agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   Şenol Dalkıran/Sukulentlerim (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/25472.htm)

GuneSunar 09-11-2013 14:57

Merhabalar efendim,
Ben acemi olarak kaktüs yetiştirmeye kalktım tohumdan ama bana hep denilen kaktüs çöl bitkisi sıcağı sever. Çok sulama. Ama ben tohumdan ektiğimden toprağı nemli bırakıyorum ki okuduğum üzere kaynaklardan yavrular çıksın diye. Şuan evin içinde gidip gelip bakıyorum, son durum 11 adet oldular. Küçük sera gibi yaptığım saksıda üstünü streçle kapattım bi kaç delik açtım, saksının kenarında 2 tane çıkmış nasıl serptiysem artık tohumu. O 2 adeti acaba toprağa bıraktırsam mı yoksa olduğu yerde kalsın mı?
En önemlisi max sıcaklık min sıcaklık ne kadar olmalı güzel büyümeleri için?

şenol dalkıran 10-11-2013 15:07

1 Eklenti(ler)
Sayın sonerordo yaprakdan çoğaltmaya çalıştım ama yapraklar tam dipden kopmuyor,hasarsız koparsa yaprakdan da üretilir tahmin ediyorum, ama dipden birkaç yavru verdi(fotoğrafını ekliyorum) bu şekilde çoğaltmada yapılabilir bildiğiniz gibi,tohumdan ektiklerim çok fazla çıktı ama büyümeleri çok yavaş bakalım hepsi kendini kurtabilecekmi.
Sayın Gunesunar tohumlar çıktığına göre demekki uygun bir ortamdalar bu şekilde büyütmeye devam edin büyüdükçede streç üzerindeki delikleri büyütün zamanla da tamamen kaldırın.Kenarda çıkan yavrularıda çay kaşığı yardımıyla biraz dipten toprağıyla alıp saksının ortalarına bir yerlere dikerseniz tahminimce güzelce büyürler.

minenine 19-11-2013 18:42

Sayın şenol dalkıran kaktüsleriniz çok güzeller ,bi o kadar güzel olanda, sizin bukadar çeşidi toplayabilmeniz ve çok güzel bakabilmeniz .Tacitus bellus ,Echeveria pulvinata aralarında bana göre en güzelleri ,nereden aldınız sorabilirmiyim bende merak ediyorum ama heryerde bulunmuyor.

şenol dalkıran 22-11-2013 17:47

Sayın minenine bellus ve pulvinata yı ebay üzerinde yurt dışında aldım,son sayfalardaki birçok türü yine bu yolla edindim, bazılarını da buradaki üreticiler ve yapı marketlerden edindim,sizin daha güzellerini bulmanızı diliyorum.

şenol dalkıran 15-12-2013 19:26

5 Eklenti(ler)
Bu soğuk havalarda güzel renk alan suculentlerle konu başlığını ısıtalım
1.Capitella
2.Capitella çiçekde
3.Aenium
4.Echeveria agavoides
5.Echeveria hanaikata var veriagata.Daha tam büyümediği için rengini tam gösteremiyor umarım o halinide burada paylaşırım.

şenol dalkıran 15-12-2013 19:34

5 Eklenti(ler)
1.Stapelia variegata
2.Huernia zebrina
3.Pachyphytum oviferum.İzlemesi benim için en keyifli bitki yapraklarına el sürülünce o güzel beyazlık bozuluyor.
4.Sempervium
5.Echeveria setosa deminuta.İki renkli harika çiçeği ile.

syuksek 16-12-2013 07:56

Capitellanın formu, rengi ve çiçekleri çok güzelmiş. Sayenizde alınacaklar listeme yeni bir sukulent daha ekledim...

