agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   Sakdag / Kaktüs ve Sukulentler (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/25448.htm)

berçin 14-01-2014 17:47

Sevgili sakdağ, sayfanı her ziyaret edişimde bir güzel göz ziyafeti çekip çıkıyorum:). Maşallah yine herşey bakımlı ve çok güzel görünüyor,emeklerine sağlık sevgiler...

sakdag 17-01-2014 10:44

2 Eklenti(ler)
Beğeniniz için teşekkür ederim Berçin Hanım. ;)

Bu aranjmandan atumn joyu tamamen çıkardım. Çok fazla dallanıp diğer bitkileri boğuyordu. Sedum praealtumu da zaman zaman buduyorum. Sedum palmeri kapalı balkon da olduğu için açtı, açık balkonda kalan henüz açmadı.Bu aranjmanda bir de oscularia deltaoides vardı, aşağı doğru çok sarkmıştı ve büyümüştü. Tek başına ayrı saksıya aldım. Yan taraftaki kalanşolarda tomurcukta. Yakında açarlar. ;)

Eklenti 465127

Eklenti 465128

cemo 17-01-2014 10:48

Sedum palmeri çiçeklerini görünce, bahar havası esti bana.
Benimki bahçede olduğundan tomurcuk sadece. Sefasını sür sevgili Sakdağ.

Atlasların ne alemde.

sakdag 17-01-2014 11:03

1 Eklenti(ler)
Bugün hava o kadar güzel ki Cemo Abla, bahar gelmiş gibi ortalık.
Şu an kapalı balkonda sedum palmeri, aşkın göz yaşları ve begonvil ve japon gülü çiçekteler. Dün akşam tırtıl kontrolu için balkona göz attığımda çok yoğun bir çiçek parfümü kokusu vardı Cemo Abla. Begonvil ve japon gülü kokmadığına göre geriye iki seçenek kalıyor. Hoş sabah kokladığımda palmeriden de aşkın göz yaşlarından da koku almadım. Bir de limonumun mini mini tomurcuklarını gördüm onlar mı kokuyordu acaba? ;)

Kapalı balkon 8-9 metrekare bir alan ama aksiyon hiç bitmiyor, tırtıl arama maceramız 20 gün sürdü, nihayet buldum. Yan saksıya kazayağına geçmiş, ben diğer saksıda onu ararken kazayağının en taze filizlerini yemiş. Çok kızdım. Tuttuğum gibi bahçeye çıkardım, yanına bir miktarda erzak verdim. ;) Sanırım siyah, kanatlarında kırmızı benekleri olan bir kelebek olacak tabi yaşamayı başarırsa.

Eklenti 465129

Atlaslara gelince, bir kıpırtı yok. Ama buruşmada yok zaten en son kontrolümde yarısının köklendiğini görmüştüm. Artık köklerini karıştırmaktan vazgeçtim. Kaloriferin dibinde duruyorlar. Zaman zaman fısfıslayarak suluyorum. Sizinkiler ne durumda?

sakdag 17-01-2014 11:23

2 Eklenti(ler)
Atlasların son halleri böyle... ;)
Eklenti 465138

Güneşi gören bir kaktüs hemen birkaç çiçek açıvermiş... ;)
Eklenti 465139

cemo 17-01-2014 11:27

Balkonu kapatınca fark ortaya cıkmış sefan olsun ablacım.

Benim atlasın 2 saksısını balkona giren kedi deviriverdi. Kök falan yoktu 1 ay önce. 2 tanesi çürür gibi olmuştu, kesip beklettim yeniden diktim, iyiler şimdi. Yanlardan sürgün atmaya başladılar. Köke bakamıyorum tabii:))

Fotoğraflarını koyacaktım ama sorunu bulamadım:(

sakdag 17-01-2014 11:41

1 Eklenti(ler)
Sürgün varsa kök kesin vardır. Harika bence. Aldığımız atlasları şöyle koca koca saksılar haline getirebilmeyi ve çiçekler açtırabilmeyi çok istiyorum doğrusu. ;)

Bir grupta diatomittte baktığım atlas serim var... ;) Diatomitte hızlı büyüyorlar, bir normal sulama, bir de orkide besinli suyla sulama yapıyorum.
Eklenti 465140

rainbowcolor 17-01-2014 11:57

Acaba kapalı balkon sıcaklığınız nedir Sayın Sakdağ ?

sakdag 17-01-2014 12:01

Ben kapalı balkonda bakıyorum. Termometre daima asılı duruyor. Gece 10 derece civarı. En düşük 7 dereceyi gördüm. Gündüz güneş varsa 20 derece oluyor bu aylarda, lakin pek güneşli günler yok burada bu sene, sis hakim. Güneş yoksa gündüz 10-13 derece oluyor.
Ben zaman zaman sulama yapıyorum.

