agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   jineop / Kaktüs ve sukulentlerim (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/25296.htm)

jineop 14-09-2011 07:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun (Mesaj 858764)
Sevgili lir güzelleri bizimle paylaşıma açmışsınız, teşekkürler:) Gözlerimizin bayram edeceği yeni bir sayfa daha oldu:)Ellerinize sağlık.

Canım sağol, kışın daha fazla onlarla ilgilenebiliyorum. Sevgiler.

jineop 14-09-2011 07:07

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi iris41 (Mesaj 858947)
Sayın lir sayfanız bereketli olsun . Kalanchoe tomentosa benim en sevdigim sukulentlerden nerde bulsam alıyorum 3 tane oldular ;) yeşim cok güzel büyümüş bendeki 2 senelik hala ufacık cok gec büyüdügünü okumuştum size kocaman maşalah .

Aslında özel bir ilgi isteyen bir bitki değil. Aldığımda büyüktü, aldıktan sonrada güzel gelişti. Yağmurlanmayı çok seviyor. Kışı dışarda geçirdi.
Teşekkür ederim.

jineop 14-09-2011 07:20

5 Eklenti(ler)
Başka bir euphorbia, türü konusunda şimdi şüpheye düştüm. E. lactea olarak cevaplanmıştı ama emin değilim. Flaganii gibi ek olarak çok güzel geniş pelerinleri var.
Euphorbia flanaganii cristata acemifüsuna teşekkürler.

jineop 14-09-2011 07:27

2 Eklenti(ler)
Opuntia aciculata

jineop 14-09-2011 10:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 858777)
Vay canına...nerelerde saklamıştın bu şirinleri, çok güzel olmuşlar.
Çok sağlıklı olmalarının bir nedeni de, hepsinde toprak saksı kullanman.
Toprak saksılar bitkinin nefes almasına müsaade ediyorlarlar, ayrıca succulentler kaktusler gibi suya hassas bitkiler için, fazla suyu sızdırıp bitkiyi rahatlatıyorlar.

Ellerine sağlık canım, başlığın hayırlı, uğurlu, bereketli olsun :)
Öpüyorum.

Güzel Ablam, geldiğinde merdiven boşluğundaki uzun ekmek standından yapma yerinde ve pencere önlerindeydiler. O kadar kısa soluklu bir görüşme oldu ki, ardından ne yazık devamı gelemedi:( Aslında hep ikinci plana itilmişlerdi , ne zaman çiçek açmaya başladılar aman Allahım der oldum. Hepsine ilgi, bakım ve özen göstermeye başladım. Kaktüs ve sukkulent dünyasından huzurunuzda özür diliyorum.

jineop 14-09-2011 11:00

1 Eklenti(ler)
Sevgili arkadaşlar, sizlerden öğreneceğim çok şey var, bu türlerde çok bilgisizim, duyrulur...
Stapelia petito ikinci çiçeğini açtı.

jineop 14-09-2011 11:03

Sevgili periş, Sevim Öğretmenim, gülenmelek, loveflower çok teşekkür ederim, selamlar, sevgiler...

jineop 14-09-2011 11:36

5 Eklenti(ler)
Bu düzenlemem Faucaria tuberculosa , Haworthia reinwardtii ve Crassula marnierana oluşuyor. Haworthianın çiçekleri yeni soldu, galeride paylaşmıştım. Crassula yeni çiçek açıyor. Faucarianın çiçeklerini hiç görmedim. Nette gördüklerim büyüleyici , büyük sarı çiçekler. İnşallah birgün açar

jineop 14-09-2011 11:43

3 Eklenti(ler)
Crassula marnierana

Tura 14-09-2011 11:56

Sayın lir;
Sayfanız çok güzel, düzenlemeleriniz de öyle.
Bu iyi huylar ( herkes neden hastalık diyor anlayabilmiş değilim) ne güzellikler getiriyor insanlara öyle.
Kaktus ve Sukuletler ev sahibelerinden gayet memnun olmalılar.
Kahveden çıktım mı başıma iş açıyorum. Oraya geri döneyim.

jineop 14-09-2011 11:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 858914)
Sevgili lir, öncelikle sayfan hayırlı olsun. Hepsi birbirinden güzel ve sağlıklı, hangi birini sayacağımı şaşırdım. İsimler konusunda eksikliklerim var. Özellikle hatırladığım galeride fotoğrafı olan, euphorbia flanaganii. Ve düzenlemelerin çok hoşlar. Hepsini güle güle, sağlıklı günlerde büyüt arkadaşım. Sevgiler...

İsimler ve bakım konuları açısından ben çok acemiyim, ilgimi hiç çekmemişlerdi. Bol ışık az su , kumla karışık toprak gibi basit bilgilere sahibim. Sukkulent ve kaktüs sayfalarını dolanmam lazım. Çok öptüm.

jineop 14-09-2011 11:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Benol Hazaroğlu (Mesaj 858918)
Sevgili Lir

Sayfan hayırlı ve bol ziyaretçili olsun canım.

