![]() |
Toprak karışımı= torf+kum+bahçe toprağından oluşuyor; bu yıl yanmış hayvan gübresi pek bulamadım onun yerine NPK gübre(tarlalara atılandan) ayırmıştım bir kg kadar; onu kullanıyorum. Periyodik bir gübreleme standardım yok aslında, bir-iki ayda bir sulama suyunda (5 litre suya bir yemek kaşığı) eritip suluyorum. Tüm gün güneş altında duruyor diğerleri gibi..
|
Alıntı:
Aşkın gözyaşları açmadı mı daha? |
Aşkın gözyaşları henüz açmadı, havalar serinleyince gelişimleri de biraz yavaşladı, Ben de merakla bekliyorum açmalarını. ;)
|
Sayın sakdag bitkilerinize ne kadar özenli baktığınız çiçeklerinden belli oluyor. Sayfanızı baştan sona üç defa gezdim ve baktıkça bakasım geldi. Bu denli bol ve güzel çiçekler açmaları beni kendilerine hayran bıraktırdı. Hepsi bir birinden güzeller. Size kaktüslerinizle bol çiçekli günler dilerim. Ayrıca bu görsel şöleni bizlere sunduğunuz içinde teşekkürler.
|
1 Eklenti(ler)
Beğeniniz için teşekkür ederim Sayın Resul22.
Akşam oturmaya gelen misafirlerimden biri bir ara çiçeklerime göz atmak için balkona çıktı. İçeri girdiğinde ''Ters lalen çok güzel açmış'' dedi. Tabi ben de hafif şok durumları oluştu. Ters lale mi diye...!!?? ;) Nasıl yani, neden bahsediyorsun beraber bakalım dedim. Baktık meğersem benim solmuş ve boynunu bükmüş atlas çiçeğimmiş... Gülmekten çatladım tabi...:D:D Buyrun Ters Laleme bakın... ;) Eklenti 346092 |
3 Eklenti(ler)
Uzun zamandır (yani benim için oldukça uzun yaklaşık 20 gün :) ) bitkilerimle hiç ilgilenemedim. En son en değerlilerimi içeri kalorifer yanmayan bir odaya taşımıştım.Balkondakiler havaların henüz eksilere inmemesi sebebiyle açıktalar. Ama her ihtimale karşı, naylon brandalar yanlarında hazır bekliyor. ;)
Bu arada birkaç yeni çiçek ilave oldu koleksiyonumuza. ;) Ama hala beklediğim yılbaşılar burada satışa çıkmadı. :mad: Eklenti 349468 Eklenti 349469 Eklenti 349470 |
5 Eklenti(ler)
Kocakafa kaktüsüm çiçek sezonunu açtı...
Eklenti 349471 Balkondan Sonbahar renkleri... Kızaranlar, sararanlar, açmaya çalışanlar...;) Eklenti 349472 Eklenti 349473 Eklenti 349474 Eklenti 349475 |
4 Eklenti(ler)
Beğenileriniz için teşekkür ederim arkadaşlar... :)
Ve yılbaşılar... Nihayet yenilerine kavuştum... Heh heh he... ;) Çok güzeller... Eklenti 351472 Eklenti 351473 Şu tomurcukların şirinliğine bakın...;) Eklenti 351474 Ve bu da tomurcuk mu, yaprak mı olacağına karar verememiş, ikisi de olmuş... Kanatlı tomurcuk...;) Eklenti 351475 |
5 Eklenti(ler)
Aşkın göz yaşları ilk çiçeğini açtı, yığınla tomurcuk var, umarım şöyle salkım gibi açmış bir pozunu yakalayabilirim...
Eklenti 351476 Bir kaktüs, açmaya yeltenmiş ama güneş olmayınca açamadı şöyle kocaman...;) Eklenti 351477 Sukulentler... Echeveria çeşidi, ektiğim de mini mini bir yavruydu, findık kadardı. Bir yıl da çok yol katetti... Eklenti 351478 Gri-yeşil yıldızlar...;) Eklenti 351479 Bu crassula da çok minikti, yazın gelişme gösteremedi, havaların serinlemesiyle kendine gelenlerden... Eklenti 351480 |
Koleksiyonuna yeni katılanlar ne alemde sevgili sakdağ?
|
http://www.agaclar.net/forum/attachm...4683-image.jpg Sevgili sakdag, bu resimdeki sarkan sedum'dan var mı sende? Hatırlayamadım da.
|
İki saattir geziyorum bitiremedim, hepsi çok güzel maşallah. :eek:
Bazı türlere dönüp dönüp tekrar baktım, Ecveria'lara bayıldım.. :)) Elinize emeğinize sağlık sevgili sakdağ, sağlıkla çeşitlendiriniz bitkilerinizi. ;) |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Sevgili Züleyha, resimdeki sukulentten bir kök var bende. Bir aranjmanın kenarına iliştirmiştim. ;) Ponpon görünümüyle çok şirin... Eklenti 353248 Yeni üyelerimiz de adaptasyon sürecinde, henüz fotoğraflayamadım. Bu aralar, balkon karmakarışık, kimi içeri taşınıyor, kimi naylonla yaptığım basit seranın altına konuyor, kimi de açıkta kalacak. En iyisi görmeye gel, en kısa zamanda. ;) |
Çok güzel sevgili sakdag Sedum burriton. Sulamada dökülen taprakları olursa aynı saksıta atın yeni gövde oluşturur ve hepsi birarada sarkan şık bir hal alır.
