agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   Sakdag / Kaktüs ve Sukulentler (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/25448.htm)

berçin 29-05-2013 01:52

Sevgili Sakdağ,kaktüs ve sukulenleriniz benim uykumu kaçırdı sizden şikayetçiyim:D Efendim ne hakkınız var böyle güzel çiçeklerle milleti uykusundan ediyorsunuz,olan var olmayan var.:mad: Şaka bir yana sevgili Sakdağ sayfanda kendimden geçiyorum.Bu dikenli güzelleri önce sevgili Vildan hanım,sen ve gül hanımın sayfalarında önce hoşlandım sonra aşık oldum:D.Hakikaten muhteşem çiçekleri var,hayran kalmamak elde değil...Sevgiler...

sakdag 02-06-2013 19:57

Beğeniniz için teşekkür ederim Berçin Hanım, uykunuzu kaçırdığım için özür dilerim efendim. ;)
Kaktüs ve sukulentleri sevdirebildiğim için kendi adıma çok mutlu oldum. ;)
Onlar açtıkça ben de fotoğraflarını paylaşıyorum. Bazen sevindiriyorlar, bazen de üzüyorlar; bir sonraki mesajımda anlatacağım gibi.

sakdag 02-06-2013 20:07

4 Eklenti(ler)
Yaklaşık bir aydır bu tomurcuğun peşindeyim. Her sabah uyandığım da yüzümü yıkamadan başına koştum, her akşam yatmadan son bir kontrol yaptım. Ne zaman açacağını kestiremediğim için.

Bir kaç gündür evde değildim, aklım ondaydı, dün akşam üstü eve geldiğimde açmaya başladığını gördüğüm de çok mutlu oldum. Hemen bir iki poz fotoğrafını çektim, açınca bol bol çekerim dedim kendi kendime. Fotoğraf makinesini hemen yanına bıraktım. Geceyarısına kadar çok az açtı, çok uykum geldiği için ''bu hızla ancak yarın sabaha açar bu çiçek'' diyip uyudum. Hem açsa bile ''bir gecelik gelin çiçeği mi bu sabaha solacak, diğer echinopsisler gibi öğleyi bulur solması, bol bol resimini çekerim'' dedim.

Sabah atlı buçukta uyanıp başına koştum ve gördüklerime inanamadım. Kaktüsüm ben uyurken 6 saat içinde açıp solmuş. Hani derler ya başımdan aşağı kaynar su döküldü diye...:( Bir süre inanamadım yok yok daha açmadı galiba diye ama tomurcuk solgunlaşıp başını eğdi zamanla... Açmıştı ve maalasef kaçırdım. Bu yıl açmasını en çok istediğim kaktüsümdü. Bir daha dilek dilersem; açmasını çok istediğimi hem de açık halini görmeyi çok istediğimi belirtmeden geçemeyeceğim. ;)

Çekebildiğim bir iki resmi...:(:mad:

Eklenti 413143
Eklenti 413142

Bu da kapanmış hali...
Eklenti 413144

Neyse ki vefakar echinopsisim açıyor bu akşam...
Eklenti 413145

sakdag 03-06-2013 11:27

3 Eklenti(ler)
Bugün açanlar...:D

Notocactus türü...
Eklenti 413309

Echinopsis batı penceresinde durduğu için, açan çiçeklerin kolları hep yamuk oluyor, yerini değiştiricem bugün; tomurcukların havaya doğru uzamasını istiyorum... :p
Eklenti 413310
Eklenti 413311

sakdag 16-06-2013 09:33

3 Eklenti(ler)
Kırmızı delosperma, 2 yıldır 10 cm büyümedi, açmadı. Saksıda öylece duruyordu, nihayet bir çiçeğini gördüm. Lütfettiler kendileri.:p Pembe delosperma çok çabuk büyüyor ve yayılıyor, bol çiçek veriyor. Yaz sonunda kuru dallar kalıyor geriye, bir parça çelik alıp kışın içerde bırakıyorum. Kalan kuru çeliği yolup atıyorum, kışa dayanıklı aslında.

