![]() |
Emre Kuzu / Kaktüs ve sukulentlerim
1 Eklenti(ler)
Bunlarda benim ediyle büdü az ama özler :cool:
|
noktayla virgül de diyebilirsiniz :)
güle güle büyütün |
Teşekkürler. Aslında 5 tane vardı ama nedense 3ü toprak ve saksıyı doğru kullanmama rağmen çürüdüler ve bu ikisi kaldı 2 3 aya bir az sularım Kaktüsler başka diğer bitkiler gibi değiller çok dayanıklılar.
|
Buraya girenler aha bu kadarcıkmı diye şaşırıyorlardır belki ilerde çoğalır bilemeyiz :D
|
Alıntı:
|
Edi ile Büdü iyi uymuş sayın Kalyon. Kaktüslerinizin çürümesi suyu iyi kullanamamanızdan (gereğinden fazla) kaynaklanabilir. 2-3 ayda bir sulamakta iyi değil. Belki az sulamak sorun yaratmaz ama bitkilerin ihtiyacını karşılamakta gerekir. Havalarda ısınınca 7-10 günde bir kontrollü sulamak daha iyi olacaktır. Size minik kuşlar, kırpıklar, kurbağa kermitler dilerim.
Saygılar... |
Alıntı:
|
Sağdaki kaktüs gözle görülür bir şekilde büzüşmüştü sulamayı unutmuştum 3 ay olmuştur aklıma geldiğinde suyunu az miktarda verdim toplandı. Deneyim olarak paylaşmak istedim unutmak lazım bunları sularken.
|
3 Eklenti(ler)
Yeni fotoğraflar çektim oyuncular değişmedi :) Edi'nin dibinden ikizi çıkıyor biraz daha büyüsün onunda fotoğrafını çekerim. Büdü'de biraz daha şişti, büyüdü.
Camın kenarından ayırmamak gerektiği söylenmişti yoksa formu bozulur dendi. Sonuç; camın kenarında değiller ama aydınlık bir yerdeler sorun çıkmadı hallerinden memnunlar bunuda paylaşmak istedim.. |
1 Eklenti(ler)
Bunlarda fıstık şehrinden misafir olarak gelen fıstık ailesi :cool:
|
4 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Bugün golden barrel cactus aldım fiyatı, değerliliği ve boyutu beni cezbetti daha harika bu boyutlarda kaktüsler var ilgilenenler afyon ataköy kavşağının oradaki migros'tan alabilirler ve birde yeni gelmişler sağlıklılar çok suluyorlar sağlıkları bozulmadan almakta yarar var derim.
|
1 Eklenti(ler)
Cyphostemma juttae'nın son hali saksısını değiştirdim önceki yapraklarını kışın döktü baharla birlikte yeni yapraklar çıkardı.
|
Cyphostemma juttae oldukça nazlı görünüyor. Sizi biraz uğraştıracağa benziyor. Ama görüntüsü bu çabaya değer. Paylaşımlarınızın takipçisi olacağım. Kolay gelsin.
|
Teşekkür ederim yeni türler edindikçe, ürettikçe paylaşmaya devam edeceğim. Cyphostemma juttae yavaş büyüdüğü için herhalde nazlı geldi ama bu türün özelliği budur, klasik bir caudex - sukkulent kuraklığa, sıcağa son derece dayanıklıdır, vatanı Namibya kurak mevsimde yapraklarını döker yağışlı mevsimde tekrar yapraklarını çıkartarak hayatına devam eder. Birde ne şekilde uğraştırırlarsa uğraştırsınlar bu ilginçlik abidelerini çok seviyorum. :) ben de aslında küçüklüğümden beri önce kaktüslere hayranlığım oldu sonra akvaryuma geçtim ardından bonsai ve kaktüs sukkulen'te tekrar dönüş yaptım ikisini idare etmeye çalışıyorum ama şu an şartlardan dolayı kaktüs sukkulent ağır basıyor diyebilirim.
|
4 Eklenti(ler)
Bunlar 1, 2 ay önce çimlendirdiklerim.
Pachypodium gracilius Eklenti 319500 Pachypodium gracilius Eklenti 319501 Pachypodium succulentum Eklenti 319502 Pachypodium succulentum Eklenti 319503 |
4 Eklenti(ler)
Bu kadar çiçek açması beni bayağı şaşırttı.