Arkadaki Sedum nussbaumerianum'un da sarımsı rengi benim çok hoşuma gider. Aranjmanlara renk katıyor:) |
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bir kaç kare gelsin çeşitlerden...;) Eklenti 353249 Eklenti 353250 Bir de perdenin aralığından bakalım... ;) Eklenti 353251 |
Alıntı:
Sukulentleri büyük ölçüde bir araya toplayıp aranjman haline getirdim Selenn. Aynı şeyi kaktüslere de yapmayı planlıyorum baharda. İtiraf etmeliyim ki küçük saksılarda hiç verim alamadığım kaktüsler oldu bu yıl. Sulamayı fazla kaçırmayayım diye, az sulamadan ötürü hiç büyümeyen kaktüsleri uygun saksılarda bir araya getirmenin planlarını şimdiden yapıyorum. Şöyle geniş ama derin olmayan saksıları şimdiden arıyor gözlerim marketlerde. Yuvarlak bulabilirsem daha çok sevineceğim, bulamazsam da uzun dikdörtgen saksılar işimi görecek sanırım. |
2 Eklenti(ler)
Soğuğa dayanıklı iki bitki çeşidi... Her ikisi de kışı dışarda geçiriyor, sadece yağmur almamalarına dikkat ediyorum. Silvestrii çok güzel bir form aldı yavrularıyla. Delospermayı yazın minik bir çelikten ürettim. Çok zahmetsiz bir sukulent.
Chamaecereus silvestrii ........................................ Delosperma cooperii Eklenti 355646 Eklenti 355647 |
Alıntı:
|
Burada en fazla -10 dereceleri görüyoruz. Afyon ve Kütahya biraz daha soğuk tabi ki. Ufak çaplı yumuşamalar görülse de baharda kendini toparlıyor, ben de çok önemsemiyorum açıkçası. Biraz kendi halinde yaşayıp gidiyor gibi...
|
Alıntı:
|
Sevgili Sakdag, demek bu güzel Chamaecereus silvestrii nin yazin cosmasinin sirri kisin disarda birakmak mis ve ikincisi de ilgilenmemek.... oda ilgi görsün diye demek costukca cosuyor:). Kaktüslerle pek bir ilgim yoktu daha önceleri ama C. silvestrii yi görünce bayildim gercekten:), Sevgiler
|
4 Eklenti(ler)
Bir kaç yeni güzelle tanışalım mı? Ne dersiniz? Hoş... Fotoğraf çekicem diye biraz önce orkidemin saksısı devrildi ve yere düşürdüm... Allah'tan hiçbir şey olmadı, ne çiçekleri ne yaprakları zarar görmemiş.
Crassula argentea gollum ya da hobbit........... Crassula argentea Finger jade. Eklenti 355682 Eklenti 355683 Crassula ovata variegata. Eklenti 355684 Eklenti 355685 |
2 Eklenti(ler)
Senecio hereianus, üretim aşamasında şuan. Saksıdan sarkıtmak yerine, saksının içine yatırdım dalları. Toprağa değen yerlerinde köklenmesini bekliyorum. Şöyle dolu dolu saksıdan saran bir görünüme sahip olmasını planlıyorum... Ortasında da bir kalanşo çeşidi var, köküne kadar çürümüştü ama yeşilleniyor bakalım... ;)
Eklenti 355686 Ceropegia woodii, yine saksıdan sarkan ama yoğun bir görünüme kavuşmasını ümit ediyorum... Eklenti 355687 |
Alıntı:
2 saksı silvestriim var İncii hanım, geçtiğimiz sezonun çiçek açmış halleri de böyleydi... Google'de görsellerde chamaecereus silvestrii aradığınızda bile benim prenseslerim çıkıyor karşınıza...:cool:;) Kesinlikle soğuk alacak, 2009 yılında birini iç mekanda tutmuştum kışın, şaka gibi ama bir tane bile açmamıştı o sene. http://www.agaclar.net/forum/kaktus/2504-4.htm (109 ve 111. mesajlar) |
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/1066371-post4.htm Umarım nice yıllar bol bol çiçeklenir:) |
Sn.Sakdağ ,
Senecio Hereianus'un dallarını u şekline getireceğiniz ince tellerle toprağa sabitlerseniz daha hızlı köklenecektir . C.Silvestrii gerçekten çok güzel , ben 2 yıldır çiçeğini göremediğim için azıcık kıskandım :) |
1 Eklenti(ler)
Sakdag yeni bitkilerini güle güle büyüt..