Eklenti 418014
Eklenti 418015

Delosperma ve acem halısı yanyana. Acem halısını çok küçük bir çelik ekmiştim, umarım açar.
Eklenti 418016

sakdag 16-06-2013 09:43

4 Eklenti(ler)
Gymnocalycium ailesi üyeleri açmaya başladı.;)

Eklenti 418024
Eklenti 418025
Eklenti 418026
Eklenti 418027

sakdag 16-06-2013 09:59

2 Eklenti(ler)
Echeveria da çiçeklendi, çapı da çok büyük, lahana kadar oldu. ;)
Eklenti 418032

Ceropegia sandersonii, namı diğer minik paraşütler... Sıra sıra açılmaya başladılar..;)
Eklenti 418033

sakdag 17-06-2013 16:09

2 Eklenti(ler)
Pembe chamaecereus silvestrii: Gövde kırmızı örümcekle savaş verdi, ölümden döndü. Buna rağmen açmayı ihmal etmedi.
Bir de sarısı var bu cinsin ama 2 yıldır bir türlü açmıyor. :mad:
Eklenti 418482
Eklenti 418483

sakdag 07-07-2013 14:49

1 Eklenti(ler)
Ünal kaktüsten edindiğim yeni bitkilerim. Orada istediğim gibi güzel toprak saksılarda satılıyordu. Yer darlığından hemen üçünü beşini bir araya getirip ektim.

Eklenti 424104

sakdag 07-07-2013 14:53

2 Eklenti(ler)
Bu toprak saksım bayağı büyük, bende doldurabildiğim kadar çeşidi doldurdum içine. Çünkü yer sorunum hat safhada. ;)

Eklenti 424105

Eklenti 424106

sakdag 07-07-2013 15:07

3 Eklenti(ler)
On gündür evde değildim, tatile giderken bitkilerini ne yapacağını bilemiyor insan. Sulamasan olmuyor, kaktüs ve sukulentler 5 güne kadar bir problem çıkarmıyor ama süre uzun olunca komşumdan rica ettim sulaması için. İkisi atlas olmak üzere 5-6 çeşit kaktus ve sukulentim fazla sudan çürümüş ama yapacak bir şey yok. Bu kadar saksıyı sulamayı kabul etmesi bile benim için çok büyük bir yardım. Geldiğim de bitkilerimi büyümüş ve değişmiş gördüm; çok hoşuma gittiler. ;)

Eklenti 424107

Eklenti 424108

Eklenti 424109

sakdag 08-07-2013 11:28

2 Eklenti(ler)
Yenilerden, astrophytum capricorne. Birkaç tomurcuk çıkarıp açtı ancak çiçeğini bir türlü açık göremedim, sarı mı turuncu mu açtı bilinmiyor...;) Zaten bu sene diğer astrophytumlarım da açmadı.:mad:

Eklenti 424276

Echinocactusgillerden olduğunu tahmin ettiğim kaktüsüm, dikenleri batmıyor çünkü uçları küt. ;)
Eklenti 424278

sakdag 12-07-2013 11:40

3 Eklenti(ler)
İlk defa açan kaktüsüm, Matucana krahnii. Çiçeği çokta ömürlü değil maalesef, bir-iki gün dayanabiliyor ve kokusuz. Ama rengi çok güzel...;)

Eklenti 425419Eklenti 425420

Eklenti 425421

sakdag 12-07-2013 11:45

1 Eklenti(ler)
Bu gymnocalcium türü bu yıl o kadar çok çiçek açtı ki... Hala da tomurcukları dolu, gymnoların çiçek ömrü de uzun, neredeyse bir hafta boyunca hergün açılıp kapanıyorlar. Bol güneş ve sıcaklık olmadı mı, çiçekler tam açılamıyor. Bu yıl kaktüslerin yerleri hep sabit olduğu için, yer değiştirmeden kaynaklanan tomurcuk dökülmesi de yaşamadım.

