![]() |
Ama hiç böyle olmuyor,biz buralarda boynu bükük hayran,hayran seyrediyoruz.
Hepsi birbirinden güzel, bu güzellikleri bizlere sunduğun için teşekkürler canım. Eğer arkadaşlara yardımcı olursanız benide unutmayın sevgilerimle. |
3 Eklenti(ler)
Sevgili Alcen,
neler olacak neler yapabileceğiz hep beraber göreceğiz :p bu arada bugun kalanchoelerim açmaya başlamış sizlerle paylaşmak istedim. Tam da yılın en soğuk günlerinde... maceracı bitkilerim benim :D :o Eklenti 266302 Eklenti 266303 Eklenti 266304 yalnız makro çekeyim diye yaklaşınca kabusumu gördüm. Unlu biiiitttt :( ölün artık ya ölün... bu soğuklarda da ölmüyorsanız :confused: en kısa zamanda ilaç almaya. Gerçi ödüm patlıyor ilaç zarar verecek diye. Geçen yaz, bir küpeli bir hoya bir de Atatürk çiçeği kaybettim onlar yüzünden :( |
Gerçekten de yeni eklediğiniz sukulentler harika görünüyor inşallah buraya getirtebilmekte başarılı olursunuz biz de ulaşabiliriz. Çok teşekkürler:) Şu kabusunuz unlu bitlerden de umarım biran önce kurtulursunuz.
|
Alıntı:
|
Sevgili emily14, herzaman ki gibi harikasınız. Bana kalırsa,sizin değil unlu bitlerin kabusu sözkonusu..Sizi gördüklerinde anlamışlardır başlarına neler geleceğini...
Bizlere pozitif enerji veriyorsunuz. İyi ki varsınız.Sevgilerimle... |
Alıntı:
ooo bir de aldım gazı varya ne unlu bit, ne beyaz sinek, dağılllllııııııınnnnn Emoş geliyor :D bitkilerime sulananı mahvederim :o |
Çok güldürdünüz beni. Ömrünüz uzun olsun, Allah'da sizi güldürsün...
|
sevgili Emel'cim ve sevgili gçakar
Aranızda geçen hoş sohbeti okurken unlu bit adına üzüldüm emelcim :(( hemen arap sabunu sülüsyonu uygulamışsındır diye düşünüyorum. sohbetin son bölümleri harika idi. Hemen Sevgili Emel'ciğime isim buldum EMELSAVAR :)))) |
Alıntı:
şu bitleri hakkın rahmetine uğurladığım zaman, karşılarına geçip, Erol Taş gibi göbeğimi hoplata hoplata güleceğim... Kötü kadın Emel... hıhahhahahahah... hıhhaahahahaa... şeklinde :D |
Alıntı:
Öyle besililerki sormayın efenim, tosun tosun hepsi. Bugün önüme aldım kuzucumun birini topla topla cımbız kürdan... şimdi beni gördükleri zaman kaçacak delik arıyorlar ama henüz o kadar hızlı olamadılar :o çağımızın en büyük BİTSAVARI geliyoooorrrr... "EMEL" acil durumlar için arayınız 555 550 :D bitler için adı yeter... :D |
Esprilerine, anlatım tarzını süslemelerine bayılıyorum inan
Harikasın sen :)) Karşılıklı canlı sohbetin tadına doyum olmaz buna inanıyorum. Havaların ısınmasını dört gözle bekliyorum seninle reel olabilmek beni çok mutlu edecek. Kimbilir nasıl kaynatırız ;)) Güzel yüreğinden öpüyorum canımcım |
Pardon, enterledikten sonra aklıma takıldı,
Arkadaşın önerdiği ilaçtan olumlu netice alırsan ilacı ve gelişmeleri bizimle paylaşırsan sevinirim. Şimdiden sana başarılar diliyorum. Başarırsın sen unlu bit vızz gelir tırıs gider ;)) Zira unlu bit maalesef hepimizin korkulu rüyası. |
Evet havalar ısınır ısınmaz terasta bir bahar partisi yapalım. Benimde içinden gelen böyle bir organizasyon. Biraz bitkiler, biraz kitaplar, çaylar, kahveler, kekler, börekler veee bol sohbet. :))))
Böcüklere gelinceee... Mutlaka haberdar ederim. Dua edinde işe yarasın... |
Alıntı:
oO caaaanım güzel bitkilerine hiçbirşey olmayacak inşallah. Pılını pırtısını topla gider o sevimsiz bitler. Bir dahada ugramazlar inşallah |
2 Eklenti(ler)
Ne zamandır soracağım unutuyorum.
