agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   MKurtoglu / Kaktüs ve Sukulentlerim (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/26423.htm)

MKurtoglu 03-03-2012 07:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 919765)
Benim de dikkatimi çekti, Bursa'dan üyelerin sayısının artması...
Aynı şeyin Balıkesir için olmasını da isterim ama şöyle şehirde gezerken bakıyorum da , değil balkonlarda kaktüs görmek, 2 dal normal çiçek bile yok... :(

Balıkesir'in ikliminin Bursa'ya nispeten sert olmasından kaynaklanıyordur. Dış ortamda zorlandıkları için evlerin içinde yetiştirmek zorunda kalıyorlar. Çok Balıkesir'linin evini bilirim, her köşesini çiçeklere ayırdıklarını, özenle büyüttüklerini. Sizde aynı yolu izliyor olmalısınız. Saygılarımla..

Doğayla Barış 03-03-2012 08:22

Merhaba, sayfanız hayırlı olsun. Çok güzel kaktüsleriniz var. Hele tomurcuktan çiçek açışını izlemek müthiş olmalı. Ben bahçede bitkilerimi fotoğraflarken birden kum zambağı açmaya başladı. Nefesim kesildi, o kadar şaşırdım ki ellerim titremiş heyecandan, fotoğraflar flu çıktı. Büyüleyici bir deneyimdi.
Henüz kaktüslerde o zevki tadamadım.
Bursa benim için çok özel bir şehir , büyüdüğüm, en sevdiklerimle vedalaştığım...
Çocukluk hafızamda kalan Bursa = Deprem, şiddetli lodos, mis kokulu osmanlı çileği ve bayıldığım kestane şekeri :-))
Bir ara kaktüs seranızın planını rica ediyorum. Güzel bir kolleksiyon izleyeceğiz, takip edeceğim. Esenlikler diliyorum.

MKurtoglu 03-03-2012 08:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Doğayla Barış (Mesaj 919780)
Merhaba, sayfanız hayırlı olsun. Çok güzel kaktüsleriniz var. Hele tomurcuktan çiçek açışını izlemek müthiş olmalı. Ben bahçede bitkilerimi fotoğraflarken birden kum zambağı açmaya başladı. Nefesim kesildi, o kadar şaşırdım ki ellerim titremiş heyecandan, fotoğraflar flu çıktı. Büyüleyici bir deneyimdi.
Henüz kaktüslerde o zevki tadamadım.
Bursa benim için çok özel bir şehir , büyüdüğüm, en sevdiklerimle vedalaştığım...
Çocukluk hafızamda kalan Bursa = Deprem, şiddetli lodos, mis kokulu osmanlı çileği ve bayıldığım kestane şekeri :-))
Bir ara kaktüs seranızın planını rica ediyorum. Güzel bir kolleksiyon izleyeceğiz, takip edeceğim. Esenlikler diliyorum.

Yapı marketlerde satılan portatif seralardan iki adet kullanıyorum. Bugün portatif seraların yapısından yola çıkarak, kendi çizimini hazırladığım seramı eve getirecekler. Kutu profilden imal edildi. Seranın altında kolaylıkla yer değiştirmeyi sağlayacak tekerlekleri mevcut. Üzerine şeffaf ithal plastik çadır dikildi. İlkbaharda bu çadırı söküp,sonbaharın ortasında tekrar seranın üzerini kapatacağım. Serayı ara ara havalandırmak gerektiği için ön cephesine fermuarlı sistem kullandık. Seranın boyu oldukça uzun olduğu için fermuar bulmakta güçlük çektik. Sonunda tüm malzemeleri toparlayarak, serayı tamamladık. Bugun 11:00 gibi sera eve teslim edilecek. Seranın çizimini de sizlerle haftaiçi paylaşabilirm. Saygılarımla..

MKurtoglu 03-03-2012 14:47

4 Eklenti(ler)
Crassula dubai olduğunu düşündüğüm sukulentin yaprağı kopmuştu. Sizlerin iletilerinizi okuyarak bu yaprağı üretim amaçlı kullandım. Ağustos ayının sonunda bekletip, toprağa ekim yaptım. Şu an üzerinde minik filiz ve yapraklar mevcut.

