agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   elta / kaktüs (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/26266.htm)

elta 28-08-2012 19:22

1 Eklenti(ler)
Nihayet yaz tatilimiz bitti ve evime, bitkilerime kavuştum. Annem haftada bir evime gelip bitkilerimi suladığından 1-2 tanesi dışında kaybım olmadı.

Sanıyorum bahar başı gibi bir kaktüsümün üst kısmını kesmiştim. Kabuklu bitleri temizleyince çürüme başlamıştı çünkü. Yaklaşık 3 ay kadar sonra yavrulamıştı :) Son 1 ayda 3 kat büyümüş.

elta 28-08-2012 19:26

2 Eklenti(ler)
Evde beni bekleyen çiçek süprizlerim...

Tek çiçekli olanı Sayın mrmusti yollamıştı 2 ay kadar önce.

Shntlgkc 29-08-2012 15:11

Kaktüsleriniz çok güzeller.sağlıklı biçimde büyütünüz.

Fatih 29-08-2012 16:06

O tek çiçekli olanı bence güneşe çıkartın gerçek yüzünü göstersin. Güneşte daha canlı renklere sahip olduğunu söylemişti Mustafa Abim. :)

elta 29-08-2012 23:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Fatih (Mesaj 1013041)
O tek çiçekli olanı bence güneşe çıkartın gerçek yüzünü göstersin. Güneşte daha canlı renklere sahip olduğunu söylemişti Mustafa Abim. :)

Teşekkür ederim. Zaten balkonda duruyorlar ama balkon tentesi, yandaki saksılar vs yüzünden güneşi direk almıyor olabilir.

elta 18-09-2012 08:15

1 Eklenti(ler)
Huernia angolensis

elta 18-09-2012 08:30

5 Eklenti(ler)
Balkondaki ufak saksılarımın bir kısmını içeri, pencere önlerine almaya başladım. İkea'dan aldığım beyaz raflar oldukça işime yaradı.
Bazı bitkilerim son halleri bunlar...

sakdag 18-09-2012 08:34

Elta, içinde lithopslarında olduğu saksı grubunu nereden temin ettiniz acaba? Bu tür toprak saksılar arıyorum ama bulamıyorum... :(

elta 18-09-2012 08:39

Sayın sakdağ, Ben de öyle çok aramıştım ki :) Sonunda Garden Center - Türkiye adresinde saksılar-terracotta saksılar bölümünde bulup sipariş ettim. Sağolsunlar istediğim sayıda, özenle kargolayıp göndermişlerdi.

elta 09-10-2012 21:29

4 Eklenti(ler)
Üzerlerine akşam güneşi vurmuş güzeller. Tomurcuktakilerin açması için sabırsızlanıyorum.

Ali_askn 09-10-2012 21:43

Sayfanızı yeni gezme fırsatı buldum maşallah çok güzel her şey ellerinize emeklerinize sağlık :)

elta 11-10-2012 11:48

2 Eklenti(ler)
Crassula Buddha's Temple bitkileriminden en küçüğü geçen haftalarda kurumuştu.
Bugün kalan iki minik bitkinin topraklarını değiştirmek ve kök gelişimlerini görmek istedim.

Soldaki Buddha'nın köklerini zayıf gördüm, yeni kök oluşumları da yok. Alttaki 3-4 yaprağını koparıp tekrar saksıladım.

Sağdaki Buddha elime geçtiğinde fazlaca kuru yaprağı vardı. Kuru yapraklarını temizleyip, yapraksız kalan bir kısım gövdeyi de belki yavru verir diye toprak altında bırakarak saksılamıştım. Bugün gördüm ki gerçekten yavrulamış. Umarım sağlıklı bir şekilde toprak üstünde görünür ilerleyen aylarda. Kök yapısı daha sağlamdı, üstelik beyaz beyaz yeni kök oluşumları da vardı.

elta 17-10-2012 22:21

2 Eklenti(ler)
Bu akşam üzeri Orbea woodii'nin tomurcuklarından biri güneş banyosu yapıp açılarak güzelliğini gösterdi.

elta 17-10-2012 22:25

1 Eklenti(ler)
Grandifloram tomurcukta. çiçeğini görmek için sabırsızlanıyorum. Cuma akşamına kadar açmazsa çiçeğini göremeyeceğim. Yarın sabahtan itibaren güneş neredeyse bitki de orada olacak :)

elta 30-10-2012 08:14

1 Eklenti(ler)
Grandiflora'nın ilk çiçeğini göremedim ama tatil dönüşü eve geldiğimde 2. tomurcuk açmıştı.

elta 30-10-2012 08:18

1 Eklenti(ler)
Yazlıkta komşu bahçeden edindiğim aeoniumlar... Uzun saplarını kesip onları da toprağa diktim belki oradan da yavru verirler diye.

elta 30-10-2012 08:20

2 Eklenti(ler)
Balkondan birkaç sukulent manzarası...
Çok seviyorum bunları.

elta 30-10-2012 08:26

1 Eklenti(ler)
Oturma odasına, pencere önüne bir sehpa yerleştirdim. Üzerine 3 minik hoya, birkaç menekşe, birkaç sukulent koydum.
Sadece misafir geldiğinde kullanılan bir oda ama ben arada çayımı, kahvemi alıp ben sukulent cafeme gidiyorum deyip bu sehpa yanında bitkilerimi seyrederek keyif yapıyorum.

elta 30-10-2012 08:28

1 Eklenti(ler)
Balkondaki aloe veram son zamanlarda kötüleşmişti. Birkaç kökünü ayırıp içeri alayım demiştim. Bu pencere önünde kendine geldi, hızla gelişiyor.

ipektuğçe 30-10-2012 19:09

Hepside çok güzeller,güle güle sağlıkla büyütün.