Pachyphytum oviferum, bende de var, ama sizinkinin formunu ve rengini çok beğendim.
Benim ki herhalde biraz fazla sulamadan boya gitti, yaprakları ayrık ayrık oldu. Bir de unlu bit için sıktığım arap sabunlu su sayesinde o güzel albino beyazlığı gitti :(

Geçen hafta geceleri -7 dereceyi gördük, aklım hep balkonda ki sukulentlerdeydi ama sayenizde üzerlerini gazete kağıdı ile örtünce gayet iyi idare ettiler. Kalanchoeleri içeri alma konusunda Cemo'nun uyarısına rağmen dışarı da unuttuğum Kalanchoe fedtschenkoi dışında :(

cörekotu 17-12-2013 00:29

Senol bey;
Muazzam bir Sukkulent söleni izledik tesekkürler...

şenol dalkıran 17-12-2013 10:08

sayın syuksek, oviferum un yapaklarının arasının açılmasının sulamadan çok gün içinde güneşi tam alamamasından olduğunu düşünüyorum sizdeki acaba kaç saat tam güneş görüyor, birde fazla sulamayın kensini zaten yapraklarında bolca su tutuyor çürümesine sebep olabilirsiniz.Isının çok düştüğü gecelerde donma riski olan sukulentleri balkon zeminine indirip bir gazete örtmeniz ekstra bir koruma sağlar.Sayın çörekotu Almanya sukulent konusunda çok zengin muhakkaki siz daha güzellerine erişebilirsiniz,sizede bol çeşit diliyorum.

tranquila 17-12-2013 10:58

Şenol bey selamlar. Pachyphytum oviferum, benim arayıp da bulamadığım türlerden biri. Nerden temin etmiştiniz?

şenol dalkıran 18-12-2013 18:50

Sayın tranguila oviferumu yanlış hatırlamıyorsam yurt dışından bir arkadaşım almıştı bende ondan bir yaprak veya yavru alıp büyüttüm.

şenol dalkıran 14-01-2014 17:32

5 Eklenti(ler)
Soğuklarla beraber bazı sukulentlerde görselik iyice ön plana çıkmaya başladı,yazın yeşil olan sedeveria leitiza sarı, turuncu ve nihayet kırmızı rengine büründe,ççiçek açan sedum morganianum ve Crassula cv. Tom Thumb ve son karede iki farklı sedum.

şenol dalkıran 14-01-2014 17:44

5 Eklenti(ler)
1.Oviferum çiçekde
2.Pachyphytum glutinicaule çiçekde
3.echeveria cante.(daha küçük umarım büüyüdüğünüde görürüm)
4.Pulvanata ,tam rengini aldı
5.Aenium tubiliforme,üzeri dümdüz yapısıyla bana göre çok ilginç bir sukulent

şenol dalkıran 25-02-2014 07:54

5 Eklenti(ler)
Biraz farklı fotoğraf çekimi yapmaya çalıştım,denemelere devam

cemo 25-02-2014 07:59

Çekimler de, çiçekler de harika. Devamını bekleriz.
Ellerinize sağlık.

sonkez 25-02-2014 08:04

Çiceklerinizde çok güzel....Çektiğiniz resimlerde... Ve....Çekimlerinizde,çeşitlerinizde....Bereketli ve bol çicekli olsunlar ve her daim sizi sevindirsinler....

pulibet 26-02-2014 01:06

Ellerinize sağlık. Renkleri ne kadar güzel çıkmış.

hira 26-02-2014 01:21

135. fotoğrafın 2. karesindeki sukkulentin ismi nedir?

şenol dalkıran 26-02-2014 19:24

Yorumlarınıza teşekkür ediyorum ,sayın hira o fotoğrafdaki haworthia cooperi.64. mesajımda ilk aldığımıdaki boyutunun fotoğrafı var,çok hızlı büyümüyor malesef.

musbet 28-02-2014 23:17

Şenol bey sukulentleriniz tek kelimeyle harika,
Baktikca bakasi geliyor insanın, süperler.
Ellerinize sağlık.