Eklenti 425422

adneser 12-07-2013 12:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 1179007)
Bu gymnocalcium türü bu yıl o kadar çok çiçek açtı ki... Hala da tomurcukları dolu, gymnoların çiçek ömrü de uzun, neredeyse bir hafta boyunca hergün açılıp kapanıyorlar. Bol güneş ve sıcaklık olmadı mı, çiçekler tam açılamıyor. Bu yıl kaktüslerin yerleri hep sabit olduğu için, yer değiştirmeden kaynaklanan tomurcuk dökülmesi de yaşamadım.

Eklenti 425422

Sayın Sakdag

Ellerinize sağlık dediğiniz gibi gymnocalcium türleri devamlı çiçek açıyor, reimdeki kaktüsün dikenlerini tam olarak sayamadım kaç dikeni var.

Saygı ve selamlar

sakdag 12-07-2013 12:29

Kimi diken öbeğinde 5, kimi diken öbeğinde 6 diken var Sayın Adneser. İsmini netleştiremediğim kaktüslerden birisi.

h_dogan 13-07-2013 08:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 1170333)

Ceropegia sandersonii, namı diğer minik paraşütler... Sıra sıra açılmaya başladılar..;)
Eklenti 418033

Elinize sağlık hepsi çok güzel ama ben bu paraşütleri daha çok beğendim. İlk defa görüyorum. ;)

Sudenur 13-07-2013 14:10

:eek: Çok güzeller sevgili sakdag, bak bak doyulmuyor.. :)

http://www.agaclar.net/forum/attachm...1-dsc02571.jpg Bu saksıyı nasıl deldiniz, nasıl bağladınız, tam boyutlu görebilmem mümkün mü? :rolleyes: Evde bir dolu kurdela, halat ve boş saksı mevcut, askılı saksı yapasım geldi.. teşekkür ederim.. :)

Muda 14-07-2013 10:46

Saksıları plastik ip vs. ile bu şekilde yaparken en dikkat edilmesi gereken şey plastik güneş altında ve açık havada belirli bir zaman sonra özelliğini kaybederek kopması. Bu yaklaşık bir yıllık bir zaman alıyor. Zaman zaman kontrol ederek saksıların düşmesi ve çiçeklerin parçalanması önlenebilir. Saksıları pense ile tutulan kalın çiviyi kızdırarak istediğiniz yerden kolayca delebilirsiniz diye düşünüyorum.

sakdag 17-07-2013 09:39

1 Eklenti(ler)
Beğeniniz için teşekkür ederim Sayın H doğan, paraşütler üstelik limon çiçeği kokulu (yoğun bir koku olmamakla beraber). ;)

Sevgili Sudenur, sizin detaylı fotoğraflar ekliyorum hemen. Aslında saksıyı askılı saksı olarak düşünmemiştim ilk başlarda, bir nevi köklendirme kabı gibi birşeydi, içindekiler birden büyüyüp sarkmaya başlayınca, asmaktan veya yukarıda bir yerlere koymaktan başka bir çarem kalmamıştı. Bu saksım mini bir leğen aslında çapı biraz büyük olunca koyacak yer bulamadım. Hemen pratik bir şekilde askılar yapıverdim. ;)
Çatal-kaşık takımında bir türlü kullanacak yer bulamadığım çatalımsı parça bu iş için gözüme uygun göründü. Bir dişini ocakta ısıtıp plastik leğeni kolayca deldim. Sonra kurdelenin bir sezonu rahatça geçireceğinden emin olup kurdele geçirdim deliklere. Düğüm atıp bu işi bitirmeyi düşünmüştüm ki, saksının ağırlığıyla düğümlerin deliklerden bir süre sonra geçebileceğini gördüm ve düğüm atarken düğüme küçük bir düğme ekledim. Leğenin kıvrım noktasına geldiği için görünmüyor normalde.;) :D
Bunlarda detaylar,
Eklenti 427009