Mammillaria karwinskiana Eklenti 335748 Eklenti 335747 P. gracilius 28 eylül tarihli gelişim fotoğrafları. Eklenti 335750 Eklenti 335749 |
3 Eklenti(ler)
1 ekimde ektiğim tohumların sonuçları..
Pelargonium appendiculatum 5 tohumdan 1 tane Eklenti 337634 Pachypodium namaquanum 10 tohumdan 6 tane birisi daha yeni çıkıyor. Eklenti 337635 Ortadan yukarısı Aloinopsis rubrolineata aşağısı Anacampseros lanceolata 25 er adet tohumdan, A. R. - 8, A. L. - 10 adet çimlenme Eklenti 337636 Aloinopsis schooneesii türü tohumda ekmiştim ondanda 4 adet çimlenme aldım neredeyse kürdanın ucundan küçük boyuttalar onlara F. makinamım özellikleri yetmedi. :) |
Sayın Emre Kuzu, yeni filizleri güle güle yetiştirin. Pelargonium'un gelişmesini özellikle merak ediyorum. Ara sıra fotoğraflayıp ne aşamada olduğunuzu paylaşırsanız sevinirim.
|
Teşekkür ederim, Pelargonium bugün tohum kılıfını atmış, çeneklerini açınca fotoğraflarım.
|
2 Eklenti(ler)
Alttaki adreste paylaştığım bitkilerimin son halleri, birini aşırı sıcaklarda kaybettim.
Yeni uyanıyor. Eklenti 337863 Bu hala uyuyor, umarım yakında uyanır. Eklenti 337864 http://www.agaclar.net/forum/kaktus-...lent/26945.htm |
Emre Bey merhaba,
Cistanthe Nisan Ayı'ndan bu yana bir hayli gelişmiş. Yapraklar vermiş olan hızla gelişecek diye tahmin ediyorum. Diğeri de elini umarım çabuk tutar. Ayrıca linkini verdiğiniz başlıkta da bilgi paylaştığınız için teşekkür ederim. Bu şekilde hem fotoğraflarla gelişimini izleyebiliyor, hem de bilgi edinmiş oluyoruz. Ellerinize sağlık. |
Merhaba, yorumlarınız için teşekkür ederim, Cistanthe sandığımdan susuzluğa az dayanıklı çıktı yani herhalde bir sukkulenti susuzluktan öldüren birkaç insandan biriyimdir ama bu yöntemi uygularken dengeyi yakaladığınızda coğrafyalarındaki gibi bir gövdeye yakın yapı sağlayabiliyorsunuz.
|
5 Eklenti(ler)
Son halleri.
Pachypodium succulentum Eklenti 338566 Pachypodium succulentum 2 Eklenti 338567 Yine succulentum ve gracilius ile birlikte çimlenen Cyphostemma elephantopus Eklenti 338568 Eklenti 338569 Cyphostemma juttae eve gelen bir çocuğun saldırısına uğradı saksısından koparıp üzerine koymuş bu olay yaz ortasında aşırı sıcaklarda oldu ilk başlarda kaybedeceğim sandım ama Allah'a şükür ki toparlandı yaprak yapısı küçük seyrediyor normalde dev yapraklara sahip olan bir tür ama mümkün olduğunca küçük saksı boyutu ve az ama yeterli su miktarıyla küçük yaprak boyutunu yakaladım. Eklenti 338570 |
4 Eklenti(ler)
8 ekimde çimlenen Peniocereus greggii 2 adet çimlendi, 45 kilograma kadar yer altı yumrusu oluşturabiliyormuş yerel adı gecenin kraliçisiymiş çünkü çiçekleri sadece gece açarmış amerika - arizona ve meksika sonora da görülüyor.
Eklenti 338744 |
Güzel çabalarınız varmış bence devamı gelmeli :)
|
Teşekkür ederim, devamı gelecek inşallah.
|
İnşallah bu burda kalamaz devamı gelmeli :)
|
Geçenlerde yine tohum aldım, bu durumu gösterir.. :)
|
Bu arada yeni çimlenenlerin geçmiş fotoğraflara baktığımda şu anki halleriyle iyi gelişmeler olduğunu gördüm, yakında fotoğraflarım.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:49. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025