![]() |
Ömer Canız beyin deneyimine saygım var ancak kışın bile caudex succulentlerin hepsi sulanırlar bunu idareli bir şekilde yaparsanız bitkinin çürüme ihtimali yoktur ancak aşırıya kaçıldığında kaybetmeniz de bir o kadar muhtemeldir. Dünyada genel, bu sukkulentin bakım bilgileri dinlenme döneminde aşırıya kaçılmadan sulandığı yönündedir köksüz hiç bir bitki yaşayamaz nemsiz de hiç bir bitkininin kökleri yaşayamaz kaktüslerin de havadan gönderdikleri kökleri onların ortamın hava nemini kullanabilme özelliklerindendir.
Benim önerim dinlenmeye geçtiğinde toprak tamamen kuruduğunda aşırıya kaçmadan sulamanızdır gelişme döneminde ise düzenli sulamanız. bitki de buharlaşma sadece yapraklarda olmaz bu olay yapraksızken de devam eder. Bu sayfada dinlenme döneminde sulanan bir örnek var. https://www.highlandsucculents.com/s...ephantipes.htm |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Hastalık veya delilik deyin ne derseniz deyin fakat elimde değil yeni bir çeşit kaktüs ve suculent buldum mu almamazlık edemiyorum.Yeni aldıklarımın fotoğraflarını paylaşmak isterim.
Gasteria carinata Eklenti 362547Eklenti 362548 Bir kaç çeşit sanseveria (paşa kılıcı veya peygamber kılıcı) 1-Bodur paşa kılıçı 2-Sanseveria cylindrica 3-sanseveria trifasciata |
5 Eklenti(ler)
Crassula falcata
Eklenti 362556 Haworthia limifolia ve yavruları Eklenti 362558Eklenti 362557 Echeveria Eklenti 362559 Sedum burrito Eklenti 362560 |
3 Eklenti(ler)
Myrtillocactus geometrizans
Eklenti 362561 Cereus peruvianus monstuosa Eklenti 362562 Aeonium arboreum atropurpureum Eklenti 362563 |
Alıntı:
|
Sayın yener bey Falcata cok soguk sevmez 10 derecenin altına düşürmeyin sıcaklıgı suyuda cok az verin topragı kurudukca mümkünse ;) aydınlık bol ışıgı cok seviyor .
Tamamen suyu kesmek alt yapraklardan su cekiyor yaprak kayıpları oluyor bu sefer . Echeverianıza bayıldım güle güle büyütün . |
Alıntı:
Hiç üzülmeyin sizi bu forumda o kadar çok insan anlıyor ki Yener Bey, aynı durumdayız :D Ben de defalarca kendi kendime söz dedim artık almak yok dedim. Ama nafile... Ne iyi yapmışsınız da almışsınız, hepsi birbirlerinden güzeller. Sansevieriaları ben çok seviyorum. Kolay yavruluyorlar ama cylindrica beklediğim kadar hızlı gelişmiyor. Yavru vermesine veriyor ama yaprakları olması gerektiği gibi kalınlaşıp silindirik form almıyorlar. Tüm yeni türlerinizi güle güle yetiştirmenizi dilerim, hoş balkonunuzda çok keyifli gelişeceklerinden hiç şüphem yok. Bu arada size toplantıda teşekkür etme fırsatım olmamıştı. Eliniz kolunuz bitkilerle dolu geldiniz, yoruldunuz. Çok teşekkür ederiz. |
Sayın Yener.T
Sayfanızı hayranlıkla gezdim, sayfalarda ilerledikçe hayranlığım dahada çoğaldı, tabi benim gibi bu hastalığa :( yeni yakalanmiş biri olarak gerisini siz düşünün. Aradaki mesafe nasıl kapanır diye kara kara düşünmeye başladım (tabi bu arada maşallah demeyi'de eksik etmedim) Tecrübe ve bilgilerinizi paylaşacağınız umudu ile siz ustalara saygılar. |
3 Eklenti(ler)
Balkonumda açan çiçeklerden Kalenchoe,
|
4 Eklenti(ler)
Yılbaşı çiçeği şimdilerde çiçek açmaya başladı
|
3 Eklenti(ler)
Syngonanthus chrysanthus veya Mikado Gold ;
Bu değişik bitkinin bakımının zor olduğu,yüksek oranda nem ve asitli toprağı sevdiğini öğrendim.Günde 1-2 saat güneş görmesi ve aydınlık yerde bulunması çiçeklenmesi bakımından önemli imiş.Direk güneş ışınlarından zarar gördüğü fazla sulamadan kök çürüklüğü yaptığı bilgiler arasında |
5 Eklenti(ler)
Çiçek açan kaktüslerim;
|
5 Eklenti(ler)
Echeveria çeşitlerim:
|
5 Eklenti(ler)
Devamı;
|
2 Eklenti(ler)
Kaktüs ve çiçekleri :
|
:eek: Baharı müjdelemiş bitkileriniz. Çok çok güzel, elinize emeğinize sağlık. :))
|
Yener bey hepsinin maşallahı var.
|
Bütün sayfaları baştan sona gezdim keyifli bir geziydi emeğinize sağlık. Ne güzellikler varmış, mutluluk içinde keyfini sürmenizi dilerim.