cemo 17-01-2014 12:42

Orkide besini verildiğini bilmiyordum, söylediğin iyi oldu. Yarın besinli su vereyim ben de:))

güneş camları ısıtıyor ve çelikler cam kenarında. Sürgün vermesi o yüzden sanırım.
Güneşsiz günlerde guzineyi yakıyorum, çelikler ve ben üşürüz yoksa:))

sakdag 17-01-2014 12:48

Elimdeki tek sıvı besin orkide besini Cemo Abla, özellikle vermiyorum yani. Ama kesinlikle faydası var zararı yok. ;) Hoya-kaktus-atlas-sukulent-phal hepsine orkide besini... ;)

mmanager 17-01-2014 13:08

Güle güle büyütün atlaslarınızı sizin geçen gün rhipsaliste işaret ettiğiniz şey gerçekten çiçek tomurcuğuymuş çok şaşırdım yaz ve baharda açmayan kışın açıyor.Açarsa paylaşırım çiçeklerini selamlar...

sakdag 17-01-2014 13:22

1 Eklenti(ler)
Tomurcuk olmasına çok sevindim Sayın Mmanager, benim bitkimde de çok sayıda o oluşumlardan var. İlk defa açacak, 2 yıldır bakıyorum kendisine.
Açma mevsimi bu herhalde, tam tanımadığımız için bitkiyi bilemiyoruz. Bir de Vehibe Hanımda var bu bitkiden ona da sormalı bitkisinin durumunu.

Benim bitkimden bir detay:

Eklenti 465156

vehibe 18-01-2014 10:05

Bendeki biraz tembel sanırım, daha tomurcuk yok.

sakdag 26-01-2014 10:39

3 Eklenti(ler)
Aşkın gözyaşları çiçeklerinin tomurcukları açtılar. Kapalı balkondaki yer darlığından ötürü, çiçeklenme bittikten sonra bu bitkiye koleksiyonumda yer vermeyeceğim sanırım. Zaten saksı şu an yerinden hareket ettirilemiyor, duvara yaslanmış vaziyette. Hareket ettirmeye çalıştığım zaman en yüksek bitki devrilecek gibi oluyor. Kademe kademe kesip saksıyı kapalı balkondan çıkarmam gerek. Bu saksının kapladığı alana, başka bitkilerimi koymak için ihtiyacım var. Sağa sola dökülen yavrularla ondan pek kopamayacağım da aşikar görünyor. :p

Genel görünüm:
Eklenti 466820

Çiçekler arasındaki renk tonu farklılıkları:
Eklenti 466818

Türlerin çiçek-yaprak-yavru karşılaştırmaları. 2 no'lu tür ilginçtir ki; yapraklar dallardayken yavru vermiyor, yaprak toprağa düştükten sonra yavru veriyor.
Eklenti 466819

sakdag 26-01-2014 10:59

2 Eklenti(ler)
Bir de Ünal kaktüs'ten gelen bu tür var. Farklı olduğunu düşünüyorum.
Eklenti 466823

Echeveria ağacım diyeceğim artık ona. 7-8 yıllık, gövdesi uzadı kaldı, bol bol yavru veriyor, yavrular yurdun dört bir köşesine dağılmıştır. ;)
Eklenti 466824

altintasna 26-01-2014 11:01

Echeveria ne kadar güzel olmuşşş =)

cemo 26-01-2014 11:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 1244536)
Echeveria ağacım diyeceğim artık ona. 7-8 yıllık, gövdesi uzadı kaldı, bol bol yavru veriyor, yavrular yurdun dört bir köşesine dağılmıştır. ;)

Hayran oldum, ağzım acık öylece kaldım;)
Gercekten ağaç gibi duruşu var. Benimkiler enine büyüyor lahana gibi:) Senin güzellik boya gitmiş. Maşallahhhhhh

sakdag 26-01-2014 11:12

Çok yıllık olmasının yanında, deneylerime de maruz kalıyor bu bitki.Bu saksıya çok su vermemeyi tercih ediyorum. Susuz kaldıkça en alt sıradaki yapraklarında bulunan suyu kullanıp, o yaprakları sarartıp-kurutup atıyor gövdeden. Gövde uzamış oluyor, bir de gövde sürekli güneşe yönelme eğiliminde olduğu için sürekli yönü değiştiriliyor. Yoksa yamulup kalacak.

cemo 26-01-2014 11:20

2 Eklenti(ler)
Gidip bir tanesini sökeyim bahçeden saksıya dikeyim ki, bende deney yapayım:)
Çok beğendim cokk.

Elde malzeme olunca, echeveria ağacını dikiverdim saksıya;)

Sararmış yaprakları alırken yavruları gördüm. Mutluluk iki kat tabii:)

Saksı istemiyorum artık diyorum, her gördüğüme de sarkıyorum:eek:
Eklenti 466837
Eklenti 466836

Sevgi Durul 26-01-2014 11:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 1244532)
Aşkın gözyaşları çiçeklerinin tomurcukları açtılar. Kapalı balkondaki yer darlığından ötürü, çiçeklenme bittikten sonra bu bitkiye koleksiyonumda yer vermeyeceğim sanırım.

