![]() |
bettyycim, fotoyu çektiğimde kokusu yoktu ve üzülmüştüm biraz keşke kokusuda olsaydı diye şimdi sen sorunca tekrar kokladım veee.... inanması zor ama hanımeli kokusu gibi ;)
gürkan abicim; 2 tane daha tomurcuğu var onlarda en geç bir hafta içinde açacak nasipse, biri geçip biri başlayacak çiçeksiz kalmayacağım inşallah. köye bidahaki gidişimde hepsinin fotoğraflarını çekeyim, ama iş çete işine gelince o biraz zor :D kedi kadar bir köpeği varki sormayın:mad: bahçeye sokmuyo kimseyi, ne ara nerden geldiği belli olmuyor bi bakmışsınki paçana yapışıvermiş :eek: bu arada amcamada tavsiye ettim siteyi ama bak baştan söliyim kaktüslerin fotolarını görünce ağlarsınız :cool: |
hanımeli gibi kokuyor
5 Eklenti(ler)
mmm... mis mis.....
3 saat sonra bi baktımki birazdaha açmış bizimki, çiçeği ağır gelmiş boynunuda bükmüş garibim;) |
1 Eklenti(ler)
nede güzel görünüyor, tam karşımda tüm ihtişamıyla güzelliğini sergiliyor, odamızı şenlendirdi;)
hııı bunu yazmadanda geçemezdim. eşim ilk defa bi çiçeğime değer verdi göstermek için getirdiğimde hem güzelliğine şaşırdı, hem kızdı, '''yerinden kaldırmasanaaa!!! yeri değişmesiiin!!! oynamaaa!!!''' |
Vallahi bakıyorum da hala yatmamışsınız.:) Tabii insanın böyle güzel bir olay karşısında uykusu muykusu falan kalmıyor değilmi ? Eee işte hayat;doğus,olgunlaşma ve ölüm..:( Ama şanslısınızki daha 2 veya 3 tane daha gelecek...Aaaa ikiziniz veya üçüzünüz olmuş deriz artık....:)))
|
Ne aklıma geldi birden,amcanıza kalabalık gideriz sizler oyalarken ben yapılması gerekeni yaparım..:))))
|
gidip gidip kokluyorum, gözümü üstünden ayıramıyorum nasıl uyku kalsın. 2 tane daha var arkada ama büyümeleri dengesiz sırayla açacaklar ;)
|
Eşiniz de yakında bize katılır merak etmeyin sayın Kaktüssevdası..Az kaldı..:)
|
olabilir aslında denizlideki arkadaşlarla bi tanışalımda kış gelmeden gidip gelelim bi köye.
eşim biraz zor katılır, anca ilerde köye yerleşirsek kii inşallah diyorum, ozaman belki biraz bi yaprağın ucundan tutar ;) genelde bahçeden sebzeyi koparıp yemesini sever benim canım kocam ;) |
Siz eşinizi bir gün getirin biz işleriz onu..:) Bilyorsunuz Kaktüs Radyasyon çeker,özellikle bilgisayarın yanına koyunca..:))
|
iyilik meleğimisin hızır a.s. misin bettyycim....
5 Eklenti(ler)
Bir iyilik meleği birgün bana mesaj gönderdi ''sana bir süprizim var'' diye. E tabi meraktan öleceğim, söylemiyorda kalbim güm güm atıyo...
