![]() |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Teşekkür ederim. |
5 Eklenti(ler)
Başka bir euphorbia, türü konusunda şimdi şüpheye düştüm. E. lactea olarak cevaplanmıştı ama emin değilim. Flaganii gibi ek olarak çok güzel geniş pelerinleri var.
Euphorbia flanaganii cristata acemifüsuna teşekkürler. |
2 Eklenti(ler)
Opuntia aciculata
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili arkadaşlar, sizlerden öğreneceğim çok şey var, bu türlerde çok bilgisizim, duyrulur...
Stapelia petito ikinci çiçeğini açtı. |
Sevgili periş, Sevim Öğretmenim, gülenmelek, loveflower çok teşekkür ederim, selamlar, sevgiler...
|
5 Eklenti(ler)
Bu düzenlemem Faucaria tuberculosa , Haworthia reinwardtii ve Crassula marnierana oluşuyor. Haworthianın çiçekleri yeni soldu, galeride paylaşmıştım. Crassula yeni çiçek açıyor. Faucarianın çiçeklerini hiç görmedim. Nette gördüklerim büyüleyici , büyük sarı çiçekler. İnşallah birgün açar
|
3 Eklenti(ler)
Crassula marnierana
|
Sayın lir;
Sayfanız çok güzel, düzenlemeleriniz de öyle. Bu iyi huylar ( herkes neden hastalık diyor anlayabilmiş değilim) ne güzellikler getiriyor insanlara öyle. Kaktus ve Sukuletler ev sahibelerinden gayet memnun olmalılar. Kahveden çıktım mı başıma iş açıyorum. Oraya geri döneyim. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
ilk kaktüsümü Güngör yıllar önce yollamıştı. Kaynana dilim kocaman oldu, Sonra senden geldi, minicikti kocaman oldu. Çok kalenderler aynı senin gibi, yıllardır benim zulmüme rağmen ayakta kalabildiler. Hatırlayabildin mi? Sanırım Opuntia subulata ya da Opuntia tuna monstruosa . |
1 Eklenti(ler)
Agave stricta
|
5 Eklenti(ler)
Adını bilmiyorum:( Dibinde hazine dolu:p
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili Serilaanın hediyesi,
Senecio herranius çiçeği yeni soldu. Gösterişsiz çiçekleri var ama bu taneler çok güzel. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Haworthia Rigida
|
4 Eklenti(ler)
Scilla violacea, sedum palmerı ve diğer bir bilinmeyen
|
Sevgili arkadaşım bunlar muhteşem ötesi.
Ellerine sağlık. |
Yaprakları çok iyi seçemedim ama sanırım Sedum Sieboldi isimsiz kahraman ;)
|
Sevgili lir, günlerdir elime telefonu alıyorum bahçe başlığını aç demek için bir iş çıkıyor arıyamıyorum, kaktüs başlığını görünce nihayet dedim, bahçe de zamanla gelir.
Bitkiler harika, düzenlemeler harika, fotoğraflar harika e daha ne olsun. Seni seviyorum. |
4 Eklenti(ler)
Alıntı:
Hawortia ve sedum sieboldi ayrı bir saksıda ve sukkulent düzenlememde de:p var. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Tephrocactus articulatus ve Astrophytum
|
1 Eklenti(ler)
Pilosocereus azureus
|
3 Eklenti(ler)
Bettycim isimsiz bir kaktüs daha:D
|
Sevgili lir 43. mesajınızdaki ismi konusunda tereddüt ettiğiniz güzel sanıyorum E.flanaganii cristata:) Bende de E: flanaganii hem E.flanaganii cristata vardı o yüzden not etmişim, ama maalesef ikisini de kaybettim.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Diğer kaktüs ve sukkulentler
|
5 Eklenti(ler)
Devam
|
Sevgili Bettycim,
şimdi hatırlıyorum atlas çiçeği ailesinden kırmızı çiçekli demişti satıcı. Teşekkür ederim. Disocactus ackermannii olabilir. |
Maşllah Sevgili Lir siz de ne kirli çıkıymışsınız daha neler vardır siz de, yok yok anlaşıldı biz sizin bahçeye kesin gelmeliyiz :D
|
Harikalar Sevgili Lir.. Ellerine sağlık.. Hepsi çok sağlıklı, ilginç, farklı kaktüsler.. Arajmanlar çok şık olmuş.. İsimlerini de yazarsan öğrenmeye başlayacağım..
Kaktüs toprağını sen mi hazırlıyorsun? Seramik saksıların altı kapalıdır sanırım, su verirken nasıl ayarlıyorsun? Herbirinin su ve toprak isteği farklı mı? Vitamin-gübre ilave ne veriyorsun? Üstlerinde gördüğüm malzeme lav taşı mı? Adını duyuyorum kendisini hiç göremedim de! Güle güle büyütün.;) |
Alıntı:
|
Sevgili Feriha,
kaktüs toprağını genellikle hazır kullanıyorum. Hazırda yoksa bahçe toprağı, kompost kurusu ve kumla karışım yapıyorum. Bitkilerin toprak ihtiyacını geldiği saksıdaki toprağın nasıl bir toprak olduğunu inceliyorum ona benzer karışım yapmaya çalışıyorum. Sulama işine gelince yanlarına gittikçe topraklarını kontrol ederim, çok kuruysa suluyorum. Ayda bir mutlaka sıvı kaktüs gübresi veriyorum. Bugün agözcenin tavsiyesiyle aylardır atmaya kıyamadığım kalmış kararmış deepfreeze attığım muzlardan sıvı fermentasyona uygun bir şekilde kompost hazırladım. Hoyalara ve diğer bitkilere denemeyi düşünüyorum. Sonuçları paylaşırım. Kaktüsle konusunda bilgim yok, artık araştırıp yanlışlarımı düzelteceğim. Sevgiler. |
Alıntı:
Bazen de deniz kıyısından topladığım taşları tuzdan arındırıp kullanıyorum. Tüm saksı bitkilerime arıtılmış su kullanıyorum. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:11. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025