Sizinle aynı fikirdeyim sevgili sakdag, sanırım seneye ben de yetiştirmeyeceğim. Ama her saksıdan fışkıran yavrucuklar ne olacak, hiç bilmiyorum.

Bir de sizinkilerin çiçek renkleri ile bendeki farklı sanırım. Bu bulunduğu ortam, ısı ışık faktöründen midir, cins farklılığı mıdır?

Fotoğraf ekleyecektim, tümünü silmişim. Kaktüs sayfamda fotoğraflar mevcut, renk farkı açıkça görülüyor. Sevgiyle...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 1244536)

Eklenti 466824

Ayrıca echeveria ağacını çok sevdim, ben bu bitkiyi yaşatmayı bir türlü başaramadım.

sakdag 29-01-2014 10:23

Cemo Abla, echeveria ağacın çok güzel olmuş. ;)

Sdurul Abla, sayfanızdan baktım; sizin gözyaşları bitkiniz benim 1 ya da 3 numara ile belirttiğim türlerden biri sanırım. Güneş alma durumlarına göre renk farklılığı oluşmuş. Bitkinizin yapraklarını göremediğim için net bir şey diyemeyeceğim. Bendekiler balkonun tam köşesindeler, nispeten daha az güneş alıyorlar.

sakdag 29-01-2014 11:35

5 Eklenti(ler)
Pek çok sukulent çiçekte, ancak ilk açanlardan biri graptopetalum oldu. Yeni açan çiçeklerinin simetrisi çok güzel...:eek:
Eklenti 467326
Eklenti 467327Eklenti 467328

Pachveria ailesinden olduğunu düşündüğüm, echeveria görünümlü ancak graptopetaluma da benzeyen çok tatlı bir sukulent. Anne bitki kırılmıştı, geriye kalan çubuktan çıkan yavrular.
Eklenti 467329

Rhipsalis elliptica da tomurcuklar epey irileşti, merakla bekliyorum çiçekleri..
Eklenti 467330

Benol Hazaroğlu 29-01-2014 14:51

Açınca tam bir görsel şölen olacak.

loveforlife 29-01-2014 18:07

1 Eklenti(ler)
Sevgili Sakdağ,

Echeveria ağacına hayran oldum. Cemo Abla'daki gibi malzeme de bol değil ki! Sahip olduğum tek echeverianın yapraklarını yolup yolup atasım geldi:o
Eklenti 467406
Rhipsalis ellipticanın çiçeklerini büyük bir merakla bekliyor olacağım...;)

sakdag 29-01-2014 18:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife (Mesaj 1245633)
Sevgili Sakdağ,

Echeveria ağacına hayran oldum. Cemo Abla'daki gibi malzeme de bol değil ki! Sahip olduğum tek echeverianın yapraklarını yolup yolup atasım geldi:o

;) Teşekkür ederim Loveforlife. Yolma yaprakcıkları lütfen. Bizim yaşlı echeverianın bu kadar sevileceğini tahmin etmiyordum doğrusu, yavaş yavaş popularitesini kaybediyordu gözümde kendisi. Şöyle alıcı gözüyle bir daha inceleyeyim. :)

eceyıldız 30-01-2014 09:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 1241802)
Tomurcuk olmasına çok sevindim Sayın Mmanager, benim bitkimde de çok sayıda o oluşumlardan var. İlk defa açacak, 2 yıldır bakıyorum kendisine.
Açma mevsimi bu herhalde, tam tanımadığımız için bitkiyi bilemiyoruz. Bir de Vehibe Hanımda var bu bitkiden ona da sormalı bitkisinin durumunu.