Neyse sonra başladım sayfasında gezinmeye aman allahım birde ne göreyim; 1) uzun süredir bir kaktüsü arıyordum, bilirsiniz hani şu eczanede gördüm dediğim, işte o evet oydu. O anki duygularımı tarif edemiyeceğim, artık siz kendinizden pay alarak anlayın benim halimi. 2) sabah akşam gözetlediğim, evimin yakınında olan kaktüslü pencerede gördüğüm ve sadece bakınabilmekle kaldığım, başka yerde bulamadığım kaktüste var. 3) ve birsürü kaktüsler, sedumlar, sukulentler...... Aradan bi süre geçti ve kargocu aradı kargonuz var alınız diye, Gittim kargo subesine, bakınıyorum hangi kutucuk benim diye, kargocu bana doğru yaklaştı ve koydu önüme buyrun hanfendi, koskoca bir koli!!! dedim ''beyfendi bi yanlışlık olmayasın? daha küçük bişeydir benim kolim, bi bakarmısınız?'' kargocu ''doğru'' dedikçe ben yanlışlık var diyorum :D daha şubeden çıkar çıkmaz kaldırımda başladım koliyi açmaya :D biranda iyilikmeleğinin ''görünce bayılma ha'' dediğini hatırladım, oturdum. Aanamm!!! birde ne göreyim, cereus floridanus'dan bir çelik beklerken melek saksısıyla göndermiş, ve diğerleri...... Eklenti 229017 Eklenti 229018 Eklenti 229019 Eklenti 229020 Eklenti 229021 sedum ve sukulentlerede başladım bugünden itibaren hadi hayırlı olsun :D |
İyi günlerde büyüt cicilerini sevgili arkadaşım ;)
|
sevgili; badem, sevim.k ve stmydn kargolarınız anca bugün yola çıkabildi.
güneşli günler ;) |
Bazı sevgiler acılarla başlarmış...
|
Teşekkür ettim kaktüssevdası:) Bugün bende kendimi şımarttım pazar yerinde bir çiçekçimiz vardı ona gittim bir arkadaşla. O pazar yaptı ben çiçekçide bekledim. Elinde doğru dürüst çiçek kalmamış. Ama yinede dört beş tane kaktüs aldım:) Biri ikinci fotoğraftakinden.
Köklensin diye beklediğim üç dört tane stapelia vardı. Yanlardan uzamaya başlamışlar eğer farklı türlerse kısmet seneye seninkilerde artacak demektir;) |
Kaktüssevdası..duaların kabul oldu bak....:))
Muhteşemler... |
Merhaba arkadaşlar, neyazık ki iletişim kurmak istemediğim bir üyenin olur olmaz sık mesaj göndermelerinden rahatsız oluğum için siteye girişlerimi durdurmuştum.
Beni merak edip arayıp soran diğer kardeşlerime şimdiden anlayışları için teşekkür edip, bilgilerine sunarım. Sular durulduktan sonra görüşmek dileğiyle... |
Sizinki gerçekten de kaktüssevdası olmuş. Hepsi birbirinden güzel ve özenle, sevgiyle bakıldıkları belli. Onların bol bol çiçeklerini görmeniz dileğiyle...;)
|
1 Eklenti(ler)
merhaba arkadaşlar geri döndüm :)) hemde kızımla beraber. yavaş yavaş anneliğe alıştım galiba, kendime (kaktüslerime) zaman ayırabiliyorum artık. tekrar merhaba hepinize kocaman kocaman sevgiyle geldim ;)
|
Maşşallah sütlü kahveler.
|
Uzun bir aradan sonra hoşgeldiniz Sn kaktüssevdası. ;)
|
teşekkür ederim hoş bulduk. kahve olan benim sütte yeğenim :)
|
Allah bağışlasın, analı babalı büyüsünler sayın kaktüssevdası...
|
tesekkür ederim skaraca
hamileliğim son zamanlarında evi taşımıştık. e çiçeklerimide tabi ama yeni evim 5. katta güneşi rüzgarı yağmuru özellikle soğuğu bol alıyor. ağır kaldıramadığım için yeşil yapraklı çiçeklerim balkonda kaldı ve kaybettim öldüler. kaktüslerimse bazıları güneş göremedi ve bu yaz beni çiçeksiz bıraktı birçoğu :( ama ilk defa açan kaktüslerimde oldu beni şaşırttılar :) onlarıda en yakın zamanda yükleyeceğim ***. ;) |
İkiside çok tatlı Allah uzun ömürler versin,ailenizle huzurlu mutlu olun kaktüssevdası,sevgiler.
|
Huzur ve sağlık yuvanızdan hiç eksik olmasın. Güle güle büyüsün küçük prenses...
