![]() |
Alıntı:
Balkonunuzdaki bitkilerinizi çok beğendim. Keşke ölmeselermiş. Düzenlemenizde çok şıkmış. Benim kaktüs sevgim delilik aşamasında, balkon kaktüs dolu ve kalabalık olduğu için görsellikten uzak. Serayı andırıyor biraz. ;) Bahçe sayfanızı gördüm, hemen inceleyeceğim. ;) |
2 Eklenti(ler)
Bugünün Güzeli: Lacunosa açtı, gün batarken pıtlamaya başladı tomurcuklar. ;) Koku müthiş...
Bellada da bir kaç tomurcuk gördüm ama açar mı bilmem. Eklenti 486528 Eklenti 486529 |
Çiçekleri muhteşemmiş bayıldım yıldızlı yıldızlı. Allah'ım neler yaratıyor.
|
Sevgili sakdag birbirinden güzel kaktüs ve sukulentlerinizi bizlerle paylastiginiz icin tesekkütler, sayenizde gözlerimiz bayram ediyor :)
Hoya Lacunosa gercekten harika görünüyor tam secemedim ama yapraklarini sanki gecen gittigim bir cicekcide gördügüm bir cicege benzettim, üzerinde cicek yoktu ve sarkacta asili yere dogru uzuyordu. size zahmet olmazsa tam bit poz cekebilirmisiniz eger o gördügüm bu hoya ise hemen gider alirim. Üzerinde ismi de yazmiyordu onun icin daha detayli görürsem belki tanirim, simdiden tesekkürler... |
Sevgili Çörekotu, aşağıdaki linkte bitki ile ilgili daha geniş bilgi var, yeterli görmezseniz akşama benim bitkimi resmlerim yine de. ;)
http://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/5931.htm |
sn sakdag tohumdan kaktüs üretmeyi denemişsiniz eğer bu güne getirebildiyseniz resim görmek isteriz =)
|
Sayın Çiçeksever67, tohumdan çıkan bebek kaktüsler yaşıyorlar ama hiç gelişme yok.Büyümüyorlar nedense. Yeni tohumlar ektim onlarda çıkmadılar daha.
Büyümeyen bebek kaktüsler diatomitte, zaman zaman sulamayı unutuyorum, diatomitleri kupkuru kalıyor, bir ara onları toprağa almayı planlıyorum. |
1 Eklenti(ler)
Elimdeki kalan yılbaşı kırıntısı tekrar açmış.Diatomit+lav taşı karışımında.
Eklenti 489271 |
Anladım toprağa alırken çok dikkatli olun inşallah büyütebilirsiniz .
|
2 Eklenti(ler)
Silvestri sezonu açıldı...:cool:
Eklenti 489418 Yakından bakalım.O kadar çok tomurcuk var ki...;) Eklenti 489419 |
ayy maşşallah nekadar sık çoğalmış.
banada komşum birtane vermişti hala birtane inşallah böyle olduğu günleri görürüm. |
Sevgili Sakdag,
Bize de bundan mı göndermiştiniz. Evet deyin, lütfen evet deyin. Allah'ım silvestri şelalesi gibi. Maşallah. (nazar boncuklu smile) İç ses: Bunun saksısı nasıl değiştirilir ki ? |
Neden kimisi yeşil renkken kimisi kahverengiye çalıyor?
|
Alıntı:
Evet Sayın Pulibet, bunlar 2 saksıydı. Bunlardan gönderdim. Saksının birini tamamen dağıttım. Saksı değişimi mümkün görünmüyor, çok dolu.Bu saksının 7. yılı sanırım. Ama 4. yılında 6-7 kol kalacak şeklide budamıştım, yoksa 2 katı daha büyük olacaktı. Yedek olarak bu yıl başka saksıya yavrular ektim. Bunun saksısını değiştirmekle ilgili ümidim kalmadı, değiştirmeye kalkarsam çok yavru kopup zaiyat olacak çünkü. Keyfini kaçırmayalım değil mi? |
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Sempervivum nihayet istediğim gibi dallı budaklı oluyor.
