![]() |
sayfanız hayırlı olsun sedef hanım...bol bol çiçeklerini görün inşaallah...sevgilerimle...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Evet güzeller Sevimcim .Artık almıyorum .Gerçekten yer kalmadı evde :)) |
Alıntı:
|
Ha gayret Hatice ablam, kolleksiyonunuz gittikçe gelişiyor. Baharda sizin güzelleride setredeceğiz inşaallah.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Ne kadar haklı olduğunu pazar günü cevahire gidip koçtaşa uğrayınca anladım:)) Uslanmayız biz ama bundan bende yoktu :))Koyacağım resmini çok istediğim bir tür buldum . |
Alıntı:
Ama bundan bende yoktu. :)) Çok aşina. Bi yerden o kadar tanıdık ki bu cümle bana. Bilemedim şimdi nerden. Ki ben hiç söylemem yani. :dilli: Bekliyoruz biz o sende olmayan cicinin fotoğrafını. |
Hala göremedim şu sözünüzü unutturan güzeli.
|
sevgili Hhatice,
kaktüslerinizin çiçekli hallerini de görmek dileğiyle... |
Sayın Hhatice,
Çeşitlerde artış olmuş, oldukça güzel yeni kaktüs ve sukulentleriniz. Güle güle büyütmeniz dileğiyle... |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 198092
Dayanamayıp aldığım kaktüs buydu arkadaşlar .Ama malesef onu kaybetmek üzereyim .Aldığımda biraz bereliydi .Başka da yoktu .Düzelebilir diye ümit ediyorum . |
Alıntı:
Antalyadan gelen 2 sukulentte gözüm gibi bakıyordum .Çok istediğim beğendiğim bu sukulentler kargodan çıkınca bayram yaptım .Şu anda ikisi de malesef yok .Köksüzdü gerçi ama yinede umutluydum . |
Alıntı:
|
Sayın Hhatice yeni kaktüsünüz bir Euphorbia lactea aşısı. Umarım kaybetmezsiniz ama kayıp olsa da sıkmayın canınızı. Kayıplar verile verile nerede yanlış yaptığımızı anlıyoruz. Kimisi çürüyor, kimisi kuruyor, kimisine dadanan zararlılar galip geliyor ama nihayetinde hangi tür ne ister anlaşılıyor.
Euphorbia lactea fortoğrafında aşı yeri neden bantlı yeniden aşıladınız mı? Bir de normal kaktüs toprağına alsanız sanırım daha iyi olur. Cocohum tarzı bir malzemede dikili sanırım. Su tutma kapasitesi oldukça yüksek ve köklerinden ayırmak bir hayli zor oluyor ama sanırım kaktüs toprağında daha iyi sonuç alınıyor. |
Sayın Hhatice Euphorbia lactea aşı kısmından kopmuşa benziyor. Eğer öyleyse hem alt bitkiyi hem de Euphorbia lactea yı ince birer tabaka halinde birbirlerine temas eden kısımlarından kesip tekrar aşılama yapmanız gerekir. Üst bitkiyi aşıdan sonra saksının tabanından bir bezle veya lastikle bağlarsanız 1 hafta sonra tekrar tutacaktır. İnşaallah sağlıkla büyütürsünüz.
|
[QUOTE=selenn;773038]Sayın Hhatice yeni kaktüsünüz bir Euphorbia lactea aşısı. Umarım kaybetmezsiniz ama kayıp olsa da sıkmayın canınızı. Kayıplar verile verile nerede yanlış yaptığımızı anlıyoruz. Kimisi çürüyor, kimisi kuruyor, kimisine dadanan zararlılar galip geliyor ama nihayetinde hangi tür ne ister anlaşılıyor.
Euphorbia lactea fortoğrafında aşı yeri neden bantlı yeniden aşıladınız mı? Bir de normal kaktüs toprağına alsanız sanırım daha iyi olur. Cocohum tarzı bir malzemede dikili sanırım. Su tutma kapasitesi oldukça yüksek ve köklerinden ayırmak bir hayli zor oluyor ama sanırım kaktüs toprağında daha iyi sonuç alınıyor.[/OTE] Selen'cim tamamen benim dikkatsizliğim .Eve geldiğimde aşı yerinde yumuşama olduğunu fark ettim :( O görünen toprak değil .Toprağına baktım kaktüs toprağına ekilmiş .Üzerine öyle bir şey koymuşlar süs gibi ,onları da boşalttım . 3-4 gün bekledim ve okuduğum kadarıyla bilgilerimle tekrardan kestim .Çürüyen yeri attım .Tahmin ettiğin gibi bantladım .Bu yüzden gidici diyorum .Umarım yaşar . |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 198447
Stapelianthus decaryii... Bu kaktüsü ahtopotta benzettim .İsmini bilen arkadaşlarımız yardım ederse sevinirim . |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 198448
Tekirdağ seradan aldım . Sık sık uğramak lazım İstanbul'a göre çok ucuz |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 198452
Artık çiçek açsınlar :( Geçen sene çok küçüktü , beklemedim .Bu sene çiçeklerini görmeyi çok istiyorum . |
Stapelianthus decaryii...
Alıntı:
|
Oooo Sevgili Hhatice türler artmış, hem de hepsi de sağlıklı görünüyorlar. Kutlarım..
|
2 Eklenti(ler)
224593
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:24. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025