![]() |
Nesli Hanım 40 numaralı resminiz Sedum Rubrotinctum ;)
|
Bettyycim hanım isim için teşekkür ederim.
|
Sayın nesli6,
Bu tür saksılamanız görünüş olarak harika bir fikir. Ammmaaaa ; sulamalarına çok dikkat etmeniz gerekli. Zira bir anda hepsini birden kaybetmeniz mümkün, altlarında delik yoksa, siz farkına varmadan çürüyüp giderler. |
Sayın mrmusti teşekkür ederim fincanlar benim değil ama benim fincanlar da kırıklar filan var oradan su fazlası çıkıyor
|
5 Eklenti(ler)
Hobi amacı ile genellikle birçok şeyin renklisi tercih ediliyor; renkli akvaryum balıkları, renkli kuşlar, civcivler bile yaptılar, dikkat çeksin diye kaktüslere de silikon ile çiçek yapıştırıyorlar hatta iğneyle bile çiçek montelediklerini okumuştum sanırım bu forumdaydı. Aslında her canlının doğal hali zaten güzel. Bence canlılara zarar vererek değilde onların birtakım aryıcalıklı özellikleri kullanılarak dikkat çekici yönleri ön plana çıkarılabilir. Sukulentler ve kaktüsler zaten son derece renkli, dekoratif, şekil ve yapı bakımından oldukça dikkat çekici bitkiler, hatta bazıları “açmasa da olur” diye düşündürüyor bizlere. Özellikle sukulentler bir araya geldiklerinde oldukça farklı, renkli görüntüler ortaya çıkarabiliyorlar çok da güzel oluyor bu amaç ile internetten bulduğum bazı görüntüleri sizlerle paylaşmak istiyorum.
Eklenti 184547 http://www2.fiskars.com/Activities/G...ner-Gardening2 Eklenti 184543 http://www.flickr.com/photos/9621958@N04/2931898649/ Eklenti 184544 http://www.modishblog.com/.a/6a00d83...606f1c6970c-pi Eklenti 184545 http://ruffledblog.com/2010/08/diy-a...rings-wedding/ Eklenti 184546 http://shopterrain.com/merchant.mvc?...gory_Code=SEAS |
3 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Bu mevsimde tomurcuk çıkaran bir bitki, saksılarında birde misafir var, o lale soğanı oraya nereden gelip de öyle büyüdü hiç bilmiyorum üstelik aralık ayında şimdide soğuklar başladı içeri alsam acaba açarmı bu mevsimde bilemiyorum;)
|
Lale soğanı ile Graptopetalum birlikte harika görünüyorlar:)
|
Yakışmış lale.
|
Wow..
|
Çok hoş lale'ti ellemeyin oda soğuğu sever, içerde açmaz zamanı gelince tomurcuk yapar ;)
|
Arkadaşlar güzel görüşleriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.
|
1 Eklenti(ler)
Bana sanki çiçekmiş gibi gelen türlerden birisi, enginara benzetenler de oluyor ;)
|
3 Eklenti(ler)
Yaprak, tohum ve çelik ile çimlendirme, küçük bir sera;)
|
Sayfalarınızı ilk günden beri izliyorum Sayın Nesli. Yetiştirmek için lambalı düzenek bile kurmanız, sevginizi de gösteriyor sanırım. Bu sevgiyi hiç yitirmemenizi diliyorum.
Bir de haddim olmayarak bir öneride bulunmak istiyorum. 54. mesajınızdaki Arberoum ile saksısındaki sukulent, farklı sıcaklık değerleri ve farklı miktarda su ihtiyacı olan türler. Ayırmanız halinde ihtiyaçlarını daha rahat karşılayabilirsiniz. |
Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim sayın Plentyplant, annem ile birlikte bitkileri sevgi ile büyütüyoruz ama aslında ben daha yeni yeni devralıyorum bakımlarını. Aeonium un saksısındaki sukulent biraz kontrol dışı yetişiyor neredeyse balkondaki her saksının dibinde var, rüzgarla savrularak diğer saksıların dibine yerleşiyor birşekilde sanırım ;)
|
1 Eklenti(ler)
Yine sukulentlerden devam ediyorum aslında birazda kaktüs yükleseydim ;) neyse bu sukulent uzun süre aradıktan sonra tesadüfen Heykel de (Bursalılar bilir;) )bulduğum bir sukulent ismi Senecio herreanus aldığım yerde hep dılşarıda durduğunu söylediler şimdilik bende dışarıda tutuyorum. Aynı cinsin farklı türü olan Senecio rowleyanus u da arıyorum ama Bursa da biraz zor :rolleyes:
Eklenti 185058 |
5 Eklenti(ler)
Birazda kaktüs yükleyelim;)
Eriosyce occulta Eklenti 243194 Matucana madisoniorum Eklenti 243195 Astrophytum asterias Eklenti 243196 Eklenti 243197 Gymnocalycium mihanovichii Eklenti 243198 |
4 Eklenti(ler)
Bu iki kaktüste yanyana duruyordu tüylü olan diğerine bir yavru göndermiş ama nasıl olmuş hiç bilmiyorum, bir lop atmış diğerinin dibine de yani şahsen ben uğraşıp koparamadım o yavrulardan nasıl geçmiş o yavru oraya:p
|
Sayın nesli6 sayfanızda bulunan kaktüs ve sukkulentlerinizin hepsi de çok güzel gelişmişler.Emeğinize sağlık.Güle güle büyütün.
