![]() |
Alıntı:
|
Çok güzel Yener bey:) Bu gidişle güzel bir seranız olacak. Başka yolu yok..
|
Alıntı:
karlar başlayınca içeri aldım ve bölünmeler başladı.Selamlar. |
Sayın Aysel ve Sevim hanımlar temennileriniz için teşekkür ederim.
|
5 Eklenti(ler)
Bugünlerde Bauhaustan alınan Kaktüs ve suculent çeşitleri
Aloe juvenna Eklenti 268331 Agave parryi RUBY Eklenti 268332 Titanopsis calcarea Eklenti 268333 Crassula ovata Eklenti 268334 Sinocrassula yunnaensis Eklenti 268335 |
5 Eklenti(ler)
Kaktüslerim.
Notocactus Warasii Eklenti 268337 Ferocactüs microdiscus Eklenti 268336 Ferocactus glucescens Eklenti 268338 Notocactus leninghausi Eklenti 268339 Mammillaria tenango Eklenti 268340 |
Yener Bey, (affınıza sığınarak) mammillaria spinossisima başka bir kaktüstür, resimdeki notocactus türü galiba...
|
Alıntı:
imiş.Selamlar. |
1 Eklenti(ler)
Yener bey,
Kaktüsleriniz, çiçek açan sukulentleriniz çok güzel. Tozlaştırma işlemini anlatmanız ne iyi olmuş. Ben de deneyeceğim hemen yarın. Benim kaktüslerimin isimlerini biliyorsanız yazabilir misiniz? |
çeşitler gittikçe çoğalıyor yener bey. Güle güle büyütün. İnşallah bol çiçekli ve sağlıklı olurlar.
|
Yener bey,
Yeni bebeciklerinizde güle güle büyüsünler:) Crassula ovata Praktirde bulmuştum görür görmez 3 küçük saksıyıda aldım nolur nolmaz bi daha gelmez falan yedekli olsun dedim:) |
Yener bey yeni türleriniz çok güzeller.
Sağlıkla büyütmenizi dilerim,Bende bu akşam Titanopsis calcarea aldım ama pek keyfi yerinde değil gibi nette biraz araştrdım ama bilgi bulamadım. Sizden ricam bu bitki hakkında bilginiz varsa paylaşabilirmisiniz, su ihtiyacı nedir, nazaman sulanır **** sulanmaz gibi. Yardımcı olursanız sevinirim. Sevgiler. |
Alıntı:
Bir de kışın asla su verilmez. Sonbaharda çiçek açtıktan sonra Kasım-Aralık gibi bitkinin üzeri yamuşamaya başladığında sulama kesilir, İlkbaharda bitki üzerindeki yarıktan yeni bitki göründüğünde tekrar alıştıra alıştıra sulamaya başlanır. Kışın bir defa su verirseniz büyük ihtimalle bitki ölür. Yaşayan taşınız zamanla uzamaya başlarsa az güneş aldığının belirtisidir. Bitki yüzeyinde çatlamalar çok su ve az güneş belirtisidir. Gübreleme işi de sadece İlkbahar’da yapılır. Haziran’dan itibaren gübre vermeyin.Selamlar. |
Alıntı:
sağdaki kaktüsünüz ise Cereus Peruvianus'a benzettim.Kati olarak öğrenmek isterseniz aşağıdaki lingten bir kontrol ediniz.Selamlar. Photo gallery cactus & succulents |
Sayın Mirbe teşekkür ederim.Bende Bauhausta buldum Crassula ovatayı bu üçüncü saksı
fakat renkleri değişik, Jade Plant ismiylede anılan Yeşim ağacı olarakta tanınır.Bir zamanlar uğurlu olduğuna inanılırmış.Ofis masaları için dayanıklı süs bitkisidir.Selamlar. |
Alıntı:
|
Yener bey merhaba,
Kaktüs ve sukulentleriniz çok güzel.Bu arada yavrulayan lithopslarınızda nüfusun artıcağını gösteriyor. İzin verirseniz bir sorum olacak. Lithopslar ortadan yavru verdikten sonra özel bir işlem yapıyormuyuz?Yani yavruyu ayırıyormuyuz, yoksa bir şekilde kendisi mi ayrılıyor?Benim lithopsumda da yavrulama başladı da merakım ondan. Selamlarımla. |
Alıntı:
Saygılar. |
Alıntı:
Verdiğiniz linkte benimkini bulamadım ama şu linkteki benimki Mammillaria matudae v. spinosior - Cactaceae - Informazioni sulla specie M. Matudae v. spinosior imiş. Diğeri de Neocardenasia herzogiona. |
Sayın Kartal124 Lithopslar yavruladıktan sonra ayrı bir işlem yapmıyorum anaç olanın kendisi kuruyor.Aynen bir sürüngenin büyürken deri değiştirmesi gibi lithopslarda yavruladıktan sonra dıştaki bitkinin kurumakta olduğunu gözlemledim.Selamlar.
|
5 Eklenti(ler)
Arkadaşlar dün bir arkadaşın daveti üzerine kaktüslerinin saksı değişimleri için evine ziyarete gittim.Oldukça büyük boy bir kaktüsün kurumakta olduğunu farkettim.Köklü kısmını toprakta bırakarak.Üst kısmını kestim ve yeni bir kaktüs toprağı hazırlamak ve kurumasını beklemek üzere eve getirdim.Evde yaptığım kontrolda gövdesinin odunlaştığını ve etli kısmının ise büzüştüğünü fark ettim. Fotoğrafları buyrun.
|
2 Eklenti(ler)
Şimdi ben parçalara ayırdığım bu kaktüsü kuruttuktan sonra direk kaktüs toprağına diksem mi ? yoksa köklendirme hormonu kullanarak mı diksem ?