Eklenti 490862 Asıl çekmek istediğim Selenicereus grandiflorustu ama kadraja bir sürü bitki girmiş. Selenicereus düzenli gübrelemeyle ve havaların sıcaklamasıyla hızlı gelişim göstermeye başladı. Eklenti 490863 Lithopslarım hala bölünemediler, bende her seferinde yerlerini değiştirmeyi unutuyorum. Sağdan 2.lithopsu 2 kere gübreli suyla bol bol suladım. Kocaman oldu, çiçek açacak gibi ortası çatladı. Eklenti 490864 Arka balkon tropik ormana döndü. Herşey içiçe girdi. :p Eklenti 490865 |
Sevgili sakdağ vakitsizlikten gün be gün takip edemiyor olabilirim ama kaldığım yerden takip etmeye özen gösteriyorum:). Gördüğüm ve okuduğum herşey yeni bilgiler veriyor sayende bana, kaktüslere olan sempatim seninle başladı mesela silvestri'nin bol çiçekli gördüğüm ilk hali beni hayran bırakmış ve şaşırtmıştı...Sonra diğer arkadaşların kaktüs ve sukulentleri...
Gözlerim bayram yaptı bu gece;) sevgili sakdağ soracağım sorularda çoğaldı bu arada öğretmenim:eek: |
Elimden geldiğince sorularınızı yanıtlarım Berçin Hanımcım. Yeni şeyler öğretebiliyor, kaktüs dünyasını sevdirebiliyor ve keyifli bir sayfa sunabiliyorsam ne mutlu bana.
|
2 Eklenti(ler)
On-yüzbin tomurcuklu Bayan Silvestrii. :) Çiçeklerinin açık hallerini yakalayamadım bu yıl henüz. Umarım sezon bitmeden daha güzel bir görüntü sunabilirim sizlere.
Eklenti 493627 Eklenti 493630 |
3 Eklenti(ler)
İri çiçekli paskalya çiçeğim.
Eklenti 493631 Eklenti 493632 Bu mammillaria türünün çiçekleri gerçekten göz doldurucu. Eklenti 493633 |
3 Eklenti(ler)
Sayın Sonerordo, sempervivum yavrularını anneden ne zaman ayırmalıyız diye sormuştunuz bir süre önce, bu yavruların ayrılma zamanı gelmiş mesela, kılcal kökler vermişler yavru diplerinden.
Eklenti 493634 Tüylü Echeveria da çiçeğini açanlardan. Eklenti 493635 Minik paraşütlerde açmaya başladı. Eklenti 493636 |
4 Eklenti(ler)
Yurtdışı siparişimiz olan atlasların gelişim gayet iyi.
Eklenti 493637 Eklenti 493638 Beyaz çiçekli İzmirli Atlasımın henüz çiçeğini göremesem de gelişimi memnun edici. Eklenti 493639 Bu da Edirne'den annemin bir komşusundan rica minnet aldığım atlas türü, Çiçek rengi bilinmiyor ama sahip olduğum atlas çeşitleri içinde yaprak eni olarak en geniş olan.Bir yılda çok iyi gelişti. Eklenti 493640 |
Alıntı:
|
Çiçeklerini gündüz açıyor Sevgili Esin. Ancak bu saksı köydeki evimizde duruyor. Ve hafta sonları görebiliyorum.
Saksıyı kucaklayıp eve getirecektim ama çok yavru kopuyor ve çokta ağır, keyfini kaçırmak istemedim. |
1 Eklenti(ler)
Uzakları yakın eden teknoloji seni seviyoruz.... ;)
Köye giden yeğene rica ettim, bizim için Bayan Silvestriiyi resimledi. Eklenti 494173 |
Çiçekler açmamış hali bile müthiş bence. ;)
|
Bayan Silvestrii çok güzel olmuş....
|
Bayılıyorum turuncu çiçekli kaktüslere:)
|
4 Eklenti(ler)
Ön balkondan kareler.