Sayın Muda, yardım bilgileriniz için teşekkür ederim. Ben kurdele kullanmama rağmen arada kontrol yapıyorum sağlamlık devam ediyor mu diye; çünkü öğleden sonra güneşini direkt alıyor saksı. Şimdilik sorun yok. Umarım da olmaz. ;)

sakdag 17-07-2013 09:55

2 Eklenti(ler)
Setiechinopsis mirabilis, daha önceki mesajlarımda da belirtmiştim. Bu kaktüsümün çiçeklerini görmeyi çok isterken, gece yarısı bir-iki saatliğine açıp hemen kapanması nedeniyle görememiştim. Üstelik fotoğraf çekmek için o gece içeri almıştım. Tohum kesesi oluşturmuş, nasıl olduysa. :p
Eklenti 427012

Bazı atlas türlerinde hiç başarı yakalayamadım. Bir yıldır toprakta olan ve bir milimetre bile büyümeyen atlasları son çare olarak diatomite aldım, değişim ve gelişim gözlemliyorum sanki. Çift kap yöntemi fazla ıslak kaldığı için tek kap yöntemini kullanıyorum. Diatomit kurudukça suluyorum. Henüz besin takviyesinde bulunmadım, çünkü yeniden, yeni yeni kökleniyorlar.
Eklenti 427013

Muda 17-07-2013 21:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 1180652)
Setiechinopsis mirabilis, daha önceki mesajlarımda da belirtmiştim. Bu kaktüsümün çiçeklerini görmeyi çok isterken, gece yarısı bir-iki saatliğine açıp hemen kapanması nedeniyle görememiştim. Üstelik fotoğraf çekmek için o gece içeri almıştım. Tohum kesesi oluşturmuş, nasıl olduysa. :p
Eklenti 427012

Bazı atlas türlerinde hiç başarı yakalayamadım. Bir yıldır toprakta olan ve bir milimetre bile büyümeyen atlasları son çare olarak diatomite aldım, değişim ve gelişim gözlemliyorum sanki. Çift kap yöntemi fazla ıslak kaldığı için tek kap yöntemini kullanıyorum. Diatomit kurudukça suluyorum. Henüz besin takviyesinde bulunmadım, çünkü yeniden, yeni yeni kökleniyorlar.
Eklenti 427013

Şimdiye kadar çiçeklenen kaktüslerimde maalesef hiç tohumlanan olmadı. Suni tohumlama yapmak istedim ancak polenler nedense toz polen vermedi. Aynı zamanda açanlardan olursa çarpraz yapmayı deneyeceğim. :) Aşılı kaktüslerden çiçek açmış ama ertesi gün açacağını düşündüğüm ama açmayan yılan kaktüsünün albino gibi açık renkli olanı sanki tohum oluşturacak gibi. Atlaslarınız eğer gördüğüm gibi filizlenmiş iseler köklendiklerini düşünüyorum. Kaktüslerde küçük saksılarda durdukları yeteri kadar su, besin ve güneş ışığı alamadıkları zaman çok fazla gelişemiyorlar nedense. Ben de Güler hanımın getirdiği ve sonradan bir arkadaşımdan bulduğum atlas çeliklerini bir süre beklettikten sonra diktim. Birkaç tanesinde filizlenmeye başlamışlar. Filizlenen saksıyı biraz daha gün ışığı alabileceği bir yere koydum. Diğer saksı halen içeride. Siz de bir kısmının koşullarını değiştirseniz belki daha iyi gelişebilirler. Bende aynı şey yılbaşı çiçeğinde oluyor. Nedense çok gelişmedikleri gibi bir kısmı ölebiliyorlar. En sonunda balkona attım. Daha iyi olacaklar muhtemelen.

sakdag 26-07-2013 21:21

2 Eklenti(ler)
Yeni almış olduğum kaktüsüm de fazla sulamadan etkilenenlerden, saksıyı elime aldığımda sallandığını farkettim.:( Tereddüt etmeden saksıdan çıkardım, kök uçlarında çürüme vardı, ancak gövdeye henüz ilerlememişti, hemen kökleri kesip bir hafta kurumasını bekledim. Sonra diatomite gömdüm. Hemen kökler vermeye başladı, böylece diatomitte kaktüs denememi de gerçekleştirmiş oldum. ;) Saksımız bir su şişesi, özellikle tercih ettim. Şişenin ağzındaki boğaz kısmının darlığı diatomitin ıslaklığını daha iyi dengeliyor. Hoyalarda da bunu tercih ediyorum.