Denizardacan 18-11-2012 23:45

Sn Elta,
Merhabalar, ellerinize sağlık harika görünüyorlar.Ben bahara kadar kendimi tutuyum diyorum ama çok mücadele veriyorum çok.:( Maşallah dedim hepsine ben de bu günleri görecek miyim acaba.
Sağlıkla iyi günlerde büyütün efendim. Budaların ikisinin ölümüne üzüldüm ama diğer ikisinin çabasına da çok sevindim, umarım atlatırlar.
Bu arada kayınvalidenizden gelen kaktüsler ne durumda ve onlar kaynanana topuzu denen kaktüs mü echinopsis:confused:
Ne çok soru sordum yine, görüşmek üzere iyi geceler.

elta 19-11-2012 23:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Denizardacan (Mesaj 1050420)
Sn Elta,
Merhabalar, ellerinize sağlık harika görünüyorlar.Ben bahara kadar kendimi tutuyum diyorum ama çok mücadele veriyorum çok.:( Maşallah dedim hepsine ben de bu günleri görecek miyim acaba.
Sağlıkla iyi günlerde büyütün efendim. Budaların ikisinin ölümüne üzüldüm ama diğer ikisinin çabasına da çok sevindim, umarım atlatırlar.
Bu arada kayınvalidenizden gelen kaktüsler ne durumda ve onlar kaynanana topuzu denen kaktüs mü echinopsis:confused:
Ne çok soru sordum yine, görüşmek üzere iyi geceler.

Merhaba Sayın Denizardacan. Beğenmenize çok sevindim. 1 yıl kadar önce başladım kaktüs ve sukulent yetiştirmeye. Buradaki arkadaşların sayfalarını dolaşır ,sizin gibi sabırsızlanırdım. Geceleri sukulent hayalleri kurarak uyuduğum çok olmuştur. Birçok bitkim henüz çok küçük, ben de baharı sabırsızlıkla bekliyorum bu nedenle.

Buddhalar da kışın gelişen türlerdenmiş. Birinin yavruları iyice belirginleşti. Kışın gelişen türlerden edinmeye başlarsanız baharı beklemenize gerek kalmaz, onların gelişmelerini izlerken bakarsınız bahar gelmiş...

Kaynana topuzları, Echinopsis oxygona diye biliyorum,bayağı büyüdüler hatta 1-2 tanesi birkaç tane minik yavru bile verdiler. Önümüzdeki bahar çiçek bile açarlar diye tahmin ediyorum.

Denizardacan 20-11-2012 17:01

Ben sukulentlerle zaten bu sitede tanıştım, boşa yaşamışım dermişim.:D
Sukulentler kışın rahat yetiştirilen ve çiçeklenen bitkiler kesinlikle baharı beklemeye gerek yok, ama benim ev merkezi sistem yani her taraf sıcak, kapalı balkon yok, şehir de Ankara olunca dışarda korunaksız bırakamıyorum. Bırakırsam uyuyamam. Sıkıntı tamamen yer sıkıntısı. Cam önü soğuk oluyor orada da kaktüsler var, farkına varmadan 10 tane olmuşlar bile.

Çok teşekkür ettim nezaketiniz için, bitkilerinizi gerçekten beğendim gözüm de kalmadı, güle güle sağlıkla büyütün inşallah.

Hala şaşırıyorum kendime, iki ay öncesine kadar kaktüslerden nefret ederdim, bana neler oluyor bilen var mı:confused::D

adneser 03-03-2013 20:16

Sayın Elta

Sayfanızı ziyaretiniz sayesinde görmüş oldum, maşallah hepsi çok güzeller ve bir yılda çok güzelleşmiş elinize ve emeğinize sağlık.
Bende olmayan:( Orbea woodii'nin çiçeği çok güzel açmış.

Saygılar

elta 04-04-2013 22:05

4 Eklenti(ler)
Bu fotoğrafları 1 ay önce çekmiştim, tembellikten yükleyemedim. Havaların ısınmasıyla bitkiler kendilerine gelmeye başladılar. Onların hızla gelişimini izlemek çok güzel.

elta 04-04-2013 22:15

3 Eklenti(ler)
Lithopslarımdan biri Aralık ayında çiçek açmıştı. Şimdi bölünmeye başladı. Geçen gün yavruladığını farkettim, nasıl mutlu oldum anlatamam.
Küçücük saksı yetmez artık diye iki (aslında yakında üç tabi ) lithopsu daha büyükçe bir saksıya yerleştirdim.

elta 04-03-2014 12:40

sukulentlerim

4 Eklenti(ler)
Sukulentlerim 2 yılda bir hayli gelişti, cok mutluyum. Son zamanlarda pek çok arkadaşıma dağıttim bitki, yaprak ve çelik olarak. Sukulentseverler hızla artıyor.

h_dogan 04-03-2014 16:02

Çok güzel görünüyorlar, ellerinize sağlık.

Narinkhn 04-03-2014 18:00

Senecio'ya bayıldım çok güzel gelişmiş.Ben bir türlü anlayamadım dilinden.2minik top kaldı köklenirmi diye gözünün içine bakıyorum.Gerçekten tebrik ediyorum,emeğinize sağlık.

sumeyra47 04-03-2014 19:16

Ellerinize sağlık sukulentleriniz ne kadar güzel ve sağlıklı, dilerim hep böyle kalırlar.

Sevgiler.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025