Gollumun yapraktan üretimini denedin mi hiç? Benimkiler çürümüştü.. Alıntı:
Sanırım bu minikleri bana yollayalı bir yıl oluyor.. İlk geldiklerinde toprağın üzerindeki boğumlar vardı sadece.. Ben mi bakamadım ki ;) Eklenti 356409 |
Gollumlarım daha çok küçükler, yaprak kopartmadım hiç. Baharda denerim artık. ;)
Kaktüsün bir yılda 3-4 katı büyümüş, daha ne olsun... ;) Baharda daha büyük saksıya alıp, bir de tepelerini kes ki, yan dallanmayı teşvik etsin. yoksa böyle uzun ince kavak gibi olacaklar. |
Alıntı:
Uçları pembe pembe, çok güzel duruyor, ama.. Sağ olasın ;) |
1 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Bu kış oldukça sert geçiyor... 8 ocak gecesi Balıkesir için meteoroloji en fazla -3 dereceyi gösteriyordu. Buna güvenerek dışarıdaki bitkilerin üzerine şöyle bir örtü atıverdim. Ertesi gün kalktığımda, hava -8 dereceydi. Bir çok bitkim kaskatı donmuş haldeydi. Kendime de, meterolojiye de çok kızgınım. :mad: Bir iki son sonra güneş çıkıp bitkiler çözündüğünde, bir çok bitkimi geri dönüşsüz olarak kaybettim maalesef... Donanların bir kısmı çözündüğünde bir problem olmadı. Bu olaydan sonra büyük çoğunluğu iç mekana, kalorifer yanmayan bir odaya topladım.
Donmuş halde resimlediğim bazı bitkilerim... Eklenti 361518Eklenti 361519 Eklenti 361520 Eklenti 361521 Eklenti 361522 |
O kadar soğuk ki. Geçen sene değil kaktüsler; sümbüllerim, nergislerim, frezyalarım, lalelerim... Hepsi de dondular, soğuğa dayanıklı oldukları halde. Bu sene daha temkinliyim. Keşke daha önce almış olsaydınız önleminizi. Çok üzüldüm kayıplarınız için.
|
3 Eklenti(ler)
Sevgili Ayşe, ben de çok üzgünüm inan ki. Aşkın gözyaşları çeşitleri, telgraf çeşitlerim, crassula ovata, kalanşo çeşitleri lapaya dönüşenler arasında. Belki gövdeleri donmamıştır diye saksıları ellemedim.
Eklenti 361528 Eklenti 361529 Eklenti 361530 |
Uç kısımları donanları kesseniz faydası olur mu acaba?
|
Alıntı:
Donanlara dokunduğumda çok cıvımış durumdalar. Ellerime bulaşıp kalıyorlar. Bir süre sonra dediğinizi uygulayacağım sanırım. Bir süre beklersem, belki canlanma olur ya da canlı kalanlar daha net belli olur diye beklemedeyim. |
2 Eklenti(ler)
Kalanchoe longifolia, çok güzel sarı çiçeklerini açmak üzereydi. Çiçek kısmı da donanlar arasında, bu fotoğrafı bir gün önce bitkiyi içeri alarak çekmiştim. Keşke çıkarmasaymışım balkona...
Eklenti 361531 Eklenti 361532 |
2 Eklenti(ler)
Aşkın gözyaşları bitkim üç dal halinde tomurcuktaydı. Ortadaki dal donmasına rağmen, diğer iki dala birşey olmadı...Açmaya devam ediyorlar...
Eklenti 361533 Eklenti 361534 |
2 Eklenti(ler)
En son don olayında donan bitkiler maalesef canlanamadılar. Ölen öldü, kalan sağlar bizimdir deyip yola devam ediyoruz. Bu olaydan sonra hemen hemen hepsini içeri taşıdım. Yer gök saksı doldu ama yapacak birşey yok. Şunun şurasında bir ay sonra bahar gelecek...;)
Her yer saksı dolunca, küçük küçük saksılarda olanlardan birkaç tanesini bir araya getirdim. Bu gruptakiler suyu çok sevmeyen bitkiler grubundan. Aranjman şeklinde düzenlemeler yaparaken dikkat edeceğimiz hususlardan biri de bu olmalı. Güzelliklerini ön plana alıp, su isteklerini arka plana atmamalıyız. Eklenti 366617 Sedum palmeri zamanı şimdi... Yavaş yavaş açmaya başladılar.;) Eklenti 366618 |
3 Eklenti(ler)
Bir türlü koyacak yer bulamadığım bir kaç çeşitte hoyam var... ;)
Hoya carnosa, kerrii, nummularaodies, lacunosa, birinin adını şu an hatırlayamadım. Kimisi toprak ortamda kimisi diatomitte. Bu aralar çok iyi bir şekilde gelişmeye başladılar. bu yıl çiçek görebilir miyim acaba, bilemiyorum... ;) Eklenti 366624 Eklenti 366625 Eklenti 366626 |
5 Eklenti(ler)
Birazda perdenin arkasından, pencere içlerine bakınalım...;)
Eklenti 366644Eklenti 366645 Eklenti 366646Eklenti 366647 Eklenti 366648 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:22. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025