MKurtoglu 04-03-2012 15:58

5 Eklenti(ler)
Yeni yaptrıdığım sera dün eve teslim edildi. Fakat yoğun yağmur yağışı sebebi ile bu sabah taşıma işlemini gerçekleştirebildim. Sabah 11:00 den 15:00 kadar taşıma işlemi beni oyaladı. Yeni sera, diğer portatif iki seradaki tüm kaktüsleri aldığı gibi, tohumdan yetiştirmekte olduğum tüm minik saksılarıda içine aldı.

Kutu profilden, gövdesini taşınması durumunda rahat edebilmel için iki parçalı olarak imal ettirdim. İki gövde ortadan birleştirilerek, tek sera gövdesi elde edildi. Rafları için tel metal bir malzeme kullandık. Sera içindeki hava sirkülasyonu sağlandı. İthal şeffaf branda ile üzerine çadır dikildi. Ön tarafında iki parça açılır femuralı kapısı mevcut. Fermuarlar açıldıktan sonra ön cephede rulo yapılarak, seranın üzerinde yer alan tokalı halatlar ile, toplu kalmaları sağlanıyor. Ayak yerine 360 derece döner tekerlekler monte edildi. Ayrıca tekerlekler üzerinde kilitlerde mevcut. Bursa'nın lodosları sert olduğu için, rüzgarla hareket etmesi önlenmiş oldu. Tekerleklerin bir yararı da, balkon temizliğindeki sıkıntıyı çözmesi oldu.

Her raf arası 30 cm açıklığa sahip, kaktüs ve sukulnetler daha ferah ortama kavuştu. 5 sıra raf mvcut. Ön üst raf 20 cm yüksekliğinde tutuldu. Minik saksılar için faydalı bir alan sağlandı.

Seranın montajı ve taşınma işlemi esnasında, dairenin birinci katta olması yoldan geçenlerin sorularına maruz bıraktı. Nereden alındığı, kaça mal olduğu, vb. bir çok soru aldım. Soruların ardından gelen olumlu tepkiler ise, hoş bir işi gerçekleştirdiğimi hissettirdi.

MKurtoglu 04-03-2012 16:27

5 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 916364)
Sayfanız hayırlı olsun sn MKurtoğlu; merakla güzel kaktüslerinizin, tohumdan yetiştirdiklerinizin fotoğraflarını bekliyoruz:)

Sayın Sevim.K,

Tohumdan yetiştirdiklerimi merak etmiştiniz. Bugün fırsat bularak, fotograflamaya çalıştım. Geçen Eylül sonundan bu tarihe kadar büyüye büyüye bu boya gelebildiler. Propagation kaplarda yetiştirmenin avantajını gördüm. Oldukça uygun ortam yaratıyorlar. Bu kış hiç onları seraya veya evin içine almadan bu kaplarda balkonun ışık alan bir köşesinde bıraktım. Hiç kayıp yaşamadan bu boya geldiler.

Yeni edindiğim bir iki kaktüsün altında farklı kaktüs yavrularını ayırarak yetiştirdiklerimde var. Sayıları 7-8 'i buldu.

MKurtoglu 04-03-2012 16:32

3 Eklenti(ler)
Ayrıca küçük saksılar için devrilmelerini önlemek için, yapı marketlerin bahçe bölümlerindeki kenarları yüksek, sepet tarzı kapları kullanıyorum. Birbirlerinin içine geçerek, yerde kaplamıyorlar. Saksılar içindeyken, üst üste dizerseniz, saksı ve bitkilerinin bir üstteki sepete temas etmiyorlar. Yeri dar olanlara tavsiye ederim.

dağ çiği 04-03-2012 17:21

Sayın MKurtoğlo,Seranızı çok beğendim güle güle kullanın.Örtüsü rafları her şeyi çok güzel olmuş.(Hepimize lazım, maliyeti nedir acaba?)
Kaktüs türleriniz oldukça fazla güle güle büyütün.Yapraktan büyüyen miniğede bayıldım.Bütün kış o da seradamıydı acaba.?
Güzellerinizi zevkle takipteyim.

MKurtoglu 04-03-2012 17:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dağ çiği (Mesaj 920444)
Sayın MKurtoğlo,Seranızı çok beğendim güle güle kullanın.Örtüsü rafları her şeyi çok güzel olmuş.(Hepimize lazım, maliyeti nedir acaba?)
Kaktüs türleriniz oldukça fazla güle güle büyütün.Yapraktan büyüyen miniğede bayıldım.Bütün kış o da seradamıydı acaba.?
Güzellerinizi zevkle takipteyim.