Benim bitkimden bir detay:

Eklenti 465156

Aynı oluşumlar benim bitkimdede var bunlar yaprak mı tomurcukmu çözemiyorum daha çok ufak Vehibe hanım vermişti sağolsun merakla bekliyorum bende...

cink2 06-02-2014 16:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 879241)
BUGÜN TAÇ GİYME TÖRENİMİZ VARDI....;) :cool:
Eklenti 255636
Eklenti 255637
Eklenti 255638
Eklenti 255639
Eklenti 255640

çok güzel görünüyor. maşaaallaahh

Narinkhn 06-02-2014 18:07

Sevgili Sakdag senecio rowleyanusun bakımı ile ilgili biraz bilgi verir misiniz?Küçük bir çeliğim var ve büzüşüp ölmeye başladı:( Güneş,sulama vs.çok sevinirim.

cansuyu_yagmur 07-02-2014 09:53

hepsi birbirinden güzel maşallah. biryerde okumuştum doğrumu acaba; çiçek açmaları için kışı soğuk biryerde geçirmeleri gerekiyormuş?
acaba sizin kaktüsleriniz oda ısısındamı yoksa daha soğuk bir ortamdamı geçiriyorlar kışı?

sakdag 07-02-2014 15:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Narinkhn (Mesaj 1247572)
Sevgili Sakdag senecio rowleyanusun bakımı ile ilgili biraz bilgi verir misiniz?Küçük bir çeliğim var ve büzüşüp ölmeye başladı:( Güneş,sulama vs.çok sevinirim.

Ben toprağı kurudukça suluyorum. Çeliğinizi toprağa uzatıp, ilk zamanlarda fısfıslayarak sulayın. Gövdeden havai kökler çıkarıp toprağa yapışacaklardır. Direkt güneşten ziyade sabah veya akşam güneşi daha uygun. Eğer bitkiniz köklü olupta büzüştüyse suya ihtiyacı vardır.

sakdag 07-02-2014 15:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cansuyu_yagmur (Mesaj 1247685)
hepsi birbirinden güzel maşallah. biryerde okumuştum doğrumu acaba; çiçek açmaları için kışı soğuk biryerde geçirmeleri gerekiyormuş?
acaba sizin kaktüsleriniz oda ısısındamı yoksa daha soğuk bir ortamdamı geçiriyorlar kışı?

Sayın Cansuyu_yağmur, evet doğru; kaktüslerin çiçek açması için kışı serin bir ortamda geçirmeleri gerekir.Benim kaktüslerim kapalı balkondalar. Açık balkonda her türlü hava şartına maruz kalan türlerde var. Kapalı balkonunuz yoksa kalorifer yanmayan bir oda da durabilirler. Bulunduğunuz iklim ılımansa açık balkonda da durabilirler.(yağıştan korumak şartıyla)

musbet 13-02-2014 21:30

Sevgili sakdag sukulentlerin harika.
Ellerini emegine saglik.

sakdag 17-02-2014 20:56

1 Eklenti(ler)
Güler atlasın 1,5 metrelik dalı tomurcuklarla bezeli, arka planda yapraksız ama çiçekli begonvilim de güzel poz vermiş. ;)

Eklenti 470122

cemo 17-02-2014 20:59

1.5 mt ha.. şaştım, bayıldım:) Kaç yaşında?

Begonvil de süper bu arada.

sakdag 17-02-2014 21:04

2 Eklenti(ler)
Sedum palmerim, sarı kızım, balkona renk verenlerden.
Eklenti 470125

Sempervivum yetiştirmeyi bir türlü başaramıyorum, anne sempervivum da ölünce yavruları açık balkondaki bir saksıya toprağın üzerine öylece bıraktım. Güzel güzel gelişiyorlar. Bir tanede başka saksıda tüylü sempervivum var yanlarına atayım bari...:)
Eklenti 470127

sakdag 17-02-2014 21:08

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemo (Mesaj 1250415)
1.5 mt ha.. şaştım, bayıldım:) Kaç yaşında?

Begonvil de süper bu arada.

2 yaşında Cemo Abla, epey büyüdü, çok fazla sayıda tomurcuğu var.
Tüm saksıyı çekmemişim, bir ara eklerim. Balkonun genelini çekeyim diyorum ama bir elipsin çeyreği biçimli balkon şeklimden dolayı istediğim genel görüntüyü çekemedim henüz.

Şöyle bir fotoğrafı buldum, tümü görünmüyor ama.
Eklenti 470128

züleyha 18-02-2014 00:01

Canım arkadaşım,

Yine harikalar yartmışsın. şu sempervivum olayını bende beceremedim. Benim balkon içler acısı. Sanırım ben senin yanından hiç ayrılmamalıymışım, beceremiyorum bu çiçek işini artık :(

edelvays58 18-02-2014 08:04

Sevgili sakdağ, görüntüler muhteşem. Atlas çiçeği Güler hanımın atlasına benzemiş gerçekten. Bayıldım. Ellerinize sağlık. Merak ettiğim geçen yıl , yani bir yıllık iken açmış mıydı?

sakdag 18-02-2014 08:11

Sevgili Edelvays58, bir yıllıkken de açmıştı, hem de bol bol. 489 nolu mesajımda fotoğrafı mevcut.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025