Eklenti 429751

Eklenti 429752

sakdag 26-07-2013 21:25

3 Eklenti(ler)
Gymnocalycium mihanovichii de bu yıl çok çiçek açanlardan.
Eklenti 429753

Balkonda, saksıların içindeki toprakta yaşayan bu minik arıları seviyorum. Kırmızı delosperma çiçeğinin içindeki polen denizinde resmen yüzüyordu. ;)
Eklenti 429754Eklenti 429755

sakdag 26-07-2013 21:44

3 Eklenti(ler)
Tavana ulaşmasına çok az kalan bir gecelik gelinin kolunu kesmeyi düşünüyordum bir süredir. 2,5 metre olduğundan bir desteğe ihtiyaç duymadan dik duramıyordu. Bugün o cesareti gösterip yaklaşık bir metreden kestim. Umarım kesilen parçayı köklendirebilirim. Bu yıl açık balkona çıkarmadım bitkimi, yine de 5 tane tomurcuk oluşumu gösterdi. Ancak evde olamadığım zamanlardaki sulama düzensizliğimden dolayı 4'ü kurudu. Geriye bir tane kaldı, ondan umutluyum. En azından geçen yıl ki gibi bir çiçeği koklamak nasip olur inşallah. ;)

Eklenti 429761Eklenti 429762Eklenti 429764

gürkan63 28-07-2013 18:24

Sayın sakdag kestiğiniz uzun dalı tekrar ortadan kesseniz olmaz mı ?
Birde siz içerde tutuyorsunuz galiba ışık durumu nedir,ben dışar da balkonda tutuyorum sabah güneşini öğle vakti saat 13 -14 e kadar görüyor,o bile yakıyor gölge ye alıyorum bu saferde solgunlaşıyor,ne tavsiye edersiniz.Şimdi den teşekkürler.

sakdag 29-07-2013 13:49

Sayın Gürkan63, kestiğim dal tekrar ortadan kesilebilir tabii. Ancak tutturama ya da çürüme ihtimaline karşı uzun bırakmayı tercih ettim, belki tekrardan ucunu traşlamak gerekebilir.

Benim bitkim geçen yıl açık balkonda durdu, ancak güney cephede olduğu için çok fazla güneş altında kalıyordu ve buna nemsizlikte eklenince yapraklarında buruşma ve yanmalar oldu, bitkiyi kaybedeceğimi sandım. Şu an güney cephedeki balkonumun iç tarafında, sabahleyin bir iki saat direkt güneş alıyor, ama çok aydınlık gün boyu; dışarıya çıkarmamanın tek nedeni nemsizlikten etkilenmemesi.

Gerçi güneydeki illerimizde bu bitkiye sahip olanların bitkileri de çok fazla güneşe maruz kalıyor ama denize yakin olmaları nemi dengeliyor ve bitkinin en başından beri güneşte olması, güneşe alışmasını sağlıyor. Biz kışın içeri almak durumunda kalıyoruz, oda nemi ve dışarısının nem oranlarının farklılığı bitkiyi şoka sokuyor.

Öğlen güneşini direkt almayan bir yere konumlandırın. Sabah bir kaç saat güneş alması yeterli bence.Aslında ağaç gölgesi ne güzel olur, alacalı gölge derler ya. Veya kapalı balkonunuz varsa oraya da koyabilirsiniz. Veya uzun boylu diğer bitkilerinizin arkasına da gizleyebilirsiniz fazla güneşten.

sakdag 03-08-2013 11:40

2 Eklenti(ler)
Stapelia variegata tohumları: Geçen yılın çiçeklerinden oluşan tohumlar nihayet dün sararıp çatlamışlar... Bir süre daha görmeseymişim, uçuşup gideceklermiş. :p