Sayın dağ çiği,

Teşekkür ederim. 300 TL civarı bir harcama yaptım. Özellikle demir doğrama bir dostumun yardımı büyük.

Yapraktan büyüyenler seradaydı.

Ben de sizin saksı dizaynlarının takipçisiyim.

elta 04-03-2012 20:12

Seranız çok güzel olmuş, güle güle kullanın.

MKurtoglu 04-03-2012 21:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi elta (Mesaj 920514)
Seranız çok güzel olmuş, güle güle kullanın.

Teşekkür ederim.

sakdag 05-03-2012 09:02

Sayın MKurtoğlu, seranızı ben de çok beğendim. Çok kullanışlı görünüyor, üstelik çiçeklerin havadar kalması sağlanmış. Saksılarınızdaki düzen, tertipte göze hemen çarpıyor. Bitkilerinize özel bir özen gösterdiğiniz besbelli... Tebrik ediyorum...

MKurtoglu 05-03-2012 20:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 920692)
Sayın MKurtoğlu, seranızı ben de çok beğendim. Çok kullanışlı görünüyor, üstelik çiçeklerin havadar kalması sağlanmış. Saksılarınızdaki düzen, tertipte göze hemen çarpıyor. Bitkilerinize özel bir özen gösterdiğiniz besbelli... Tebrik ediyorum...

Portatif seralarda iş görüyordu. Fakat gün geçtikçe kaktüs ve sukulentler boy attıkça, raf arası mesafe yetersiz kalmıştı. Saksı sayısı arttıkça yer sıkıntısıda sorun haline geldi. Teşekkür ederim. Saygılarımla,..

eoe1234 05-03-2012 20:53

Sayın MKurtoğlu, seranız çok güzel olmuş. Hayırlı olsun.İyi akşamlar.

MKurtoglu 05-03-2012 20:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eoe1234 (Mesaj 921083)
Sayın MKurtoğlu, seranız çok güzel olmuş. Hayırlı olsun.İyi akşamlar.

Teşekkür ederim Sayın eoe1234. Bursa'dan yeni bir üye görmek çok hoş.

sevim.K 06-03-2012 10:33

Seranız hem güzel hem de kullanışlı. Kaktüs ve sukulentlerinizin yerlerinde mutlu olduğu belli oluyor. Ben şimdilik marketten aldığım rafla idare ediyorum. Ama balkon masasıda işgal edilmiş durumda onu temizlemem gerekiyor. Arada isyan sesleri duyuyorum çünkü:)

Tohumdan yetiştirmedeki başarınızdan dolayı kutlarım sizi. Ben başarılı olamadım iki denememde. Yenilen güreşçi güreşe doymazmış derler. Bende yeniden deneyeceğim galiba;)

Yavruların gelişmeleri harika. Çok çabuk büyüyorlar. Bu yaz kocaman olacaklar bu gidişle, emeklerinize sağlık

yener.T 06-03-2012 18:20

Sayın MKurtoglu sizi tebrik ederim bu güzel raf sisteminden dolayı.Fikirlerinize ve ellerinize sağlık.Raflar epey saksıyı kaldırdığı gibi zamanı geldiğinde seraya dönüşmesi ile çok cazip ve kullanışlı.Kaktüslerinizin çokluğuda sizi bu yola ittiği anlaşılmakta.Bol bol çiçeklerini görürsünüz inşaAllah.

MKurtoglu 06-03-2012 20:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 921236)
Seranız hem güzel hem de kullanışlı. Kaktüs ve sukulentlerinizin yerlerinde mutlu olduğu belli oluyor. Ben şimdilik marketten aldığım rafla idare ediyorum. Ama balkon masasıda işgal edilmiş durumda onu temizlemem gerekiyor. Arada isyan sesleri duyuyorum çünkü:)

Tohumdan yetiştirmedeki başarınızdan dolayı kutlarım sizi. Ben başarılı olamadım iki denememde. Yenilen güreşçi güreşe doymazmış derler. Bende yeniden deneyeceğim galiba;)

Yavruların gelişmeleri harika. Çok çabuk büyüyorlar. Bu yaz kocaman olacaklar bu gidişle, emeklerinize sağlık

Sayın Sevim.K

Tohumdan yeetiştirmek için çok çaba harcamadım. Üstü kapaklı fide yetiştirme kapları oldukça faydalı. Edindiğim kaktüslerin minik saksılarına tohumları üçerli dörderli ektim. Çimlenme başlangıcında masa lambasının altında hem ısınmalarını hemde ışık ihtiyaçlarını sağladım. İki ay sonra diken oluşumu başladı. Ardından plastik kapaklı fide yetiştirme kapları içine alıp, kasım baışndan bu yana balkonda tuuttum.