Birde bilen arkadaşlardan bu kaktüsün ismini rica edeceğim.Bilgilendirmeleriniz için önceden teşekkür ederim. |
4 Eklenti(ler)
Tabii kaktüs saksılarını değiştirirken kendime de biraz ganimet çıkarttım.eve gelip saksıladıktan sonraki durumları ;
Kalanchoe Blossfeldiana small Eklenti 270046Eklenti 270047 Kalanchoe nun minişleri diatomite dikildi Eklenti 270048 opuntia subulata Eklenti 270049 Not:İsimleri kati değildir yanlışlık varsa düzeltilmesini rica ederim. |
3 Eklenti(ler)
Euphorbia Ferox
|
4 Eklenti(ler)
Elimde fazla olarak biriken suculentleri 2 aranjman tabağı yaparak azaltttım.
|
Harika olmuşlar. Çek bir karışık sukullent türlüsü olmuş.
|
Yener Bey kuruyan kaktüsü kurtarma çabalarınızı merakla takip ediyorum umarım sağlığına kavuşur. Aranjmanlarınız her zamanki gibi yine renkli ve çok güzeller. Ayrıca türlere göre saksılara yerleştirmeniz bakımları konusunda çok iyi bir fikir. Ellerinize sağlık.:)
|
Alıntı:
Selamlar. |
Sayın Zenfree büyük boy kaktüsü kurtarmak için kesim yerlerinin kurumasını beklerken arkadaşların yardımlarını ve fikirlerini beklemekteyim.,
Aranjmanlarımı beğendiğinize memnun oldum.Elimde fazla biriken cinsleri bir tabağa dikerek saksı enflasyonunun önüne geçiyorum.Selamlar. |
Yener Bey, 3-4 aydır köklendiremediğim bir kaktüsümü ve aşırı derecede buruşmuş kaynana dilini (hiç umudum yoktu yaşayacağına) , %70 ince dere kumu %30 bahçe toprağı karışımına dikip , kaloriferli oda camına koyup, her gün fısfılayarak suladım, kum karışımım çok geçirgen olduğu için üstü 1-2 cm kupkuru oluyordu. Geçen gün kökünü şöyle bir karıştırdım, gözlerime inanamadım, püskül gibi kök salmış ikiside. Oysa 2 kaktüsümü de gözden çıkarmıştım.... En azından bir parça da denemenizi tavsiye ederim...
Bir parçanızın boyu epey var sanırım, en tepesine su çekmesi sorun olabilir diye düşünüyorum, yani boyunu kısaltmanız daha iyi olabilir... |
Yener bey ellerinize sağlık yeni saksınız çok güzel.. ganimetleriniz de;) güle güle büyütün..
|
Sayın Sakdağ önerileriniz için teşekkür ederim.Bilgiler göz önüne alınacaktır.
|
Selam,
uzun süredir bende de olan, 39 no'lu mesajınızdaki ilk ikisinin adını öğrenebilirmiyiim. Teşekkürler. |
Sayın MKurtoglu 39 no'lu mesajımdaki ilk fotoğraftaki Kaktüsün adı Cereus peruvianus monstruosa dark,ikinci fotoğraftaki kaktüsün adı ise Opuntia tuna monstruosa olarak biliyorum.Selamlar.
|
2 Eklenti(ler)
Bugün bir saksı bulup bir karışık Kaktüs aranjmanı yaparak 4 saksıyı daha azaltmış oldum.
|
4 Eklenti(ler)
Sağlıksız bir şekilde yetişen büyük kaktüsü (Cereus aethiops) bu gün saksıladım.Dere kumu,torf,pomza karışımına bir kaşık kadar Kemik unu karıştırıp dikimi yaptım.
|
yeni açan çiçekler
3 Eklenti(ler)
Succulentin çiçekleri
|
5 Eklenti(ler)
Biraz da çuha çiçekleri
|
Yener Bey, umarım kaktüs ve sukulentlerin pabucunu dama atmadınız. Çuhalar mevsimlik olduğunu hatırlatmak isterim. Doğa sever olarak onları bizimle paylaştığınızı düşünüyorum.
Saygılarımla,.. |
Sayın MKurdoglu sukulent ve Kaktüsler benim başlıca hastalığımdır.Bunları ikinci plana atmam mümkün değildir.Ara sıra mevsiminde açan çiçekler de sayfamda yerlerini bulacaktır.
|
| Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:00. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025