![]() |
1 Eklenti(ler)
Kaktüslerimdeki gelişmeleri fotoğraflamıştım. Pc den biraz uzak kalınca fotoğraf aktarmada sorun yaşadım. Fotoğrafları bulamıyorum, ama opuntiayı yeniden çektim. Balkonda inanılmaz güzelleşti.
Eklenti 237690 |
Alıntı:
|
Maalesef açamadı, anlayamadığım bir şekilde tomurcuklar kayboldu. Üzgünüm.
|
Üzülmemek lazım.:) Bu türlerde oluyor. Daha önce başka başlıklarda da okumuştum. Bitkinin sağlıklı olması önemli, nasıl olsa yine açar.
|
Tomurcuklar kuruyup düşmüştür sevgi öğretmenim. Yine tomurcuk yapar üzülmeyin görürsünüz çiçeklerini:)
|
Alıntı:
Alıntı:
Bir de yeniler eklenince, insan mutlu oluyor. Bugünkü mutluluğum euphorbia trigona. Şimdilerde öğretmen olan öğrencim, Simav'dan benim için getirmiş. Yani süt ağacım aynı zamanda depremzede. Adını Şeyda verirdim ama; O, kadir gecesi geldi, adı Kadir olsun, dedi. En kısa zamanda fotoğrafını eklerim. Pek minik bir şey şimdilik.:cool: |
Alıntı:
|
Teşekkür ederim, sayın Oğuzhan. Şimdi çok güzel büyüdüler. :)
|
1 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bir de, siz gibi ben de euphorbia enoplamı kaybettim.:( Eklenti 252364 Ta İstanbul'lardan sevgili lir'in gönderdiği yeni güzellerim. :p Adlarını henüz bilmiyorum. Graptopetalum Eklenti 252365 Sedum Burrito Eklenti 252366 Euphorbia Flaganii Eklenti 252367 Crassulla Ovata Eklenti 252368 |
3 Eklenti(ler)
Sedum sieboldii çiçeklerinin hepsini açtı. Sadece dört çiçek. Diplerinde ise yavru oluşumları gözlemleniyor.
Eklenti 254049 Eklenti 254050 Eklenti 254051 |
Hepsi birbirinden güzel. Sedum sieboldii ve saksısı çok şık. Maşallah, darısı başımıza :-)
|
Sevgicim çok sağlıklı ve güzeller ellerine sağlık. Benim sieboldi nazlanıyor çiçek için.:)
Öpüyorum sizi iyi bayranlar dileklerimle, sevgiler:) |
Sevgili SDurul Sedum sieboldii ve saksısı çok şık. Maşallah bayıldım ellerinize sağlık..
İyi bayramlar dileklerimle, sevgiler;) |
3 Eklenti(ler)
Sevgili SevimK Öğretmenim, Sevgili Periş ve Doğayla Barış, beğenileriniz için teşekkürler. Aslında daha çok çiçeği olacaktı ama böceklenince bir sürü dalını kopartmıştım.:( Sürgün uçlarından açıyor olacak ki koparılan dallar çiçeksiz kaldı. Bu kadarlık açtı, buna da şükür. İyi bayramlar... Sevgiler...
Saksısı aliminyum folyo kaplanmış, yoğurt kabı.:o Bütün saksıları kaplasam mı ne? ;) Bayramı çiçeğiyle kutlayan kılıcım. Tam açmadı, acelecilik edip yüklüyorum. Kokusunu alamadım, belki tam açtığında kokar. Eklenti 254405 Eklenti 254406 Eklenti 254407 |
Sansevieria çiçekleri üzerinde su damlacıkları olduktan sonra kokmaya başlıyor. Harika bir kokusu var. İyi bayramlar dilerim..
|
3 Eklenti(ler)
Sansevierianın çiçek diplerinde su damlaları oluştu. Kokusu bana göre pek güzel değil, ya da benimki öyle. Toprak kokusu ile karışık bir koku.
Size de iyi bayramlar... Eklenti 254672 Eklenti 254673 Eklenti 254674 |
Sevgili SDurul,
Kokusu çok güzel bir çiçek. Aslında uzaktan da hissedeliyor. Çiçek açtığında dışarıda olduğundan benimki odaya yayılmıyor ancakhafif bir rüzgar estiğinde mis gibi kendine çekiyordu kokusu. O su damlalarının tadına baktınız mı? :) Bal gibi onlarda :) |
Sevgili Fatih, sizlerinki de öyle mi bilemiyorum. Ben hep gündüzleri koklamışım, toprakla karışık pek de güzel olmayan bir koku alıyordum. Dün akşam fark ettim, melisa gibi geceleri güzel kokuyor, çok hoş bir koku.
Evet, su damlaları da tatlı. :) |
5 Eklenti(ler)
Aralık ayı uğurlu geldi ve hiç ummadığım bir zamanda yılbaşımın tomurcuklarını gördüm. Şimdilik tam iki tane.:p
Eklenti 257933 Eklenti 257934 Güler Hanım'ın gönderdiği çeliklerden yavrulayan atlasımdaki oluşum, tomurcuk olabilir mi?;) Eklenti 257935 Eklenti 257936 Bir bodur paşa kılıcım eksikti. O da oldu.:rolleyes: Eklenti 257937 |
3 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Ekim sonlarına diktiğim sedumlar tuttu ve büyüyorlar.
Eklenti 257945 Eklenti 257946 Eklenti 257947 Eklenti 257948 Eklenti 257955 |
İnşallah yılbaşının güzel çiçeklerini de görürüz Sayın Sdurul, Atlas çiçeğinizin yeni filizi hayırlı olsun, tomurcuk değil bence.
|
1 Eklenti(ler)
Teşekkür ederim, sayın sakdag. Tomurcuklar çoğalıyor bu arada. :)
Bugün yeni bir şey daha fark ettim. Graptopetalum yaprağı yavrulamış.:rolleyes: Aralık ayı bitkilerime iyi geldi, bir de atlastan atak bekliyorum.:mad: Eklenti 258048 |
Aralık kesinlikle yaramış. Çok sağlıklı görünüyorlar.
Aşağıda eklentideki bitki euphorbia flanaganii galiba. Ne güzel büyümeye başlamış. Büyümesini merakla takip edeceğim. Sık sık fotograflarını bekliyorum lütfen.:) Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Sayın zenfree,
Evet, eklentideki bitki Euphorbia Flanaganii. Sağ olsun, sevgili lir göndermişti.:) Büyüdükçe büyüme evrelerini paylaşmayı umuyorum.:) Sizlerin bitkilerine baktıkça, bu sayfamı açmış olduğuma ben bile şaşırıyorum. Cahil cesareti diyelim.:) Ve bu cesaretle, sedum sieboldiimin son hali.:rolleyes: Bu kış balkonda bırakmayı deneyeceğim. Umarım yaşar. Eklenti 258265 Eklenti 258266 |
Ooo ne güzel, açan açana ... Hepsi çok mutlu görünüyor, ellerine sağlık.
|
Alıntı:
|
Don yemedikçe dışarıda kalabilirler bence Sayın SDurul. Ayrıca, paylaşımın adı ne zamandan beri "cahil cesareti" oldu. Siz paylaşmayı sürdürün, biz zevkle izleyelim. :)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:25. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025