Tohumların içinde lithopslar vardı. Onların tamamını kaybettim. Sadece kaktüsler hayatta kaldı. Lithopsları tohumdan yetiştirmek kaktüse göre daha zor. Üye dostlarımızda, tohumdan yetiştirebilen bir iki örnek mevcut. Onları tekrar tebrik ediyorum.

Bu aysonu Almanya'dan sukulent ve kaktüs tohumları gelecek. Yeni bir maceraya başlayacağım. Bu sefer Eylül ayından değil, Nisan ayından tohumları yetiştirmeyi düşünüyorum.

Değerlerli eleştirileriniz için teşekkür ederim.

MKurtoglu 06-03-2012 20:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yener.T (Mesaj 921468)
Sayın MKurtoglu sizi tebrik ederim bu güzel raf sisteminden dolayı.Fikirlerinize ve ellerinize sağlık.Raflar epey saksıyı kaldırdığı gibi zamanı geldiğinde seraya dönüşmesi ile çok cazip ve kullanışlı.Kaktüslerinizin çokluğuda sizi bu yola ittiği anlaşılmakta.Bol bol çiçeklerini görürsünüz inşaAllah.

Sayın Yener Bey,

Bursa'da birçok yapı marketin mevcut olması ve herbirinde de kaktüs satış bölümü ayırmaları, evde yer bırakmadı. İki portatif seramın rafları doldu. Bu yeni oluşturduğum sera inanılmaz rahatlattı. Bu son projeyi uzun uğraşlarla gerçekleştirdim. Abartmamayı hedefledim. Serayı eve getirip, çadırını üzerine geçirdikten sonra, korktuğumun başıma geldiği aşikardı.

İnşallah çiçekler açarda, sizlerle paylaşma olanağım olur. Eleştirileriniz için teşekkür ederim.

MKurtoglu 06-03-2012 22:11

4 Eklenti(ler)
İsimlerini bulamadığım kaktüs ve sukulentlerim için yardımlarınızı bekliyorum.

sevda271 10-03-2012 00:51

sayfanız hayırlı olsun hepsi çok güzel bunları görünce benimkilerde bişeymi diye düşündüm...

nikon_ 10-03-2012 13:24

Sayın MKurtoglu, sayfanız hayırlı olsun. Dilerim yüreğinizi ısıtacak güzellikte çiçeklerini her daim görürsünüz.

MKurtoglu 10-03-2012 17:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevda271 (Mesaj 923160)
sayfanız hayırlı olsun hepsi çok güzel bunları görünce benimkilerde bişeymi diye düşündüm...

Sayın sevda271 çok teşekkür ederim. Zamanla elinizdekilere inanamayacaksınız. Sabır bu işin tek koşulu. Birgün gelecek elinizdekilerin zengin çeşitte ve sayıca çoğalmalarından dolayı yer bulamayacaksınız. Tüm kış kaktüs ve sukulentler uykudaydı. Bu işe giriştiğimden bu yana kışlar bana uzadı. Edinmek için sabır, çiçeklemeleri için sabır, tohumdan yetiştirdiğinizde büyümeleri için sabır. Bu sabır işi gözünüzü korkutmamalı. Sonunda sizlere tüm sevginizin karşılığını veriyorlar.

Saygılarımla,

MKurtoglu 10-03-2012 17:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nikon_ (Mesaj 923291)
Sayın MKurtoglu, sayfanız hayırlı olsun. Dilerim yüreğinizi ısıtacak güzellikte çiçeklerini her daim görürsünüz.

Sayın Nikon, çok çok teşekkür ediyorum. Benim bir hobimde fotograftır ve kullandığım makinam hep Nikon olmuştur. sizin nickname seçmede fotografın etkisi var mıdır?

Saygılarımla,

nikon_ 10-03-2012 23:36

Kesinlikle doğru tespit etmişsiniz, mesleğim gereği fotoğraf makinesi benim parçamdır ve kullandığım fotoğraf makinesi markası Nikon'dur.