şenol dalkıran 08-03-2014 20:27

4 Eklenti(ler)
Teşekkürler sayın musbet,daha güzelleri sizin olsun.

meksefe 05-04-2014 14:45

Merhaba succulentleri nin hepsi çok güzel. colleksionun genişletmek istersen çelik veya yaprak takas etmek itersen bende de succulent ağırlıklı düşünürsen memnun olurum :)

şenol dalkıran 07-04-2014 11:02

Teşekkür sayın meksefe,bir çok arkadaş gibi bende çeşitleri artırmak isterim(Sizinle özelden yazışırız).Bu öyle bir hale geliyor ki insan her beğendiği sukulente bir şekilde ulaşıp balkonunda görmek istiyor.Bir söz vardır abartmazsan hobi olmaz, tam benim gibiler için söylenmiş sanki.

-Esin- 08-04-2014 23:52

Şenol Bey sukulentleriniz bir harika. Özellikle 133 no.lu mesajınızdaki Crassula Tom's thumb'tan gözümü alamadım desem yeridir. Onun o kadar büyüyüp gelişmesi ne kadar sürdü merak içindeyim. Tek kökten mi çoğalttınız? Bakımı için yaptığınız özel bir şey varsa sırrınızı bizle paylaşır mısınız? :)

Bu arada yaprak veya yavru takasında bulunmak isterseniz ben tekliflerinize açığım :D

meksefe 09-04-2014 00:56

doğru söylüyosun aştık bi kere olayı :) emeğine sağlık

serifekulu 12-04-2014 17:47

imrenerek gezdim sayfanızı, maşallah-darısı başıma diyorum
sevgiler

şenol dalkıran 12-04-2014 21:24

Teşekkür edermi sayın Esin ,sayın serifekulu.Sayın esin Crassula Tom's thumb sanırım geçen yaz almıştım iki köklüydü,sukulentlerin bakımı için ilk olarak toprak karışımını iyi yapmaya çalışıyorum,karışım kısaca şöyle;doğadan aldığım kumlu toprağa ithal torf ve perliti karıştırıyorum,genelde kaktüsler için sıvı gübreyi kullanıyorum,son zamanlarda özel bitkiler için solucan gübesi karıştırmaya başladım onun sonucunu bu yaz görürüm herhalde,olumlu etki olursa buradan yazarım.

şenol dalkıran 03-05-2014 11:45

5 Eklenti(ler)
Baharla çiçeklenenler ve balkonumdan bazı kısımlar

-Esin- 03-05-2014 12:29

Şenol Bey koleksiyonunuz harika! İlk fotoğrafta öndeki variegated Echeveria'ya bayıldım resmen. Onun solundaki Crassula Morgan's Beauty mi? Yanılıyor da olabilirim. Bir de onun da arkasındaki büyük koyu kırmızı, kenarları biraz fırfırlı Echeveria'nın tam adı nedir acaba?
Çok güzel türler görüyorum sizde, bize daha çok fotoğraf yükleyin lütfen :)
Sukulentleri nerelerden temin ettiğinizi sorsam? :D Reklam olmasın isterseniz özelden de yazabilirsiniz. Çok soru sordum ama heyecanıma verin :D

şenol dalkıran 04-05-2014 12:41

5 Eklenti(ler)
Sayın Esin sukulnetlerin bir bölümü yurt dışından geldi,bazıları arkadaşlardan takas ve çeşitli seralardan aldım.Veriagatanın yanındaki Morgan's Beauty değil crassula hemisphaerica.Crassula Morgan's Beauty balkonun başka bir bölümünde fotosunu eklerim.Koyu kırmızı echeverianın adı strawberry heart.

1.Crassula Morgan's Beauty
2.Ec.strawberry heart
3.Ec.Frilly Maid
4.Ec. Etna
5. Yanılmıyorsam bunun adı haworthia radula,doğru bilenler ismi düzeltebilir.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025