Tekrar hoş geldiniz... Güzelliklerle kalın... |
3 Eklenti(ler)
beni bu sene açıpta şaşırtan güzellik( malesef adlarını bilmiyorum. öğrendikçe yazacağım artık saksı diplerine bende)Eklenti 331573
Eklenti 331574 ve birden bire ne olduğunu anlamadan içi boşaldı bu kaktüsümünde. rengi soluk geldi bi dokundum içi boşalmış mezar gibi çöktü. aynısından bulur bulmaz tekrar edineceğim. aslında nazar değdi kesin gelen gecen onu kestiriyordu. Eklenti 331575 |
Muhteşem renk bayıldım ellerinize sağlık.
|
Sayın kaktüssevdası tekrar hoşgeldiniz. Bebeğinizi sağlıkla, güzelliklerle büyütün.
Ben de oğlum dünyaya geldikten sonra bir süre kaktüs ve sukulentlerimden uzak kalmıştım. Su vermeye bile zor zaman ayırıyordum. Bebekler büyüdükçe vakit bollaşıyor ama elleyip de dikenleri eline batmasın diye kaktüsleri en yüksek raflara kaldırdığım ve daha çok sukulentlere ağırlık verdiğim zamanları hatırladım sizin mesajınızı okuyunca. Şimdi oğlum 4 yaşına geldi ve birlikte sulayıp, birlikte bekliyoruz tomurcuklarının açmasını. Umarım siz de aynı keyfi ileriki yıllarda yaşarsınız. Sevgiler. |
hoş buldum selenn'cim teşekkür ederim ve o sizin güzelliğiniz sevim hanım, benim de bir yanım sukkulent lethops ve echeverialara el at diyor bir yanımda bildiğinden şaşma diyor. ama şuan kararsızlık sayesinde hepsine el atıyorum sanırım :)
gecen hafta şeyma çiçekçilikden 3 lithops ve birde adını türünü bilmediğim bişiy aldım ( cahilliğinde bukadarı adını bile sormadım). bugünde hoyam için denizlideki tarılmak diye bir ziraat dükkanına gittim sözde leonardit alacaktım. oradaki ziraatci bey bana kendi yaptığı kum gibi karışımdan almamı tavsiye etti ve bütün bitkilerime verebileceğimi belirtti. bakalım yarın ilk gübrelerini vereceğim. ve dün gece kızımı uyuttuktan sonra ünal beyin sitesine girip resimlere tek tek bakıp almak istediklerimin birlistesini yaptım. 25 tl biriktirmiştim sözde 20 tl lik liste yapacakken 100 tl yi buldu listem. LİSTEM 1 mammillaria plumosa ( ölen kaktüsüm tekrar ve çok istiyorum) 2 mammillaria albinato 3 mammillaria surculosa 4 pelecyphora valdeziana 5 turbinicarpus polaskii 6 astrophylum myriostigma 7 astrophylum asterias 8 bolivicereus samaipatanus 9 neoporteria nidus v. gerocephala 10 echeveria hybrid 1 11 euphorbia obesa 12 sempervivum arachnoideum 13 semperivum 4 bu listemi hemen şimdi istiyorum ama 25 tl yi 1.5 ayda biriktirdiğimi hesap edersek gelin hesabın gerisinden siz çıkın :))) ha birde şeyma çiçekçilikten alacağım 20 kare saksıyı unutmayalım ooof offf.. kemerleri daha çok sıkmak lazım :/ |
Hoşgeldin,bakıyorum evlat büyümüş,tabii bu arada kaktüslerinde de gelişmeler vardır muhakkak.Artık zamanın bollaştığına göre durmak yok yola devam...:)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:51. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025