Eklenti 431661

Eklenti 431662

kokett 04-08-2013 10:21

Sevgili sakdag, benim de stapeliamdan bir tanesi böyle tohum oluşturdu. Aynı şekilde bir kaç gün önce çatladıgını farkettim, dokunmadım. ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Siz bu tohumları çimlendiriyor musunuz?

sakdag 04-08-2013 10:45

1 Eklenti(ler)
Sevgili Kokett, çatlayan stapelia fasulyesini dalından koparın bir an önce, çünkü tohumlar hem hafifler, hem de rüzgarla dağılmalarını kolaylaştıran paraşütleri mevcut.Tohumları ben aşağıdaki gibi temizledim,siz de öyle yapın. Bir ara ekmeyi düşünüyorum, umarım çimlendirebilirim. Size de başarılar dilerim, kolay çimlendiğini okumuştum.

Eklenti 431810

berçin 07-08-2013 01:44

Yok arkadaş siz herşeyi aşıp tohum yeşillendirmeye geçmişsiniz.:(. Kaktüs ve ya benzerlerinde sabrım yetmez ki! sizlere maşallah diyorum sadece...

sakdag 23-08-2013 16:04

3 Eklenti(ler)
Bu e.milii bir yıldır çiçeksiz yapraksız öyle kuru bir dal gibi durdu. nihayet bir dal yaprak ve bir dal tomurcuğunu gösterebildi.
Eklenti 435446

İlk kez açan mammillaria hidalgensiz dikensiz kaktüsüm.
Eklenti 435447

Lithopslarımdan çiçek bekliyorum bu aralar. Durumları çok iyi.
Eklenti 435448

sakdag 23-08-2013 16:12

3 Eklenti(ler)
Yeşim ağacı fidelerim çok canlı, hediye eden İzmirli arkadaşıma teşekkürlerimle...
Sağ taraftan kadraja giren pitaya ile başım dertte, havai kök çıkarıp duvara yapışıyor sürekli, ben koparıyorum, o yine havai kök yapıp tekrar yapışıyor. Kavga edip duruyoruz işte. ;)
Eklenti 435449

Genel bir görünüm, kaktüs standım...;) Her sabah özenle hepsi tek tek incelenir... Kırmızı örümcek zararından nihayet kurtuluyorum galiba, ilaçlama işe yarıyor. Gelişme noktaları büyümeye başladı.
Eklenti 435450

Sevgili Loveforlife için gelsin bu resimde, kaktüs saksıma saçtığım ipeklerden biri... ;) Ara sıra buduyorum, kaktüsleri iyice örtüyor budamazsam. Saksıyı sahipleniyor sonra.
Eklenti 435451

sakdag 23-08-2013 16:32

4 Eklenti(ler)
Echeveria topsy-turvy açmış... çiçekleri pek hoş.
Eklenti 435466

Eklenti 435467

Aranjmaların da keyfi yerinde...
Eklenti 435468
Eklenti 435469

ykolko 23-08-2013 17:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 1180652)
Eklenti 427012

Eklenti 427013

Setiechinopsis mirabilis tohum kesesi iyice kuruduktan sonra çatlıyor ve tohumlar saçılıyor, tohumları kaybetmeyip çimlendirmek istiyorsanız soğuk katlamaya gerek duymaksızın, hemen çimlendirebilirsiniz. ( bu kaktüsün ömrünün max. 4-5 yıl olduğunu untmayın ) << Haddim olmadan bilgilendirme gereğinde bulunduğum için kusurabakmayınız. >>

sakdag 23-08-2013 17:21

Estafurullah Sayın Ykolko, hepimizin birbirimizden öğreneceği bir şeyler var.
Setiechinopsisin tohumlarını aldım. Geçen yıl sizin sayfanızda bu kaktüsü görüp çok beğenmiştim. Geçen kış edindim, o zamandan beri açmasını bekleyip durdum ama hemencecik açıp soldu. Tohumları hem toprak hem de diatomit ortamda deneceğim, umarım başarılı olurum. Tohumdan kaktüs yetiştirmek hem çok ilgi hem de sabır gerektiren bir iş. Bana göre pek değil gibi... Ama denemeliyim çünkü, ana bitki kırmızı örümcekten en çok zarar gören kaktüslerden, can çekişiyor gibi görünüyor. Hatırlatmanız için teşekkür ederim.

sakdag 24-08-2013 16:25

Sayın Sonerordo, bu yıl kırmızı örümcekler gerçekten çok can sıkıcı durumlar yarattılar. Yılbaşılarımı iç mekanda bıraktım birşey olmasın diye, kırmızı örümcekten lob dökülmeleri yaşadım yine.