MKurtoglu 11-03-2012 19:20

3 Eklenti(ler)
Bugün sukulentlerin bakımlarını yaparken, birer birer canlandıklarını gördüm. Minik yavrular vermeye, yumrular oluşmaya başlamış. Doğa yavaş yavaş canlanıyor. Cemrenin düşmesi ispatlanmış oldu.

MKurtoglu 11-03-2012 19:21

3 Eklenti(ler)
Devam... ikinci fotografta, çiçek için yumru oluştuğunu düşünüyorum.

zenfree 11-03-2012 20:36

Haklısınız çiçek geliyor.:)

MKurtoglu 11-03-2012 22:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zenfree (Mesaj 923860)
Haklısınız çiçek geliyor.:)

Geçen günlerin ve önümüzdeki her günün hava durumunu takip ediyorum. İki üç akşam seranın önünü açık bıraktım. Gece yaklaşık 6-4 derece arası ısı değerlerini kaydettim. Gündüz yaklaşık 9-11 derece ısı değerlerinde seyretti. Sıcaklık zaman zaman beni düşündürdü. Seranın önünü açmakta erken mi davranmıştım. Tüm filizlenme inannılmaz bir şekilde bu hafta hız kazandı. Cemre olayının varlığını bu canlanma ile hissedilir derece açık ve net olduğunu gördüm.

Şimdi toprağın üzeri ile birlikte altınında canlanacağı, birçok böcek, bit, sinekte de canlanma olacaktır. Bugün ilaçlama için alışveriş yaptım. Bir hafta daha bekleyip, ilk ilaçlamayı, aysonunda da ilk besin vermeye başlayacağım.

İşimiz önümüzdeki haftalar artacak ve bir o kadarda zevkli hal alacak. Hepimize kolay gelsin.

MKurtoglu 17-03-2012 08:57

5 Eklenti(ler)
PRATİK KAKTÜS ETİKETLEME

Kaktüs ve sukulentlerin botanik adlandırmalarını saksılar üzerine etiketlemek sıkıntılı ve zorlu çalışmayı gerektiriyor. Eğer titiz davranıyorsanız, bitki ve saksı kadar etiketlemeninde düzenli olmasını istersiniz. İsimleri bilgisayarda tek fontta hazırlayıp, print edip, şeffaf bant ile saksı üzerine yapıştırmak oldukça fazla zamanımı alıyordu. Yeni bitki aldığımda günlerce etiketleme hazırlığından kaçınırdım.

Ofiste çay içerken, kağıt bardağın içindeki ahşap çay karıştırma çubuğu ilgimi çekti. Bu pratik kullanımlı etiketleme işleminde kullanılabiirdi. Bir iki adet üzerinde sabit çıkmaz mürekkepli kalemler ile deneme yaptığımda uygulamada pratiklik kazanacağımı keşfettim.

Tüm üyelere tavsiye ederim. Karıştırma çubukları etiketleme maliyeti açısından da oldukça cazip. 1000 adetinin toplamda 3.50 TL maliyeti var. Tüm bitkileri etiketlemem bir iki saatte tamamladım.

Kolay gelsin.

sevim.K 17-03-2012 12:02

Çok güzel:) Okul kantinimizde çay bardaklarında bu çubuklardan kullanılıyordu.. O zaman neden olmasın diye düşünmüştüm bitkilerde kullanımı için. Güzel bir çalışma olmuş:)

MKurtoglu 17-03-2012 16:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 926820)
Çok güzel:) Okul kantinimizde çay bardaklarında bu çubuklardan kullanılıyordu.. O zaman neden olmasın diye düşünmüştüm bitkilerde kullanımı için. Güzel bir çalışma olmuş:)

İnsan tembel olunca, pratiklik için çareler arar. Bu işin üstesinden nasıl kolayca gelirim diye. İşinize yaradıysa memnun olurum.

gülenmelek 17-03-2012 18:04

Sayın MKurtoglu tembellik size mahsus değil sadece :D
Pratik görünüyor evet ama zamanla toprak altında kalan kısım çürüme yapar diye düşünüyorum. Ben de bir ara toprağın nemini kontrol etmek için çöp şişlerden (Ya ağaç ya da bambu gibi bir şey, tam bilmiyorum. Metal değil) yararlanmıştım. Uzun zaman sürmeden çürüyüp kırılıyorlardı.