|
Teşekkür ederim sayın Dileknş daha güzelleri sizin olsun. İsimlerinide araştırıyorum eklemeye çalışıcam buldukça.
|
59. mesajda ilk foto daki kaktüsün ismi yanılmıyorsam Eriosyce occulta mor ve yeşil renkli.
|
Sevgili nesli6, özellikle 59. mesajınızdaki 1-2-3-4 nolu kaktüslerinizi çok beğendim. Bende de olan güzel türler. Çiçeklerini görmenizi dilerim. Sevgiler...
|
Sayın nesli6,
Kaktüs ve sukulentleriniz çok keyifli gözüküyorlar, ellerinize sağlık. Tohumdan ve çelikten ürettiklerinizle beraber umarım daha niceleri aralarına katılır. Selamlar. |
Sayın Selenn güzel görüşleriniz ve dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Şimdilik Bursa da olmadığımdan pek yeni foto yükleyemedim ama devamı var;) yakında yeni fotolar gelicek inşallah;)
|
Bursa'da çok uzun zaman yaşadım. Orada yaz, kış balkondaydı kaktüs ve sukulentlerim. Çok da güzel geliştiler. İklim oldukça müsait, en azından buraya nazaran. Bursa'ya sevgiler.
Yeni fotoğrafları da merakla bekliyorum. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bahar aylarıyla birlikte hiç tereddüt etmeden çıkarın. Ben Mart sonu çıkarırdım. Kışın da çiçek raflarımı kalın naylonlarla kaplardım. Bazı dona karşı duyarlı türler dışında geri kalan hepsi balkondaydı.
|
nesli hepsine kocaman bir maşallah diyorum. çok güzeller. güneşli günler..
|
Çok teşekkür ederim sayın Kaktüssevdası.
|
Ben bu sayfalara bayıldım. Sukulentler çok güzel gelişmiş emeklerinize sağlık.
|
Sevgili Nesli hepsi harika ellerin dert görmesin. Bu arada özellikle fincan olayına ve yumurta kabuğundan saksılara bayıldım. Ufaklıklıklarda denemek lazım. :) Hayalgücünün insana yaptırmadığı şey yok. Bir de içinden lale soğanı çıkan sukulentini içeri almakta kararsızım demişsin. Don olmadığı müddetçe o türe bişey olmuyor. Ben kışın kar yağdığında da almadım içeriye geçtiğimiz sene. Sayfanı takip edeceğim mutlaka değişik tasarımları bizlerle paylaşmaya devam et lütfen sevgiler...
|
Sayın Sevimk. ve Asumandilek beğenmenize çok sevindim güzel görüşleriniz için teşekkür ederim. Sayın Asumandilek yumurta kabuğunu bende çok beğendim ve daha farklı bir kabukla denemek istiyorum , lale soğanlı sukulenti dışarıda tutmamı söylemişsiniz aslında o sukulent yaz kış hep dışarıda üzerine kar bile yağsa sanki birşey olmayacak maşallah, ama içinde kendiliğinden çıkan laleye soğuk dokunurmu bilemiyorum deniyeceğim (şimdiye kadar havalar iyi gitti lale sağlam) bakalım sonuç ne olacak;)
|
1 Eklenti(ler)
Uzun süredir yeni fotoğraf ekleyemiyordum böyle bir kombinasyon yapıp fotoğraflayasım geldi daha sonra tek tek isimleri ile de ekleyeceğim (isimlerini bilen arkadaşlar varsa çok iyi olur)
|
1 Eklenti(ler)
Sarıı sarıı,
bu mevsimde özellikle bu ayda sarı sarı çiçekleri görmek çok güzel:p |
Alıntı:
|
Teşekkür ederim sayın Sariefe, benimde en sevdiğim renktir sarı umarım sizde en kısa zamanda çiçeğini görürsünüz.
|
merhaba arkadaşlar ben siteye yeni üye oldum 3 4 yıldan beri kaktüs merakım var bazen bu merak azalıyor bazen hat safaya çıkıyor bu günlerde kaktüse sevdası tekrar başladı ve internet üzerinden notocactus mix tohumlarını aldım dün(27.01.2011) akşam buradan edindiğim bilgiler ışığında bir saklama kabında ekimini yaptım. ekim yaparken aını siteden aldığım kaktüs çimlendirme toprağını kaba yerleştirip üzerine tohumları serptim yanlız 5 6 tohum birarada oldu belki üst üste olanlar dahi vardır. tohumlar üzerine de aynı topraktan eledim ve tuz atar gibi serptim. sanırım bir az erken ekim yaptım ama dayanamadım ne yapayım :) inşaallah çimlenirler.
şimdi yapmam gereken beklemek mi? kabı kalörüferin altınakoydum nereye koyayım dışarısı -7 derece falan başka yapmam gerekenleri bildirirseniz sevinirim. |
Sayın memur aramıza hoşgeldiniz. Hayırlı paylaşımlar dilerim. Merakınız bir gelip bir gidiyorsa keşke tohumdan başlamasaydınız. Çünkü tohumdan kaktüs yetiştirmek çok uzun sabır ve ilgi isteyen bir konu. Ayrıca aşağıda linkini verdiğim sayfayı okudunuz mu bilmiyorum ama okumanızda fayda var. Bu konudaki sorularınızı o başlıkta sorarsanız da daha sağlıklı cevaplar alabilirsiniz.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=5966 Saygılar... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:13. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025