Bu fotoğraftaki şeyler sanki tohum gibi ;) öyleyse kaktüs tohumu ekme girişimde bir bulunayım diyorum ne dersiniz :confused: Eklenti 266502 Eklenti 266503 |
3 Eklenti(ler)
|
Sevgili Emel, soğuktan kaçan dört ayaklı misafirlerim Kalanşo'ma yeni bir şekil vermişler. Kopan parçalardan 2 tanesi çelik olarak kullanılabilecek durumda. İster misiniz? (Geçen yıl aldığım satıcı Kalanchoe TikiBell demişti,net'te bulamamıştım. K.manginii gibi çiçek açıyor )
|
Alıntı:
benim terasın açık kısmında da kargalarla fena kavgalıyız ama onlar kazanıyor hep :) Kalanchoeler bu konuda çok üzücü değil ama hemen tutuyorlar. Seve seve isterim tabi. :p Çoook seviyorum kendilerini. Benimkilerin de çiçekleri gecince sizinle paylaşabilirim. Küçük bir bardağa dikerseniz sevirim. Karlar erisin bir gorusme yaparız kısmetse ;) Düşünceniz için çoook teşekkürler bu arada sevgiler... |
4 Eklenti(ler)
Alıntı:
beğenirseniz eğer adres Taner ANGAY... veee... yılbaşı çiçelerimden bir diğer daha açtı ;) şu daha önce tomurcuk olarak gördüğünüz. Kendisini 6 ay önce ekmiştim. Henüz 1 dal ve bu ikinci çiçek açışı :p Sanırım mevsimleri şaştı. Çiçeği çooook güzel. Diğerine göre çok farklı. İyi seyirleeerrrr... Eklenti 266998 Eklenti 266999 Eklenti 267000 Eklenti 267001 |
5 Eklenti(ler)
Karlı soğuk günlerden sonra gelen güneş bugün bana bi kıyak yaptı. Aslında sizlerle yarın paylaşacaktım bu güzelleri ama aşağıdakileri görünce dayanamadım. :D
Bu eklediklerimin çoğunluğu Sn Taner ANGAY beyden gelenler, türleri yarın yazacağım. çiçeklerin şirinliğine bakar mısınız? ;) Aloinopsis Schooneesii. (sağolasın Zenfree:)) Eklenti 267428 Eklenti 267429 bunlarda tomurcukta bakarsınız açarlar yarın :p Eklenti 267430 Eklenti 267431 Eklenti 267432 |
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Eklenti 267448
bunu çoook istiyorum biliyorsunuz. Bulduuuummmm :D Eklenti 267449 Eklenti 267450 Eklenti 267451 Eklenti 267452 |
5 Eklenti(ler)
Eklenti 267458
Eklenti 267459 Eklenti 267460 İki tane tomurcuk var içinde ama çekemedim net fotoğrafını. Açsın bakalım nasıl birşey olacak :confused: Eklenti 267461 Eklenti 267462 |
3 Eklenti(ler)
Özellikle sukulentlerin en sevdiğim yanı muhteşem geometrileri, simetrileri...
Şu iki yaprağın birbirinden ayrılmadan önceki haline herhalde 500 kere dönüp dünüp bakmışımdır :p hala da bakıyorum.:o Eklenti 267473 Eklenti 267474 Eklenti 267475 |
Yeni güzellerinizi güle güle büyütün sevgili Emily14 aradıklarını bulduğuna çok sevindim:)
|
Sevgili emel'cim,
Coşmuşsun ve sayfanıda coşturmuşsun. (bu kıza abs lazım) :)) Yeni güzellerini iyi günlerde büyüt canım.Bol bol çiçeklerini yavrularını gör inşallahh Herbiri ayrı ayrı güzellikteler ve de çok diri bakımlı görünüyor. Sen şimdi geceleri yatmazsın değil mi bunları seyretmekten ;) Ben doyamadım da seyretmeye. Kocaman sevgilerrr |
Alıntı:
bir tanesini buldum evet, diğerleri için aramaya devam... en güzeli de memlekette bulmuş olmak. Alıntı:
valla öyle hele havalar güneşli oluncaaaa... onlar mutlu ben mutlu... o koca sevgiler benden sana :p |
benim güzellere kaldığımız yerden devam edelim efenim...
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
çiçekte oldukları için ilaç yapmaya da kıyamıyorum. Aklıma bir fikir geldi. Küçükken saça bit düşünce gaz yağıyla tararlardı saçları, acaba bu bitlerde de işe yarar mı :confused: iki farklı kullanıma hazır ilaç, arapsabunlu su, arapsabunu + yağ + su karışımlarını denedim. İlaç bitkilerimi öldürdü, diğerleri işe yaramadı. son ümidim bauhouseta varmış bir hazır karışım ona bakacağım. Geçen sene, yeşil yaprak biti, unlu bit ve beyaz sinek başbelasıydı. Bu yıl ek olarak siyah bit ve gri bit çıktı :(:o Ne edeceğiz bakalım. Sıcaklar basmadan ilaçlamak lazım diye düşünüyorum. Soğukta bitki ilaca karşı daha dayanıklı oluyor sanki. |
Ben 10 gün ara ile iki defa Basudin ile ilaçladım. Şu anda herşey yolunda. Şubat sonu bir kez daha ilaçlamayı düşünüyorum.
|
Alıntı:
|
Sn emily14. Bu yeni türleriniz çok güzelmiş yaaaa :o. Simdi siz bu kar kış arasında nerden buldunuz bunları söyleyin bakiimm.
Güle güle büyütün bizede yedekleyin... :o :) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Yeni bebekleriniz hayırlı ve bol çiçekli olsunlar :) 180. Mesajın ilk fotoğrafındaki güzelliğin ismi ne ? Umarım baharla birçok çiçek getirirler size :) :)
|
Alıntı:
Bu güzellerin isimleri benim hem hafızam için çok zor :o En kısa zamanda hepsnin türlerini yazacağım... Çiçekleri konusunda çok ümitiliyim... Tomurcukları bile yüzümü güldürüyor :D |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:33. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025