Sedum saksım, Eklenti 494557 Delosperma pembe ve turuncu ve arkada sedum palmeri. Pembe henüz dolu dolu açmadı. Eklenti 494558 Yavru silvestrii, yanına kırılan delosperma dalını koymuştum, köklenmiş. Eklenti 494559 Echevieria ağacım. Eklenti 494560 |
Sayın profesörüm merhaba,
Bu echeveria agacınız kaç yıllık?? Alttan çıkan yeni sürgünlerin büyümesine izin vermezsek eğer agac formunu alması daha mı kolay olur?? Bir de 781 nolu mesajınızsa ; "Lithopslarım hala bölünemediler, bende her seferinde yerlerini değiştirmeyi unutuyorum" yazmışsınız, yerlerini değiştirmek neden gerekiyor anlayamadım?? |
:o
Sevgili Seabert, echeveriadan onlarca yavru aldım. Yaklaşık 10 yıldır kaktüs sevgim hat safhada. İlk yıllarda, aranjman işinden hoşlanmıyor, bitkilerin ayrı ayrı bakımından daha keyif alıyordum. Sonra zaman geçtikçe bitkilerin çoğalıp yer sorunu oluşturmasından mı, yoksa aranjmanla ilgili fikirimin yavaş yavaş değişmesinden mi (ki bunda Cemo Abla'nın payı büyük) bilmiyorum, sukulenti ve birçok kaktüsü aranjman yaptım. Echeveria 8-9 yıllık galiba(daha önce yazmıştım- tam hatırlayamadım farklı bir rakam (+-bir yıl) yazmış olabilirim. Evet, sorunuza gelince yavruları alırsak düz bir gövdeyle daha ağacımsı olur. Gövde uzadıkça yamulmalar oluyor, sürekli yön değiştirip düz tutmaya çabalıyorum. Bakalım ne kadar uzayacak daha. Lithopslara gelince, kapalı balkonda durdukları için nem oranı dışarıya göre yüksek. Bu da bölünmeyi geciktiriyor. Güney Afrika iklimini taklitle yani biraz esinti ve bol güneş ve açık hava daha iyi gelecektir. Bitkilerin yerlerini değiştirip ön balkona açık havaya alacaktım ama ne var ki hala alamadım. Unutuyorum hep, süreç biraz uzadı ama nerdeyse bitti bölünme safhası. |
5 Eklenti(ler)
Bugünkü fotoğraflarımız.;)
Eklenti 494980 Eklenti 494981 Mantar ve kaktüs iki ayrı iklimin bitkileri, kaktüsün suyu biraz fazla kaçmış olmalı ki, mantar çıkmış. Yanmış hayvan gübresinden gelmiş olmalı. Eklenti 494982 Bu sukulentim ilk kez açıyor. Eklenti 494983 Genel görünüm, bitkilere tepeden bakış.;) Eklenti 494984 |
2 Eklenti(ler)
Özel bitkilerimden, acanthorhipsalis monacantha ve lepismium houlleniatum yurt dışı siparişlerimden. Yeni yeni filiz vermeye başladılar.
Eklenti 494992Eklenti 494993 |
Hepside harika ayrıca delosperma ve yüzbin çiçekli silvestrii bayıldım muhteşem görünüyorlar sevgili Sakdağ:)
|
2 Eklenti(ler)
Bu pozla bu sezon biter, yavaş yavaş tomurcuk sayısı azalışa geçer bundan sonra.
Seneye görüşmek üzere... Eklenti 495688 Eklenti 495689 |
Sevgili sakdag bu ne güzellik, bu ne asalet... 41 kere maşallah görüntüsü şahane, vallahi ne diyeceğimi bilemedim tek kelimeyle harika, tam öğle saatinde çiçekleri tam açarken karşısına geçip seyretmek ne hoş olur, elinde bir fincan artık kahve mi olur çay mı olur of of değmeyin keyfime...
Diğerlerine haksızlık olmasın onlar da harika hele o paraşüt müydü neydi muhteşem bir şeymiş bayıldım ona, ilk fırsatta bütün sayfalarınıza göz atmam lazım, çok şeyler kaçırmışım çook. |
Alıntı:
Allahim ya bi kaktüs bu kadarmi güzel olur :eek::eek: Masallahhh, Sakdag ne deyim simdi inan bilemyorum hayranlikla izliyorum sadece :)) |
Sakdag'cım şu görüntüye ve silvestrii kızına bak bak doyamadım. http://www.agaclar.net/forum/attachm...1-dsc06547.jpg Harika görünüyorlar maşallah.. :) Lobelyalar da göz okşayıcı bir uyum içindeler, ellerine emeklerine sağlık.. :)
|
3 Eklenti(ler)
Beğenileriniz için teşekkür ederim arkadaşlar. ;) Şu silvetriyi tam açık çiçekli maalesef yakalayamadım bu sezon. Onu geçtim başka kaktüslerimi de açık yakalayamıyorum tekrardan çalışmaya başladığım için. İşyerinde atılmış iki kaktüs buldum. Bakımsızlıklarına rağmen yaşama sıkı sıkı tutunmuşlar. Biri mammillaria diğeri ferocactus türünden. Onlarıda eklerim yakında.
Şimdilik üç güzel tür echeveria ekleyeyim, ikisinde tomurcuklar göründü. Glacua, tops-turvy ve shaviana türleri Eklenti 498398 Eklenti 498402 Eklenti 498403 |
4 Eklenti(ler)
Bir kaç güzel kare paylaşalım.;)
Hurnea çiçekte. Eklenti 500641 Aşılı kaktüsün gövdesi yan dal vermiş. Biraz büyüsün, ayırırım. Eklenti 500642 Carnosa white merakla çiçeğini bekliyorum, ilk kez açacak. Eklenti 500643 Ve çok çok hep çiçekli lacunosa. ;) Eklenti 500644 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:51. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025