Forumda arkadaşlara sorup ilaç isimleri almıştım, zirai ilaçlar satan dükkana gittiğim de, isimlerini verdiğim ilaçların ambalaj miktarları fazla olduğu için oradaki ziraat mühendisi bana 100 ml'lik ambalajdaki Algamek'i önerdi. Üzerinde yazılan doza uygun bir karşım hazırladım. Ziraatçi arkadaş aynı zamanda dozu fazla gelirse yaprak dökmesi, uç filizlerinin kuruması gibi yan etkileri olabileceğini de belirtmişti.

Nitekim birer hafta ara ile 2 doz kullandım, sonuçtan çok memnunum. Balkonumda selluka, sabah sefası, melek borazanı, japon gülü, kiraz ağacı gibi bir çok yapraklı bitkide mevcut. Zaten bunlardan bulaştı kaktus ve sukulentlerime de. Kırmızı örümceklere o kadar kızmıştım ki, bulaşık olan ve olmayan tüm bitkileri ilaçladım. Bir problemle karşılaşmadım. Çok şükür ki büyüme ve gelişmeler tekrardan başladı. ;)

syuksek 26-08-2013 12:53

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 1186953)
Sevgili Kokett, çatlayan stapelia fasulyesini dalından koparın bir an önce, çünkü tohumlar hem hafifler, hem de rüzgarla dağılmalarını kolaylaştıran paraşütleri mevcut.Tohumları ben aşağıdaki gibi temizledim,siz de öyle yapın. Bir ara ekmeyi düşünüyorum, umarım çimlendirebilirim. Size de başarılar dilerim, kolay çimlendiğini okumuştum.

Eklenti 431810

Sevgili sakdag,
Geçen hafta çatlayan kapsülden toplandığım tohumları saksının dibine ekmiştim.
1 hafta sonra :
Eklenti 436190
Eklenti 436191

Hiç bekletmeye gerek yok, zahmetsizce çıkıyorlar :)
Sevgiler

hnd76 26-08-2013 17:29

2 Eklenti(ler)
[QUOTE=ykolko;1192356]Setiechinopsis mirabilis tohum kesesi iyice kuruduktan sonra çatlıyor ve tohumlar saçılıyor, tohumları kaybetmeyip çimlendirmek istiyorsanız soğuk katlamaya gerek duymaksızın, hemen çimlendirebilirsiniz. ( bu kaktüsün ömrünün max. 4-5 yıl olduğunu untmayın )

Merhaba ykolko; benim de Setiechinopsis mirabilis kaktüsüm var. Fotoğraflarla aşama aşama gelişmeleri görüntüledim. Çiçeklenme fotoğrafını maalesef zamanlamadan dolayı yakalayamadım. Bu kaktüsün ömrünün kısa olduğunu yazmışsınız, bu konuda hiçbir bilgim yok beni biraz daha aydınlatır mısınız?

Eklenti 436217

Eklenti 436218

berçin 28-08-2013 23:53

Aranjmanlar muhteşem olmuş sevgili sakdağ, ne kadar görkemliler maşallah çok güzel gelişmişler. 888. mesajda ki ilk resimdeki sukulent binlerin annesi yanılmıyorsam, yaprakların kenarındaki minik oluşumlar düştüğü her saksıyı istila ediyor. İlk başlarda fideleri başka saksılarda toplamaya çalıştım ama baş edilebilecek gibi değil, senin ne yaptığını merak ettim arkadaşım:)))

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025