürtemedim :o |
1 Eklenti(ler)
Üstten görünüşü...
|
1 Eklenti(ler)
9- Kaktüs...
|
#46,47,48 no'lu iletilerde yer alan kaktüsünüzün saksısı, boyuna göre küçük kalmış. Yanılıyor olabilirim ama bir boy büyük saksıda rahat edeceğini düşünüyorum. Her kaktüsün saksısını irdelemek saplantı oldu bende. Canlı oldukları için mekanlarında rahat etmeleri gerektiğini düşünerek, bir boy geniş saksı arar, ilk fırsatta büyük saksı ile değişirim. Onlarla ilgilendiğimi saksı değiştirerek, onlara hissettiririm.
Özür dilerim, ben sizin işinize karışmayayım. Saygılarımla, |
|
Alıntı:
|
|
1 Eklenti(ler)
10- Kaktüs !...
|
1 Eklenti(ler)
Yakın plan...
|
1 Eklenti(ler)
11- Kaktüs !... Yılan kaktüsü.
|
1 Eklenti(ler)
Yakın Plan...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:53. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025