|
Yener bey merhaba,
Böyle forumlarda gezip de gereksiz yere mesaj atmayım diyorum ama ellerinize sağlık maşallahı var hepsinin harika görünüyorlar. Ankara bu sene çok kurak geçti bahar havası var bizde ama sanırım İstanbul'da da öyle bitkiler çok keyifli görünüyor. Tekrar maşallah. Bu arada mikado goldu altın tomurcukları üzerinde mi aldınız yoksa sizde mi açtı.:confused: İyi günlerde büyütün efendim hepsini ellerinize sağlık.:) |
Sayın Denizardacan beğenileriniz için teşekkür ederim.Mikado goldu fotoğrafta görünen şekliyle aldım.Selamlar.
|
5 Eklenti(ler)
Kalanchoe ların çiçek açma mevsimi geldi hemen hemen hepsi çiçek açmaya başladı ;
|
5 Eklenti(ler)
Balkonda çiçek açan sukulentlerimden bazı görüntüler :
Crassula springtime: Eklenti 374937Eklenti 374938Eklenti 374939 Adromischus hemisphaericus Eklenti 374940Eklenti 374941 |
5 Eklenti(ler)
Echeveria Pulvinata Ruby Blast ;
Eklenti 374946Eklenti 374947 Mücevher orkidem de çiçek açtı: Eklenti 374948 Yılbaşının yeni çiçekleri ; Eklenti 374949 Sedum Palmeri Eklenti 374950 |
4 Eklenti(ler)
Bu hafta sonu yeni delilik alametleri belirdi,bir kaç çeşiti koleksyonuma ilave ettim.Görüntüleri sizlerle paylaşmak isterim.Soğuklardan dolayı sukulentlerin
renklerinde çok güzel değişmeler olmuş. Crassula çeşitleri ile başlayalım Crassula ovata Hobbit(Bonzai formunda) Eklenti 374959Eklenti 374960 Crassula ovata 'jade plant' Eklenti 374961 Crassula ovata minima Eklenti 374962 |
5 Eklenti(ler)
Crassula moonglow
Eklenti 374966Eklenti 374967 Gasteria little warty Eklenti 374968 Sedum Nussbaumerianum Eklenti 374969 Sedum adolphii Eklenti 374970 |
5 Eklenti(ler)
Echeveria çeşitlerinden Echeveria agavoides cristata,Ech.Black prence,
Ech.Nodulosa. Eklenti 374972Eklenti 374973 Echeveria agavoides; Eklenti 374974Eklenti 374975 Echeveria derenbergii Eklenti 374976 |
5 Eklenti(ler)
Adromischus cooperi;
Eklenti 374979Eklenti 374980Eklenti 374981 Cotyledon orbiculata var oophylla Eklenti 374982Eklenti 374983 |
4 Eklenti(ler)
Kaktüslerden Opuntia vulgaris cristata
Eklenti 374984Eklenti 374985 Cylindropuntia fulgida cristata Eklenti 374987 Euphorbia mammillaaris V.minima Eklenti 374986 |
5 Eklenti(ler)
Aeonium arboreum purpureum:
Eklenti 374988Eklenti 374989 Pachveria glauca Eklenti 374990 Hawothia cymbiformis Eklenti 374991 Haworthia bolusii V.black beardiana Eklenti 374992 |
Sayın Yener
Kaktüs ve Sukulentlerinize baktıkça bakasım geldi, maşallah hepsi bir birinden güzel birde yenilerini eklemişiniz ne güzel elinize emeğinize sağlık çiçeklerinide görürüz inşallah. Saygılar ve selamlar |
Yener abim, maşallah bugün tam şov olmuş burda.:) Çiçeklenenler,yeni alınanlar hepside şahane, güzel günlerinizde büyütüp bol bol çiçeklerini görmeniz dileğiyle. Saygılarımla...
|
Bu sukkulentlerin bu kadar güzel görüneceğini düşünmemiştim elinize sağlık.
|
Dostlar,arkadaşlar beğenileriniz için teşekkür ederim.
|
Yener.T Bey, çok sağlıklı görünüyorlar. Ellerinize sağlık. Ama bir şey söylemek istiyorum yanlış anlamazsanız; resimlerinizi alt alta yüklerseniz sayfalarınızın düzeni bozulmamış olur.
Saygılarımla... |
Yener abi ne kadarda çok almıssın, ben bile bukadar çeşit almadım :D :D
|
5 Eklenti(ler)
yeni çiçek açan suculentler;
|
4 Eklenti(ler)
Mamaillaria crinita ssp.crinita çiçek açmaya başladı,bütün tomurcukları
çiçeklendiği zaman doyulmaz güzellikte olabileceğini düşünmekteyim. Eklenti 383076 Eklenti 383077 Eklenti 383078 Mamillaria çiçekleri Eklenti 383079 |
5 Eklenti(ler)
Gerçi burası yeri değil ama birazda balkonumdaki daki çiçekleri görüntüsü ;
Sardunya: Eklenti 383084 Eklenti 383085 Eklenti 383086 Minyatür gül: Eklenti 383087 Eklenti 383088 |
4 Eklenti(ler)
|
| Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:32. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025