Çok sağolun, gelince size de bulaştırmayı düşünüyorum.

jineop 14-09-2011 12:14

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Satı Uğurtan (Mesaj 858963)
Sevgili lir, senin neleri başardığını, neler yaptığını bilmesem yalnızca bunlarla uğraşıyorsun sanacağım, canım oldukça sağlıklı ve canlılar ellerine ve yüreğine sağlık sevgiler çok öptüm.

Satı Ablam,
ilk kaktüsümü Güngör yıllar önce yollamıştı. Kaynana dilim kocaman oldu, Sonra senden geldi, minicikti kocaman oldu. Çok kalenderler aynı senin gibi, yıllardır benim zulmüme rağmen ayakta kalabildiler. Hatırlayabildin mi?
Sanırım Opuntia subulata ya da Opuntia tuna monstruosa .

jineop 14-09-2011 12:16

1 Eklenti(ler)
Agave stricta

jineop 14-09-2011 12:25

5 Eklenti(ler)
Adını bilmiyorum:( Dibinde hazine dolu:p

jineop 14-09-2011 12:29

1 Eklenti(ler)
Sevgili Serilaanın hediyesi,
Senecio herranius çiçeği yeni soldu. Gösterişsiz çiçekleri var ama bu taneler çok güzel.

jineop 14-09-2011 12:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zenfree (Mesaj 858968)
Bitkiler harika, düzenlemeler harika, fotograflar da öyle. Bu sayflara tekrar tekrar keyfile bakacağım. Feyz alacağım.:)
Sevgili lir sayfan hayırlı olsun.

Feyz almak mı? Çok naziksin. Ben sizlerden feyz alıyorum almaya da devam edeceğim. Çok teşekkürler.

jineop 14-09-2011 12:39

1 Eklenti(ler)
Haworthia Rigida

jineop 14-09-2011 12:43

4 Eklenti(ler)
Scilla violacea, sedum palmerı ve diğer bir bilinmeyen

sevim4 14-09-2011 12:47

Sevgili arkadaşım bunlar muhteşem ötesi.
Ellerine sağlık.

bettyycim 14-09-2011 12:53

Yaprakları çok iyi seçemedim ama sanırım Sedum Sieboldi isimsiz kahraman ;)

Güngör Salman 14-09-2011 13:02

Sevgili lir, günlerdir elime telefonu alıyorum bahçe başlığını aç demek için bir iş çıkıyor arıyamıyorum, kaktüs başlığını görünce nihayet dedim, bahçe de zamanla gelir.
Bitkiler harika, düzenlemeler harika, fotoğraflar harika e daha ne olsun.
Seni seviyorum.

jineop 14-09-2011 13:26

4 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bettyycim (Mesaj 859136)
Yaprakları çok iyi seçemedim ama sanırım Sedum Sieboldi isimsiz kahraman ;)

Sedum sieboldi dibine karışmış. Onu tanıyorum. Dalları kuru olanı tanımıyorum.
Hawortia ve sedum sieboldi ayrı bir saksıda ve sukkulent düzenlememde de:p var.

jineop 14-09-2011 13:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güngör Salman (Mesaj 859138)
Sevgili lir, günlerdir elime telefonu alıyorum bahçe başlığını aç demek için bir iş çıkıyor arıyamıyorum, kaktüs başlığını görünce nihayet dedim, bahçe de zamanla gelir.
Bitkiler harika, düzenlemeler harika, fotoğraflar harika e daha ne olsun.
Seni seviyorum.

Bende seni çok seviyorum , canımsın, çok öptüm. Bahçeyi galeriye yüklüyorum, belki daha sonra inşallah. Keyifle kal, yoğun işlerinde kolaylıklar diliyorum.

jineop 14-09-2011 13:41

1 Eklenti(ler)
Tephrocactus articulatus ve Astrophytum

jineop 14-09-2011 13:46

1 Eklenti(ler)
Pilosocereus azureus

jineop 14-09-2011 13:48

3 Eklenti(ler)
Bettycim isimsiz bir kaktüs daha:D

acemifüsun 14-09-2011 14:27

Sevgili lir 43. mesajınızdaki ismi konusunda tereddüt ettiğiniz güzel sanıyorum E.flanaganii cristata:) Bende de E: flanaganii hem E.flanaganii cristata vardı o yüzden not etmişim, ama maalesef ikisini de kaybettim.

jineop 14-09-2011 14:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun (Mesaj 859190)
Sevgili lir 43. mesajınızdaki ismi konusunda tereddüt ettiğiniz güzel sanıyorum E.flanaganii cristata:) Bende de E: flanaganii hem E.flanaganii cristata vardı o yüzden not etmişim, ama maalesef ikisini de kaybettim.