MKurtoglu 17-03-2012 21:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gülenmelek (Mesaj 926988)
Sayın MKurtoglu tembellik size mahsus değil sadece :D
Pratik görünüyor evet ama zamanla toprak altında kalan kısım çürüme yapar diye düşünüyorum. Ben de bir ara toprağın nemini kontrol etmek için çöp şişlerden (Ya ağaç ya da bambu gibi bir şey, tam bilmiyorum. Metal değil) yararlanmıştım. Uzun zaman sürmeden çürüyüp kırılıyorlardı.

Güzel bir tiyo verdiniz, teşekkürler. Bu etiket çubukları verniklersem, toprakta çürümeyi önleyecektir. Sulamayı da bu çubuktan uzakta yaparsam, rutubetlememeye çalışacağım. Tekrar teşekkürler.

gürkan63 18-03-2012 00:18

İyi fikir burda plastik oluyor genelde.Ben mesela dondurma kablarının kapaklarını şeritler halinde kesip,CD kalemiyle isimlerini yazıyorum.Nedense zamanla siliniyorlar,bir yolunu bulmak lazım.

MKurtoglu 18-03-2012 08:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gürkan63 (Mesaj 927205)
İyi fikir burda plastik oluyor genelde.Ben mesela dondurma kablarının kapaklarını şeritler halinde kesip,CD kalemiyle isimlerini yazıyorum.Nedense zamanla siliniyorlar,bir yolunu bulmak lazım.

Ahşabın üzerini yakarak desen ve motif verildiğini biliyorum. Bu yakma işlemini yapan aletin ismini bilemediğim için, nereden alabileceğimi bulamadım. Ahşabın üzeri yakılarak işlendiğinde uzun yıllar silinmeden kalabiliyor. Örneğin kullandığımız tavlaların üzerindeki işaretleme ve motifler bu cihaz ile yakılarak oluşturuluyor. Araştırmaya devam edeceğim. Bilgiye ulaştığımda sizlerle paylaşacağım.

gülenmelek 18-03-2012 09:02

Pirografi (dağlama resmi), yani ahsap üzerine yakarak resim yapma sanatı.
Kullanılan alet ise bir çeşit havya imiş.
PROFESYONEL AHŞAP YAKMA KALEMİ FARKLI UÇLARIYLA GittiGidiyor'da 38667482
Dremel ile Mkemmel Desenler Yaratn

MKurtoglu 18-03-2012 09:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gülenmelek (Mesaj 927285)
Pirografi (dağlama resmi), yani ahsap üzerine yakarak resim yapma sanatı.
Kullanılan alet ise bir çeşit havya imiş.
PROFESYONEL AHŞAP YAKMA KALEMİ FARKLI UÇLARIYLA GittiGidiyor'da 38667482
Dremel ile Mkemmel Desenler Yaratn

Değerli bilgi için teşekkürler. Hemen konuyu takibime alıyorum.

yener.T 18-03-2012 11:07

Sayın MKurtoglu çok güzel ve pratik isim bilgileri için teşekkürler.Fakat bir sorun var bunu
ben denedim.Ahşap olduğu için bir müddet sonra toprakta olan kısmı çürüme yapıyor,buda
bitkiler için zararlı olmakta,bu yüzden bunların plastikten olanları tercih edilmeli diye düşünmekteyim.İyi günler dilerim.

MKurtoglu 18-03-2012 20:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yener.T (Mesaj 927317)
Sayın MKurtoglu çok güzel ve pratik isim bilgileri için teşekkürler.Fakat bir sorun var bunu
ben denedim.Ahşap olduğu için bir müddet sonra toprakta olan kısmı çürüme yapıyor,buda
bitkiler için zararlı olmakta,bu yüzden bunların plastikten olanları tercih edilmeli diye düşünmekteyim.İyi günler dilerim.

Sayın yener.T,

Çürüyen ahşap çubuğun bitkiye vereceği zararın ne olduğunu merak ettim. Çünkü birçok torf karışımında ağaç parçaları da kullanılmaktadır. Bu konuda bilgim yetersiz olduğu için bu soruyu sordum. Kusuruma bakmayın. Plastik üzerine yazılan yazılarda bir süre sonra siliniyor. Kalıcı olan bir çözüme ihtiyacım var. Teşekkürler.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025