Çok haklısın canım, teşekkür ederim . Euphorbia flanaganiin tohumlarını toplamıştım , istersen tohum istersen minik bir kız yollıyabilirim.

jineop 14-09-2011 14:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tura (Mesaj 859107)
Sayın lir;
Sayfanız çok güzel, düzenlemeleriniz de öyle.
Bu iyi huylar ( herkes neden hastalık diyor anlayabilmiş değilim) ne güzellikler getiriyor insanlara öyle.
Kaktus ve Sukuletler ev sahibelerinden gayet memnun olmalılar.
Kahveden çıktım mı başıma iş açıyorum. Oraya geri döneyim.

Abi kaçmayın iyi bir hastalık bu....

bettyycim 14-09-2011 14:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lir (Mesaj 859170)
Bettycim isimsiz bir kaktüs daha:D

Bu bence Atlas yeni sürgün vermiş ama türünü bilemeyeceğim :D

acemifüsun 14-09-2011 14:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lir (Mesaj 859199)
Çok haklısın canım, teşekkür ederim . Euphorbia flanaganiin tohumlarını toplamıştım , istersen tohum istersen minik bir kız yollıyabilirim.

Canım çok teşekkür ederim:) Balkonda yine saksıları abarttım, artık daha fazla açılmayayım diyorum, tohum hakkım saklı kalsın arkadaşım:) Sevgiler.

jineop 14-09-2011 14:49

5 Eklenti(ler)
Diğer kaktüs ve sukkulentler

jineop 14-09-2011 14:51

5 Eklenti(ler)
Devam

jineop 14-09-2011 15:04

Sevgili Bettycim,
şimdi hatırlıyorum atlas çiçeği ailesinden kırmızı çiçekli demişti satıcı. Teşekkür ederim. Disocactus ackermannii olabilir.

bettyycim 14-09-2011 15:05

Maşllah Sevgili Lir siz de ne kirli çıkıymışsınız daha neler vardır siz de, yok yok anlaşıldı biz sizin bahçeye kesin gelmeliyiz :D

feriha 14-09-2011 15:05

Harikalar Sevgili Lir.. Ellerine sağlık.. Hepsi çok sağlıklı, ilginç, farklı kaktüsler.. Arajmanlar çok şık olmuş.. İsimlerini de yazarsan öğrenmeye başlayacağım..

Kaktüs toprağını sen mi hazırlıyorsun?

Seramik saksıların altı kapalıdır sanırım, su verirken nasıl ayarlıyorsun?

Herbirinin su ve toprak isteği farklı mı?

Vitamin-gübre ilave ne veriyorsun?

Üstlerinde gördüğüm malzeme lav taşı mı? Adını duyuyorum kendisini hiç göremedim de!

Güle güle büyütün.;)

jineop 14-09-2011 15:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bettyycim (Mesaj 859215)
Maşllah Sevgili Lir siz de ne kirli çıkıymışsınız daha neler vardır siz de, yok yok anlaşıldı biz sizin bahçeye kesin gelmeliyiz :D

Sevgili bettycim beklerim, dostlar çok cömert. Örneğin Jezebel Rangoon sarmaşığı yanında Epiphyllum anguliger ve başkalarınıda yollamış 3 farklı tür atlas çiçeğim oldu. Agözce zencefil yollıyacaktı, kargodan Hoya silver pink, Hoya lacunasa, Hoya wayett fidesi çıktı. Geçen sene Abdulsamet yine bir hoya çeliği vermişti. Oldu şimdi 4 hoya. Dostlarımı çok seviyorum. Hepinize teşekkür ederim.

jineop 14-09-2011 15:50

Sevgili Feriha,
kaktüs toprağını genellikle hazır kullanıyorum. Hazırda yoksa bahçe toprağı, kompost kurusu ve kumla karışım yapıyorum. Bitkilerin toprak ihtiyacını geldiği saksıdaki toprağın nasıl bir toprak olduğunu inceliyorum ona benzer karışım yapmaya çalışıyorum. Sulama işine gelince yanlarına gittikçe topraklarını kontrol ederim, çok kuruysa suluyorum. Ayda bir mutlaka sıvı kaktüs gübresi veriyorum. Bugün agözcenin tavsiyesiyle aylardır atmaya kıyamadığım kalmış kararmış deepfreeze attığım muzlardan sıvı fermentasyona uygun bir şekilde kompost hazırladım. Hoyalara ve diğer bitkilere denemeyi düşünüyorum. Sonuçları paylaşırım. Kaktüsle konusunda bilgim yok, artık araştırıp yanlışlarımı düzelteceğim. Sevgiler.

jineop 14-09-2011 15:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi feriha (Mesaj 859216)

Üstlerinde gördüğüm malzeme lav taşı mı? Adını duyuyorum kendisini hiç göremedim de!

Güle güle büyütün.;)

Ponza taşı ve burada bir bölgede kayalardan ufalan küçük taşları kullanıyorum.
Bazen de deniz kıyısından topladığım taşları tuzdan arındırıp kullanıyorum. Tüm saksı bitkilerime arıtılmış su kullanıyorum.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025